Oorlog is vervelend

Nee?!

Naeeda Aurangzeb is er achter gekomen dat oorlog een vervelende bezigheid is. Ze is onlangs namelijk naar Syrië afgereisd om vluchtelingen te helpen. Helaas bleek de hulp iedere keer weer niet voldoende te zijn:

Dozen vol kinderschoenen tot maat 28 hebben wij bij ons, de jonge studenten tegenover ons lopen op versleten schoenen, of we ook voor hen schoenen hebben. Nee, dus. Een groep vrouwen trekt aan mijn jas, of ik die wil achterlaten. Ik weet dat wij geen jassen voor volwassen vrouwen bij ons hebben. Het voelt als een fiasco, wat we ook doen het is niet toereikend. Een woedende vrouw vliegt ons aan en roept; hou je goederen bij je, ik hoef jullie hulp niet, ik wil naar huis, ik wil mijn leven terug! We kijken elkaar aangeslagen aan, hoe leg je dit gevoel van onmacht uit aan al die thuisblijvers met hun goedbedoelde kritiek?

Ik weet dat het verrassend is, mevrouw Aurangzeb, maar oorlog is inderdaad ontzettend vervelend. Het is klote, vreselijk, chaotisch. Mensen leven in vreselijke omstandigheden – en dan ook nog over de gelukkigen. De ongelukkigen zijn namelijk dood.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

2 reacties

  1. sprx

    Aan alle goedheid die ze heeft gedaan en het statusverhogende oorlogsgebieden bezoeken bij de hedonistische klasse in de grachtengordel .

  2. Chris Develing

    Mevrouw Aurangzeb is een typische gematigde moslim die het allemaal heel rooskleurig ziet wat betreft de soenitische islam. Dat de radicalen uit die hoek dit leed allemaal veroorzaken, dat zul je haar niet snel horen zeggen, vermoed ik.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.