PVV’er Van Vliet stapt uit PVV

Roland van Vliet begint eenmansfractie vanwege de Marokkanen-opmerking van Geert Wilders.

PVV-Kamerlid Roland van Vliet, een van de betere nog overgebleven PVV-Kamerleden stapt per direct uit de PVV-fractie en gaat verder als eenmansfractie. RTL Nieuws had vanavond om 18:00 uur de primeur. Van Vliet stapt op omdat hij de uitspraken van Wilders over minder Marokkanen in Den Haag en Nederland te ver vindt gaan. Kerncitaat uit het nieuwsbericht van RTL:

“Het voelt als een bevrijding,” aldus Van Vliet. “Ik moest voor mezelf iets goedpraten. Dat kan ik niet. Er zijn zoveel Marokkanen die het goed doen in Nederland.”

“Eerst ging het over islamitische uitwassen, toen ging het over criminelen en nu gaat het over de hele groep. Het is een glijdende schaal. Dit is de druppel die de emmer doet overlopen. Per direct stap ik uit de fractie.”

Van Vliet heeft er dus geen zin meer in om altijd maar achter Wilders aan te lopen. De Marokkanen-uitspraak is een stap te ver, “een glijdende schaal” zoals Van Vliet het formuleert. En voor wie denkt dat Van Vliet zomaar een PVV’er is, die heeft het compleet mis. De inmiddels ex-PVV’er is voorzitter van de parlementaire enquête naar woningcorporaties en is zodoende een herkenbare PVV’er die keihard werkt voor zijn centen.

En dat wil hij blijven doen: “De parlementaire enquête naar woningcorporaties is mijn magnum opus en wil ik graag als onafhankelijk Kamerlid afmaken.” Collega Michael riep vanmiddag alle fatsoenlijke PVV’ers om de fractie van Wilders te verlaten. Van Vliet heeft de juiste keuze gemaakt. De kans is levensgroot dat andere PVV’ers volgen, bijvoorbeeld Lilian Helder, Joram van Klaveren (die tot voor kort werkte aan een eigen rechtse partij), Raymond de Roon en misschien ook Harm Beertema.

De grote leegloop van de PVV is al een jaar bezig (Van Vliet is nu al het zevende Kamerlid dat opstapt binnen de tijdspanne van één jaar), maar na de bijzonder ziekmakende opmerking van Wilders over Marokkanen die in Nederland wonen kan het nu heel hard gaan. Iedere PVV’er die nu nog blijft zitten moet zich kapotschamen voor Wilders’ actie. Reken maar dat Van Vliet niet het laatste PVV-Kamerlid is dat opstapt. Dit zijn inmiddels geen LPF-praktijken meer, maar PVV-praktijken.

Update 18:56 uur: Bekijk ook het hele 10 minuten durende RTL-interview met Van Vliet.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

51 reacties

 1. metamorfose

  Helaas bezweken onder de druk van de politiek correcten, de msm en de Staatsleer. Triest. Je moet een sterke ruggegraat hebben als je hieronder moet functioneren. Dag in, dag uit al dat slappe linkse gejeuzel aan je hoofd, dat valt niet mee. Weer een pion omgevallen. Sterkte gewenst. Moslims hebben weer een slag gewonnen. Door alleen slachtoffer te spelen, het werkt altijd. Mensen als Wilders zijn de enigen die de islamisering nog een beetje tegenhouden. Als hij er mee ophoudt, zal het nog harder gaan, wen er maar aan. De mond voorgoed gesnoerd. Sterkte straks in het kalifaat. Ik hoop trouwens dat de heer Wilders nog aangifte gaat doen tegen acteur Römer, wegens openlijk oproepen tot geweld. Hoor je bijna niemand over, ook niet bij de Staatsomroep. Als het andersom was geweest, dan had het land moord en brand geschreeuwd over die ‘verschrikkelijke’ Wilders. Nu maalt niemand erom, een beetje ziek, lijkt me. 

 2. nog_1

  ’t is een kwestie van geduld

  rustig wachten op de dag

  dat heel Holland Limburgs lult

   dat heel Holland Limburgs lult

   

  http://www.youtube.com/watch?v=RArjX17JJiI

 3. De man uut Limburg

  Ik ben helemaal VOOR !!

 4. De man uut Limburg

  Die Thijs Romer is nu in het nieuws met het verhaaltje dat zijn tweet CYNISCH bedoelt was. Kijk zo proberen de lafaards er weer onderuit te komen. Net zoals die lul van het pvda partijbestuur (vanavond te zien bij Pauw en Witteman), die het presteerde om Wilders de nieuwe Hitler te noemen en daarna snel zijn excuus ging aanbieden.

   

  Romer is uit hetzelfde hout gesneden. Hij snapt heel goed dat hij oproept tot het vermoorden van een mens en begrijpt dat hij kan worden vervolgd. Dus ga je de vermoorde onschuld spelen en zeggen dat je het cynisch hebt bedoeld. De gek die een pop onhing met de naam Wilders zei plotsklaps dat het kunst was. Weer  anderen (zoals Jacques Bral) die zoiets dergelijks flikken, roepen dan meteen dat het cabaret is etc. Nee natuurlijk, zij doen nooit iets wat niet kan en het is altijd Wilders die de duivel is.

   

  Gelukkig neem ik heel Bekend Nederland niet voor serieus. Die lui denken dat ze wereldsterren zijn en dat heel de wereld hen geweldig vindt. Maar niemand kent hen. En wat te denken van Halina van Reijn? Ook zo’n iemand. De socialist uithangen maar wel forse geldbedragen (kapitalistisch) vragen voor filmrolletjes. Ware salonsocialisten of moet ik eigenlijk zeggen LAFAARDS .

 5. Lieftinck fan

  Het is jammer dat de main stream media zich nooit druk gemaakt heeft voor de node van de mensen in de achterstandswijken, maar i.p. daarvan deze mensen afschilderde als dom en racistisch.

   

  De grote politieke partijen hadden deze problemen ook serieus kunnen nemen. Dat hebben ze  nooit gedaan. Nu zijn de mensen het zat.

   

  Maar de politiek zal gewoon doorgaan met het luisteren naar Brussel en Malmstrom. De grenzen zullen alleen nog maar wijder opengezet worden, want Barosso mocht eens kwaad worden of Verhofstadt.

   

  Ik herinner me nog de verkiezingsaffiches medio jaren 80 Als het over immigranten ging: ‘Terugkeer naar eigen land bevorderen’ maar eenmaal aan de macht volgde een dikke middelvinger en een mainstream media die als een blok achter de zieligheidsindustrie ging staan.

   

  Ik zie het somber in voor het Nederland die we achterlaten voor onze kinderen.

   

   

 6. vanderberg

  haha natuurlijk, eerst de hemel in prijzen en zodra hij het met de GROTE GEERT oneens is… dan is het opeens een slappeling met weke knieen.

   

  Maar natuurlijk. Vergeten jullie niet 5 x per dag te bidden naar Venlo heren?

 7. nog_1

  Romer is een lul, zijn opmerking is veel erger dan wat ik ook van Wilders gehoord heb.

   

  Van Vliet is hypocriet; eerst kamerlid worden voor de PVV, snoeiharde opmerkingen maken over asielzoekers en dan de vermoorde onschuld spelen als zijn partijleider weer eens over de schreef gaat. Alsof dat iets nieuws is.

   

  En Wilders zijn opmerking over minder Mrokkanen kan natuurlijk ook van geen kant.

   

  Of zou hij begaan zijn met hun gezondheid en bedoelen dat ze op dieet moeten?

 8. Nutshell

  Wat Wilders zei, zegt hij al jaren – en terecht. Dat dit alles nu georkestreerd is, moge duidelijk zijn.

   

  Dat van Vliet direct de media achter de hand had komt mij bekend voor.

   

  U ook ?

 9. Johanna

  Jammer van Van Vliet.

  Hoe zal het er bij  het CDA, VVD  en vooral de PvdA aan  toe gaan na hun grote verlies? Dat is mooi in de doofpot gestopt, met dat gehouwehoer over  Wilders en de PVV. Daar zijn elite en media wel  weer een paar weken zoet mee. Je kunt in Nederland maar beter je mond houden.

   

   De Franse  socialistische president  Hollande   zet 700 Roma’s uit en de Nederlandse media en elite is muisstil.

  Wilders roept  dat   Marokkaanse  criminelen en straatterroristen  terug moeten naar land  van familie  en half Nederland in rep en roer.

 10. Limburgia

  Laat ik duidelijk zijn dat ik de uitspraken van Wilders ingepast, verwerpelijk en 100 bruggen te ver vind… Zeker in combinatie met het laten scanderen door de daar aanwezigen. Kort en wel: verwerpelijk…

  Wat ik alleen nog verwerpelijker vind, zijn al die linkse randfiguren (zoals net weer bij DWDD, zoals een Jan Mulder) die rechtstreeks verantwoordelijk zijn voor het scheppen van het klimaat dat tot dit soort uitspraken heeft geleid. Een klimaat dat is ontstaan door decennialang wegkijken van de wel degelijk aanwezige problemen, van het hoger in het vaandel hebben staan van de cultuur van nieuwkomers dan de cultuur van zijn eigen buurman laat staan de cultuur van zichzelf. Van het nimmer durven benoemen van criminaliteitscijfers, van het niet durven aanspreken van de Marokkaanse gemeenschap op het feit dat zij A) niets ondernemen tegen hun eigen ontspoorde jongeren en B) nooit naar de autochtone gemeenschap hebben laten blijken dat zij zich kapotschamen voor het gedrag van het betreffende (grote) deel van hun eigen kinderen.

  Dát klimaat heeft geleid tot de uitspraken van Wilders. Díe houding heeft er toe geleid dat een ‘normale’ discussie over de wel degelijk aanwezige problemen nooit heeft kunnen plaatsvinden, met een ware explosie van de problemen tot gevolg. Voor Wilders zal de afweging dus wel zijn geweest: ofwel het komt nooit ter sprake en het wordt nooit opgelost, dan wel ik gooi het over déze boeg. Een tussenweg blijkt er immers niet te zijn. En dat laatste ligt niet aan de PVV, dat ligt aan alle andere partijen (niet één uitgezonderd) die het vertikken om, zelfs in de meest milde bewoordingen de problemen zelfs maar te benoemen, laat staan aan te pakken.

  Dus: schaam ik mij voor Wilders? Ja! Maar nog lang niet zo erg als voor al die andere politici, geen enkele uitgezonderd!

 11. D. G. Neree

  @Julius, hoezo in ieder geval?

 12. OphEUffen

  PVVers die de inconvenient truth niet kunnen behapstukken kunnen inderdaad beter uit de partij treden.  Ik heb me kostelijk vermaakt gisteren.  En de krokodillentranen vandaag van politiek correct Nederland was helemaal hilariteit.  Zelfs RTL en BNR hebben nu kleur bekend. Zogenaamd objectief maar zwaar tegen de  PVV.  Als men een laatste  40 jaar maar iets haf gedaan voor de  Nederlander was er geen PVV geweest.  Wat mij betreft zet Geert er nog een tandje. bij. Nederland oogst wat het gezaaid heeft. 

 13. louis-portugal

  Als lezer die echt wel begrip heeft voor Wilders vond ik dit verhaal ook te ver gaan en dus volkomen onnodig,

  Of het strafbaar is of niet wil ik in het midden laten.

  Eigenlijk jammer dus.

 14. De man uut Limburg

  Damn, de uitslag is nu al uitgelekt.

 15. François

  Van Vliet laat zich kennen als een man met slappe knieën. Gezwicht voor de onontkoombar venijnige en zware politiek-correcte druk die je nu eenmaal alom ondervindt als dissidente oppositie in de éénpartijstaat Nederland. Succes ermee.

 16. rinus

  Heb je de hele dag zitten wachten en had je dit al klaar staan?

 17. rinus

  Oproepen om de fractie te verlaten. Best smerig.

 18. Julius

  dat ook van Vliet zal worden afgebrand zoals dat tot nu toe met elke ex-PVV er gebeurde. 

   

  Tipo heeft alvast een héél klein voorzetje gegeven.

   

  Afijn, een verstandige keuze van deze man. Benieuwd wie er nog volgen en hey, dat schept weer kansen om te gaan solliciteren. Niets voor jou Rinus?

 19. Julius

  In ieder geval heb je je gevoel voor humor nog 🙂

 20. D. G. Neree

  zijn keuze respecteer ik en ik wens hem veel succes met de enquete, want dat woningcoörporaties een schaamteloze graaicultuur vetegenwoordigen staat buiten kijf.

   

  Het is even afwachten hoe hij in de kamer moties van de PVV gaat steunen. En hoe de PVV zijn werk zal blijven steunen.

   

  Maar als het aan onze lievelingscommentatoren ligt, dan wordt er nu al gespeculeerd op rampspoed, moddergooien, tegenwerking, muiterij, kinnesinne,  en… o moge god het toestaan, de desintegratie van de PVV!!

   

  ondertussen zijn de verkiezingen alweer vergeten en richt zich de algehele haat van de verliezende partijen als een troep hongerige wolven op Geert Wilders omdat hij het woord Marokkanen in de mond durfde te nemen.

   

  Hij is nog erger dan die dolle hond Putin.

   

  Wat een land. Het is echt een circus. Met echte dolken in plaats van inschuifbare toneelrequisieten.

   

   

 21. sprx

  Hij moet intelligente en initiatiefrijke mensen ook toelaten in de fractie.
  Tot nogtoe werden die mensen niet aangenomen, met uitzondering van Bosma en Fleur.

 22. Knarsman

  De houdbaarheidsdatum is voorbij voor de PVV, wel jammer want het zou een rake klap zijn geworden bij de EU-verkiezingen aan de politici die Nederland het liefst geheel zien verdwijnen als souverein land.

  Minder Marokkanen ligt niet lekker, maar Meer Marokkanen ook niet bij de gemiddelde Nederlander, ook al zal vrijwel niemand daarmee tekoop lopen. Ook al niet omdat het ongenoegen vooral gericht is tegen Berbers. Maar dan nog. De PVV heeft wel degelijk een punt dat je criminelen en moslims (mensen dus) die zich niet aan willen passen aan de Nederlandse normen en waarden en over een tweede paspoort beschikken uit zou moeten wijzen, uiterlijk na het ondergaan van de opgelegde straf.

  Echt jammer dat deze uitglijder de PVV buiten spel heeft gezet…

 23. sprx

  Elke AIVD infiltrant zal nu geactiveerd worden.

 24. tipo

  Van Vliet stapt ook niet op vanwege de Marokkanenvraag van Wilders. Het is enkel een goed moment.

   

  Hij geeft zelf aan dat er andere zaken spelen.

  Inhoudelijk vindt hij de PVV te links op fiscaal gebied. Ook wordt hij steeds verrast door nieuwe standpunten, beslissingen of uitspraken van Wilders waar hij niet tijdig in gekend wordt.

   

  Verder is zijn goede vriend Jihm van Bemmel eerder al uit de fractie gestapt, omdat hij niet op een kandidatenlijst geplaatst was en zich daardoor te weinig gewaardeerd voelde. Daardoor voelt hij zich een eenzame Limburger in Den Haag die niet op zijn plek zit.

   

  De verwachting dat de PVV aansluiting met de macht kreeg en bleef behouden is niet uitgekomen en in de kiem gesmoord bij de heer Van Vliet.

   

  En hij is de achterdocht zat in informele gesprekjes, die hij zowel naar de media moet hebben (Hoi Tom-Jan Meeus) als naar Wilders zelf.

   

  Menselijkerwijs snap ik dat allemaal volkomen. Het lijkt me ook een rotstad om te wonen en een rotbaan in een rotklimaat met de hele dag mensen om je heen die je niets in vertrouwen kan vertellen. En een onzekere toekomst en verloren droom dat de PVV in het centrum van de macht komt te staan op korte termijn if ever. En dan ook nog eens overvallen worden door steeds nieuwe publiciteitsstunts, die je moeilijk kan volgen. Maar daar zou mee te leven zijn, als je prettig in je vel zit.


 25. metamorfose

  @ De man uut Limburg

   

  Vroeger ervoer ik artistiek Nederland als een bron van inspiratie (Sonneveld, Hermans, Kan, e.a.), tegenwoordig kan ik dat verlinkste hypocriete zootje niet meer luchten of zien.

   

 26. D. G. Neree

  @ De man uut Limburg hoe is de stemming in Limburg? Moeten er meer of minder Amsterdammers komen?

 27. D. G. Neree

  Pas op met wat u zegt, want ik heb het nmmer van mijn advokaat hier voor me

   

 28. Robin Westhof

  “Zelfs RTL en BNR hebben nu kleur bekend. Zogenaamd objectief maar zwaar tegen de  PVV.”

   

  Inderdaad zogenaamd objectief.

   

  “Ik hoop trouwens dat de heer Wilders nog aangifte gaat doen tegen acteur Römer, wegens openlijk oproepen tot geweld. Hoor je bijna niemand over, ook niet bij de Staatsomroep.”

   

  Walgelijk die  Römer!

   

  “Ware salonsocialisten of moet ik eigenlijk zeggen LAFAARDS .”

   

  Het laatste.

   

  “dat ligt aan alle andere partijen (niet één uitgezonderd) die het vertikken om, zelfs in de meest milde bewoordingen de problemen zelfs maar te benoemen, laat staan aan te pakken.”

   

  “tegenwoordig kan ik dat verlinkste hypocriete zootje niet meer luchten of zien.”

   

  Me too!

   

   

  Wanneer komen trouwens de plussen en minnen eens een keer terug!!!

  Is nu harder nodig dan ooit!

   

  Precies.

   

  “De houdbaarheidsdatum is voorbij voor de PVV”

   

  Nee hoor, er is n.m.l. geen alternatief!

 29. Altea-Hills

  Van Vliet zat te wachten op het moment,eerst bij de VVD slijmen voor een baantje,en dan op een hetze van de linkse media stoppen bij de PVV.

  Wat vroeg Wilders aan de mensen.

  Willen jullie meer of minder Europa,en het was minder Europa.

  Daarna stelde hij de vraag,willen jullie meer of minder PvdA,en het was minder PvdA.

  Dan vraagt hij,willen jullie meer of minder Marokkanen,en het werd minder Marokkanen.

  Maar Marianne Time van de partij van de Dieren,zij zeurt al jaren over minder stallen in Nederland,en niemand heb je hierover ooit gehoord.

 30. Altea-Hills

  Robin Westhof op 20 maart, 2014 – 20:45

   

  Wat raar,Wilders word bedrijgt,men noemt hem zelfs Hitler,ook ene Römer.

  Maar ik heb van Wilders nog nooit gehoord dat hij oproept tot haat of geweld.

  Dat er Marokkanen zijn die door zijn woorden zich niet lekker voelen,dat zullen ze ook gehad hebben toen ene Rob Oudkerk ze Kut Marokkanen noemde.

  Maar waarom hebben de Marokkanen hun kinderen zo uit het spoor laten lopen waardoor veel Nederlanders genoeg van ze hebben.

  De criminaliteit onder hen is abnormaal groot,en dat is op te lossen als ze na een veroordeling hun Nederlands paspoort in moeten leveren,en terug moeten naar het land waar ze nog een paspoort van hebben.

  Is het kind minder jarig,dan het gehele gezin uitzetten.

  Dan is er een groot probleem opgelost,want dan worden het ineens brave jongens.

 31. rinus

  Mooi! 90% van de PVV-stemmers heeft geen enkel probleem met de Marokkanen-uitspraak van Wilders.

   

  Roland VVD heeft in ieder geval een mooi excuus gevonden om eruit te stappen.Terwijl hij zelf in de media spreekt over ”asielzoekers eruit stampen”, valt hij nu over de uitspraken van Wilders. Roland v Vliet heeft in het interview al aangegeven dat hij eigenlijk meer sympathie voelt voor de VVD. Nu had vVliet dus een mooie kans en die greep hij direct. Ronald ”ik was, ik ben, ik blijf PVVer” vVliet blijft zogenaamd in de kamer zitten want hij is voorzitter van een commissie.

   

  Ook weer een opvallende naam in het interview met vVliet was PVV/Wilders-jager Tom Jan Meeus die met zijn krantje NRC op oorlogspad is. vVliet was altijd op zijn hoede, bang dat gesprekken met zogenaamde ”anderen” doorgebriefd zouden worden naar deze PVV-hater.

   

  Dezelfde man die intens geniet van de documentaire ”De erfenis van Pim Fortuijn, 87 dagen ruzie”. Een documentaire waarin de partij van de vermoorde Pim Fortuijn uit elkaar spat. Pikant ook dat deze Meeus van dezelfde avondkrant (NRC) is die in de namiddag een zeer demoniserend stuk schreef over Pim Fortuijn. Op het moment dat de krant bij de lezer op de mat viel, werd op het mediapark Pim Fortuijn door het hoofd geschoten.

   

  Het soort ”journalisten” als NRCer Meeus is op éénzelfde manier bezig om nu de PVV te slopen. Dat het in de PVV-fractie misschien niet altijd lekker zit staat hier buiten. Het is in de loop naar de 19e maart wekenlang PVV-bashen geweest. Uiteraard werd de NRC volop geholpen door de ”fractie” Bontes die de verhaaltjes en de oude leeg geschudde mailboxen driftig aanlevert.

   

  En vandaag zijn ze zogenaamd verbaasd waarom de PVV minder scoort dan peilingen aangaf.

   

   

 32. Ex-PVV’er Van Vliet twijfelt over toekomst in Kamer – De Dagelijkse Standaard

  […] gaat ex-PVV-Kamerlid Roland van Vliet nadenken over zijn politieke toekomst. Hij stapte in maart uit de PVV-fractie na de ‘minder, minder, minder‘-uitspraken van Geert Wilders, begon een eenmansfractie […]

 33. OphEUffen

  Gepubliceerd 20 maart 2014 18:42 | Laatste update 20 maart 2014 18:54


  RIJSWIJK – Een derde van de Nederlanders vindt
  dat Geert Wilders moet worden vervolgd voor zijn uitspraken over
  Marokkanen woensdagavond. Van de 904 ondervraagden zegt 33 procent daar
  ‘ja’ op. Bijna de helft (48 procent) vindt vervolging niet nodig. Dat
  blijkt uit een enquête in opdracht van RTL Nieuws.

   

  Een ruime meerderheid (60 procent) van de
  Nederlanders verwerpt de uitlatingen van Geert Wilders over Marokkanen.
  Een op de vier vindt dat Wilders na zijn uitspraken mag worden
  vergeleken met Hitler. Twee derde vindt van niet.

  De peiling is uitgevoerd door DVJ Insights, onder een representatieve groep van 904 mensen.

 34. rinus

  @Altea Hills Niet alleen links , ook De Telegraaf en een aantal DDS-schrijvers ruiken bloed en doen er niet voor onder.

 35. OphEUffen

  Altea-Hills op 20 maart, 2014 – 20:58

   

  Het was niet Job Cohen die zich versprak toen een microfoon open bleef staan en de term “”Kutmarrokanen”” uit de speakers galmde. Dat was Rob Oudkerk. Hij zat vanochtend nog bij een of ander journaal.

 36. Robin Westhof

  Altea-Hills op 20 maart, 2014 – 20:58 schreef: “De criminaliteit onder hen is abnormaal groot,en dat is op te lossen als ze na een veroordeling hun Nederlands paspoort in moeten leveren,en terug moeten naar het land waar ze nog een paspoort van hebben.”  

   

   Enkele tientallen uitzetten en de rest van het tuig worden volgens mij gelijk modelburgers, want ze blijven toch liever hier in luilekkerland.

 37. bandini

  Als van Vliet er nu niet was uitgestapt zou hij er binnenkort om een andere reden zijn opgestapt. Het was al langer duidelijk dat hij het niet naar zijn zin had in de PVV. Hij heeft gewoon naar een acceptabele reden gezocht om op te stappen!

 38. halo1

  voor de PVV….om goed personeel te krijgen en te houden.. mensen durven hun ‘”nek niet uit te steken””.. je zit natuurlijk veel safer bij  die linkse en midden-clubs.. die hebben het primaat van de “”redelijkheid”” en “”fatsoen”..terwijl NL naar de knoppen gaat. Het is die verrotte natuurlijke voorsprong van links.. maar deze van Vliet kan nog wel gemist worden.

 39. JC

  Tegen Powned zei de heer Wilders vanavond, dat hij dinsdag in de fractie heeft besproken welke uitspraken  hij woensdag in de PVVverkiezingsbijeenkomst zou gaan doen.

   

  Het kan niet allebei waar zijn. Ik ben benieuwd.

   

  Ik blijf PVV stemmen.

 40. Luctor-et-Emergo

  als mensen als van vliet, helder en van klaveren hun krachten bundelen in een nieuwe rechtse partij of desnoods overstappen naar artikel 50 ( wat dus een echte machtsgreep zou kunnen gaan worden), meld ik me voor het eerst aan als lid van een politieke partij.

   

  Als PVV stemmer van het eerste uur, weet ik ook wel dat er veel overlast is door marokannen en antilianen etc. en ja het afpakken van de nederlandse papieren vind ik ook nog wel een goed middel, maar om nou alle goedwillende mensen, die duidelijk geintegreerd zijn ook maar over 1 kam mee te scheren, dat gaat zelfs mij een brug te ver.

   

  een nieuw rechts machtsblok, naast de PVV zou daarom voor mij als PVV stemmer zeker een goed alternatief zijn, en zou ik zelfs lid worden. zeker aangezien wilders hiermee zijn eigen glazen ingooit en het niet eens wil zien !

  ik stemde PVV om zo een verandering in de politiek te krijgen op de thema’s van imigratie, integratie, veiligheid en zeker ook lastenverlichting/opheffen van ontwikkelingssamenwerking in de de vorm hoe die nu bestaat.

   

  ik overweeg zeer om artikel 50 te stemmen op 22 mei !

 41. L. van der Schoot

  Toen enige jaren een kamerlid meedeed met een schreeuwgroep die scandeerde:

  HAMAS, HAMAS alle Joden aan het gas, was het verbazend stil in politiek Nederland.

  De PvdA wilde minder Polen.

  Na tientallen jaren van pamperen is de integratie met voornamelijk Marokanen volkomen mislukt.

  Harde maatregelen tegen de criminelen onder hen blijven echter uit.

   

  Nu Wilders dit op een harde manier aansnijdt beledigt hij een volksgroep. Een groep die zelf niets doet om

  de criminaliteit onder hen te stoppen. Vele mensen worden dagelijks door hen beledigd. Denk aan homo’s, vrouwen,

  leraren enz.

  Mag ik even lachen om de krokodillentranen die overal om ons heen geplengd worden.

  Wat een hypocrisie. Wat een land van watjes.

  Wat ik echter zie is minder Nederlanders. De besten onder ons emigreren naar betere oorden. Ik wou dat ikdat ook nog kon.

 42. Bes Tolen

  Van Vliet weet blijkbaar niets van hoe de massa-immigratie plaats vond en plaats vindt. Dat maakt hem hypocriet. Hij weet blijkbaar ook niet hoe de berichtgeving voor en door de media hier in Nederland wordt gemanipuleerd en hoe iedereen berichten van groot belang worden onthouden, andere worden gesublimeerd dan wel met opzet in wordt gelogen of weggelaten. Dat gebeurt sinds begin tachtiger jaren toen de regering een zogenaamde gentlemen’s agreement overeen kwam met de pers, met name de dagbladen met als Snijders toen voorzitter GPD en een m.i. nogal vals personage, als de grote voorstander. Van Agt als premier kwam het volk één en ander vertellen. Terlouw van D66 speelde een belangrijke rol hier. Het einde van de vrije pers in Nederland. We hebben nu eenmaal geen erg oplettende bevolking. ”Slaap rustig verder”, is al langer één van de Nederlandse parolen. Dat geldt dus ook voor Van Vliet.. Je zit je dan wel af te vragen hoe er bij de selectie van Tweede Kamerleden bij de PVV mensen als Van Vliet door heen rollen en Kamerlid worden waar er honderden sollicitanten geschikter zouden zijn geweest. Het is voor de PVV tijd om nu al vast met selectie te beginnen voor de komende Tweede Kamerverkiezingen. Om ongelukken als het geval Van Vliet zoveel mogelijk te voorkomen.  

 43. De man uut Limburg

  MINDER MINDER MINDER

   

  (LOL)

   

  En weet je wat ik nu zo leuk vindt?

   

  De Randstadstedelingen zien de Limburgers als racisten. Maar straks is het paasvakantie, voorjaarsvakantie etc. en dan zitten ze weer allemaal hier op de parken. Want dan is Limburg wel goed!!

   

  Hypocriet tot op het bot zijn die mensen die nu anti-Wilders spreken.

   

  Maar hun doelstelling is gevaarlijk, HEEL GEVAARLIJK, ze willen hem kalt-stellen voor de EU-verkiezingen van 22 mei a.s. Daar zijn ze namelijk vreselijk BANG VOOR.

 44. JC

  En niet iemand, die zich er niet meer thuisvoelt.

   

  Heer van Vliet, succes.

   

  Ik blijf PVV stemmen

 45. nick

  Wat ik weet; van Vliet is de grootste oppertunist van de hele tweede kamer en dat wil wat zeggen. Hij heeft zich bij Wilders aangesloten om zo snel mogelijk de politieke arena in te kunnen.

  Zit er enkel en alleen voor eigen eer en glorie. Dat wist ik al vanaf dag een en ook dat hij daarin een ongeleid projectiel zou kunnen worden. 

  De man is intelligent en kan echt wel wat, dat is ook hetgeen hem tot nu toe gered heeft omdat hij weinig tot niet populair is onder zijn collega’s. Hij was samen met die engerling Van Bemmel de peppie en kokkie van de tweede kamer. Op zich is het geen verlies wat persoon betreft. Wel weer jammer; de zoveelste eenmansfractie, dat schiet niet op natuurlijk, ze zitten er toch echt voor het pluche, deze laffe verraders maar ook hij zal het never gaan redden.

  Bij de VVD, waarbij hij zich zo graag wilde aansluiten zullen ze niet op hem zitten te wachten, daar duurt het een stukje langer voor je in aanmerking komt voor het tweedekamer lidmaatschap. Alleen via de PVV kon hij een snelle start maken, net al al die andere fractieleden van de PVV maar de meeste willen wel wat betekenen voor ons land en niet alleen voor zichzelf, bah wat een hypocriet.

  Ik blijf achter de PVV staan en beschouw deze geweldig opgeblazen en hypocriete hetze van een afstandje. De hele politieke elite en hun propaganda machine; het zijn wolfen en aasgieren, ik walg ervan!  Zolang er geen enkele andere partij opkomt voor ons land, onze welvaart en onze vrijheid  sta ik achter de PVV!. 

 46. Jan Van

  Of een lafaard…. of, wat waarschijnlijker is, werd de druk te groot!!

  Ook ik voel een gigantische haat en woede van extreme socialisten, en vergeet niet, extreem links is veel agressiever dan “extreem” rechts!

  De wekelijkse verdachtmakingen van de media, waar onze columnisten kleine kinderen bij zijn!

  Je zult dat gajes van Geenstijl toch op je dak krijgen…, hoewel ze regelmatig goede onderzoeken doen!!

 47. Jan Van

  De houdbaarheidsdatum is voorbij voor de PVV”.

  Haha…, dat horen we al een paar jaartjes…. Simpele zielen.

  En al járen horen we dat geert alleen maar praat over criminele Marokkanen….. en járenlang blijft de MSM vertellen dat hij hele groepen weg zet! (criminele marokkanen is ook een groep! Foei!!)

  Nu heeft hij het, in eerste instantie, over “marokkanen”…. en nu komen de hypocrietjes alwéér te voorschijn gekropen!

  Een ex-politie commissaris mag bij P&W zeggen dat Wilders gemold moet worden en ALLE PVV-ers gedeporteerd moeten worden!!

  Lachen toch, om zulk dom hypocriet volk…..

 48. tipo

  Be carefull what you wish for. Straks heb je 10 PVV-achtige partijen. Die elk 10 zetels halen, En dan treedt het Grote Plan in werking. Dan anexeren we Vlaanderen wordt Limburgs de voertaal. 

   

   

 49. Joojootje

  Op stappen om retoriek wat een lul.

  Het zijn woorden geen daden dus hypocriet dat opstappen.

  Of bezig met eigen belang witvoetje halen bij de vvd zeker.

 50. D. G. Neree

  @tipo, dat is wel ‘frappant’ (!) idd.

 51. tipo

  was toch echt een uitspraak van de heer Van Vliet. Waarvoor hijzelf ook wel erkende dat het over de schreef ging achteraf, want oproep tot geweld.

   

  Maar omdat ie nu tegen Wilders is, is het opeens de beste PVV ooit? Gekkigheid hier.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.