PVV'er Van Vliet stapt uit PVV

Geen categoriemrt 20 2014, 18:18
Roland van Vliet begint eenmansfractie vanwege de Marokkanen-opmerking van Geert Wilders.
PVV-Kamerlid Roland van Vliet, een van de betere nog overgebleven PVV-Kamerleden stapt per direct uit de PVV-fractie en gaat verder als eenmansfractie. RTL Nieuws had vanavond om 18:00 uur de primeur. Van Vliet stapt op omdat hij de uitspraken van Wilders over minder Marokkanen in Den Haag en Nederland te ver vindt gaan. Kerncitaat uit het nieuwsbericht van RTL:

"Het voelt als een bevrijding," aldus Van Vliet. "Ik moest voor mezelf iets goedpraten. Dat kan ik niet. Er zijn zoveel Marokkanen die het goed doen in Nederland."

"Eerst ging het over islamitische uitwassen, toen ging het over criminelen en nu gaat het over de hele groep. Het is een glijdende schaal. Dit is de druppel die de emmer doet overlopen. Per direct stap ik uit de fractie."

Van Vliet heeft er dus geen zin meer in om altijd maar achter Wilders aan te lopen. De Marokkanen-uitspraak is een stap te ver, "een glijdende schaal" zoals Van Vliet het formuleert. En voor wie denkt dat Van Vliet zomaar een PVV'er is, die heeft het compleet mis. De inmiddels ex-PVV'er is voorzitter van de parlementaire enquête naar woningcorporaties en is zodoende een herkenbare PVV'er die keihard werkt voor zijn centen.
En dat wil hij blijven doen: "De parlementaire enquête naar woningcorporaties is mijn magnum opus en wil ik graag als onafhankelijk Kamerlid afmaken." Collega Michael riep vanmiddag alle fatsoenlijke PVV'ers om de fractie van Wilders te verlaten. Van Vliet heeft de juiste keuze gemaakt. De kans is levensgroot dat andere PVV'ers volgen, bijvoorbeeld Lilian Helder, Joram van Klaveren (die tot voor kort werkte aan een eigen rechtse partij), Raymond de Roon en misschien ook Harm Beertema.
De grote leegloop van de PVV is al een jaar bezig (Van Vliet is nu al het zevende Kamerlid dat opstapt binnen de tijdspanne van één jaar), maar na de bijzonder ziekmakende opmerking van Wilders over Marokkanen die in Nederland wonen kan het nu heel hard gaan. Iedere PVV'er die nu nog blijft zitten moet zich kapotschamen voor Wilders' actie. Reken maar dat Van Vliet niet het laatste PVV-Kamerlid is dat opstapt. Dit zijn inmiddels geen LPF-praktijken meer, maar PVV-praktijken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten