PvdA wil alleen gratis werknemers aannemen

De ‘graties’ club doet aan verkapte slavernij. 

De PvdA zeurt dag en nacht over het lot van ‘arme werknemers’ die constant worden ‘uitgebuit’ door hun kapitalistische werkgevers, maar achter de schermen blijkt die partij zelf aan verkapte slavernij te doen. De sociaaldemocraten willen tegewoordig namelijk alleen nog maar ‘werknemers’ aannemen die voor (bijna) niets willen werken. Dat bericht GeenStijl in een satirisch stuk:

De Partij van de Arbeid zoekt met spoed medewerkers. Maar de PvdA weigert categorisch om het nieuwe personeel fatsoenlijk te betalen. Dat blijkt uit een hyperlink [red.: hehe![ die in het bezit is van GeenStijl. Je zou toch zeggen dat een partij, die Het Eerlijke Verhaal en Sterk & Sociaal hoog in het rode vaandel heeft staan, een beetje fatsoenlijk voor z’n eigen mensen zorgt. Maar niets is minder waar. Wie voor de PvdA gaat werken wordt uitgebuit, krijgt onderbetaald, of krijgt helemaal niks uitgekeerd voor de gedane arbeid. 

Hier is de link naar de vacatures. Bekijk ze eens goed. Valt u iets op? Juist: twee van de veertig+ ‘vacatures’ zijn voor daadwerkelijk betaald werk. Alle andere ‘werknemers’ zijn feitelijk verkapte slaven. Eén werkloze sociaaldemocraat ‘met hart voor de partij’ kan 28 uur aan de slag gaan en één 32 uur. Heel gezellig is dat die twee (2) ‘werknemers’ dan een jaarcontract krijgen, wat nogal problematisch is als je, zeg, een huis wilt kopen. Of hebt gekocht. De rest van de ‘vacatures’ bestaat, in de woorden van onze roze vrienden, uit “onderbetaalde stageplekken, malle afroepfopbaantjes en vrijwillersfuncties zonder pensioen. Kortom: mensen arbeid laten verrichten, en ze daarvoor niet betalen.”

GeenStijls Pritt noemt dat vervolgens “niet socialistisch, maar katoenplantagekapitalisme.” Leuk geprobeerd, maar dat is natuurlijk je reinste onzin. Iedereen die het socialisme ook maar een beetje heeft bestudeerd weet dat dit is waar die ideologie uiteindelijk op uitdraait. Vroeg of laat wordt iedere burger/werknemer uiteindelijk een slaaf van de staat, wat in een socialistische samenleving gelijk staat aan ‘de partij.’

Het meest trieste aan dit verhaal is dat de PvdA bakken met geld heeft. Zo gaven de socialisten onder leiding van Diederik ‘I love money’ Samsom in 2012 maar liefst twee miljoen euro uit aan de campagne voor de Tweee Kamerverkiezingen. Dat kan dan weer wel, maar je eigen personeel betalen, ho maar.

Natuurlijk is het stuk van Pritt een parodie op de vele negatieve verhalen in kranten en op websites over de PVV, maar het punt dat het schandelijk is dat de PvdA vrijwel alleen maar gebruik maakt van stagiaires en vrijwilligers staat als een huis. Een bedrijf moest dat eens proberen. Voor je het weet staan Samsom en zijn vrienden van de FNV dan voor de deur om ‘betere arbeidsomstandigheden’ te eisen… of anders.

Kortom, de PvdA bestaat inderdaad uit hypocrieten pur sang die zich vooral bezighouden met de vraag hoe ze zoveel mogelijk mensen kunnen uitbuiten om de eigen macht te vergroten. Ondanks het hoge satirische gehalte van Pritts column heeft hij daarin wel degelijk gelijk.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

9 reacties

 1. Michael van der Galien

  Ik vind het bijzonder knap van je, Antonius, dat je dit gisteren al las op GeenStijl. Chapeau!

 2. southener

  én niet in de ene na de andere contradictie vallen. Een tragisch lot. Wie gebruikten de fel aangevallen maar slappe arbeidsmarkt hervorming van de Partido Popular in Spanje om goedkoper werknemers op straat te kunnen knikkeren? De vakbonden

 3. antonius

  Wanneer kom je nu eens met eigen originele onderzoeken en onderwerpen Michael .

  Oud nieuws kan ik overal lezen .

 4. locke

  Ik heb nooit begrepen dat mensen  weer op die rooie jassen zijn gaan stemmen in 2012,  deze partij was en is  de leverancier van de problemen waar wij nu mee te kampen hebben.

  Alles wat rood is heeft zichzelf nog altijd goed bediend daar laten de geschiedenisboeken geen twijfel over bestaan.

  Zitten als kleptomanen te jatten om hun eigen zakken te vullen en wat zijn het voor gasten , Jael  jablabla ouwehoeren ,niks zeggende lege hulzen. Bedrijven Politiek  over de rug van mensen die werken, krijgen zetels door mensen naar de mond te praten die in hopeloze situaties zijn terecht gekomen en niet begrijpen dat deze partijen juist existeren door deze misère te crieëren.

   

  Foto is trouwens een perfecte weergave van het diep gewortelde dubbele pet  graaien waarvan  de leden  van ze club  door beneveling zichzelf achter de schermen VET bedienen.

 5. nick

  Ben dan ook heel benieuwd of al onze zogenaamde ‘kwalteitskranten’ dit gegeven morgen of een ander dag deze week, ook op hun voorpagina plaatsen…stelletje hypocrieten!

 6. Rufol

  Omdat ook de pvda hun eigen geld maar een keer kan uitgeven, is het logisch dat er veel onbetaalde werkers nodig zijn. Als je namelijk het geld uitgeeft aan jezelf en je vrienden die dik betaald werk verrichten voor een campagne of wat dan ook, dan is het op.

  Alleen het geld van anderen kan bij de pvda rijkelijk vloeien. Alleen dat van anderen!

  Hoorde ik daar niet een of andere sukkel van de pvda roepen dat de PVV gezakt was als een baksteen i.v.m. het ‘pensioenschandaal’? Precies, dat dus.

 7. louis-portugal

  Waarom wil vooral zoveel mensen met hoge uitkeringen?

  Om gratis voor hun te werken oen.

 8. nog_1

  Een politieke partij is per definitie een vrijwilligersorganisatie; mensen worden juist lid om zich vrijwilliug voor een partij in te zetten. Als men al kritiek wil hebben, zou men dat moeten hebben op de twee betaalde functies, en niet omgekeerd.

 9. cmsuijkerbuijk

  Ik zou tóch mijn kalender eens nakijken, als ik jou was. Heb je hem met oud-en-nieuw wel vervangen? {;-p

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.