Niemoller kritisch over Wilders

Geen categoriemei 24 2014, 20:00
Geradicaliseerd.
Ook Joost Niemoller wijdt de slechte prestatie van de PVV bij de Europese verkiezingen aan Wilders' (wan-) gedrag:

Het straalde af op Wilders. Net zo goed als zijn Minder minder minder. Het aanhoudende gedoe in zijn fractie. Het lijkt op een rommeltje en het lijkt op radicaliseren. Het is mijn overtuiging dat kiezer dat niet willen [sic]. Zeker, ze willen een harde lijn over de invoering van grenscontroles. Ze willen een concreet anti-immigratiebeleid. Maar geen gescheld op immigranten, hoe het ook allemaal bedoeld zou zijn. Ze willen beleid. Daarbij verwachten ze waarschijnlijk teveel en zullen teleurgesteld raken. Wilders zal inhoudelijk moeten verdiepen en strategisch moeten hergroeperen en daarbij zal hij veel moeten leren van Nigel Farage.

Eén probleem voor Wilders: als hij dat doet is hij niet geloofwaardig. Iedereen heeft gezien en gehoord hoe hij zich de afgelopen tijd heeft gedragen. Dan kan hij zich nu opnieuw uitvinden om in een soort van Nederlandse Nigel Farage te veranderen, maar ik kan me niet voorstellen dat veel mensen daarin meegaan.
Daar komt bij dat het absoluut niet des Wilders is om van koers te veranderen, zeker niet omdat anderen dat zeggen. Als hij eenmaal inzet op een bepaalde richting blijft hij keihard doorgaan. Het maakt hem daarbij doorgaans niet zoveel uit wie hem blijven steunen en wie hem de rug toekeren.
Ik vermoed dan ook dat Wilders hier helemaal niet van gaat leren, maar dat hij gewoon doorgaat waar hij al een tijdje mee bezig is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten