Nog anderhalve maand en dan zijn we vrij

Nou ja, niet echt natuurlijk. Maar tot 21 juni werken we in ieder geval voor de staat.

Wie zijn eigen brood verdient – als zelfstandige of in loondienst – werkt bijna zes hele maanden voor de belastingdienst. Pas na 21 juni mag de gemiddelde hardwerkende Nederlander het verdiende geld zelf houden. Ja, echt, 21 juni.

Van 1 januari tot 21 juni werkt u dus eigenlijk niet voor uzelf en uw gezin, maar 100 procent voor de overheid, zodat onze prachtige verzorgingsstaat overeind kan worden gehouden. Is het niet geweldig? Citaat van Telegraaf.nl:

Nederland staat daarmee op de 19e plaats van alle 28 EU-lidstaten.

Dat stelde de Europese stichting New Direction dinsdag in Brussel. De conservatieve denktank, die zich inzet voor Europese hervormingen, wil dat de belastingdruk voor burgers vermindert.

Een Cyprioot is theoretisch al klaar met het betalen van belastingen op 21 maart, terwijl een Belg pas vanaf 6 augustus “belastingvrij” werkt.

Het zou me niet verbazen als die cijfers niet eens kloppen, want de belastingen zijn echt torenhoog in Nederland – en het kabinet-Rutte II is nog lang niet klaar met het verhogen van de belastingen. We zouden zomaar onderaan in het lijstje kunnen belanden, als we daar in feite al niet staan. En er is niemand in Den Haag die het erg vindt.

Het wordt hoog tijd dat er een politieke partij op het Haagse toneel verschijnt die de belangen van de belastingbetaler niet verkwanselt, zoals de VVD de afgelopen jaren heeft gedaan. Mocht zo’n partij twintig zetels of meer halen, wat zeker niet ondenkbaar is, dan is de belangrijkste voorwaarde voor regeringsdeelname dat de belastingen omlaag gaan. Gebeurt dat niet, dan is het tijd voor vier jaar keiharde oppositie.

Wat we nu echt nodig hebben, zijn politici met principes. Wie springt in het gapend gat op rechts?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

8 reacties

 1. Springer

  @ Frank

  De crisisheffing die zijn ze vergeten en de bijtelling over mijn auto ook.  

  @ Pimsch

  Dat gaat alleen als ze dit mondiaal aanpakken, anders stroomt het grote geld gewoon weg uit Nederland. Daarnaast kun je je afvragen of het wenselijk is dat we zo meteen over wereld regering beschikken met wereldbelasting waar geen ontsnappen meer aan mogelijk is. Dit zal de overheden nog minder van de spilzucht weerhouden en gewoon de belastingen blijven opvoeren.

   


   


   


 2. Pimsch

  Daarom veel meer belasting op vermogen en minder belasting op arbeid.

  Wie vermogend is en pro-EU mag ook vrijwillig aan Brussel doneren.

 3. halo1

  grammofoonplaat.. zelf heb ik verleden jaar netto 12 % van mijn verzamelinkomen aan belasting betaald..reken maar uit Dan zijn er natuurlijk nog wel meer belastingen.. maar gewoon zo weinig mogelijk of juist zoveel mogelijk van profiteren. Snachts rustig in je bedje liggen.. met alleen de vogels vroeg fluitend.. de ruitenwissers nog op je auto.. is het hoogste goed.. dan maar 50 % betalen..

 4. rinus

  Rutte 2 toch, Frank?

   

  Als je in September 2012 VVD stemt. Als je op de uitslagenavond andere (verliezende) partijen en kiezers uitlacht. Als je de laatste keer toch weer presteert om gewoon WEER VVD te stemmen.

   

  Dan moet je nu niet gaan zeuren.

 5. HdK

   ‘zodat onze prachtige verzorgingsstaat overeind kan worden gehouden. Is het niet geweldig?’


  Helaas heeft al het geld dat we verdienen en verdienden, steeds minder met de instandhouding vd NL verzorgingsstaat te maken. In de komende 10jaar gaan we volgens Bruno de Haas 400 miljard naar de Zuidelijke staten sturen.

  Zie artikel hierboven.

 6. CDlogo

  Natuurlijk kloppen die cijfers niet, buiten loonbelasting is er nog een scala aan accijnzen en belastingen waarmee de overheid u van de vruchten van uw arbeid berooft, je mag van geluk spreken als je de laatste anderhalve maand van het jaar vrij bent, of je moet natuurlijk aan de staatsruif hangen in dat geval wordt je door het beroven van het steeds slinkende aantal productieven het gehele jaar vrij gehouden.

 7. witwas

  Het klinkt natuurlijk leuk, zo’n dag waarop je genoeg hebt afgedragen en voor jezelf mag gaan werken. Maar het is natuurlijk een gemiddelde wat helemaal niets zegt. De 10% meestverdienende Nederlanders betaalt 70% van de inkomstenbelasting, en werkt waarschijnlijk tot ruim voorbij de zomer voor de staat. Zeker als ze in enig jaar een leuke auto kopen met dikke BPM en BTW. Natuurlijk houdt deze 10% nog genoeg over, waardoor ze ook wat vermogen opbouwen voor later of voor de kinderen. Een doorn in het oog van Samsom en al die andere extreem-socialistische figuren die met Thomas Picketty in de hand om het hardst roepen dat het zo oneerlijk is. Bah!

 8. Wilhelmson

  Maar de Nederlander krijgt er toch zo heel veel leuks voor terug ! Een oranjewimpel en toeter ! En de rest moet de Nederlander feitelijk of in gedachten erzelf bij verzinnen . Leuk toch ! Geen wonder dat zovelen hier willen komen wonen, toch !

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.