Nog anderhalve maand en dan zijn we vrij

Geen categoriemei 06 2014, 19:00
Nou ja, niet echt natuurlijk. Maar tot 21 juni werken we in ieder geval voor de staat.
Wie zijn eigen brood verdient - als zelfstandige of in loondienst - werkt bijna zes hele maanden voor de belastingdienst. Pas na 21 juni mag de gemiddelde hardwerkende Nederlander het verdiende geld zelf houden. Ja, echt, 21 juni.
Van 1 januari tot 21 juni werkt u dus eigenlijk niet voor uzelf en uw gezin, maar 100 procent voor de overheid, zodat onze prachtige verzorgingsstaat overeind kan worden gehouden. Is het niet geweldig? Citaat van Telegraaf.nl:

Nederland staat daarmee op de 19e plaats van alle 28 EU-lidstaten.

Dat stelde de Europese stichting New Direction dinsdag in Brussel. De conservatieve denktank, die zich inzet voor Europese hervormingen, wil dat de belastingdruk voor burgers vermindert.

Een Cyprioot is theoretisch al klaar met het betalen van belastingen op 21 maart, terwijl een Belg pas vanaf 6 augustus "belastingvrij" werkt.

Het zou me niet verbazen als die cijfers niet eens kloppen, want de belastingen zijn echt torenhoog in Nederland - en het kabinet-Rutte II is nog lang niet klaar met het verhogen van de belastingen. We zouden zomaar onderaan in het lijstje kunnen belanden, als we daar in feite al niet staan. En er is niemand in Den Haag die het erg vindt.
Het wordt hoog tijd dat er een politieke partij op het Haagse toneel verschijnt die de belangen van de belastingbetaler niet verkwanselt, zoals de VVD de afgelopen jaren heeft gedaan. Mocht zo'n partij twintig zetels of meer halen, wat zeker niet ondenkbaar is, dan is de belangrijkste voorwaarde voor regeringsdeelname dat de belastingen omlaag gaan. Gebeurt dat niet, dan is het tijd voor vier jaar keiharde oppositie.
Wat we nu echt nodig hebben, zijn politici met principes. Wie springt in het gapend gat op rechts?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten