Brussel start nieuwe procedure om Nederland te sarren

Geen categoriejun 06 2014, 10:15
Zijn we net af van die buitensporige tekortprocedure, belanden we alweer op het volgende strafbankje van Brussel. Deze keer zou ons belastingstelsel te paradijselijk zijn.
Brussel bekijkt Nederland tegenwoordig met argusogen, want binnenkort zal worden onderzocht of ons land niet wellicht stiekem een belastingparadijs is:

De Europese Unie opent mogelijk komende week al een onderzoek naar de belastingvoordelen die grote internationale bedrijven genieten in onder meer Nederland en Ierland.

Dat melden bronnen in Brussel vrijdag.

De Europese Commissie bespreekt het onderwerp tijdens een ontmoeting op 11 juni, aldus de ingewijden. In het geval van Nederland gaat het om de stevige belastingvoordelen die onder meer de Amerikaanse koffieketen Starbucks krijgt.

Overigens: dat Starbucks binnenkort uit Nederland vertrekt met als reden dat het gehele vestigingsbeleid elders kennelijk gunstiger is, daar zijn de eurocraten niet in geïnteresseerd. Zij kijken slechts met oogkleppen naar Nederland en willen dat ons land een flinke tik op de vingers krijgt vanwege de lage belastingen voor buitenlandse bedrijven.
Ja, u leest het: lage belastingen! Dat zou niet moeten mogen. Foei! Uitknijpen en afpersen, zal de Nederlandse overheid al die internationale bedrijven. Hoge belastingen, willen we! Tax them all the way to hell. Dat er belangrijke ideologische bezwaren zijn tegen hoge belastingen, maakt Brussel niks uit. Liberalisme en kleine-overheidsdenken zijn relicten uit de 19e eeuw, lijken de aanstaande onderzoekers van het Nederlandse belastingklimaat te denken. Socialisme en hoge belastingen zijn de nieuwe toverwoorden!
Maar verder is het ook gewoon de zaak van Brussel niet. Met de verwijdering van Nederland van Olli Rehns befaamde 'strafbankje' heeft Den Haag bewezen een financieel solide bestuur te kunnen vormen dat diens overheidsfinanciën op orde kan houden. Nederland kan, zoals uit feiten blijkt, heel goed zelf beslissen wie precies hoeveel belasting moet gaan betalen. Daar hebben de Europese Unie en diens regelzieke ambtenaren verder helemaal niets mee te maken. Laat ons gewoon met rust.
Misschien wordt het gewoon ook eens tijd dat Nederland een procedure begint tegen de EU. Een artikel 50-procedure, om precies te zijn. Genoeg van deze inmenging in onze nationale aangelegenheden door buitenlandse bemoeials.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten