Meet politie Leiden met twee maten?

Geen categoriejul 12 2014, 14:00
Beschermt de Leidse politie mohammedanen en discrimineert ze de autochtone Nederlander? Op site van Joost Niemöller doet Leids raadslid Tomas Kok zijn merkwaardige verhaal.
In Leiden wordt momenteel een nieuw Islamitisch centrum gebouwd, waarbij naar verluidt ook organisaties als Millatu Ibrahim en SalafiMedia betrokken zijn. Deze organisaties staan volgens Kok als extreem bekend en zijn tevens vertegenwoordigd in de reeds bestaande Leidse Al Hirja moskee, die gefinancierd wordt door Saoudi-Arabië.
Op 9 juli j.l. sprak de Wahabistische Sheikh Said El Mokadmi nog in die Al Hirja moskee. Het islamitisch gebedshuis leverde al twee Syriëstrijders, die eerder Elsevier-columnist Afshin Elian met de dood hadden bedreigd. De zoon van de penningmeester van de nieuwe moskee stelt, dat Al Hirja er ook niets aan kan doen dat moskeegangers terrorist worden [Discussie op Hoeiboei], maar bedreigde op zijn beurt wel Kok, toen deze vragen ging stellen over het nieuw te bouwen islamitisch centrum. Volgens Kok worden in die islamitische gemeenschap allerlei 'onfrisse' dingen gezegd. Kok werd vervolgens naar eigen zeggen door die zoon van de penningmeester van dat islamitisch centrum met een nazi vergeleken en bedreigd. Vredelievende jongens die mohammedanen. Maar het wordt nog erger.
Uiteraard heeft Kok aangifte gedaan van de bedreigingen, maar daar heeft de politie niks mee gedaan. Sterker, Kok werd enkele weken later zelf als verdachte opgeroepen om zich te melden bij het bureau, alwaar men zich volgens Kok niks meer kon herinneren van de gedane aangifte jegens bedreiging. Maar waar werd Kok dan van verdacht? Dat wordt niet duidelijk.
Raar is ook, dat Kok's advocaat aanvankelijk niet mee mocht naar het verhoor, maar later weer wel. Toen verdachte met zijn advocaat vervolgens op de afgesproken tijd arriveerde voor het verhoor werd hen kortweg gezegd over een uur maar terug te komen, want 'te druk'. Daarna was er weer hommeles, omdat de advocaat zijn laptop niet aan mocht hebben tijdens het verdachte-verhoor. Advocaat exit. Maar er werden wel foto's en vingerafdrukken van Kok gemaakt.
Wat is er toch in dit land aan de hand? Hebben we al een geïslamiseerde politie of klopt het verhaal van Kok niet? Dat zou me verbazen, want in Amsterdam kunnen ze er ook wat van. Ik zou me voor kunnen stellen dat deze zaak tot op de bodem wordt uitgezocht. Bijvoorbeeld het politieoptreden. Was dat wel correct? Wie heeft opdracht gegeven om Kok als verdachte te oormerken en wat was de klacht? Ik zou me zelfs voor kunnen stellen dat er hierover een spoeddebat in de gemeenteraad wordt gevoerd, met een verklaring van de korpsbeheerder erbij. En waarom was die aangifte van bedreiging nergens meer te bekennen? En hoe zit het met die actie van vingerafdrukken plus foto? Mag dat zomaar? Vragen, vragen, vragen.
Als er met twee maten wordt gemeten in dit land dan stellen burgerrechten niets meer voor.
Hier vindt u een overzicht van mijn columns en u kunt mij hier volgen op Twitter.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten