Tijd voor bezinning

Wat we als Nederlandse bevolking de afgelopen weken over ons heen hebben gekregen liegt er niet om.

De euforie van de succesvolle Olympische Spelen in Sotsji met al het blinkende schaatsgoud, of de voetbal successen van Van Gaals mannen die een eervolle derde plaats haalden op het WK, zijn we alweer bijna vergeten.

We werden keihard geconfronteerd met de rauwe werkelijkheid door 194 Nederlandse doden aan boord van de boven Oekraïne ruw uit de lucht geschoten vlucht MH17. Daardoor kwamen we ineens terecht in een geopolitiek onnavolgbaar maar zeer gewelddadig conflict aan de grenzen van Europa, iets waarvoor we tot nu toe de ogen hadden gesloten. Het zou ons toch niet raken.

Tegelijkertijd werden we geschokt door een golf van antisemitisme door heel Europa maar ook in Nederland, een uiterst virulente reactie van voornamelijk tweede of derde generatie moslimjongeren op een al even moeilijk te begrijpen geopolitiek conflict in het Midden-Oosten: de zoveelste gewapende strijd tussen de fanatici van Hamas en de staat Israël.

Wat mij heeft geschokt is niet alleen het gebral van fanatici – je wist dat die er zijn en dat ze wachten op een gelegenheid om de kop op te steken – maar meer nog dat deze fanatici van sommige regenteske bestuurders, zoals de Haagse burgemeester Jozias van Aartsen, alle gelegenheid kregen hun haatpropaganda te spuien. Sterker nog: Van Aartsen ontkende na afloop van de Gaza-demo in Schilderswijk  dat er ook maar iets aan de hand was. Dat in zijn stad journalisten enstig bedreigd werden en er openlijk werd opgeroepen tot Jodenhaat, vond Van Aartsen kennelijk prima.

Wat mij ook heeft geschokt is hoe sommige vrij gematigde mensen in mijn eigen kennissenkring – sommigen moslims, andere progressieve Nederlanders – in korte tijd een veel radicaler geluid lieten horen naar aanleiding van de strijd in Gaza. Ineens is de Twee-Staten-oplossing voor hen een “gepasseerd station”. Met behulp van onbeholpen video’s worden de gekste complot theorieën over Israël de wereld ingeslingerd. Bottomline: alle zionisten zijn “fout” en de staat Israël heeft ineens geen bestaansrecht meer. En als je daar tegenin gaat, krijg je het verwijt “eenzijdige westerse propaganda” te maken. 

Inmiddels heb ik de petitie voor het aftreden van Van Aartsen getekend. Het is precies zoals DDS-redacteur Jean Wanningen gisteren stelde in diens column: we kunnen niet meer doorgaan met een overheid die meet met twee maten. Als onze bestuurders horende doof en ziende blind blijven, dan zullen wij, de burgers van Nederland, daartegen in verzet moeten komen. Dat zijn we aan onze eigen geschiedenis verplicht. Ik ben geboren en getogen in Amsterdam, een stad waarvan ruim 60.000 Joodse burgers zijn vermoord in de Tweede Wereldoorlog.

Zo is er ook het zwijgen van een politicus als Alexander Pechtold van D66, die we bij schrijven van dit artikel nog helemaal niet gehoord hebben over de golf van haat en antisemitisme die sinds twee weken over Nederland spoelt. Dat valt mij behoorlijk tegen van de man die de afgelopen jaren fel bovenop iedere echte of vermeende vorm van intolerantie uit het PVV-kamp dook en daar politiek garen bij spinde. Nu er electoraal weinig te halen is, zwijgt het verbale kanon Pechtold.

Daarnaast wil ik de komende tijd nadenken over mijn standpunten. Ook ik ben kritisch geweest tegenover de PVV en ik ben dat nog steeds. Mijn belangrijkste argument tegen de PVV is dat hun standpunten en ook de manier waarop die geuit worden, een inbreuk zijn op belangrijke waarden als de vrijheid van godsdienst maar ook op waarden als respect en fatsoen. In een column in 2012 op een Surinaamse website schreef ik erover dat iemand als ex-premier en CDA’er Piet de Jong (nu 99 jaar oud) om die reden een samenwerking met de PVV afwees.

Anno 2014, dus twee jaar later, sta ik nog steeds achter de inhoud van die column. Maar hoe moet je er  in vredesnaam mee omgaan als delen van de minderheid die je wilt beschermen op basis van principes als de vrijheid van godsdienst, respect en fatsoen, zelf helemaal niet in staat zijn om hetzelfde respect en fatsoen op te brengen in de richting een andere minderheid in ons land, namelijk de Joodse bevolking? Dit alles met als excuus, dat zij de zionisten bestrijden (alsof Joden geen recht hebben op een staat en andere volkeren wel). Hoe wijdverbreid is dit perfide gedachtegoed eigenlijk?

Ik moet bekennen dat ik al enige tijd een knoop in mijn maag heb door deze vraagstukken, waarop ik ook niet zo 1-2-3 de antwoorden had en niet wist hoe ik het politiek moest vertalen. Overigens heeft VNL (de groep-Bontes / Van Klaveren) een uitstekende aanzet gegeven met een 10-puntenplan tegen het antisemitisme

Eén ding weet ik wel: de tijd van wegkijken en goedpraten is voorgoed voorbij.  We gaan dit probleem onder ogen moeten zien en oplossen. Wat mij betreft zonder in het andere uiterste vervallen, want niet iedere moslim in Nederland is per definitie een antisemiet of een zionistenhater.

We zullen deze strijd aan moeten gaan en heel duidelijk maken wat de vigerende normen en waarden zijn in dit land en naleving daarvan eisen. Als dit inzicht nu doordringt, is dat misschien mede de verdienste van de Allah akbar-schreeuwers in Den Haag en in Rotterdam, al denk ik niet dat ze het zo bedoeld hebben.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

27 reacties

 1. josef1952

  De moord op Van Gogh had voor iedereen het signaal moeten zijn, dat we mensen in onze samenleving hebben toegelaten, waar me niks mee kunnen. Anders dan onze bestuurders hadden beoogd, dragen deze barbaren niets bij aan onze economie, sterker: ze grazen ons land helemaal leeg! Opa en Oma uit het verzorgingshuis, moslim-immigranten erin!

  Wilders uitspraak over Marrokanen waren abject!  Maar helaas heeft híj het gelijk aan zijn kant gekregen. We zijn een land geworden, dat een Anne Frank-huis niet waardig is. 

 2. pierreofzo

   

  Naar Machiavelli

   

  Als de duivel verdeeldheid wil zaaien bedient hij zich van idealisten

   

  Parallel daaraan:

   

  Als de overheid verdeeldheid wil zaaien, bevordert ze immigratie, daarbij geholpen door idealisten.

   

   

  Onze overheden in Brussel en Den Haag, gesecundeerd door wethouders en burgemeesters in oorlog tegen de autochtone burgers doen er alles aan om de cohesie in de samenleving kapot te maken.

  Een oud gezegde luidt, dat het in troebel water goed vissen is.

   

   

 3. Leucosia Teles

  “geschokt door een golf van antisemitisme”

   

  Hoe kan je nou nog geschokt zijn als er 1 politicus in ons land al jarenlang voor waarschuwd en daardoor al jarenlang onder beveiliging door het leven moet gaan??

   

  “Wat mij ook heeft geschokt is hoe sommige vrij gematigde mensen in mijn eigen kennissenkring – sommigen moslims, andere progressieve Nederlanders – in korte tijd een veel radicaler geluid lieten horen naar aanleiding van de strijd in Gaza”

   

  You can fool some people some of the time… but you cant fool all of the people all of the time!!  You’ve been taqqiaad!!!

   

   

  Verder is het zwijgen van kereltje peggold niet vanwege het geringe te behalen electorale winst, maar eerder een stilzwijgende goedkeuring.

   

   

  “Anno 2014, dus twee jaar later, sta ik nog steeds achter de inhoud van die column. Maar hoe moet je er  in vredesnaam mee omgaan als delen van de minderheid die je wilt beschermen op basis van principes als de vrijheid van godsdienst, respect en fatsoen, zelf helemaal niet in staat zijn om hetzelfde respect en fatsoen op te brengen in de richting een andere minderheid in ons land, namelijk de Joodse bevolking?”

   

  Bij ieder nieuw inzicht veranderd in opzicht het uitzicht…

   

  Praat ook nog maar eens met wat “islamitische vrienden” over Gaza maar vergeet niet ISIS ook even aan te halen. Mochten het mocros zijn, spring dan eens van de Israelische muur naar de muur tegen Polisario in Mocrocountry.

   

  “Hoe wijdverbreid is dit perfide gedachtegoed eigenlijk?”

   

  Zonder twijfel bij 100% van de moslims!! Lees ook eens de Koran, maar dan niet de donald duck versie die de PVV voorstaat, nee dat dikke ding gevuld met jodenhaat.

   

  “Eén ding weet ik wel: de tijd van wegkijken en goedpraten is voorgoed voorbij.  We gaan dit probleem onder ogen moeten zien en oplossen. Wat mij betreft zonder in het andere uiterste vervallen, want niet iedere moslim in Nederland is per definitie een antisemiet of een zionistenhater”

   

  Nee, nee.. IEDERE moslim waar dan ook is per definitie een antisemiet of een zionistenhater, als ze dat niet zijn, zijn het geen moslims. Zie Koran en die andere prullaria uit de Islam.

   

   

  Islam is as dangerous in a man as rabies in a dog.

  Sir Winston Churchill

   

   

   

   

 4. Frank

   

  Hier ben ik het nu helemaal mee eens. Er is m.i. niets mis met immigranten die, waar ze ook vandaan komen en wat hun achtergrond ook is, in dit land een boterham willen verdienen en een goede toekomst voor hun kinderen willen. Lieden die niets dan minachtiging hebben voor Nederland en de Nederlanders (behalve dan natuurlijk de sociale voorzieningen hier te lande) en die hier niets anders bijdragen dan primitieve agressie, jodenhaat en profiteurschap kunnen echter missen als kiespijn. Kijk niet naar het verschijnsel immigratie als zodanig, maar naar kwaltiteit van die migratie, of liever gezegd: naar de grote onderlinge verschillen tussen immigranten, waaronder ook hun nazaten. Lieden waar je niets aan hebt: denaturaliseren en uitzetten.   

 5. avander

  dirkse op 29 juli, 2014 – 13:14
  “”laten we dan ook even stilstaan bij die 500000 verkeersslachtoffers die jaarlijks te betreuren zijn.””
  Hoeveel van die doden zijn bewust gedood omdat ze een stukje weg in gebruik namen, hoeveel zijn er gedood omdat ze rood, wit, zwart of lichtgetint waren?
  U mist iets in deze absurde vergelijking.

 6. Mar

  Met verbazing heb ik de afgelopen weken gekeken naar hoe de media en aanverwanten totaal los gingen.  Het had niets meer met berichtgeving, de mensen informeren, te maken. De Telegraaf was het ergste, maar ook anderen lieten zich niet onbetuigd.

   

  Gelukkig maar dat de  politici (en dan met name Rutte en Timmermans)  in Nederland zich niet hebben laten leiden door wat er in de media geschreven wordt, waar ze anders nog wel eens een handje van hebben.

   

  Het is maar goed dat er toch altijd mensen (niet altijd veel) zijn  die het hoofd koel houden.

 7. Wilhelmson

  Fanatici in de media en de politiek. Het is de geconditioneerde reflex van ‘zij die niet weten wat ze doen’ en bijgevolg meelopen in de correcte  rangen. Een kudde gedrag die vaak gezien wordt bij  gevestigde elites onder dreiging, media, cultureel en politiek.  Wat niet wil zeggen dat ze niet ontzettend gemeen kunnen zijn.  Dat is eigen aan meelopers.  Het antisemitisme  van hun troeteldiertjes past niet in het politiek correcte maatschappijbeeld , dus doet men aan verzwijgen, verdraaien en verketteren. Een systeem is per definitie uitermate conservatief en uit op haar behoud. Als daarbij de waarheid en realiteit moet ontkend worden…  

  Toen Copernicus onder druk van doodstraf toegaf aan de paus en de deur van het vaticaan uitliep, zij hij tot zichzelf … en toch draait de aarde om de zon, ook al heb ik nu net het omgekeerde voor de wereld  verklaard.  

  Kijk copernicus was  naast een briljante wetenschapper, ook een zeer goed politicus.  

  Politici  weten het wel… maar ja . Après moi, le déluge” (“Na mij, de zondvloed”)

   

  Wees eerlijk met jezelf en anderen . Daar kunnen ze vaak niet tegen, ze zoeken graag van alles wat er niet is. Als het maar de schijn heeft hun gelijk te bevestigen dat zijzelf veel beter , socialer en intelligenter zijn. Meestal niet dus.

 8. dirkse

  laten we dan ook even stilstaan bij die 500000 verkeersslachtoffers die jaarlijks te betreuren zijn.

 9. Bes Tolen

  Het gaat er om hoe het komt dat de islam zoveel tegen joden heeft. Dat is al vanaf het begin van de islam ingegoten en daarom is verantwoord en eerlijk onderzoek naar deze oorsprong gewenst. Het probleem tussen israël en de Palestijnen is van een andere orde dan alleen het oude antijoodse van de islam. Dat een en ander elkaar beïnvloedt, zal zo zijn. Maar de internationale beoordling laat in ieder geval niet toe dat de ene partij zich te buiten gaat aaan de andere. Welke van beide partijen dat ook mag zijn.

 10. Wilhelmson

  @pierreofzo

  Zo snugger zijn onze poltici niet.

  Zij zorgen enkel voor hun eigen ‘adhesie’. Tussen zichzelf en hun troon . Daar is u en ik colateral damage van.

 11. Leo KarelJan

  De PVV is de enige ECHTE anti islam partij. Als je die afwijst, zit je automatisch bij alle andere partijen. En die staan allemaal positief tegenover de islam. Zo simpel is het. Dus stop met je in bochten wringen!

 12. Leo KarelJan

  U moet zich ontdoen van politieke correctheid en echte kennis opdoen over de islam. Dan pas ben je geloofwaardig!

  Nu ben je een nuttige idioot voor die smerige ideologie!

 13. mijn-idee

  Ik sta op zeer goede voet met een christelijke Irakeese familie, gevlucht in 1997- toen al ja-…

  En al heel lang hoor ik ze vertellen van de sluiperigheid en de geniepigheid van de greep naar de macht en invloed die moslims er op na houden.

  Heel netjes en kalm als ze alleen zijn, maar met hoe meer ze zijn en ze zich sterker voelen wordt de dwang groter, tot ze ergens in de meerderheid zijn en ze zich goedschiks of kwaadschiks als heer en meester gaan gedragen, en dat is – volgens mijn irakese connectie niet plezierig…

   

  Door die slimme manier van infiltreren, manipuleren, en zich opdringen ben ik extra gaan letten op de islamisering die heel sluipend ook zijn intrede deed in Nederland ( en dat heeft wilders heel goed aan zien komen….)

  Geen handen geven, mag niet.

  apart zwemmen, aparte stemloketten in een moskee, zgn kwetsende kunst verwijderd uit openbare gebouwen, steeds meer hoofddoeken opeens,kerstbomen verwijderd om niet te kwetsen en maak de lijst maar af.

  Allemaal heel klein, allemaal niet wereldschokkend, maar sluipend een ontmanteling van onze verworvenheden, volkscultuur en gewoonten.

   

  En nu_ heel jammer dat het akkefietje Hamas/Israel nu gebeurt, _ de moslims kunnen zich niet meer inhouden en hebben ze hun ware gezicht laten zien.Hoe goed de media en de MSM nu nog hun best doen de zaken weg te houden van het grote publiek, hoe hard een burgemeester nog doet of alles kits is ( andersom had ie het wel geweten, vrees ik, de ME op volle kracht erbij gehaald) de geest is uit de fles.

   

  Nederland weet nu hoe de moslim denkt- ik generaliseer omdat ik nog geen enkele moslimdemonstratie tegen de jodenhaat en de doodswensen heb gezien, geen excuses of schaamte, dus hoe zit dat?

   

  Ik hoop dat alle ogen open gaan in Nederland, van de goedgelovigen, de idealisten…

   

  Wilders hoeft niets meer te zeggen en ik hoop ook dat ie nu zwijgt.

   

  De beelden, de woorden, en zijn voorspellingen liggen duidelijk voor ons….

   

  Dit is onze toekomst, en dat wordt als we niet keihard ingrijpen, geen vrolijke….zijn we aan de goden of liever Allah over geleverd……

   

   

   

 14. D. G. Neree

  En die bezinning gaat er niet komen. Men is immers welbewust een koers ingeslagen en die zal aangehouden wordt, wat er ook gebeurt. Tot de wal het schip keert en dan zitten we midden in een gruwelijke oorlog en daarbovenop een burgeroorlog.

 15. D. G. Neree

  “De middenpartijen zullen moeten begrijpen dat extreme omstandigheden ook
  radicale maatregelen vragen. Doen ze dat niet, dan zullen andere
  partijen het vroeg of laat overnemen. “

   

  uw vertrouwen is te waarderen, maar die radicale maatregelen zullen bestaan uit nog meer de hakken in het zand zetten en de tegenpartij (de critici en bezorgde en zelf nadenkende mensen) verketteren. En voor de rest zullen ze oorverdovend zwijgen, of flauwekulverhalen ophangen en ondertussen hun pro-EUkoers varen…. en opdringen.

   

  Net zolang tot het hele zaakje in vlammen opgaat.

 16. Chef-70

  Paar nulletjes te veel.

 17. M. Brandenburg

  èén woord….. NAIEF!!!

 18. Wilhelmson

  @pierreofzo

  Neen, dat is niet snugger , integendeel. Politiek correct kudde gedrag is voornamelijk een schutting voor  dwazen, meelopers en mensen die niet zelf kunnen of willen denken, omdat ze heel graag bij het systeem horen of willen horen. ik vind jou bijgevolg best heel intelligent ;o)

 19. Jan Gajentaan

  @peterdeRuyter het klopt dat Fortuyn die groeiende kloof tussen de elite en de bevolking zeer goed geanalyseerd heeft. Ik was in de jaren negentig een fan van de analist Fortuyn, las graag zijn stukken in Elsevier en kocht soms zijn boeken.
  Toen Fortuyn de politiek in ging had ik wat bedenkingen, die misschien niet zozeer met de inhoud te maken hadden maar meer met de stijl, ook zijn oplossingen kon ik soms niet helemaal volgen.

   

  Verder roep ik al 25 jaar dat het immigratiebeleid heel anders zou moeten. Ipv juridische criteria (vluchtelingenverdrag, recht op familiehereniging) heb ik altijd gepleit voor meer individuele criteria, meer een soort green card systeem: heeft iemand een toegevoegde waarde voor de arbeidsmarkt en kan hij/zij zich aanpassen?

  Hoe dan ook, eenvoudige oplossingen zijn er niet. Fortuyn wilde een tijdelijke immigratiestop totdat de vele problemen mbt integratie opgelost zijn. Misschien moet dat nog maar eens op tafel worden gelegd. Maar met de huidige partijen en partijcultuur (pappen en nathouden en wij weten alles beter) kun je geen daadkrachtige aanpak verwachten.

  Hoe dan ook, de kruik gaat zolang de water totdat hij garst. De middenpartijen zullen moeten begrijpen dat extreme omstandigheden ook radicale maatregelen vragen. Doen ze dat niet, dan zullen andere partijen het vroeg of laat overnemen. 

 20. peterdeRuyter

  Ik vond de uitingen van de oude heer de Jong in gezelschap van de overige kwalijke mastodonten van het CDA destijds helemaal niet zo kies .De oude duikbootkapitein is naar mijn menig in dit redeljk louche gezelschap aardig de weg kwijt, Gajentaan. U spreekt nog herhaaldelijk over  ‘onze’  regering of bestuurders. Dat vind ik psychologisch belangrijk – een verschil tussen u en mij b.v.  – omdat dit  ‘onze’ reeds lang niet meer bestaat voor mij. Van Aartsen is daar slechts het symbool van, maar de vervreemding gaat al terug naar het zich van niets en niemand iets aantrekkende kabinet Kok Lubbers, dat ook precies deed wat het goeddunkte op een buitengewoon arrogante,kille wijze, herinner ik me nog altijd. Ik heb toen de CDA fractie een brief geschreven ,dat dit kabinet zich gedroeg als een soort bezettende mogendheid…’Onze’bestaat niet meer in het landsbestuur, en uw verbazing mbt het meegezogen worden in geo-politieke conflicten, zoals Oekraine, is ,lijkt me toch wat vreemd. Immers 80% van het kiezerscorps stemt op partijen, die een dergelijke trent mogelijk maken, dus al die mensen verbaasd zijn, moeten ze eens gaan leren nadenken, wat je kunt verwachten als divas als Verhofstadt en van Baalen, Pechtold pousseert. Tja en tenslotte wat is fatsoen ? Nou niet deze bestuurlijke ‘elite ‘. De stijl van Wilders cs ligt me minder dan die van Fortuyn b.v. of de Bolk in zijn goede tijd  -die kort duurde tot aan zijn  vertrek naar Brussel-  een vorm van verraad. Maar al is Wilders verbaal wat ruw en kort door de bocht,aperte onwaarheden debiteert hij niet. Zijn gelijkhebben percentage is angstwekkend groot en waarvoor kiest u ? De intolerante,beschermd door deze laffe ‘elite’ , de huidige bestuurslaag dus, die in feite slow motion landverraad pleegt, de islam koestert en faciliteert (zie ook Leiden) of voor het fatsoen van Wilders, want hij is vergeleken met uitschot,dat b.v. in de Groen Links her en der,ook in de Kamer, rondloopt, en types als van Aartsen een symbool van eerlijkheid en fatsoen, tussen al deze Judassen, op welk bestuurlijk niveau dan ook.

 21. pierreofzo

  @ Wilhelmson

   

  Ik denk, dat onze politici echt wel zo snugger zijn.

  Niet voor niks heeeft een Kamermeerderheid een motie van SGP,CDA en CU verworpen, waarin de regering werd verzocht om bij de VN aan te dringen op een onderzoek naar de verdrijving ( en erger) van christenen in Irak.

  PvdA en VVD waren mordicus tegen!

   

  Zelfs een onderzoek doen naar het abjecte gedrag, gedragen door een abjecte ideologie, wordt niet opportuun geacht.

  De gevestigde partijen willen zich niet aan het brisante onderwerp branden.

   

 22. fredvdB

  Rond Mekka zijn het al 1400 jaar Jodenhaters.

  Je moet een niet-Jood verklarting hebben om dat land in te mogen.

  Van oplossen is geen sprake, nooit niet. Althans, niet zolang die haatschuur in Mekka bestaat en met die discriminatoire ellende gewoon kan aanschuiven aan de VN-tafel.

   

  Olie en water lossen niet in elkaar op. Islam en andere culturen ook niet. Hooguit wordt het beter mengbaar met hulp van een emulgator. In casu is de emulgator de wet, en de geldende normen en waarden. Wanneer een religie leidt tot overlast, gevaar voor de samenleving, sharia, etc, dan moet er een stevige, duidelijke, harde emulgator ingezet worden. 

  Dat 10-punten plan aardig, maar daar kom je er echt niet meer mee. 


 23. zeeman

 24. Henk

  “Anno 2014, dus twee jaar later, sta ik nog steeds achter de inhoud van
  die column. Maar hoe moet je er  in vredesnaam mee omgaan als delen van
  de minderheid die je wilt beschermen op basis van principes als de
  vrijheid van godsdienst, respect en fatsoen, zelf helemaal niet in staat
  zijn om hetzelfde respect en fatsoen op te brengen in de richting een
  andere minderheid in ons land, namelijk de Joodse bevolking?”

   

  En Jan Gajentaan denkt nog wel dat het overgrote deel van de minderheid die hij wil beschermen (hoezo hebben deze mensen bescherming nodig?) ook maar enig respect en fatsoen voor hem opbrengt. Wat naïef zeg.

 25. Jansma

  Het bekt allemaal wel lekker, maar is natuurlijk totaal bezijden de realiteit. De realiteit is dat de houders van staatsmacht dit “probleem” hebben geimporteerd, de import hiervan blijven doorzetten, het probleem voeden middels positieve discriminatie-, financiele middelen en zelfs onderdrukking van de inheemse bevolking…..Met andere woorden: De houders van staatsmacht WILLEN dit probleem.

  En dat is waar al dit soort discussies totaal mislopen. Ook deze auteur vraagt de overheid om het inzien, erkennen en oplossen van het probleem, waar diezelfde overheid nota bene de instigator en facilitator van het probleem is! Het is als het vragen aan de maffia of de afpersingspraktijken alsjeblieft opgelost zouden kunnen worden…… Absurd.

  Dat het tijd voor bezinning is, daar ben ik het dan wel weer roerend mee eens. Het is tijd om eens na te gaan denken over of het wel zo’n verstandig idee is om de overheid een allesbepalende rol in “ons” leven te laten spelen en of “we” vele dingen niet eigenlijk gewoon veel beter zelf kunnen…..Na de bezinning is maar 1 conclusie mogelijk, zou u het mij vragen: De overheid dient werkelijk gedecimeerd te worden, wenst u ooit in vrede, voorspoed, hamonie en veiligheid te kunnen leven….

 26. Johannes N

  @auteur

   

  Welkom bij ons, de guur-rechtse onderbuikers! Bij onze volgende vergadering kunt u uw zwarte laarzen en bruine hemd komen ophalen. Graag vantevoren even uw maat doorgeven. Ik zie dat u nog een klein beetje twijfel heeft over hoe diep de rot eigenlijk zit bij onze mohamedaanse medemens (hint: 74% vind Syrische strijders helemaal toppie, en ziet ook graag de sharia toegepast in de polder), maar nu dat uw ogen geopend zijn zal dat alras afnemen. Helaas.

   

  Dit is overigens geen leedvermaak of zo, dit is hetzelfde proces wat wij allemaal hebben doorgemaakt voor we aanhanger van Wilders werden. Confrontatie, ongeloof, en uiteindelijk acceptatie. Wilders praat misschien niet altijd even kies, maar bottom line heeft hij wel al die tijd gelijk gehad. Hopelijk wordt onze groep groot genoeg dat er daadwerkelijk oplossingen bespreekbaar worden. Mijn voorkeur gaat uit naar massale remigratie – iets wat nu totaal onbespreekbaar _lijkt_…

   

  @Avander

   

  Dirkse heeft gelijk: er is geen enkele aanwijzing dat het neerschieten van MH17 iets anders was dan een bedrijfsongeluk – weliswaar met heel veel leed tot gevolg, maar de rebellen (of Rusland) hadden echt niet de intentie om in conflict met Nederland te komen. Er is namelijk niets mee te winnen en alleen heel veel bij te verliezen.

   

  Anders wordt dat overigens als het vliegtuig door de Oekraine is neergeschoten… Die hebben namelijk wel heel veel te winnen, en er zijn genoeg aanwijzingen die daarop duiden. Maar goed, er wordt op deze site nogal raar gereageerd op mensen die niet schuimbekkend tegen Poetin tekeer gaan. Het oude principe van “follow the money” is deze “journalisten” kennelijk vreemd.

   

   

   

   

 27. Wilhelmson

  Wie tot de club van het establishment wil behoren moet zich conformeren aan het algemene taalgebruik, en de gangbare dogma’s en voorstelling van zaken, en dat geldt zeker  voor politici en journalisten.

  Niet een machiavellistisch complot dicteert deze politieke correctheid, maar de tribale structuur van zij die moreel beter willen zijn dan hun minder fortuinlijke landgenoten, die door de provo’s ooit betiteld werden als ‘het klootjesvolk’.  Lees: de mensen die met hun handen hun boterham verdienen. Deze provo’s van weleer zitten nu gebeiteld in hun fluwelen zitjes en laten niemand anders toe. 

   

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.