Twitter steeds minder populair

Interessant.

Het heeft er alle schijn van dat Twitter steeds minder populair wordt:

Jongeren verwijderen steeds vaker de Twitter app van hun mobiele telefoon. In een jaar tijd daalde het percentage Nederlandse jongeren dat Twitter op zijn telefoon heeft geïnstalleerd van 66 procent naar 40 procent. Dat blijkt uit onderzoek van Telecompaper. In totaal maakt 25 procent van de Nederlanders gebruik van de Twitter app. Een jaar geleden was dit nog 32 procent.

Blijkbaar gaat het gebruik niet alleen achteruit in Nederland, maar ook in andere landen. Zo zou Twitter bij de presentatie van zijn kwartaalcijfers ook het “aantal niet-ingelogde gebruikers” noemen. Op die manier hoopt het bedrijf een positief beeld te kunnen creëren.

Het is opvallend dat de daling vooral op het conto komt van jongeren. Eigenlijk is dat niet eens zo gek: zij willen graag communiceren met hun vrienden, niet met de rest van de wijde wereld. 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.