Jodenhatende ambtenaar: 'Wat heb ik verkeerd gezegd?'

Geen categorieaug 13 2014, 14:36
MET AUDIOFRAGMENT. Jodenhater Yasmina Haifi, die tot vandaag op het ministerie van Veiligheid en Justitie werkte, zegt tegen Radio1 dat ze niet begrijpt wat ze verkeerd heeft gedaan.
When you're in a hole, stop digging. Die oude Amerikaanse wijsheid kent Yasmina Haifi blijkbaar niet; u weet wel, de jodenhatende ambtenaar die op Twitter liet weten dat ISIS een samenzwering is van joden zionisten om de islam zwart te maken.
Zojuist zei ze namelijk op Radio1 dat ze echt niet begrijpt waarom mensen haar bekritiseren. "Ik heb het niet zelf verzonnen, ik heb er artikelen over gelezen. Er zijn genoeg bewijzen voor een link tussen ISIS en Israël." Toen haar vervolgens gevraagd of dat soort informatie niet op een hoax berustte (ja Yasmina, dat berust het. Zie hier de reactie van Edward Snowdens advocaat; Israël zit niet achter ISIS, ook Snowden weet dat), zei ze alleen maar dat ze "geen welles-nietes spelletjes" wilde spelen.
Ze ging verder:

"Kennelijk mogen bepaalde zaken niet gezegd worden. Ik heb de vrijheid genomen om me te uiten. Ik ben niet iemand die wegloopt voor zijn eigen mening. Ik sta voor wat ik zeg. Een ambtenaar heeft ook het recht om zijn mening te uiten."

Korte tijd later bedacht ze zich blijkbaar, want ze heeft haar beruchte tweet toch maar verwijderd. Vervolgens plaatste ze enkele tweets waarin ze zegt dat ze alleen maar wilde zeggen dat de daden van ISIS onislamitisch zijn, en dat ze er niets mee te maken wil hebben.
Leuk geprobeerd, maar dat is niet wat je schreef Yasmina. Je stelde heel duidelijk dat het een complot van 'zionisten' was en, oh ja, daarna herhaalde je dat gewoon bij Radio1. Daarna kun je wel beweren dat je het allemaal niet meende, maar daar trapt niemand in. Je hebt je gewoon laten kennen.
Het enige goede nieuws? Ze is haar baan bij de NCTB (Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding) kwijt. Daarnaast is ze onmiddellijk geschorst door het ministerie van Veiligheid en Justitie. Uiteindelijk moet ze haar baan daar natuurlijk ook definitief kwijtraken - een schorsing is niet voldoende.
Nu moet het kabinet de vraag beantwoorden hoe zij bij de NCTB heeft kunnen werken? Hoe is ze daar aan de slag gekomen? Werd ze dan totaal niet gescreend? Ze loopt zelfs openlijk mee in anti-politie-optochten, daar moet de NCTB toch van op de hoogte zijn?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten