NOS blijft weer eens ‘neutraal’ over ISIS

Het ging gisteren minutenlang over de door de islamitische terreurorganisatie ISIS vermoorde journalist James Fowley bij NOS op 3. Helaas zonder het beestje bij de naam te noemen. ISIS wordt IS genoemd, meer niet. Nergens wordt gezegd dat IS een islamitische terreurorganisatie is: niet in het korte fragment hierboven, en ook niet in de reportage erna. Opmerkelijk.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

2 reacties

 1. pietkremer

  De publieke omroep spant zich tot het uiterste in om het verband weg te moffelen tussen koppensnellerij en de islam. Het lijkt erop dat de publieke omroep de opdracht van ons kabinet heeft om ons wijs te maken dat wij van onze islamitische medeburgers niets te vrezen hebben. Het kabinet vreest dat het leggen van dit verband, de islamofobie zal aanwakkeren en daarmee tot maatschappelijke onlusten zal leiden  Men vreest massale maatschappelijke verontwaardiging tegen moslims die geen afstand nemen van de wreedheden van deze wrede tak van de islam.

 2. rinus

  Natuurlijk wordt er alleen maar gesproken over IS. Dat is inmiddels heel normaal hoor. Het liefst zouden ze ipv IS spreken over ”een groep geestverwanten, mensen of strijders in de woestijn”.Kijk, liefst hebben ze het er bij de NPO helemáál niet over. Maar ja, ISIS is niet meer onder de pet te houden. Pas sinds de gevluchte en vermoorde Jezidies en hun vlucht naar/op de berg is het onderwerp ISIS onder de aandacht bij de kijkers gebracht. Eerder was het alleen maar continu ach en wee om zielige Palestijnen en de Israelische ”oorlogshitsers” die de Gazastrook aanvielen. Ook bij dat onderwerp wordt nooit verteld dat Israel reageert op de honderden raketten die door Hamas worden afgeschoten.

   

  Echt, er zit een bewuste strategie achter. Alle negatieve nieuws over de Islam en welke moslim dan ook wordt expres genegeerd. Zet al die programma’s van Nieuwsuur tot het Journaal en al die andere (door ons allemaal betaalde) nieuws en actualiteitenprogramma’s maar achter elkaar. Zelfs de aanhang van de Christenunie (KenB) zijn wegkijkers of schakelen snel over naar iets anders als er iets ter sprake komt.

   

  Er is gewoon iets vreselijk mis!

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.