Pieter Omtzigt: Nederland moet in actie komen tegen ISIS

Geen categorieaug 22 2014, 18:14
Genocide.
Pieter Omtzigt (CDA) heeft een nieuwe blogpost gepubliceerd waarin hij uitlegt dat Nederland in actie moet komen tegen ISIS. Net zoals u en ik vindt hij dat het kabinet niet passief kan toekijken terwijl hele bevolkingsgroepen worden uitgemoord door de moslimextremisten.
Toch doet het kabinet jammer genoeg veel te weinig. Het lijkt erop alsof het nog steeds niet tot ons doordringt dat ook Nederlandse moslims meevechten... en zich dus schuldig maken aan volkerenmoord:

Gedwongen bekering, onderwerping of de dood is geen keuze en dus vluchten grote groepen Jezidi’s en christenen, wanneer ISIS dichtbij komt. Wat mij verbaast is dat wij niet beseffen dat een forse groep Nederlanders meevecht. Moeten wij eerst een onthoofdingsfilm zien met een Nederlandse beul, met een Haags accent bijvoorbeeld, voordat we dat beseffen? In Engeland is het nu goed doorgedrongen na de onthoofding van journalist Foley door iemand uit de omgeving van Londen die goed opgeleid lijkt.

Hij heeft natuurlijk gelijk: het lijkt nergens op dat er eigenlijk nog steeds niets wordt gedaan. Ja ja, we sturen een paar helmen en kogelvrije vesten, maar dat is het dan. Dat voorkomt wel dat er een genocide wordt gepleegd hoor. Echt waar.
Ook legt Omtzigt uit dat het niet alleen een kwestie van moraliteit is of van internationale (of nationale!) belangen, maar ook van het recht. Het Internationaal Gerechtshof in Den Haag heeft al eerder duidelijk gemaakt dat landen als Nederland de wettelijke plicht hebben om in een genocide te voorkomen / in te grijpen als er één wordt gepleegd. 
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten