Duits detectivebureau biedt 23 miljoen voor namen daders MH17

Record.

Nog nooit eerder werd er zo’n hoge beloning uitgeloofd voor hulp bij een misdrijf:

Een Duits bedrijfsdetectivebureau zegt dat het 23 miljoen euro beschikbaar heeft voor tips die de vragen beantwoorden over het neerstorten van vlucht MH17. Josef Resch van het detectivebureau Wifka zegt in het Duitse tijdschrift Capital dat hij zelf niet weet wie zijn opdrachtgever is. Die zou tipgevers ook aan een nieuwe identiteit willen helpen, die hen beschermt tegen wraakacties.

Het is dus niet duidelijk wie de opdrachtgever is, maar het bureau veronderstelt dat het weleens om een Russische miljardair kon gaan (of meerdere miljardairs) die Vladimir Poetin willen beschadigen. Ze zijn er namelijk van overtuigd dat het vliegtuig is neergeschoten door rebellen… met hulp van Rusland… of misschien zelfs wel door Russische officieren zelf.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

2 reacties

 1. nog_1

  Dat sluit niet uit dat ze het vliegtuig per ongeluk hebben neergeschoten.

   

  Gezien hun eigen getwitter is dat zelfs het meest waarschijnlijke scenario. Daar komt nog bij dat tenminste 1 van hen (Alexander Chodakovski het al toegeven heeft in een interview met Reuters.

 2. Nutshell

  Een combinatie van de VS, EU en het facistische en westerse deel van van de Oecraine hebben het voordeel van de catrastrofe .

   

  Poetin en de slachtoffers hebben dat niet.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.