En de naam is… Jalta!

5000 idealisten gezocht!

Vanaf dit moment kunt u zich inschrijven voor een lidmaatschap van Jalta, de nieuwe site waarvan we hier de afgelopen week de namen hebben onthuld:

Frits Bolkestein, Thierry Baudet, Nausicaa Marbe, Hafid Bouazza, Annabel Nanninga, Bart Schut, Edin Mujagic, Sylvester Eijffinger, Jonathan van het Reve, Stan Veuger, Willem Jan Hilderink, Dirk Jan van Baar, Karin Nullamento, Derk Jan Eppink, Diederik Smit, Jeroen Langelaar, Bart Jan Spruyt, Pieter Omtzigt, Dieuwertje Kuipers en Leon de Winter.

Een combinatie van grote namen en aanstormend talent. Met scherpe columns en eigen verslaggeving. En met als ultiem doel om naast een opiniesite ook een eigen online televisiekanaal op te zetten. Om zo een alternatief te bieden voor de zouteloze driekeer-de-Volkskrant pap die ons elke avond door Hilversum wordt voorgeschoteld. 

Maarrr… Dit gaat echt alleen door als we de horde van de 5000 abonnees weten te nemen. Het is nu dus aan u. Wij hebben de krachten gebundeld en de plannen gesmeed. U kunt nu Jalta mogelijk maken en bovenstaande groep aan het werk zetten door een abonnement te nemen. We zoeken 5000 idealisten, 5000 geuzen zo u wilt, die met een kleine maandelijkse bijdrage van €7 (zeven euro) dit project mogelijk gaan maken. En daarmee mogelijk voor een omwenteling in het Nederlandse medialandschap gaan zorgen. 

Over naar u dus! Ga naar Jalta.nl en neem vandaag nog een lidmaatschap. Maak Jalta mogelijk!

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

64 reacties

 1. katja

  Mijn favoriete columnisten/schrijvers staan in het rijtje, maar ik hoop dat ik de 5001 e of latere niet betalende idiealist mag zijn. Had ik 100 euro per maand meer inkomsten gehad, werd ik gelijk lid. Nu is het de eindjes aan elkaar knopen. Helaas.

 2. katja

  Of volgt Jalta de strategie van diverse Amerikaanse muziek zenders (bv. All.Classical.org, Folk Alley) die bestaan dmv donaties?

 3. Richard de II2

  Heeft in de verte wel wat weg van Talpa (dat toevallig vandaag tekoop is gezet door de broer van Linda de Mol).

 4. cmsuijkerbuijk

  “De onderliggende visie spreekt me niet aan, dus het wordt definitief geen abonnement.”

  Dat ben ik geheel met je eens. Ook het feit, dat een écht rechts persoon ontbreekt, zint mij niet. Deze nieuw site zal toch gezien de namen, hoofdzakelijk “links dragend” worden en dat zal de toekomst uitwijzen!

 5. Twan 21

  Ik twijfel nog.

   

  De aanwezigheid van Van Baar in dit team beloofd weinig goeds.

   

  Ik denk dat ik de kat nog even uit de boom kijk.

 6. Kokkie

  Aangemeld! Goede, objectieve, fact based, dus politiek incorrecte journalistiek, is in ons aller belang en moet ons dus iets mogen kosten. 7€ per maand, heel erg redelijk! Sterkte jongens. Hebben jullie een goede suggestie (tekst), hoe wij jullie in bijvoorbeeld facebook kunnen aanbevelen !?

 7. Michael van der Galien

  Kokkie, allereerst: geweldig! Daarna, zie hier Jaltas Facebook-pagina met daarin links, aankondigingen, etc:

  https://www.facebook.com/pages/Jaltanl/827406343957656

 8. Henry Joseph

  Quote:

   

  “t was a sell out, or an outmanuever, a statecraft diplomacy error of monumental impact. FDR’s mistake is the same one repeated again and again by US presidents – the thought that other leaders think the same as them and want what is best for the world. This is the same mistake made by Obama in his early dealings with Iran (if we just sit down and talk to them…). Stalin was of course acting in his self interests, regardless of what was good or right, as would be expected in hindsight to a man that killed millions of his countrymen. But Yalta wasn’t a decision between war with Russia and/or no agreement. The world was war weary. This was diplomacy – lawyers and statesmen at work. We conceded our ground, concessions were made that did not have to be made. 

  Churchill knew better than to trust Stalin, but even in the end he gave in. They ended the conference with a “promise” of free elections in Poland and other occupied countries. No clause to ensure that it happens. Stalin simply lied, FDR was duped, and the west ended up with a cold war that lasted 50 years.”

  Read more: http://www.city-data.com/forum/history/1762302-roosevelt-yalta-best-result-we-could-2.html#ixzz3DfBmkfjc

 9. Kokkie

  Mijn overtuiging is dat de redactie op basis van de juiste argumenten bereid is haar standpunten bij te stellen. Ik kan mij volledig vinden met wat je over Rusland schrijft. Ik vrees dat we Rusland provoceren doordat we ons te veel door de politiek correcte elite laten misleiden, waardoor we min of meer worden over geleverd aan linkse autoritaire machten, die mooi weer spelen met de Islam. Een trend die op termijn een bedreiging voor Rusland vanuit Westen zal vormen, een bedreiging die ze nu reeds in het zuiden kennen. Het gevolg, een aanval op het Westen, niet op basis van verouderde imperialistische en communistische motieven, maar een aanval gericht op de collectieve uitverkoop van het Westen. Poetin, waarvan het verhaal gaat dat hij lid geworden is van de orthodoxe russische kerk, is de politieke leider die het gevaar van de Islam kent als geen ander. ( oa http://tinyurl.com/l5t25bh ) Het Westen, de Nato, zou zelfs een blok moeten vormen met Rusland tegen de Islamitische wereld. Dus Turkije uit de Nato, Rusland er in! De Oekraine is veel beter af als een deelstaat van Rusland. De groostste sta in de weg? Obama, wiens uitstekende relaties met de Islamitische wereld en in het bijzonder Erdogan, uiterst verdacht zijn.

   

  Bronnen met regelmatige updates hierover:

   

  http://shoebat.com

   

  http://xandernieuws.punt.nl

   

  Mijn boodschap voor de sceptici, het belang van dit initiatief weegt zwaar op tegen de nog eventueel aanwezige onvolkomenheden. Qua informatie voorziening moet de media getransformeerd worden, daarom is het belang van dit inititief te groot om niet te ondersteunen.

 10. Kokkie

  ‘Het Westen is in hun ogen zwak, moreel decadent en daardoor uiteindelijk ten dode opgeschreven.’.

   

  Ondanks al onze kritiek op de Islam, hier is een feitelijke constatering. Het weerstaan van de Islam is gedoemd te mislukken zonder herleving van ‘oude normen en waarde’. Ons morele verval dreigt het hele westen te ontwrichten en maakt ons ongeloofwaardig in de strijd tegen de Islam. Er is dus ook een interne reveil nodig! 

 11. nick

  Net terug van vakantie met sporiadisch internet, hetgeen ook wel weer verfrissend was. Zie dat ik heel wat heb in te halen.

  Dit is mooi nieuws en een goede actie om tegengeluid en gewicht te geven. In eerste instantie , blij mee.

  Wel veel vragen die opkomen. Indien het een betaalsite is/blijft, schuild het gevaar van beperktheid en weinigen die kennis kunnen nemen van de waarschijnlijk hoge kwalitiet van opinies ed. hetgeen bijzonder jammer zou zijn en waarschijnlijk ook weer de ondergang van dit zo hard nodige tegenwicht in medialand. ( zouden jullie het niet gaan rdeen met vrijwillige( maandelijkes) sponsoring o.i.d.waarmee een sponsor bepaalde voordelen kan krijgen bijvoorbeeld toegangs (reductie) op wellicht te organiseren lezingen of korting op wellicht nog uit te gaan geven boeken.? 

  Ik mis een goede PR hieromheen en een toekomst visie die e.e.a. aantrekkelijk gaat maken. Ik denk hierbij ook aan radio/TV en wellicht een nieuwe politieke partij op den duur. Maar besef dat dat verre toekomst is.

  Ook de naam heeft mijn twijfels, alles went maar waarom “Jalta” het spreekt zo weinig aan en vooral; waarom zo rood? Welke ontwerper heeft zich hiermee bezig gehouden….dat kan echt anders…maar ok, kritiek is makkelijk, doe het maar eens en daarom met hoofdletters, RESPECT  en BRAVO!  

  Ik wens jullie alle succes toe en heb goede hoop!! Hier gebeurd tenminste iets en doet men iets en dat is meer dan menigeen kan zeggen!!

 12. Epimenides

  Graag meer duidelijkheid over de abonnementen…

   

  Neem ik nu een jaar abon. van €84,– of een maand abon van €7,– voor een heel jaar?

   

  Ik hang er dus voor een jaar aan vast.

   

  Gaarne meer opties wat betreft de abon. en laat de stille misleiding maar weg, voorlopig te veel onduidelijkheid, wat me weerhoudt abonnee te worden.

   

   

 13. LiQselotte Krüger

  IK heb mezelf zojuist als lid ingeschreven bij JALTA

  De hoofdzakelijke reden daarvoor is de inhoud van “Onze “kranten vandaag….op een dag na de speeches in de tweede kamer gisteren is alleen Wilders in Beeld met de zgn vals uitleg van cijfers   Hebben onze media geen schaamtegevoel? Is er dan helemaal niet van belang BV de inval tegen extremisten in Australie en het woord daarover van de australische President?

  Bij een krant wordt je reactie niet geplaatst bij de andere krijg je een ban ZO ziet er onze democratie uit momenteel!

  DAAAR kan ons Kabinet een voporbeeld aan nemen!  Ik was al van plan om NOOIT meer te reageren op Islam onderwerpen,want ik wordt er licham,elijk en geestelijk ziek van en een reactie bv bij Elsevier,NIET Brutaal en niet aanvallend,misschien alleen anders dan zij willen horen/lezen,levert je als 70 jarige Nederlandse burger meteen een ban op..

   

 14. Michael van der Galien

  Avander: als het goed is zie je boven een melding ‘dank voor uw donatie.’ Nou is het geen donatie, maar oké, het betekent iig dat de aanmelding verwerkt is.

   

  Verder krijg je morgen een bevestigingsmail; het duurt even voor het bankrekeningnummer gecheckt is.

 15. avander

  Ik wil het ook wel eens proberen, had overigens wel graag een bevestiging van de aanmelding gezien, nu vraag ik me af of de inschrijving wel is overgekomen.

 16. Lia@DDS

  Hoeveel kans is er op deze nieuwe site op een ban? (Ben nog wat argwanend n.a.v. opgedane ervaringen)

  Krijgt de Gebande dan vrijstelling van verdere betaling?


  Mag ik wanneer steeds dezelfde, in mijn ogen, hetze verschijnt, deze beantwoorden op een fatsoenlijke manier?

  Is betaling per jaar ook mogelijk?

  Is er een proefperiode?

   

  Ik voel er wel wat voor…..

   

  Jalta staat voor…..? Ik ga wel even kijken….

  Mvg.

 17. Phoenix

  @Lia: je gaat ervan uit dat je daar kunt reageren. Dat is nog maar de vraag.

 18. Lia@DDS

  Maakt me niet zo veel uit.

  Voor € 7,00 per maand, een jaar lang, krijgen veel mensen de kans om me eventueel te belazeren…..

  Alleen de opzegtermijn, ná een jaar, is natuurlijk per maand.

  Wat krijgen de eerste 5000 leden? Een punthoofd?? 🙂

   

  We gaan het zien……….

  Krijg een bedankje te zien voor de donatie…, maar daar wacht ik toch echt nog ff mee……..

   

  Mvg. Jan van Eechoud

 19. Michael van der Galien

  Jan: ja, als je je inschrijft voor een abonnement krijg je die donatiemelding. Morgen ontvang je als het goed is een bevestigingsemail dat je lid bent, etc.

 20. Sillynder

  Ik durf wel een abonnementje aan:

   

  De ondernemer staat er voor in dat de producten en/of diensten voldoen aan de overeenkomst, de in het aanbod vermelde specificaties, aan de redelijke eisen van deugdelijkheid en/of bruikbaarheid en de op de datum van de totstandkoming van de overeenkomst bestaande wettelijke bepalingen en/of overheidsvoorschriften. Indien overeengekomen staat de ondernemer er tevens voor in dat het product geschikt is voor ander dan normaal gebruik.”

   

  Deugdelijk en betrouwbaar en indien overeengekomen geschikt voor ander dan normaal gebruik. Mysterieus hoor, dat ander dan normaal gebruik 🙂

 21. Realist

  Maar een paar vragen:

  – Idealisten? Wat is er mis met realisten?

  – Aparte trailer. Rusland wordt met Isis op een hoop gegooid als de bedreiging voor de toekomst. Oh ja, en de VS met Obama is “hope”. Serieus? Is dat de toonzetting?

  – Jalta? De Russische stad waar het Ijzeren gordijn is opgericht? Waarom deze naamkeuze?

   

  Verder natuurlijk een team zwaargewichten. Jammer wel dat ze achter een betaalmuur komen, dan blijft de impact toch wat beperkt tot het eigen kringetje. 

   

 22. Henk

  @ Realist

   

  Eens. Ik ben ook geen idealist. De wereld gaat aan idealisten ten onder. Communisten, fascisten, islamisten. Dat zijn allemaal idealisten. Laat mij maar een pragmatische realist zijn.

 23. tipo

  Wiehoe! ik heb een label gevonden waaronder Jalta te scharen is: Neo-Modernisme. 

   

  Kritisch tegenover de verwarring die post-modernisme zaait, met een gezond vertrouwen in wetenschappelijke waarden, zuivere journalistieke waarden, geo-politieke in plaats van lokale tendensen als verklaringsmodel en een zuivere bewijsvoering voor hetgeen beweert wordt. Dit alles met de hoop op betere tijden dankzij de potenties van modernisme, maar dan zonder de naiviteit.

   

  Wel zo prettig, een hokje om Joshua en kornuiten in te stoppen. De wereld is al verwarrend genoeg.

   

  Ik ga er vanavond lid van worden, van dat Russische bolwerk op de Krim met die rode kleuren. HUH?, de naam en de rode kleur vind ik wel verwarrend. Is de naamgever en de website-ontwerper een postmodernist of zo?

 24. Henk

  Welke symboliek zou er achter de naam Jalta schuil gaan?

  Op de conferentie van Jalta is de basis gelegd voor de naoorlogse verdeling van Europa. Jalta is een kustplaats op De Krim.

 25. Henk

  Ok, bedankt voor de link.

   

  Ik was al bang dat dat de verklaring zou zijn. De visie van Livestro deel ik niet. Het Westen (VS?EU/NAVO) heeft bewust de confrontatie gezocht met Poetin en dat is een domme fout. Er is wel sprake van een botsing der beschavingen, maar dat is niet tussen het Westen en Poetin, maar tussen het Westen en de islamitische wereld. Poetin op één lijn stellen met het islamisme slaat nergens op en is een grote fout (van het Westen dan).

  De onderliggende visie spreekt me niet aan, dus het wordt definitief geen abonnement.  

 26. Inge

  Het is een beetje eigenaardig bij het inschrijvingsformulier: bovenaan staat: Ja, ik meld me voor een jaar aan bij Jalta. En onderaan staat dat het abonnement automatisch wordt verlengd. Dan meld je je dus niet voor een jaar aan, maar voor onbeperkte tijd tot wederopzegging.

  Dat zal mij niet tegenhouden, en misschien ben ik ook wel een komma-n*****, maar ik denk dat het voor iedereen prettig is te weten waar je voor tekent.

 27. Realist

  Goh, na het lezen van de opinie in het VK, om het heel bondig samen te vatten, een anti-Putin site dus. Verwondert me eigenlijk niets, gezien de stroom aan extreem eenzijdige artikelen over het Oekraine conflict en de MH17. Op Jalta is dus geen onbevooroordeelde journalistiek te vinden. In feite leest het meer als een soort propaganda-kanaal. Jammer.

 28. Lia@DDS

  Dan meld je je dus niet voor een jaar aan, maar voor onbeperkte tijd tot wederopzegging.”.

  Als het anders was zou je automatisch uitgeschreven worden na 1 jaar.

  Het is toch normaal en logisch dat er dan een opzegtermijn ingaat van één maand.

  Mvg. We gaan het ervaren met Jalta.

  Weet ook nog steeds niet of er commentaar gegeven mag worden op Jalta..?!?!

 29. Inge

  Ja inderdaad, dan zou je automatisch uitgeschreven worden na een jaar. Eigenlijk had erboven moeten staan: Ja, ik meld me voor tenminste een jaar aan bij Jalta. Dat had het helemaal geklopt ;-))

   

  Zou wel leuk zijn als je commentaar mag geven op Jalta, net als hier. En een bijeenkomst met redactie en vaste reageerders zou ook leuk zijn.

 30. Job

  Salonfähigkeit zou voor een boze calimero-club als de PVV de doodsteek wezen, dus wees blij!

 31. joga

  Waarom wordt mijn krtische opmerking over Jalta verwijderd. Dat is toch bij de beesten af voor een site, die een tegengeluid wil laten horen. Hier komt de aap dus uit de mouw, dat velen het nu al  niet zien zitten, hetgeen we ook wel mogen ontlenen aan het feit, dat ieder toegezegde abonnement zeer enthousiast persoonlijk door de heer van Galiën wordt ontvangen. Dat kan ook makkellijk, want ik ben er zeker van, dat ik er geen dertig geteld heb en dat moeten er 5000 worden?

 32. Lia@DDS

  Ik schreef: “Wat ik echter al zag over het milieu, maakt mij niet echt blij!!”.

  Fout. Er staat nog niks over het milieu!

  Was in de war met de Correspondent!

   

  @ Joga: Je stelt eerst een vraag en direct er achteraan een mopperpartij.

  Ik heb je bijdrage ook nog niet “gezien”

  Post gewoon nog’s……

  feit, dat ieder toegezegde abonnement zeer enthousiast persoonlijk door de heer van Galiën wordt ontvangen”.

  Is gewoon etiquette. Wacht nou ff af, man…….

   

  Intussen staat je posting er nu wel.

  Heb de ervaring dat de postings gewoon blijven staan, mocht je eruit gewipt worden……. Toch een vaudje, misschien?

 33. Lia@DDS

  Salonfähigkeit zou voor een boze calimero-club als de PVV de doodsteek wezen, dus wees blij!”.

  Later, Job,als je groot bent, zul je begrijpen waarom grote mensen zulke dingen zeggen.

 34. Jasterke

  .

  ik, als nogal boze Calimero,

  heb nogal twijfels over doel en resultaat zo, 

  dus houd die 7 euro nog maar even in de knip,

  voor je ’t beseft vrienden zit je weer op de wip

  en dat is uiteraard beslist tot dááraan toe,

  maar ik ben dat…als nuchter mens… zo onderhand knap moe !

  .

  Rijmelaar Jasterke

  .

 35. Michael van der Galien

  De mensen die een abonnement hebben genomen: heel goed! 

   

  De mensen die zeuren en klagen dat het een lieve leed is: .

 36. Lieftinck fan

  Weg met die azijnpissers, ik ben lid geworden.

   

  Inderdaad zullen er wel pro-EU-journalisten tussen zitten, maar er zitten er evenzoveel die de tegenovergestelde boodschap hebben. Dat heet pluriformiteit.

   

  Als we meer deversiteit willen in het nieuws dan driemaal de volkskrant, wordt dan lid of zwijg voor eeuwig over de nukken van de MSM.

 37. D. G. Neree

  MvdG

  ik klaag helemaal niet, alleen zal ik geen abonnee worden en mijn reden daarvoor heb ik uiteengezet.

  Ik betaal geen 84,= per jaar om ‘goedgekeurde’ meningen en nieuws te lezen.

  Op een paar mensen na interesseren me die namen niet.

  Maar eenieder moet het voor zichzelf weten, toch?

  Ik heb hierboven geen geklaag of gezeur gelezen, maar meningen, met redenen omkleed.

  Ik neem geen abo om dezelfde reden dat ik geen abo neem op Volkskrant, AD, Telegraaf en NRC. Ik ben niet geïnteresseerd in ‘exclusieve’ opinies en analyses.

   

   

 38. Henri

  Ik ben geïnteresseerd in Jalta, het lijkt mij een goed opvolger van het helaas voortijdig gesneefde Opinio van Jaffe Vink.

  Een proefnummer zou helpen buiten mijzelf, velen over de streep te trekken. Waarom is dit niet beschikbaar? Dat zou ook veel vragen over bijvoorbeeld reactiemogelijkheden voorkomen.

  Uit verschillende reacties leid ik af, dat niet voorzien is in betalingen vanuit het buitenland, en dat de mailbevestigign van de donatie, nee, het abonnementsgeld achteraf volgt. Dit komt niet professioneel over, eerlijk gezegd, en ik zie parallellen met de matige start van De Nieuwe Realist, zoals ik die zelf ervaren heb. Ook daar heb ik mij vooraf garant moeten stellen voor een maandelijkse betaling van ??. Dit is altijd mistig gebleven.

  Dus: Jalta, ja, dat voorziet in een behoefte. Maar is Jalta wel klaar voor de toevloed van abonnee’s, die ze wil genereren?

 39. Michael van der Galien

  Henri: dat technische probleem is al opgelost. Het loopt nu dus prima. Gelukkig zijn er veel mensen die zich voor een maand willen vastleggen, dus dat is geweldig. Hopelijk jij ook!

   

  Lieftinck: dank! 

   

  Re. klagen: als je naar bepaalde idiote stukken linkt en de hele tijd dezelfde riedels ophangt heeft het niets meer te maken met ‘mijn mening,’ maar gewoon met azijnpissen. Doe ‘es normaal zeg.

 40. Makker

  Helemaal eens met vd Galien…

  Toch ’s het bij de beesten af dat er hier een vooroordeel bevestigd wordt over de PVV-stemmers.

  kun je eens lid worden van een kwalitatief hoogstaand medium wat een verrijking zal zijn op de daar heersende opinie, komen de PVV-kiezertjes direct met -tig redenen waarom ze geen lid worden.

  Kortom, het is bevestigd dat de PVV voornamelijk bestaat uit boosmensen die liever in klagen blijven volharden dan daadwerkelijk ook maar met 1 haalbare oplossing komen.

  Ben je het niet met me eens en kun je het bedrag missen?

  Zeur dan niet naar mij of vd Galien, maar wordt gewoon een tijdje lid.

 41. Lia@DDS

  Zit niet zo te zeuren, Makker,

  Sommige PVV-ers wél, andere niet!

  Jij denkt dat alle VVD-ers wel lid worden? Kom, niet dom hakken op de PVV.

  G.W.  gedraagt zich regelmatig eikelig, maar een echt alternatief is er niet!

   

  Jan van Eechoud  (kan ik ergens de naam veranderen, moderators?)

 42. jjvdberg

  Het feit dat velen zich afvragen waarom het JALTA zal heten rechtvaardigt een abonnement……..(zie twitterbericht op de nieuwe Jalta-site)

   

  Dat is een leuke kreet???!!!! Ik maar denken dat hier kennis wordt verspreid. Dus, wie maakt mij wijzer??

   

  Waarom de naam JALTA. Voor de duidelijkheid; ik ken de geschiedenis.

   

  “The right story” is dat hier het juiste verhaal of het rechtse verhaal. Ik zie hier echt  verschil.

   

  Ook leuk dat het begeleidend filmpje in het Engels is.

  Ik vind mijn Nederlandse taal eigenlijk ook niets. Of toch niet?????

   

  Mijn cultuur is niet de juiste/correct volgens derden(!)

  Als we nu ook nog onze taal afschaffen…. tja…….. Wat zullen we dan nog meer verliezen?

   

  Nog even dan zijn we gelijk aan die keizer die liep te pronken met zijn onzichtbare kleren. Straks hebben we niets meer om trots op te zijn. Al onze verworvenheden langzaam afgenomen.

 43. chris2

  Het initiatief is toe te juichen, maar gezien de vooringenomenheid op een aantal dossiers (bv. Oekraine) zie ik weinig toegevoegde waarde. Ook is er een aantal scribenten dat mij helemaal niet aantrekt. Vraag me overigens af waarom nu eens niet iemand met PVV achtergrond (eerder is Bosma genoemd) aangetrokken is. Niet salonfähig? Wat dat betreft doet Jalta de facto mee aan demonisering.

  Verder eens met Henk, cmsuijkerbuik, Twan, Realist, Pimsch, D.G. Neree.

 44. Lia@DDS

  Nog geen tijd gehad, en zal ik de komende 4 dagen ook niet krijgen, om grondiger onderzoek te doen.

  Wat ik echter al zag over het milieu, maakt mij niet echt blij!!

  Nogmaals, we wachten af. Heb getekend bij het kruisje en zal kritisch blijven……, niet cynisch.

 45. cmsuijkerbuijk

  “Er is in NL geen behoefte aan weer een ivorentorenkrant, waar
  beroepsmijmeraars hun hetzij dit hetzij dat filosofieën loslaten uit
  angst om iemand voor het hoofd te stoten.”

  Precies! Deze “Krant voor Clubleden” is linksdragend en mist node een columnist, schijver, correspondent of hoé je het ook maar noemen wil, die écht rechts is. Dit zal vermoed ik, gelegen zijn in het feit, dat dan vele van de aangetrokken “corifeeën”(hum), niet meer mee zouden willen werken. Stel je voor zeg! Zomaar een écht rechts (tegen)geluid verkondigen. Zo mis ik ook een deskundige op defensiegebied, die wél van de hoed en de rand weet en die zich nou eens niét op sleeptouw laat nemen door de waan van de dag en allerlei onzinnige oorlogszuchtige taal uitslaat! Zo mis ik óók een Islamdeskundige, die wél weet waar hij/zij het over heeft en die deze ideologie dan ook bestudeerd heeft. Maar tja, dié zal natuurlijk niet in dat straatje passen.

  Zo zijn er dus nogal wat bezwaren, of tekortkomingen zo je wil, die ook mij afhouden van een abonnement.

 46. Lia@DDS

  We gaan het zien.

  Persoonlijk vind ik dat DDS het “goed” doet ivm Islam- /milieu- en EU kritiek.

  In elk geval vegeleken met de MSM. En dat is voor mij het hoofddoel.

   

  En Putin? De tijd zal het leren. Persoonlijk vind ik ook dat Putin té veel de schuld krijgt van allerlei zaken en gedraagt de EU en U.S. zich zeer autoritair t.o.v. Rusland.

   

  Ook weet ik dat over een lange periode een raar “ban” beleid is gevoerd, waar ik zelf ook het “slachtoffer” van ben geweest, tot 2x toe. Vergeven en vergeten, misschien een nieuw “ban” beleid?

  De tijd zal het leren.

  In elk geval heb ik MvdG zien zeggen dat IEDEREEN welkom is. De tijd zal het wederom leren.

   

  Ook ik mis Joost en Hans in het rijtje. Wie weet hoe zich dat ontwikkelt…….

   

  Mvg, Jan van Eechoud

 47. Joshua Livestro

  Die hier hebben gereageerd, vooral degenen die ons initiatief meteen hebben verwelkomd met een abonnement! Er wordt in deze draad teveel gezegd en gevraagd om alles in een enkel comment te kunnen beantwoorden dus ik beperk me even tot de voornaamste punten:

   

  – de abonneesoftware vertoonde in de begindagen wat kuren, waarvoor uiteraard excuses. Er is hard aan gesleuteld en nmiddels werkt alles naar behoren. Iedereen moet een bevestigingsmail hebben ontvangen, als dat niet zo is moet u me even mailen via redactie@dagelijksestandaard.nl, dan zal ik zsm een persoonlijke bevestiging sturen. Mensen die zich in de begindagen meer dan een keer hebben ingeschreven omdat ze geen bevestiging ontvingen, hoeven niet te vrezen: er is sowieso nog niets afgeschreven – dat doen we pas als we de 5000 bereiken en dus daadwerkelijk van start gaan – en wanneer dat gebeurt, zal het maar een keer worden gedaan.

   

  – wachten tot we met een eerste paar bijdragen komen lijkt een slimme strategie maar is niet zonder risico. Het feest gaat namelijk alleen door als we daadwerkelijk 5000 betalende abonnees binnenhalen in de lanceerfase. Anders krijgen we de begroting niet sluitend en zou het een te grote gok zijn om van start te gaan. In dat geval blazen we de oefening af. Zodat u nooit zult weten met wat voor prachtige scoops we in de openingsweken zouden zijn gekomen…

   

  – we krijgen veel vragen over de optie van een betaling in een keer van het hele bedrag (€84) in plaats van een maandelijkse kleine betaling. We gaan daar naar kijken en zien of we iets kunnen regelen. U hoort snel van ons!

   

  Nogmaals: dank aan iedereen die al een abonnement heeft genomen. En wie het nog niet heeft gedaan maar het wel overweegt: meer dan 1000 mensen gingen u al voor. Waag ook de sprong, help Jalta mogelijk maken!

   

 48. D. G. Neree

  Het spijt me zeer, maar ik ga een Anti-putinsite sponsoren noch lezen.

   

  Er is in NL geen behoefte aan weer een ivorentorenkrant, waar beroepsmijmeraars hun hetzij dit hetzij dat filosofieën loslaten uit angst om iemand voor het hoofd te stoten.

   

  De tijd is voorbij dat men voor het nieuws afhankelijk is van beroepsanalisten en opiniefabriceerders.

   

  DDS heeft ontelbare keren bewezen de plank volkomen mis te slaan, dan wel volstrekte onzin te verkopen en mensen die dat aantonen te verbannen. Jalta komt uit die mentaliteit voort en zal zelfs nog meer censureren dan DDS al doet.

   

  NL heeft behoefte aan onpartijdig nieuws en analyses gebaseerd op alle beschikbare feiten. Niet aan een volgend ‘gerespecteerd’ zogenaamd kwaliteitsmedium, waar men voor 84,= per jaar kennis kan nemen van politiek correct nabouwen van wat de de officiële voorlichters ons wijsmaken.

 49. Sjoerd

  Ik vul alle velden in, vink het “ik ga akkoord” vakje aan, druk op de “Word lid” knop…. en kom gewoon weer terug op de voorpagina van jalta. 24 uur later nog steeds geen mail ontvangen, dus nog maar eens geprobeerd, met hetzelfde resultaat.

   

  Nou kan ik het natuurlijk nog enkele keren proberen, maar straks is er dan ineens 5x zoveel van mijn rekening afgeschreven.

   

  Zo moeilijk kan het toch niet zijn om dit goed te programmeren?!

 50. Elvi

  Vertel eens of er wel of niet commentaar gegeven kan worden. Je beantwoord dat nergens maar je laat ook merken er veel van te weten en je promoot Jalta steeds.

   

  Ik heb me al ingeschreven, maar kan onderschrijven dat dit vreemd ging omdat ik ook bedankt werd voor de donatie.

  Gaat er nu 84,- euro van mijn rekening afgeschreven worden of 7,- euro per maand?

  Een prima prijs overigens!  En 420.000 euro per jaar gedeeld door het aantal scribenten lijkt ook niet overdreven.

  Ik hoop dat de energie hoog is en er razend goede artikelen komen. Vraagje aan Dirk Jan is dan wel om eens dieper na te denken over de kern van de boodschap.

 51. Pimsch

  Heeft Jalta meer invloed dan DDS ? Ik heb gerede twijfels, waardoor ik niet klakkeloos overschakel naar een betaalsite.

  DDS ging al vele jaren duchtig tekeer tegen te misstanden in Nederland, de EU en het Midden-Oosten. Met prachtige bijdragen en vernuftige reacties. We sloegen de spijker op de kop. Met stijl. Heeft het allemaal iets geholpen? Wie het weet mag het zeggen.

   

 52. cmsuijkerbuijk

  Ik zeg dus “Jan” tegen “Lia”, inderdaad is bij Makker het wild geraas ook gestaakt. Eindelijk is ook bij hém de zon doorgebroken. Dat blijkt ook wel uit zijn nick “Makker”. Anders zou hij wel hebben gekozen voor “Kameraad”, “Genosse”, “Kamerad”, “Tovarishch” of “Tóngzhì”! Een “Makker” is een vriendelijke, zachtaardige vriend. Beslist geen geharde socialist. Een “Makker” ziet, dat “socialsme” in al haar verschijningsvormen in meerdere of mindere mate, altijd de dood in de pot oplevert.

  En is het niet beter ten halve gekeerd, dan ten hele gedwaald?

  Mekker: Wélkom!

 53. Lia@DDS

  dus rechts is ALTIJD GOED en links is ALTIJD FOUT.”.

  Had niét gedacht dat jij dat ooit door zou krijgen!

  Hoe voelt dat nou? Lekker hè?

  Je hebt dus je naiviteit laten varen en bent je gezonde verstand gaan gebruiken. Bravo, Makker…..

  Mvg.

  En, Michael…, Zeg maar Jan tegen Lia……:)

 54. Makker

  Ik doe niet mee, heb abonnement op Elsevier en Vrij Nederland, dat geeft mij een mooie balans die hier wel heel ver te zoeken is.

  Als Bolkestein als “links” wordt aangemerkt en er een wat linksige figuur bij de cultuursectie zit, dan zullen de abonnees niet om een kritisch weerwoord verlegen zitten.

  De abonnees zitten muurvast in het links-rechts denkpatroon, dus rechts is ALTIJD GOED en links is ALTIJD FOUT.

  De geschiedenis leert ons een ander verhaal, maar niemand die hier waarschijnlijk een boodschap aan heeft.

 55. baksteen

  Waar had je de krant nog voor, niet voor het nieuws, dat was een kopie van het NOS journaal, op de colums na.

  krant er uit, Jalta er in.

  Jongens succes, zet hem op.

 56. Michael van der Galien

  Hans ik ken Meer Mensen met hetzelfde probleem. Ik zal het doorgeven.

  Lia daar kan ik geen antwoord op geven. Geen idee of dat wel of niet gebeurt.

 57. Hans_VS

  Ik wil best wel lid worden maar ben niet woonachtig in NL of zelfs Europa…

   

  Geen IBAN… Wel Visa en/of Paypal… Dus, zo snel mogenlijk ook andere betaal methoden AUB!…

 58. Michael van der Galien

  Ongemakkelijk: heel mooi! Nee hoor; wordt echt prima. 

   

  Sillynder, Jan en Pierre: jullie ook bedankt!

 59. Ongemakkelijk

  Goede journalistiek is zo zuiver mogelijk schrijven. “Een kleine bijdrage” is niet zuiver. het is niet aan de auteur te bepalen wat klein is, hij kan niet in de protemonnaie kijken. Bovendien, het is de lezer die volwassen genoeg is om te bepalen of hij dat bedrag ervoor over heeft.

  Ik zit nu op een open netwerk, ga dus niet aanmelden. Zal het morgen doen. En dan maar hopen dat de zeven Euro pm niet te veel is voor wat ik ga krijgen.

 60. Pierre Lebon

  Done.

  Huisnummer verplicht veld, maar ik heb geen huisnummer. Noch een straatnaam. Met een trucje omzeild hoop ik. Iban opgegeven, maar vanaf een buitenlandse bank, heb je ook een RIB nodig, werd niet naar gevraagd.

  Men verwacht kennelijk alleen inwoners van Betuttelonië.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.