Het is 11 september

Laten we 11 september, 2001 nooit vergeten.

Vandaag precies 13 jaar geleden pleegden 19 extremistische moslims aanslagen op Amerikaanse doelen. Het World Trade Center werd vernietigd, het Pentagon beschadigd, en er werd een poging ondernomen om het Congres aan te vallen, maar dat werd onmogelijk gemaakt door de passagiers; die hadden in de gaten wat de terroristen van plan waren en grepen in. Een absolute heldendaad die ze allemaal – stuk voor stuk – met hun leven moesten bekopen.

Kort na de aanslag bleek die te zijn gepleegd door Al Qaeda, de terroristische organisatie van Osama bin Laden, een radicale maar bijzonder rijke Saoediër. Jarenlang dachten westerlingen dat de grote clashes of civilizations eindelijk achter ons lagen; we konden nu vooruit kijken naar een vredige wereld waarin democratie en de mensenrechten het voor het zeggen zouden hebben.

Op die dag begrepen we allemaal opeens dat dit helaas alles behalve waar was. In één klap beseften we dat er ons een nieuwe ideologische oorlog te wachten stond. Dit keer niet tegen een seculiere tegenstander, maar tegen een religieuze

Sindsdien heeft het Westen die strijd op verschillende manieren en fronten proberen te winnen. Eerst werd Afghanistan binnengevallen, daarna Irak. In Amerika nam het Congres de Patriot Act aan waardoor het gemakkelijker moest worden om aspirant-terroristen op te sporen en vast te zetten, en ook in Nederland werd er steeds nadrukkelijker gelet op het online én offline gedrag van burgers. Moskeeën worden in de gaten gehouden, er worden contacten onderhouden met moslims die het wél goed bedoelen en er moderne denkbeelden op nahouden, we mogen culturele problemen tegenwoordig zowaar benoemen… Ja, er is behoorlijk veel gedaan.

Toch kunnen we na al die jaren van ‘War on Terror’ concluderen dat de radicale islam misschien wel een groter probleem vormt dan ooit. Ja, er is veel gebeurd in de afgelopen dertien jaar, maar helaas hebben moslimextremisten hun wanstaltige plannen en ideologie alles behalve opgegeven. ISIS begaat dagelijks de meest verschrikkelijke misdaden tegen de menselijkheid en heeft een bijzonder groot gebied in handen waar het een extremistisch kalifaat heeft gevestigd. Ondertussen radicaliseren steeds meer moslimjongeren in het Westen en reizen zij zelfs af naar het Midden-Oosten om zich daar bij allerlei terroristische organisaties te voegen.

Eén van de belangrijkste lessen die we sinds 2001 hebben moeten leren is dat deze ideologische strijd niet in een paar jaar gestreden is. De oorlog tegen de radicale islam duurt hoogstwaarschijnlijk decennia.

Ja, we moeten gewapend ingrijpen als het nodig is, en ja, we moeten de strijd ook (zowel intern als extern) aangaan met de ideologie erachter, maar we moeten ons er niet toe laat verleiden om te denken dat het over een paar jaar allemaal achter ons ligt en we vanaf dan wél in vrede kunnen leven. De oorlog begon preces dertien jaar geleden, maar is nog lang niet gestreden.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

17 reacties

 1. Hans_VS

  Niks fout met informatie halen van YouTube (Wikipedia enz) maar dan moet je wel beseffen dat iedereen en zijn zusje van alles en nog wat kan beweeren op die sites… Of het nou klopt of niet…

 2. De man uut Limburg

  Nou Michael die oorlog hoeft echt niet zo lang te duren. Kan in no-time worden beeindigd, maar dan moet je wel rigoreus zijn. En dat zijn we in het westen niet meer. Niet meer sinds de Amerikanen 2 bommen op Japan lieten vallen. Daarmee kwam er een abrupt einde aan WOII. Je ziet dat het in no-time kan.

  De Japanners wilden toen niet de oorlog beeindigen en zouden nog vele honderdduizenden tot miljoenen slachtoffers hebben gemaakt. De Amerikanen hebben gewikt en gewogen en kwamen tot de conclusie dat hun verschrikkelijke bommen wel enkele honderdduizend mensen zou doden, maar misschien daarmee miljoenen levens zou sparen. Dat is inderdaad gebeurt.

  Wil je ISIS verslaan en wel in no-time dan moet je met iets soortgelijks komen. Je bent in een klap van een levensgroot gevaar af en de overlevenden kunnen zich weer richten op vrede met elkander. Maar de politieke moed ontbreekt volledig. Isis zijn in mijn beleving geen mensen, geen dieren, geen beesten, maar gewetenloze DUIVELS. Die duivels uitroeien daar zal niemand om treuren. Met wortel en tak.

 3. Makker

  Onze man uit Limburg denkt dat een paar kernwapens alle fanaten uit de weg kan ruimen.

  Of denk je dat zo’n bom onderscheid maakt tussen fanaten en de rest of dat zo’n bom precies om Israël heen knalt?

  Maar goed dat mensen zoals jij ons land niet leiden.

 4. Moria de Quéribus

  In plaats van ’11 september, 2001′ – vanwaar de komma? – nooit te vergeten, doen we er beter aan nooit te vergeten welke politici en politieke partijen deze ‘oorlog’ in Nederland geïmporteerd hebben; en nooit te vergeten dat elke stem op hen opgevat wordt als een goedkeuring daarvoor. 

 5. jofele jood

  @Makker

   

  Een MOAB op Mekka mag ook, wedden dat het kwartje dan valt?

 6. dr.Kwast

  Waarom dit nooit vergeten? wo2 is zit ook in het vergeet boek. Holocaust zit ook in het vergeet boek. Wordt zelfs ontkend. De oudjes van deze tijd zitten ook in het vergeet boek. Snakken naar een pil.

 7. mijn-idee

  Ik moet – helaas – een bizarre vergelijking maken..

   

  Ik zie wat er nu wereldwijd binnen de Islam en binnen onze grenzen gebeurt als kanker.

   

  Je kunt heel lang vage klachten negeren, of als je er wel mee heen gaat, de klachten niet duidelijk krijgen.

   

  Tot opeens. een nare ontdekking wordt gedaan.

   

  Er bevindt zich een tumor in je lijf…

   

  Meestal gaat een team van artsen aan de slag om de tumor te wijderen, maar helaas, zeker als je lang hebt rondgelopen zonder duidelijke diagnose, is het kwaad al geschied, de uitzaaiingen zitten al door je hele lijf.

   

  Maar, optimistisch als ze zijn geven de deskundigigen je een hele ris chemo’s. met alle narigheid van dien. desnoods bestralingen… met hoop op het rekken van een leven…

   

  Zelfs als zou lijken dat het gif gunstig werkt op de kwade cellen, uiteindelijk gaan de uitzaaiingen door, sluipend en slopend, en de therapie vernietigd de gezonde cellen.

   

   

  Met als gevolg….een langzame en treurige dood…

   

   

  En dat is wat er nu gebeurt….

   

   

   

  Veel en veel te laat wil men gaan ingrijpen op de IS in Syrie en Irak, maar de “uitzaaiingen” hebben wij vanharte verwelkomt, langzaam laten welen en tieren en nu gaan ze niet meer weg en zullen ze “ons” einde betekenen.

   

  Het gezonde deel van Nederland is kapot behandeld en zal een langzame maar geen zachte dood sterven…

   

   

   

   

   

 8. A Dutch Patriot

  “Vandaag precies 13 jaar geleden pleegden 19 extremistische moslims aanslagen op Amerikaanse doelen.”

   

  Ehm, dat heeft een net iets te hoog papagaai gehalte. Ja, de officiele theorie is dat ’19 extremistische moslims aanslagen op Amerikaanse doelen’ pleegden, maar dat is inderdaad slechts een theorie.

   

  Meer dan 2000 architecten en ingenieurs hebben serieuze vragen die niet in de officiele theorie passen: http://www.ae911truth.org/

 9. christianov

  Eerst ga lezen : Project for the New America Century(American Think tank), waarin wordt aangegeven dat ze om US haar doelen te versnellen/verwezelijke een New Pearl Harbor nodig hadden(1997). Nou die hebben ze gekregen met de Twin Towers en Tower 7(deze is niet geraakt maar gaat net zoals de Twin Towers in vrije val naar beneden).Larry Silverstein eigenaar v de 3 torens verkondigd to pull tower 7(youtube, om explosieven aan te brengen kost weken de tijd). 3 maanden voor de aanval op de Towers, verzekerd hij de 3 torens tegen terroristische aanslagen, stom toevallig of geluk. 2000 architecten/engineers v over de gehele wereld(ook Nobel prijs winnaar) geloven niks vd versie vd overheid. Maanden voor de aanval, worden er in de torens gewerkt aan de liften en waren niet toegangelijk voor het publiek, de waakhond was het bedrijf v Jeb Bush(broer v). Honderden ooggetuigen hebben het over ontploffingen/explosies en deze zijn nooit gehoord. Na de instorting vd gebouwen werden deze minimaal onderzocht en werd het materiaal direct afgevoerd naar……China. Van de 19 kappers waren er direct 9 die aangeven helemaal niet in Amerika te zijn geweest en namen direct contact op met de ambassades in de betreffende landen.Het best beveiligde luchtruim vd wereld had stom toevallig een massale oefening aan de andere kant v de US. Meerdere malen vroegen personen v Norad of het nog steeds een oefening was(de oefening was dat kapers vliegtuigen hadden en deze in wolkenkrabbers gingen vliegen) ongelukkig of stomtoeval? Paar maanden voor de aanval heeft Dick Cheney tegen alle protocollen in, de uiteindelijke zeggenschap over Norad. Pentagon het best beveiligde kantoor vd wereld geeft geen beelden vrij waarop een vliegtuig is te zien..toeval of ongelukkig? Vliegtuig Shanksville, de lokale daar hebben geen idee wat er daar is gebeurt en zien geen wrakstukken liggen alleen een gat in de grond(die er allang was). Van de kapers worden lukraad allemaal heilige boeken gevonden, en camera beelden waarop ze zouden te zien zijn dat ze daadwerkelijk aan boord gaan ontbreken omdat de camera’s het niet doen toeval of geluk? Oh ja nog de alle beste komt nog: Er is in het puin, een paspoort gevonden v een vd kapers toeval of puuuuuuur geluk? BBC geeft in een live programma aan dat Tower 7 is ingestort….gebeurt pas 30 min later(is ook te zien op Youtube) ongelukkig of helderziend? Dezelfde mensen die in 9/11 commisie zaten, hadden eerder de andere zogenaamde onderzoeken gedaan toeval of geluk? De Norad taperecorder gespreken vd cockpitten worden vernietigd ongelukkig of toeval? En nog meer en nog meer…maar wat is eruit voortgekomen? Irak(huh heeft niks met TTowers te maken) wordt met de grond gelijk gemaakt….dit noemt het VN charter oorlogscriminaliteit tegen de menselijkheid). Jaren is men opzoek naar Database(Al-Qaida)was de benaming binnen de CIA al voor tientallen jaren, en naar vrienden/zaken relaties vd familie Bush :de Bin Ladens toevallig of ongelukkig? Een holleman Osama Bin Laden die van uit zijn grotten, de grootste aanval ooit beraadslaagd geluk of toeval? Niemand kan de man vinden…maar gelukkig de BBC wel en neemt een interview af geluk of toeval?

   

  Wat is het gevolg v 9/11? Het plan beschreven in : Project for a New America Century is in volle gang en hierin wordt beschreven, dat ze China, Syrie, Irak, Iran, Afganistan, Libie met geweld moeten bestrijden/omverwerpen om de heggenomie v US veilig te stellen als Super Power(zie petro dollar, prive centrale bank, olie). En in US zelf inderdaad de Patriot Act, NSA, web, oorlogsindustrie enz enz GELUK OF TOEVAL??????

 10. Hans_VS

  Het 2e heiligdom van de Islam na Mekka is Medina… Wat niet ver van Mekka ligt…


  Jeruzalem wordt gezien als de 3e heiligdom van de Islam maar dat is een interpretatie want Jeruzalem komt niet voor bij naam in de Kuran…

 11. Hans_VS

  Islam is een ideologie die vermomt gaat als een religie…

 12. Makker

  Je zult vast gelijk hebben, ik heb me niet zo verdiept in de “leer”

  Mijn wijsheden haal ik van YouTube, TV en allerlei soorten van media.

  Lijkt me afschrikkend genoeg, toch?

 13. Moose

  Juist!

 14. Makker

  @jofele jood

  En na Mekka dan maar het 2e heiligdom van de Islam?

  Oh shit, dat ligt in Jeruzalem.

 15. Makker

  Denk je dat? Ik denk dat de gematigden en ongelovigen in het midden oosten dan pas echt pissed zijn.

  Lijkt me dus doekje voor het bloeden.

 16. D. G. Neree

  “In één klap beseften we dat er ons een nieuwe ideologische oorlog te
  wachten stond. Dit keer niet tegen een seculiere tegenstander, maar
  tegen een religieuze. “

   

  Was dat maar waar! Al dertien jaar horen we, dat dit allemaal niets met de Islam te maken heeft en dat er geen sprake van is, dat de islam in oorlog is tegen het westen.

   

  Er is volgens politici en journalisten maar 1 goede, gematigde moslim en dat is mijn buurman op 2 hoog. De andere 1,2 miljard moslims interpreteren de Koran verkeerd.

   

  Men wringt zich in alle bochten om te ontkennen dat het ook maar iets met de Islam te maken heeft. Dit tot onze schade en hun bittere schande.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.