ISIS wil paus Franciscus elimineren

Geen categoriesep 20 2014, 20:29
De islamitische extremisten van ISIS willen de paus uit de weg ruimen.
Het Parool bericht dat de Iraakse ambassadeur bij de Heilige Stoel heeft gezegd dat ISIS een plan heeft om de paus te vermoorden. Als reactie op deze dreiging hebben zowel het Vaticaan zelf als Italië de veiligheid rond de paus opgeschroefd. Dit nadat geheime diensten telefoongesprekken hadden afgeluisterd tussen ISIS-leden die het met elkaar hadden over een actie 'in het Vaticaan.'

De grootste krant van Italië, de Corriere della Sera, meldt vandaag dat de 'spanning zeer groot is en de terreurdreiging van IS angst inboezemt' in de Heilige Stad, symbool van het christendom, nu westerse leiders een offensief hebben aangekondigd tegen IS. De Italiaanse carabinieri (marechaussee) en politie voeren meer patrouilles uit op het Sint-Pietersplein.

Eerder deze maand zei de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken, Angelino Alfano, al weten dat Italië een belangrijk doelwit was van ISIS. De reden: Italië, en dan natuurlijk met name het Vaticaan, is "de wieg van het christendom." Dat is waar de paus zijn zetel heeft en van waaruit katholieke gelovigen al eeuwen worden geleid. 
Een succesvolle aanval op het Vaticaan is een beetje het rooms-katholieke equivalent van de vernietiging van de Ka'aba, de heilige plek van moslims waar zij minimaal eenmaal in hun leven naar toe gaan om de hajj te verrichten. Zo zullen de extremisten van ISIS dat tenminste zien. Daaruit concluderen zij natuurlijk dat een dergelijke actie heel veel publiciteit oplevert... en wellicht meer jonge moslims zal overtuigen om zich bij de 'jihad' in Irak en Syrië te voegen. Een normaal mens vindt geweld verschrikkelijk, maar fundamentalistische moslims denken daar heel anders over; voor hen is een moord een feestje waard. We zullen maar zeggen, ISIS kent zijn sympathisanten.
Dit plan moet ten koste van alles worden tegengehouden. ISIS moet voluit worden aangevallen; laat ze zich maar op hun eigen overleving richten dan hebben ze geen tijd of energie om plannen te maken voor aanslagen in Europa (en Amerika). Aanpakken, bij de strot grijpen en niet meer los laten dus. Reken nou ein-de-lijk eens af met die terroristische organisatie.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten