Islamexpositie zit tjokvol leugens

Geschiedvervalsing is de kern van een islamexpositie over de ‘gouden eeuw’ van de moslimbeschaving.

Met geld kun je blijkbaar alles kopen: de islamexpositie 1001 Inventions (tot en met januari volgend jaar te zien in Rotterdam) blijkt vol leugens te zitten. De door een Saoedische sponsor gefinancierde islamexpositie doet volgens experts in notabene dagblad Trouw aan geschiedvervalsing, en wel op zoveel niveaus dat ik me afvraag: waarom staat die expositie er nog?

Maar liefst dertien wetenschappers zijn met een boek bezig over de geschiedvervalsing van de expositie die over de hele wereld wordt getoond. Een van de wetenschappers zegt tegen Trouw: “Dat moslimgeleerden hebben bijgedragen aan wetenschap is een feit, en het is belangrijk om daar meer aandacht op te vestigen. Maar ze verdienen ons respect voor het werk dat zij deden, niet voor sprookjes over wat ze niet deden.”

Nog een citaat:

Ook van natuurkundige Taner Edis, verbonden aan de Truman State University in de VS, komt kritiek. “Vliegen met vleugels, zoals Ibn Firnas zou hebben gedaan, door menselijke spierkracht aangedreven – dat kan gewoon niet.”

De wetenschappelijke bijdrage van geleerden uit die tijd wordt overdreven, meent Edis. Dat zegt ook historicus Rainer Brömer van de Universiteit van Istanbul. “‘Wij waren eerst’, wil de tentoonstelling je doen geloven. De eersten die een bemande raket lanceerden, de eersten die vrouwelijke wetenschappers hadden – maar dat klopt allemaal niet.”

Ik heb de expositie zelf niet gezien, maar als zoveel wetenschappers en experts zeggen dat de expositie aan geschiedvervalsing doet (lees vooral het complete stuk in Trouw), dan lijkt me dat een groot probleem. De expositie is niets meer dan fictie en heeft bar weinig met de feiten te maken. Dat zou er eigenlijk als disclaimer bij moeten staan: pas op, hier vindt geschiedvervalsing plaats.

Belangrijke fouten worden namelijk niet verbeterd. Sterker nog, mythen over de grootsheid van de moslimbeschaving in die tijd worden bewust in stand gehouden. De organisatie ontkent in alle toonaarden dat er fouten zitten in de expositie. Tja. Zelfkritiek is blijkbaar nog altijd ver te zoeken als het gaat om de islam.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

28 reacties

 1. ronald77

  Er is in de laatste 1400 geen enkele Arabier geweest die een uitvinding heeft gedaan. Zelfs de Koran is geplagieerd en nog op een foutje manier ook. Maar wat gebeurde er. Een grote bende losgeslagen moslims gingen na Mohammeds dood op veroveringstocht. Veroverde ontwikkelde gebieden zoals delen van het Byzantijnse rijk, Perzië en Egypte. Daar woonden wél ontwikkelde mensen die lezen en schrijven konden. En die mensen zullen vast wel een uitvinding hebben gedaan maar om daarvan de achterlijke islam de reden te geven is uiteraard een grote leugen zoals de islam dat zelf ook is.

  Tot slot. Uitvindingen zijn verboden in de islam want het kan u van het juiste pad afhelpen.

   

 2. Antivenin

  En wat de bedoeling is van deze tentoonstelling hoef je je echt niet af te vragen. Pure misleiding om de islamisering van ons land te bevorderen. Maar dat mag allemaal in ons land. En waag het niet daar kritiek op te hebben, want islamofobie is een onvergefelijke zonde en de oorzaak van alle problemen met islamieten!

   

  Bah!

 3. hans-e-pans

  .

   

  Velen zijn in groot geworden met sprookjes en vertellingen.

   

  Daar zat er ook een tussen “Ali Baba en zijn veertig rovers”.

   

  Hoe liefdevol en zachtzinnig dit sprookje, maar nooit aktueler als tegenwoordig.

 4. Job

  Dat zij “eerst” zouden zijn geweest, maakt de huidige toestand des te treuriger.

 5. fredvdB

  Afgezien van de kritiek op de mogelijke historische overdrijvingen draagt de tentoonstelling een belangrijke boodschap uit. Namelijk dat er ook zoiets is als wetenschap, naast het Koran-verzen uit het hoofd stampen, waarmee steeds meer van onze jeugd zich op Nederlandse madrassas de hele dag mee bezig houden.

   

  Vraag is wat die Saudische sponsor van dat Engelse erfgoedfonds beoogd?

  Wil hij dat er een verlichting bereikt wordt binnen de benauwende geestelijke atmosfeer die er op de madrassas hangt? Of wil hij dat men zich ervan bewust wordt dat door het verzenstampen de wetenschappelijke verlichting behouden blijft, nu de wereld gevangen zit in het internationale Joodse complot? 

 6. Henk

  De Islam zal en moet ons door de strot geduwd worden. Zelfs op school leren de kinderen tegenwoordig dat de Verlichting ontstaat is vanuit de Islam. Een grote leugen. De Islam heeft 0,0 bijgedragen aan de wetenschap.

  Wat wel waar is, is dat door de veroveringsoorlogen van de Islam de wetenschap uit gebieden zoals India, het oude Griekenland en het Romeinse Rijk zich heeft verspreid naar West Europa. 

  De afgelopen honderden jaren zijn er nauwelijks tot geen belangrijke uitvindingen vanuit de islamitische wereld geweest, laat staan dat er islamitische Nobelprijswinnaars zijn (en dan laat ik de Nobelprijs voor de Vrede even buiten beschouwing). De wetenschap en universiteiten stellen in de islamitische wereld geen ene ruk voor. 

  Maar onze bevolking zal en moet worden voorgelogen over de Islam. Het lijkt wel of er een geheime agenda achterzit.      

 7. Linkse Internetcrimineel

  Ach, ik ben een tijdje geleden meegesleept naar een Da Vinci tentoonstelling, en dat sloeg ook nergens op.

  Het probleem beperkt zich dus niet tot islamexposities.

 8. Janbert

  Ik denk dat de bedoeling van de tentoonstelling is om via leugens het imago van de Islam op te krikken. Ook is er afgunst op Israel die wel een grote bijdrage levert aan de wetenschap en techniek.

   

  Israel het kleine land doet het op het gebied van wetenschap  en techniek zeer goed en dat wekt afgunst op in de moslim wereld.

   

  “Science and technology in Israel is one of the country’s most developed sectors. The percentage of Israelis engaged in scientific and technological inquiry, and the amount spent on research and development (R&D) in relation to gross domestic product (GDP), is the highest in the world. Israel ranks fourth in the world in scientific activity as measured by the number of scientific publications per million citizens.

  Israel’s percentage of the total number of scientific articles published worldwide is almost 10 times higher than its percentage of the world’s population. Israel boasts the highest number of scientists, technicians, and engineers per capita in the world with 140 scientists, technicians, and engineers per 10,000 employees. In comparison, the same is 85 per 10,000 in the United States and 83 per 10,000 in Japan.”

  http://en.wikipedia.org/wiki/Science_and_technology_in_Israel

   

 9. louis-portugal

  Frank je bent slecht geïnformeerd.(grapje)

  Je weet toch zeker ook dat €uropa door moslims van de duitsers bevrijdt is want er  dienden enkelen in het franse leger zegt men.

  Zover mij bekend komen alle z.g.”UITVINDINGEN” enz. van mensen van de landen die ze veroverden of waar ze roofden want daar waren ze echt goed in.

  Een ding hebben ze misschien niet uitgevonden, want dat deden de romeinen ook al, maar ze hebben het flink uitgebreid en dat was en is nog steeds het vangen en gebruiken van mensen voor de slavernij.

  Ze verkochten ze zelfs aan de latere slavenhandelaren uit Nederland, Portugal enz.

  Als ze er ooit geroofd hebben vinden ze al dat recht hebben op die landen.

  Zelfs Rome willen ze terughalen.

  Hoe islamofiel mag en kan men zijn???

   

 10. BPS

  Moslims mogen ongelovigen voorliegen en hoeven hun afspraken en overeenkomsten niet na te komen (=ook liegen). Hamas bewijst dat ook keer op keer.

  De sociale druk en argwaan over gelovig zijn is onderling zo hoog dat moslims dat ook onderling liegen en overdrijven. Anders slaat de opgefokte menigte hun eigen kop eraf.

  Wat kun je dan van die mensen verwachten?

  Niets.

 11. janzwitser

  We behoren allemaal te weten, dat alle , maar dan ook alle Nobel-prijswinnaars moslims waren en zullen zijn. Allah is niet voor niks zo groot en almachtig en heeft alle volgelingen een IQ gegeven van ca 145. Het domme Westen heeft dat nog steeds niet in de gaten.

 12. Haagse Harrie

  Het woord “expositie” in mijn reactie hierboven had doorgestreept moeten zijn. Is helaas mislukt.

   

  j.c.th.kohler@online.nl

 13. Haagse Harrie

  ISLAMEXPOSITIE ZIT TJOKVOL LEUGENS.

   

  j.c.th.kohler@online.nl

 14. toetssteen

  🙂  Hoe leuk ook, ik moet u teleurstellen, de oude Egyptenaren kenden al condooms, van linnen, maar toch. Ehm, dat waren geen Arabieren. Dat zal de verklaring wel zijn…..

 15. jantje

  Is een gospe.

 16. Bes Tolen

  Alle godsdiensten liegen over alles. Soms zijn de gebeurtenissen voor een deel of geheel waar maar wordt er een totaal onjuiste uitleg aangegeven. Europa heeft in alle eeuwen een veel grotere bijdrage aan de technische en wetenschappelijke ontwikkeling gegeven dan bekend is en bekend kan zijn. Dat ligt aan Rome en het christendom. Alle Europese geschiedenis op die van de Grieken na en uiteraard Rome is zoveel mogelijk uitgewist. Als er nog schriftelijke stukken over mochten zijn uit de tijd van voor 700 dan zijn die heel misschien in de krochten van het Vaticaan te vinden. Maar die zijn dan voor niemand beschikbaar. Rome had op godsdienstig gebied de eerste eeuwen van het christendom (wanneer begon dat eigenlijk?) heel achterlijke praktijken zoals kinderoffers, die elders niet voor kwamen. Al wil men ons anders doen geloven want dat deed de R.K.kerk in de oudheid al! Veel Romeinse geschiedenis is in later eeuwen herschreven. Dat leidde uiteraard ook weer tot vernietiging na opsporing van oude documenten. Wat de islam betreft, zijn nog lange tijd, eeuwen, christelijke wetenschappers actief geweest. Er was dan zoals in Irak dan in de middeleeuwen nog een fors percentage christelijk. Turkije moest nog Turkije worden. Het waren geen moslims die wetenschap uit India overbrachten maar christenen of andersoortige lieden. Rome was oorspronkelijk nogal achterlijk. Hun maatschappij met grootgrondbezit en extreem lage landbouwproductie was de aanleiding tot intensief georganiseerde roof bij de buren en later steeds verder weg. Rovers zijn succesvol. Ook in onze tijd. Ze krijgen de steun van het Westen. Dat heeft nog altijd met het oude Rome te maken. 

 17. Richard de II2

  Hij is fijn….

 18. Spaarndammerbuurter

  Hij is mooi!

 19. Johannes N

  Ach ja. U weet het wellicht niet, maar moslims waren de uitvinders van het condoom. Al in het jaar 700 vonden moslim wetenschappers uit dat de endeldarm van een geit een uitstekende manier was om zwangerschap te voorkomen.

   

  Daarna duurde het maar liefst 1100 jaar voordat de Engelsen het condoom verder verbeterden, door eerst de endeldarm uit de geit te halen.

   

   

 20. louis-portugal

  pejoar, volgens mij vergeet je arafat nog met zijn “dik”  verdiende nobelprijs voor voor de vrede.

  Of vind je ook dat die prijzen uit Oslo tot een soort carnavalsorden behoren???

 21. Leo KarelJan

  Op geen enkel gebied ( wetenschap, cultuur ( muziek, schilders enz ) , filosofie, uitvindingen ) heeft de islam ook maar één gram bijgedragen!

  Deze ideologie leert uitsluitend achterlijkheid en heeft absurde voorschriften die NOOIT kunnen leiden tot zelfstandig denken. En dat is toch de eerste voorwaarde voor vooruitgang.

  De islam is middeleeuws, gewelddadig en achterlijk tot op het bot.

  In Griekenland komen per jaar meer boeken uit dan in de hele Arabische wereld.

  Ben bang dat de kinderen politiek correct geïndoctrineerd zullen worden met deze LEUGENS. En dat neem ik pro islamitische regenten als Rutte zeer kwalijk.

 22. pejoar

  Er zijn ongeveer 800 nobelprijswinnaars geweest

  3 waren moslim (2 voor literatuur en 1 voor chemie)

  Moslims zijn bijna 30 % van de wereldbevoling dus hadden dit er wel 250 moeten zijn.

  Daarbij mogen niet-moslims geen onderzoek doen naar de oorsprong van de islam zodat het niet wetenschappelijk  onderzocht kan worden, net zo als hun grote zwarte steen niet onderzocht mag worden.

 23. katja

  Ik kom redelijk vaak in Rotterdam voor de andere musea, maar dit zal ik overslaan.

   

  Massaal wegblijven enige optie voor nie “deskundige”.

   

  Maar ja, scholen zullen er mee gehersenspoeld worden……..

   

  Of zouden er onderwijzers zijn die het vertikken er naar toe te gaan?

 24. P.S.

  Dit betreft niet alleen zelfkritiek, maar doelbewuste leugenachtige propaganda mede van onze overheid.

 25. V.K.

  –Valt er nog wat te lachen?

  -Ja,

  -Bezoekers van de 1001 Inventions worden geadviseerd hun auto te parkeren in de garage van het om de hoek gelegen World Trade Center.

 26. van dalen

  Zonder de islam woonden wij nu nog in grotten of zaten wij nog in de boom, maar wie was nou die moslim astronaut en heeft iemand beelden van de raket die hem de ruimte in heeft geschoten?. Haha en dan geen filmpjes van een scud raket die een moslim opblaast wel ff serieus he het gaat hier wel om de zuivere wetenschap.

   

 27. Richard de II2

  De belangrijkste uitvinden van de Islam van de afgelopen 50 jaar is dat je in een islamitische slagerij ook pakken waspoeder kunt verkopen. Het kan dus geen kwaad om deze door een schurkenstaat gefinancieerde tentoonstelling met veel scepsis te bekijken.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.