Merkel verwacht langdurig conflict met Rusland

Foto:

Oekraïne

 

De Duitse bondskanselier Merkel verwacht niet dat het conflict tussen de EU en Rusland over Oekraïne snel voorbij zal zijn. Nu.nl schrijft dat Merkel dit baseert op haar ervaringen met het communisme in Oost-Duitsland. Merkel:

“Ik voorzie momenteel geen verandering in de Russische opstelling. Ik kom uit het communistische Oost-Duitsland. We hebben veertig jaar nodig gehad om daar overheen te komen. Op bepaalde punten in de geschiedenis moeten mensen voorbereid zijn op de lange adem, en niet na maanden al vragen of onze eisen en sancties nog wel zinvol zijn.”

Nu is het oude communisme zoals Merkel dat kende er niet meer. Laten we er maar van uit gaan dat betrokken partijen op een gegeven ogenblik gaan inzien dat samenwerken, handeldrijven en zakendoen meer opleveren dan een eindeloos en kostbaar conflict.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!