Merkel verwacht langdurig conflict met Rusland

Oekraïne

 

De Duitse bondskanselier Merkel verwacht niet dat het conflict tussen de EU en Rusland over Oekraïne snel voorbij zal zijn. Nu.nl schrijft dat Merkel dit baseert op haar ervaringen met het communisme in Oost-Duitsland. Merkel:

“Ik voorzie momenteel geen verandering in de Russische opstelling. Ik kom uit het communistische Oost-Duitsland. We hebben veertig jaar nodig gehad om daar overheen te komen. Op bepaalde punten in de geschiedenis moeten mensen voorbereid zijn op de lange adem, en niet na maanden al vragen of onze eisen en sancties nog wel zinvol zijn.”

Nu is het oude communisme zoals Merkel dat kende er niet meer. Laten we er maar van uit gaan dat betrokken partijen op een gegeven ogenblik gaan inzien dat samenwerken, handeldrijven en zakendoen meer opleveren dan een eindeloos en kostbaar conflict.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

8 reacties

 1. Bob Fleumer

  Ik heb de indruk dat de diverse politici zo met de EU en de euro in hun maag zitten dat ze bereidt zijn om enorme risico’s te nemen om maar niet te hoeven bekennen dat hun droom uit elkaar is gespat!

  Daarna kunnen ze zeggen; “we hebben onze best gedaan maar het is helaas niet gelukt”  intussen zijn we dan allemaal even arm, behalve de elite die ons deze kool heeft gestoofd.

  Ik voel met mijn klompen aan dat de vele miljarden die zijn uitgeven om de euro te redden NOOIT meer worden terugverdiend of terug betaald.

 2. Lieftinck fan

  De EU heeft het conflict met Rusland nodig zodat Verhofstadt zijn EU-leger kan doordrukken en tevens benadrukt kan worden dat de mensen niet zonder de EU kunnen.

   

  Een middel om ons slaaf te maken.

 3. cmsuijkerbuijk

  Frau-Genosse-Merkel is nu bezig om een gezamenlijke buitenlandse vijand te creeëren, om de binnenlandse EU puinhoop, malaise, ramp of hoe je het ook wilt noemen, te camoufleren. Een zeer oude en beproefde truc van dictators!

 4. Breinbrouwsels

  Je ligt toch in een deuk als je leest dat Merkel haar ervaringen bij de door haar zo geliefde communisten gebruikt als ondersteuning van haar inschatting of eigenlijk haar eigen heilige zekere weten van de situatie in het huidige Rusland dat zoals ieder mens dat begrijpend kan lezen in iets anders dan de prut van de MSM al heel lang weet; dat het huidige Rusland stuivertje heeft gewisseld met het vroegere Europa, dat het huidige Europa het communisme van het vroegere Rusland heeft gepikt en het huidige Rusland het land is geworden van de Dapperen en de Vrije Mensen. Ik heb het maar even met begrijpelijke woorden en zinnen uitgelegd. Nee, niet voor Frau Merkel, die wil dat toch niet snappen. Blöde Kuh!

 5. P.S.

  Merkel, niet eerst even een “stil tochtje” voor de slachtoffers in de massagraven in oostelijke Oekraine?

 6. anoname

  wederom een propagandistische zet
  om te pleiten voor één groot EU leger?

  of gewoon een gezamenlijke vijand verzinnen om de EU bij elkaar te houden?

 7. Johanna

  Angela  Merkel is blijven steken in het communisme.  De Duitse ambassadeur in de Verenigde Staten zei” niemand had vewacht dat  de Russische president Poetin zo’n beslissing zou nemen, veel van ons vetrouwen in Poetin is verdwenen door zijn beleid in Oekraïne”.

   

   Ze hadden natuurlijk verwacht dat Poetin  zou buigen voor Obama   zoals  de Amerikaanse president  voor de Saoedische  koning Abdoellah  heeft gedaan.

   Dat viel ze  goed tegen Poetin buigt niet voor Obama en ook  niet voor de grote mensenrechtenschender  koning Abdoellah  uit Saoedi-Arabië.  En zeker niet voor de grote moordenaar  Petro uit Kiev die zijn  eigen mensen liet uitmoorden door de nazi’s van Svoboda en Rechte Sektor. Angela Merkel valt mij goed tegen en mijn vertrouwen in haar is bijna volledig verdwenen. Ze is de slavin  van trio NAVO,VS en EU geworden.  Die zijn een graatje erger bezig dan haar verleden.

 8. locke

  Merkel verwacht langdurig conflict (Politiek conflict dan wel) mij is niks gevraagd  ik heb geen eisen en sancties opgelegd laat staan een conflict .

  Op bepaalde punten in de geschiedenis moeten mensen voorbereid zijn op
  de lange adem, en niet na maanden al vragen of onze eisen en sancties
  nog wel zinvol zijn. Die eisen en sancties vertalen als  Russisch conflict  is inmiddels een verlengstuk van het  conflict met iedereen , die duren al jaren .

  Waar heeft dat mens het over.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.