Mitt Romney: ‘De wereld heeft een sterk leger van de VS nodig’

Zo is het.

De man die de presidentsverkiezingen van 2012 verloor van Barack Obama is de laatste maanden bezig met een behoorlijk effectieve comeback. De reden? Vrijwel alles waar hij tegen waarschuwde is uitgekomen. We hebben het dan over Syrië en Irak, Rusland, de economie, problemen met ObamaCare en nog veel meer.

Vandaag publiceerde de Washington Post een must-read column van zijn hand. U kunt het hele stuk hier lezen. Een mooi citaat:

The president asserts that we must move to “a new order that’s based on a different set of principles, that’s based on a sense of common humanity.” The old order, he is saying, where America’s disproportionate strength holds tyrants in check and preserves the sovereignty of nations, is to be replaced.

It is said that the first rule of wing-walking is to not let go with one hand until the other hand has a firm grip. So, too, before we jettison our reliance on U.S. strength, there must be something effective in its place — if such a thing is even possible. Further, the appeal to “common humanity” as the foundation of this new world order ignores the reality that humanity is far from common in values and views. Humanity may commonly agree that there is evil, but what one people calls evil another calls good.

Lees de hele column hierrrrr.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

2 reacties

  1. de_mol

    wat eng deze man.

  2. CDlogo

    Yep…typisch de woorden van de zoveelste lobbyist van VS wapen industrie….democraat of republikein allemaal een pot nat.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.