‘Oekraïense rebellen’ niet onder indruk van aanbod Kiev

Zelfbestuur.

Volgens de correspondent van de Volkskrant in Oekraïne / Rusland zijn de ‘rebellen’ niet van plan om het vredesplan van de Oekraïense regering te accepteren. 

De pro-Russische separatisten hebben het vredesplan van de Oekraïense president Petro Porosjenko afgekeurd. Logisch, volgens Volkskrant-correspondent Olaf Koens. “Ze hebben nu al alles wat ze willen.” Het is heel simpel, stelt Koens, die momenteel van Donetsk naar Loehansk reist: “De rebellen hebben dit jaar een eigen staat uitgeroepen, met bezette gebouwen en eigen soldaten. Die gaan nu echt niet zomaar hun wapens inleveren omdat er vanuit Kiev iets geroepen wordt. De rebellen beseffen heel goed dat dit een wanhoopspoging van Porosjenko is.”

Kort gezegd komt het erop neer dat de rebellen volgens Koens al hebben wat ze willen… en wat Porosjenko ze biedt. Waarom ze in zouden gaan op zijn voorstel is hem dan ook een raadsel.

Misschien dat het klopt – en dat zal wel – maar aan de andere kant: als ze er akkoord mee gaan hoeven ze zich niet langer misdadigers te voelen. In dat geval zijn ze in de ogen van de internationale gemeenschap namelijk gewoon legaal bezig; ze zijn immers erkend.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.