Oekraïne krijgt eindelijk de terechte NAVO-steun

Op de NAVO-top in Wales is eindelijk overgegaan tot het maken van een wat stevigere vuist tegen Rusland.

Het kabinet laat de SP even zien hoe het moet. Terwijl de socialisten evenals hun communistische voorgangers van weleer buigen en beven voor Poetin, en – net als tijdens de Koude Oorlog – oproepen tot het eenzijdig terugtrekken en ontwapenen, is het kabinet gelukkig niet geïnteresseerd in huilend op schoot kruipen bij Poetin. De Russen versla je immers niet met meelijwekkend gedrag, of door te wensdenken dat als je je maar weer ver genoeg achter je linies verschuilt, de vijand exact hetzelfde zal gaan doen.

Nee, het hazenpad kiezen is niet de manier waarop je Rusland op de knieën dwingt. Sla de geschiedenisboeken er maar op na, hoofdstuk Koude Oorlog. Rusland versla je door de lange adem. Geduld. Het Russische politieke systeem is door het nepotisme en de economische malaise die erachter schuilgaat gedoemd uiteindelijk ineen te storten, en het is slechts een kwestie van tijd tot dat gebeurt. Tot het zover is moet het Westen de tanden op elkaar houden en geen strobreed – echt geen strobreed – toegeven aan Moskou. Poetin is immers het type dat de hele hand neemt wanneer je hem slechts een vinger aanbiedt.

Vandaar dat deze woorden van ons kabinet dan ook buitengewoon welkom zijn:

Nederland helpt verzwakt leger van Oekraïne
Nederland gaat nieuwe steun bieden aan de Oekraïense strijdkrachten. Dat maakt premier Mark Rutte donderdag bekend na de eerste dag van de NAVO-top in Newport (Wales).  Het gaat om hulp bij de verdere hervorming en professionalisering van het verzwakte leger, dat op dit moment vecht met pro-Russische rebellen en Russen in het oosten van Oekraïne.

De NAVO heeft besloten vier fondsen op te zetten om het niveau van het Oekraïense leger op te krikken. Nederland gaat een van de vier fondsen leiden.

Het regime van Oekraïne is niet perfect, maar feit blijft dat je in Oekraïne al heel wat vrijer bent dan in Rusland. Je krijgt daar stukken minder propaganda voor je kiezen en Porosjenko heeft geen algemeen programma tot brainwashing van zijn bevolking. Dat, en Oekraïense corruptie is het stelen van snoepjes bij de Jamin vergeleken met de maffiacratie die in Moskou de touwtjes in handen heeft.

Oekraïne is dus niet perfect, maar wel voldoende betrouwbaar om nu – gedwongen door diens geografische ligging – voorop te gaan in de koele strijd tegen Rusland. Het Westen moet zich pal achter het land opstellen, want dat een verraderlijke en bloeddorstige dictator als Poetin niet nog meer invloed wint, is in ons aller belang. Poetin was, is, en zal altijd een doortrapte KGB-agent blijven. Daar moeten we ons tegen blijven verzetten.

En dat Nederland z’n steentje mag bijdragen in deze ideologische strijd door het Oekraïense leger te professionaliseren en herschikken, is niet alleen ontzettend eervol maar dus ook broodnodig. Ook Nederland moet doorgaan tot het bittere einde, hoe lang dat ook nog moge duren: Poetin op water en brood in een tochtige cel.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

30 reacties

 1. JC

  Nee, Rutte II en de 3 verantwoordelijkheidmijdende gedogertjes pakken de binnelandse en buitenlandse problemen fantastisch aan. En ook het CDA: eerst het zuur en dan het zoet, toch? Hier komt een deel van de successtory van Rutte II en de 3 gedogertjes:

   

  – een svobodapartij aan de macht in Kiev

  – theater in de VN vergadering

  – de relatief minst betalende landen in de EU, hebben de meeste macht

  – beperkte groei radicaliserende islam in Nederland

  – beloofde aanpak groei schrijnende gevallen in de zorg

  – auto’s duurder (goed voor minder CO2 uitstoot)

  – meer vliegverkeer vanaf Schiphol (meer geld in het laadje)

  – gaspompen Groiningen verwaarloosbaar beperkt (meer geld in het laadje)

  – meesturen met zorgverzekeraars (meer geld in het laadje)

  – woonakkoord omhoog getrokken met steunmaatregelen

  – sociaal akkoord gaat op termijn werken

  – toeslagenfraude op termijn rigoureus aangepakt (minder verlies)

  – enz. enzo. en o, ja

  – islamitische kinderen via jeugdjournaal door Markje gewaarschuwd tegen die nare meneer Wilders.

   

  Tim droom lekker verder………………..

 2. CDlogo

  ………..nuts!

 3. dirk1940

  Heeft Tim last van hoge koorts? Zelden zo’n stuk onzin gelezen. Wij hebben helemaal niets in Oekraïne te zoeken. 

  Laat staan in Navo verband. Als je oorlog met Rusland wilt dan is dit de weg om te bewandelen. Ik gok er dan op dan Rusland Estland, Letland en Litouwen weer in bezit neemt.

  Laat Van Baalen en Verhofstadt maar gaan vechten. Die willen toch zo graag? Laat ze gelijk hun gezinnen meenemen, Kijken hoe fanatiek men dan nog is.

   

   

 4. Johanna

   Te gek voor woorden!

  Eindelijk de terechte NAVO steun”?   Generaal Philip Breedveld (SACEUR VS)  is de grote baas binnen  de EU.  Zij (VS) beslissen wat de EU leiders moeten doen en uitvoeren. Volg je hun eisen niet op dan gaan ze tergen, treiteren en vooral dreigen.  Te gek voor woorden. Oekraïne  is geen lid  van de NAVO. De NAVO is VS en zij hebben niks te zoeken in Oekraïne. NAVO is een smerige, ophitsende, oorlogzuchtige Amerikaanse organisatie geworden.   VS zelf veel  profijt en EU achterlatend met een totaal failliet en corrupt land. Waar binnen de regering ook nog de neo-nazi’s en fascisten van Svoboda en Rechte Sektor hoge positie hebben gekregen onder de ministers.  Afhankelijke media loopt  als kippen zonder kop achter dreigende, en tergende VS aan. 

  Die Amerikanen kunnen hun wapenindustrie weer verder opkrikken  en hun grote overschot aan kolen en schaliegas kwijt aan de Europese landen. Hun rotzooi  (kolen en schaliegas) sturen ze linea recta richting  EU. Waar blijft  milieuactivist  Diederik Samsom?

   

  Historicus Maarten van Rossem ” Historisch gezien is Oekraïne gewoon een deel van Rusland: een provincie zeg maar. Veel Russen voelde het aan alsof de NAVO hun eigen land was binnengevallen toen de EU een handelsakkoord wilde ondertekenen met de voormalige president Janoekovitsj”.

   

  Kennelijk hebben jonge journalisten geen enkel benul wat er in werkelijkheid zich afspeelt.  Ze nemen alles wat uit NAVO-VS komt  aan als gesneje koek. Makkelijk hoeven ze niks meer te onderzoeken. Dat is kennelijk te moeilijk geworden. Onze toekomstige jeugd komt met de enorme financiële ellende te zitten die de NAVO en VS wéér eens aanrichten en achterlaten.

   

 5. cmsuijkerbuijk

  Ik ben trouwens van mening, dat diegenen die zo vóór het ingrijpen zijn (Dus WW III beginnen), meteen onder de wapenen opgeroepen moeten worden. Het kan niet zijn, dat zij, die daar zo vurig voor zijn, langs de kant blijven staan en veilig, ver weg, hun commentaar leveren. Schort de opkomstplicht maar op en verhoog de leeftijd maar tijdelijk tot zo’n 30 jaar! Ik ben benieuwd, hoelang het enthousiasme zal blijven duren, als ze daadwerkelijk een schuttersputje moeten graven!

 6. dirkse

  Engelbart is de weg volledig kwijt.

  De NAVO ontpopt zich als gevaarlijk Rusland pestertje. In de Oekraïne hebben wij niets te zoeken, laat die gasten hun problemen met Rusland zelf uitvechten. Ook met de Krim moeten wij ons niet bemoeien. Bovendien: de instabiliteit van het Midden-Oosten is veel ernstiger. Daar zou, samen met Rusland, aan gewerkt moeten worden. Nu krijgt de Europese economie een flinke tik, omdat wat bureaucraten Poetin een boef vinden. Maar zijn het geen boeven die ons een nieuwe koude oorlog inrommelen of verzuimen de rotzooi van gereïncarneerde oudtestamentaire barbarij uit te roeien?   

 7. Henk

  Het is jammer dat Nederland weer voorop meent te moeten lopen in de oorlogshitserij tegen Rusland (terwijl we nota bene vorig jaar nog het  “vriendschapsjaar” vierden), maar gelukkig stelt die steun niet al te veel voor. Binnen de NAVO is er geen eensgezinheid over het lidmaatschap van de Oekraïne, dus dat zal er (gelukkig) voorlopig niet komen. Binnen de EU zijn er ook een aantal landen die verdere boycotmaatregelen tegen Rusland (terecht) niet zien zitten. Dus voorlopig veel geblaf, met name van oorlogshitser Rasmussen, maar weinig wol.

  Roemer deed gisteren verstandige uitspraken in Pauw. Dit conflict moet zo snel mogelijk ge-de-escaleerd worden.    

 8. cmsuijkerbuijk

  Applaus! En vergeet naast Tim Engelbart, ook Michaël van der Galiën niet. Die heeft nu ook een HP-moment met dit nieuws. En weet je wat nog het erge is? Die twee laten zich door niets of niemand van hun levensgevaarlijke standpunt afbrengen, al zijn de feiten nóg zo hard!

 9. nog_1

  Een onvoorstelbare hoop onzin wordt hier gebezigd.

   

  Geen propaganda van Kiev? In welke grot woon jij? Ik zie niets anders dan propaganda van Kiev. Van filmpjes van ‘thugs’ die ringen zouden stelen (wat niet waar bleek), filmpjes van Russische tanks (die toch Oekraiens bleken te zijn), zgn Russische BUK’s (die Oekraiens bleken en gejat van het vliegveld van Loegansk) en ga zo maar door.

   

  Wij steuenen een coaltitieregering van nationalisten en Svoboda. Die laatste heeft een etnische zuivering van Oost Oekraine in haar partijprogramma staan, waarvan we op basis van de vluchtelingencijfers van de VN kunnen vaststellen dat die op dit moment in de praktijk gebracht wordt. Corridors voor het Rode Kruis ivm de humaitaire ramp in het gebied worden door Kiev stelselmatig geweigerd.

   

  De foto’s uit het gebied bevestigen wat we op basis van de harde feiten al konden bedenken; het enige wat we zien van ‘heroverde’ steden is dat de woningen met artillerie is beschoten. Van vernietigde stellingen van separatisten hebben we nog niets gezien.

   

  En wat te denken van de verkiezingen van 16 oktober. De reden dat die gehouden worden is dat er in het huidige parlement van Kiev te veel leden van tot de Russische minderheid behoren. Dat is NB de officiele reden!!! Hie evident discriminerend kun je zijn als regering? Enfin, de enige manier om te voorkomen dat dit weer gebeurt is om op 16 oktober alleen de niet-Russen stemrecht te geven. En dat noem jij vrijer dan Rusland?

   

  De denkfout die Tim (en onze regering) maakt is; Poetin is een boef, dus zijn tegenstanders van Poetin goed.

   

  De werkelijkheid is; Poetin is een boef, en de regering van Kiev bestaat ook uit boeven.

   

  En over welke strijd met Rusland heb je het eigenlijk? Wanneer heeft Rusland ons aangevallen? Of zelfs maar een poging daartoe gedaan? Er is geen serieus mens die denkt dat Rusland ons aan gaat vallen. Omgekeerd is een andere zaak, als de oorloghitsers die Tim Engelbart gek hebben gemaakt hun zin krijgen, dan zit dat er dik in.

 10. Richard de II2

  Goed om ook deze kant van het verhaal een keer te lezen. Als ik er wel eens over begin in mijn kennissenkring dan krijg ik negen van de tien keer het antwoord: “Doe een strik om dat land en geef het aan Poetin voor z’n verjaardag. En wens hem veel succes met het opruimen van Tsjernobyl”.

 11. L. van der Schoot

  Vooral in de linkse media wordt gesproken van de kwalijke expansiedrift van Rusland.

  Maar what about de nog kwalijker EXPANSIEDRIFT van de dictatoriale EU?

  Ik blijf erbij: De verrotte EU is de hoofdoorzaak van de problemen in de Oekraine en heel veel mensen zijn dat met mij eens.

   

  Dat de NATO versterkt moet worden is goed, maar handen af van de Oekraine. Deze staat is niet beter dan Rusland en werd door de EU op een schandalige manier verleid. (de 13 miljard belastinggeld is inmiddels aan wapens besteed.)  Iedere  serieuze defensiepoliticus kan weten dat Rusland nooit interventies aan zijn grenzen zal toestaan en zeker niet aan hun belangrijkste oorlogshavens. En terecht.

  Dit spel kan alleen maar leiden tot grote schade aan beide zijden en wellicht tot oorlog. De koude oorlog is er al.

  Ik kan het woord EU niet meer horen.

   

 12. cmsuijkerbuijk

  Het gaat er steeds meer de schijn vamn krijgen, dat de EU/NAVO de EU problemen, die ongetwijfeld ook bekend zijn bij de oppermaffiosi in Brusel, door een conflict te zoeken met Rusland naar de achtergrond toe te verschuiven, zodat de aandacht daarvan wordt afgeleid. Goede journalistiek zou dat in de gaten hebben en dat aan de kaak stellen, maar integendeel: Het wordt ook  nog eens door diezelfde jounalistiek juichend omarmd. Maar op zich is dat natuurlijk ook weer niet zo gek, want de EU = Journalistiek! En hier op DDS wordt dat kritiekloos overgenomen, ja zelfs óók juichend ontvangen!

 13. Saeftinghe

  Kees Rudolf.

   

  Ik denk niet dat de russische pers meer of minder betrouwbaar is dan de onze.

   

  Maar (westerse?)foto´s van recente Russische pantserkolonnes in Ucraine worden daar getoond als oefeningen van jaren terug en elders.

  Wat waar is of wie de waarheid spreekt kan ik echt niet vertellen.

  Ik denk dat je zelf een opinie moet vormen.

  Bij voorkeur met  bewezen gegevens en niet met verhalen en sugesties van ONZE politicie, die bewezen hebben vreselijk onbetrouwbaar te zijn.

   

  Ik ben geneigd om zeer wantrouwend te zijn naar de westerse informatie.

  Het westen dringt op naar Rusland en je mag verwachten dat er dan gereageerd wordt.

  Ik vind dat Rusland dat tot op heden niet verkeerd heeft gedaan.

 14. Johannes N

  Wat een idioot artikel weer. Engelbart, ga eens in op _waarom_ we Rusland op de knieen moeten dwingen. Ik zelf zie bijvoorbeeld veel meer in het op de knieen dwingen van Frankrijk – daar hebben we veel meer last van hier in Nederland. Dus waarom wil je precies Rusland aanpakken?

   

  Serieus: schrijf eens een onderbouwt(!) artikel dat uitlegt WAAROM Rusland aangepakt moet worden. Het zou een verademing zijn na al die oproepen tot oorlog…

 15. kees rudolf

   @saeftinghe, je noemde een duitse buurman die het russisch een beetje beheerst en “dus de andere kant ook kan lezen”. Waar ik benieuwd naar ben is wat hij dan allemaal in het russisch leest. Leest hij bijvoorbeeld ook wel eens beschouwingen van Russen volgens wie Poetin een schurk is en dat het tijd wordt dat hij door het Westen wordt gestopt? Of worden zulke beschouwingen in Rusland nooit gepubliceerd? Is die andere kant die je in het russisch kan lezen immer een en dezelfde kant, nl. dat Poetin een held is en pal staat tegen de aggressie vanuit het perfide Westen? Dan is de situatie in Rusland misschien toch een beetje anders dan hier in het Westen, waar diverse commentatoren net als jij  kunnen beweren dat Poetin het best wel heel goed doet en dat ze bij de NATO, de EU, de VS enz. een geweldig stelletje klootzakken zijn. Kijk, daar ben ik nou benieuwd naar: kan jouw duitse buurman, met zijn kennis van het russisch, door te lezen wat er in de russische media geschreven wordt, vaststellen dat daar net zo’n diversiteit van opinies is als hier bij ons in het Westen? In dat geval leest hij dus in het russisch niet alleen maar de andere kant, maar zal hij wonderlijkerwijze ook “onze” kant tegenkomen, net zoals een Rus hier in het Westen gemakkelijk op pro-Poetin en anti VS of NATO praatjes kan stuiten (Van Wolferen, Van Rossem e tutti quanti). Bij ons wordt wel beweerd dat het met de vrijheid van meningsuiting, en bijgevolg met de diversiteit van opinies in de media, in Rusland niet bijzonder goed gesteld is. Is dat misschien alleen maar een westerse propagandistische leugen om het Poetin-bewind zwart te maken? Jouw duitse buurman kan het weten, want die kent russisch. Vraag het hem eens, mij lijkt dat interessant.

   

 16. Lieftinck fan

  Héé Tim, je grote vriend Krol is terug in de tweede kamer.

   

   

 17. philippine

  Hetzelfde, maar dan in de Washington Post.

   

  http://www.washingtontimes.com/news/2014/sep/3/rapid-trident-us-ground-troops-to-train-in-ukraine/

   

  Wat een gevaarlijke botterikken.

 18. philippine

  Ze zijn echt overal hoor.

  Allang.

   

  http://www.eur.army.mil/RapidTrident/

 19. Bes Tolen

  De NATO leidt de landen in plaats van andersom. Het gaat hier om een principiële fout. Van de NATO op zich komt niets goeds en dat kun je ook niet verwachten want de top van de NATO is bijzonder eenzijdig en dogmatisch conservatief ingesteld en daarmee ook een gevaar voor het westen zelf. Nu dus vooral voor heel Europa waar over het algemeen zwakke poltici, bijna allemaal ijdeltuiten en anderswel evenzo onbekwamen, als hun sterkste punt weten dat ze de bevolking met behulp van communicatiedeskundigen, propagandisten en pers voor het lapje kunnen houden. Ook na honderd jaar heeft Europa nog steeds geen  bekwame politici, die dit werelddeel vooruit helpen in plaats van achteruit. De democratie faalt tragisch en volledig. Falen doet de Duitse bondskanselier Angela Merkel. Haar inbreng is uiterst zwak en daardoor schaadt ze het Europese belang heel ernstig. Een zwakkere bondskanselier was blijkbaar niet in het misselijk makend en rampzalige christelijke kamp te vinden. Alle politieke partijen zijn daar in Duitsland rampzalig. Vaak doodgewoon idioot. Wanneer worden de Duitsers nu eens wakker en wijzer? Als Helmut Schmidt, mijn favoriet. Was hij maar zoveel jonger geweest en nu bondskanselier.

 20. JC

  Bedankt voor de goede aanvulling.

   

  Dinsdag komen Rutte II en de 3 gedogertjes met een rapport, waaruit onweerlegbaar zal worden aangetoond wie de schuldige is van de vliegramp MH -17. Dat moet in dit geval wel Rusland zijn (of heel misschien die paar Oost-Oekrainse rotjochies – o nee, dat gaat over moslims), want Rutte II en de 3 gedogertjes zeiden vanaf het begin dat het zeer waarschijnlijk het werk was van Rusland. Of zullen de keiharde bewijzen voor die veronderstelling nog even op zich laten wachten? Als er maar geen illusie in stand gehouden gaat worden, het is nu of keiharde bewijzen of geen vermoedelijke schuldige aanwijzen. Lijkt mij wel zo eerlijk, toch?

   

   

   

 21. louis-portugal

  JC je vergeet het sublieme ENERGIEAKKOORD dat iedere nederlander op termijn honderden €uros per jaar gaat kisten.

 22. louis-portugal

  Nog 1, ik heb nog niet alle reacties gelezen maar de kop zegt al genoeg.

  Ik heb andere stukken van Tim en mvg gelezen en die kost is ook voor mij al zwaar genoeg te lezen.

  Maar eerlijk is eerlijk ik ben het met jou vaak genoeg niet eens over b.v. islam en misschien wel meer de marokkanen.

  Met jouw opstelling tegenover de Ukraine ben ik het wel eens ofschoon ik Putin niet zo´n boef vind, maar dat is een andeere discussie.

  Ik vond het verhaal van brombeer M.v.Rossem over Rusland en de Krim geweldig en duidelijk en dat voor een socialist.

 23. Realist

  En dat is heel duidelijk bij Tim en Machiel. Tim zegt het zelf: “Poetin was, is, en zal altijd een doortrapte KGB-agent blijven. Daar moeten we ons tegen blijven verzetten.” Dat is geen argument, dat is een geloofsartikel. Mensen die dit beweren, zijn niet meer in staat tot rationeel denken over dit onderwerp, omdat alle feiten en argumenten stukslaan op dat geloof. Journalistiek onacceptabel in mijn ogen. En wat we hier in het klein zien, bij Tim en Machiel, gebeurt in het groot bij de NAVO en onze regeringsleiders. Brrr, eng om te zien.

 24. Saeftinghe

  Wat is er zo goed aan NAVO steun voor een faailliet land??

  Wat hebben wij daar te zoeken?

  Hoe betrouwbaar is onze pers?

  Waarom sancties die ons zelf véél meer pijn doen dan Rusland?

   

  Wat me opgevallen is, is het terugkrabbelen van de lieden die direct hun conclusies klaar hadden alsmede een beschuldigende vinger. 

   

  Een van m´n naaste buren is een Duiter die het russisch nog een beetje beheerst, dus de andere kant ook kan lezen.

  Zo nu en dan bespreken we de wereld problemen en de oplossingen daarvoor in het lokale cafeetje. We hebben wel opinies, maar geen conclusies !!!

   

  Naar mijn mening doet Putin het byzonder goed, vanuit een andere optiek gezien dan vanuit Brussel of de USA natuurlijk. Hij is immers de tegenpartij.

  Hij laat zich niet chanteren of manipuleren zoals wij in het westen!!!

  Hadden wij in het westen maar iemand die zo kalm, bekwaam  en rustig z´n land bestuurt.

   

  Volgens het Russische nieuws zijn de beelden van de “invasie” in Ucraine, beelden van een oefening van enkele jaren geleden.

  Hoe (on)betrouwbaar dat dan ook moge zijn, zeker niet slechter dan onze westerse pers.

   

  CMS weet, zoals gewoonlijk de vinger op de zere plek te leggen. Ver van de vijand is het makkelijk commentaar geven.

   

 25. reageerbuis

  Poetin reageert op de provocaties van EU en NAVO. Het ophitsen van de demonstranten in Kiew door Timmermans, Verhofstadt en Van Baalen en het associatieverdrag dat zo nodig met Oekraïne gesloten moest worden lokten begrijpelijk een reactie van Poetin uit. Hij zag zijn vlootbasis op de Krim in NAVO-handen komen en zorgde daarom voor afscheiding en aansluiting bij Rusland. NAVO en EU zijn heel gevaarlijk bezig. Het lijkt wel of ze een derde wereldoorlog willen uitlokken. Iedereen is gebaat bij vrede. Laten ze met Poetin praten, de geschillen oplossen en samen tegen IS optreden!

 26. Oekraïne stap dichterbij NAVO-lidmaatschap – De Dagelijkse Standaard

  […] status betekende dat Oekraïne zich niet zou aansluiten bij welk militair bondgenootschap dan ook, dus ook niet de NAVO. Dat gaat er misschien wel van komen. En dat niet alleen, mogelijk wordt Oekraïne ook lid van de […]

 27. Michael van der Galien

  Heel goed en… eindelijk.

 28. tipo

  maar de Nederlandse steun gaat om 2 ton per jaar, waar precies twee adjudanten van betaald kunnen worden, die de bonnetjes gaan controleren van aangekocht wapenmateriaal door het regime in Kiev. Het moet namelijk wel materiaal zijn uit NAVO-landen.

   

  Nederland levert dus twee boekhouders. 

   

  Om de oorlog tegen Poetin te winnen. 

   

  Nu weet ik niet wat triester is. Samenwerken met nationaal-socialisten of twee boekhouders naar het Oostfront sturen, omdat we geen leger hebben. 

   

  Het lijkt wel een hele slechte sketch.

   

   

 29. fredvdB

  Volgens mij zijn ze druk in overleg om tot een wapenstilstand te kopen. Is inmiddels dus wel veilig genoeg om heldhaftige taal te slaken vanuit veilig Nederland en een trainingmissie van 10 buurtregisseurs en een container broodtrommels te sturen lijkt mij. Zet hem op Tim.

 30. Two Ravens Black Kettle

  De ene keer fungeren ze als luchtvloot voor de Benghazi-doodseskaders van Al-Qaida te Libië, de andere keer proberen ze een derde wereldoorlog uit te lokken in de Oekraïne en zijn ze verworden tot het geperverteerd speeltje van de megalomane EUSSR-oligarchen.

  Die Rasmussen is knettergek.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.