PVV: waarom laat kabinet ISIS er niet op los moorden?

De PVV is he-le-maal van het padje.

De PVV is woedend. Dit kan zo niet langer. Hoe heeft dit kunnen gebeuren?! Waarom toch?! 

Waar het over gaat, vraagt u? Nou, over dit bericht in De Telegraaf:

De Hoornse politie heeft zaterdagavond een ISIS-vlag in beslag genomen. Die was van drie jongens die hiermee zwaaiden, terwijl ze in een zwarte Volkswagen Polo door Hoorn reden en ‘Allah-hu akhbar’ schreeuwden. De politie ontving rond 18.00 uur een melding over de jongens, meldt het Noord-Hollands Dagblad. Agenten kregen de Polo al snel in de smiezen en zetten die aan de kant. Na overleg met Justitie is besloten om de vlag in beslag te nemen. De jongens mochten na een kort gesprek met de agenten hun weg vervolgen.

Nu kun je dat laatste natuurlijk bekritiseren: de jongens had je niet zomaar moeten laten gaan. Of, tenminste; zij moeten vanaf nu goed in de gaten worden gehouden door de veiligheidsdiensten.

Helaas is dat niet waar De Graaf en Wilders voor pleiten. De twee kamerleden voor de PVV hebben namelijk een heel andere ‘oplossing’ voor ogen getuige hun kamervragen:

Schriftelijke Vragen van de leden De Graaf en Wilders (beiden PVV) aan de minister van V&J:

1.) Bent u bekend met het bericht ‘ISIS-vlag in beslag genomen’ (*)?

2.) Waarom zijn de betrokken heerschappen niet direct gestript van evt. Nederlandse nationaliteit en paspoort, gevolgd door een enkele vliegreis naar het kalifaat?

3.) Bent u bereid alsnog over te gaan tot de in vraag 2 genoemde maatregelen? Zo neen, waarom niet?

Lees die vragen voor het gemak even een paar keer. Valt u iets op? De PVV wil a) dat de jongemannen gestript worden van hun Nederlandse nationaliteit (daar kun je het op zich mee eens zijn), maar voegt vervolgens toe dat ze b) losgelaten moeten worden op de arme koerden, yazidi’s en christenen in het Midden-Oosten. Dat is namelijk waar “een enkele vliegreis naar het kalifaat” op neerkomt.

Natuurlijk staat de PVV er niet bepaald om bekend dat ze met goed doorwrochte plannen aan komt zetten, maar dit is zelfs voor die partij buitengewoon onnadenkend. Nee, Geert, het is géén goed idee om extremisten massaal uit te zetten naar het Midden-Oosten. Ten eerste begaan ze daar dan namelijk een genocide, en ten tweede zullen zich uiteindelijk toch weer op het westen richten waardoor wij te maken krijgen met allerlei terroristische aanvallen. Heel gek, maar daar hebben de meesten onder ons geen zin in.

Het bewijst maar weer eens dat de PVV een bijzonder beperkte partij is. Wilders benoemt problemen die andere partijen negeren, maar is qua mogelijke oplossingen niet eens bijna serieus te nemen.  Het eerste is zijn grote kracht, maar het tweede zijn grote zwakte. Voorlopig heeft het er alle schijn van dat hij dat prima vindt en er bewust voor kiest om De Grote Schreeuwer te zijn in plaats van een man met politieke invloed en macht.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

58 reacties

 1. tipo

  Een ISIS-vlag is net als een hakenkruisvlag een een die, naar eenieder redelijkerwijs weet of redelijkerwijs moet vermoeden, voor een groep mensen wegens hun ras, hun godsdienst en/of levensovertuiging of hun hetero- of homoseksuele gerichtheid beledigend, en zet aan tot haat tegen of discriminatie van mensen engewelddadig optreden tegen persoon of goed van mensen wegens hun godsdienst of levensovertuiging, hun geslacht of hun homoseksuele gerichtheid.

   

  Daar is eerder – in het geval van een hakenkruisvlag – 20 dagen hechtenis en een werkstraf van 40 uur voor gegeven. 

   

  Dat had natuurlijk ook in dit geval moeten gebeuren, alleen al vanwege rechtsgelijkheid.

   

  De politie had de drie jongens dus in hechtenis moeten nemen. Het OM had ze voor overtreding van artikel 137e SR moeten aanklagen. En na drie weken hechtenis en een werkstraf van 40 uur hadden de drie jongens moeten boeten voor hun aanzet tot haat, discriminatie en geweld. 

   

  Zo had tevens duidelijk kunnen  worden waar die vlag gekocht is. Op het importeren van hakenkruisvlaggen staat namelijk een boete van 2000 Euro volgens jurisprudentie. De verkoper of leverancier van de ISIS-vlag had dus ook een boete van 2000 Euro dienen te krijgen, maar die kan nu niet achterhaald worden.

   

  Want dan moet de politie deze haatzaaiers natuurlijk wel gewoon in hechtenis nemen en ondervragen. Wellicht was het een ondoordachte foute grap, maar misschien zit er ook een ernstiger verhaal achter. Dat weten we nu niet. De aanname dat dit om een puberale grap gaat, maakt men zelden als enkele kale Duitse jongemannen een hakenkruisvlag uit de auto steken en ‘Deutschland uber alles’ uit het raam schreeuwen. Die Duitsers zou je na hechtenis en werkstraf natuurlijk ook gewoon terug naar Duitsland sturen, dus waarom zou je dat niet met Jihad-gangers doen naar hun Kalifaat? Om er uiteraard een bom uit zo een mooie F16 achteraan te gooien, als je hun bagage of schoenzolen in de gevangenis van een GPS-zender hebt voorzien.

   

   

   

 2. M. Brandenburg

  Dat ze er aan komen, je geeft ze een enkeeltje naar een vliegveld dat niet in bezit is van ISIS, en hangt gelijk de boodschap van hun intenties om de nek, danmogen ze het verder daar uitzoeken, op deze manier komen ze nooit aan vechten toe.

 3. M. Brandenburg

  Het voorbeeld van wegkijken of kop in het zand.

 4. Weetbeter

  Michael heeft weer last van menstruatie

 5. jjvdberg

  Je hebt dat goed verwoord.

   

  Als oud politieagent schaam ik mij voor het gedrag van genoemde agenten. Of….. zijn het hun bazen?

 6. gvi1966

  DDS is dogmatisch en daarmee 1 op 1 te vergelijken met ‘De Waarheid’ van de voormalige CPN. Journalistiek zwak want vooringenomen. Putin is een schoft, Wilders moet gewoon zo snel mogelijk weggewerkt worden en de USA hebben het beste met ons voor. Giet hier een provocerend sausje over heen en klaar is de mainstream letterbrij van DDS. Jammer, maar het is niet anders.

 7. Leon Nelen

  Voor die drie knullejtes is een enkele reis IS zeer waarschijnlijk een straf.

 8. tipo

  Volgens het bericht hebben de politie-agenten om raad gevraagd bij justitie. En naar ik aanneem is die raad door de agenten opgevolgd.

   

  Het is dus justitie (ik neem aan dat een officier van justie of andere jurist geraadpleegd is in zo een geval door de agenten) die zich diep moet schamen.  

   

  Het is ook niet de politiek die hier iets aan kan doen, maar het Openbaar Ministerie dat de wet moet kennen en goed ingelichte juristen in huis dient te halen. Als onze jusititie-medewerkers die politiemedewerkers met raad bijstaan nu nog niet weten wat de (hatelijke, geweld-oproepende en discriminatoire) boodschap is van een ISIS-vlag, dan functioneert Justitie niet. En dan kan de politie ook niet op de juiste wijze haar werk doen.

 9. Beukman

   

  Ach wat. Als islamofoob & hypocriet Nederland op hoge poten van een hele bevolkingsgroep eist om afstand te nemen van de terreur van een criminele beweging waar zij part noch deel aan heeft, is het dan zo moeilijk om te begrijpen dat een stelletje branieschoppers uit de betreffende bevolkingsgroep zegt: “Nou gaan we die angsthazen eens lekker bang maken, we geven ze precies dat waar ze van in hun broek schijten”?
  Nee, het mag allemaal niet, laat hen vooral een paar tientjes boete betalen voor te hard rijden, maar tjonge wat een ophef wordt er over gemaakt, en wat weet Michael de hysterie mooi bloot te leggen. 

 10. Niek Verheyen

  Ik zou mij schamen voor deze insinuerende laster en het eeuwigdurend wegzetten van alles wat maar met de PVV te maken heeft. De mens ziet nu eenmaal wat hij wil zien en leest wat hij wil lezen. Men neemt niet eens meer de moeite om te doorgronden wat spreker of schrijver werkelijk beoogt. Nee, liever slaat men gelijk de denkbeeldige kop eraf. Objectiviteit is wat bij velen en zeker bij vele media volledig zoek is dezer dagen; zodra de Partij voor de Vrijheid in beeld komt slaan verstand en rede op slot en komt de onderbuik tot werking. Dit kunnen wij ons niet meer permiteren in deze allengs zich verslechterende tijden. Het continu slachten van de boodschapper en het wegkijken van de werkelijke daders leidt onherroepelijk tot de ondergang van onze samenleving/beschaving. 

 11. Niek Verheyen

   

  Wet van Wilders: hoe groter en hoe vaker het gelijk hoe groter de ridiculisering en demonisering.

 12. Antivenin

  De PVV is zo ongeveer de enige partij in Nederland die tegen de islamisering van ons land is. Tja, ben je net als Michael moslim, dan ben je verplicht om voortdurend tegen de vijand van je “religie” aan te schoppen, nietwaar?

   

  Maar als journalist wordt je daar niet bepaald geloofwaardiger door…

 13. Spaarndammerbuurter

  Uit z’n tenen, kennelijk.

   

  Onmiddellijk deradicaliseren die ISIS-boys van 20, 21, 22 jaar.

  Dat zal ze leren!

   

  Een vrouw, werk, een huis.

  Een ergere marteling is toch niet voor te stellen.

  Je zal maar zo’n kansenparel zijn.

  Waar blijft de empathie van M v/d G. voor deze onderhonden?

   

   

 14. Gil de Vlaming

  Wil West Europa een toekomst hebben dan moet er dringend in alle landen  gestemd worden op partijen als PVV, Vlaams Belang, FN, en dergelijke. Hoe de juiste toestand in andere landen is weet ik niet, maar in Vlaanderen zou Groen de kiesdrempel zeker niet en de SP.a nauwelijks de kiesdrempel halen als ze niet konden rekenen op de Islamitische stemmen (vandaar hun afkeer van de autochtone kiezers).

 15. Jan -The Other One-

  Dit is wel een zeeeer tendentieuze kop vdG!

 16. cmsuijkerbuijk

  Ik heb dat tuig liever daar dan hier. Laat ze maar gaan. Dan hebben wij er tenminste geen last (meer) van. Een prima oplossing dus en vele malen beter dan de seuren wijd open zetten en ze ongelimiteerd binnen te laten. En volgens Van der Galiën mag Wilders dan van het padje zijn, nog geen begin van een oplossing hebben en wat al niet meer, maar dat is nog heilig, vergeleken bij het tuig dat zegt, “onze regering” te zijn en niet eens een begin van een oplossing hebben. Laat Van der Galiën zich dáár eens druk over maken, over de totale besluiteloosheid van het stelletje geestelijk uitgedaagden in Den Haag. Regering én de Geliefde Oppositie! De PVV komt dan tenminste nog met iets. En dit kabinet vol houtrot? Dat is stom, zwijgt en doet helemaal niets!

  Maar ik vermoed, dat er weer eens een Ukaze is uitgevaardigd, dat de PVV aangepakt moet worden, ook al zijn het goede ideeën die ze hebben.

  Bovendien is het slechts de mening van deze columnist en die is niet relevant!

 17. MicMokum

  Zoals Henk reeds aangaf. lijkt dit artikel slechts geschreven om de PVV te kakken te zetten. Ik had ook liever gezien dat er ingegaan was op wat er dan wel met deze ISIS aanhanger dient te gebeuren. Bedenk hierbij trouwens wel dat we in oorlog zijn met ISIS. 

   

  Iedereen die openlijk sympatiseert met de vijand, dient MI opgesloten te worden. 

 18. rinus

  @Henk. Goed gezegd, daar niet van. Respect dat je nog de moeite neemt om te reageren.

   

  Ik moet er wel om lachen. Een de-radicalisingsproject schijnt overigens een goede oplossing te zijn.

 19. cmsuijkerbuijk

  Oh, enne, dan nog dit: De kans dat deze koppensnellers als ze uit ons land gesmeten worden in Irak of Syrië permanent worden uitgeschakeld is ontelbare keren groter, dan dat Justitie hier ook maar één vinger tegen ze opheft! Hier wordt een vlag afgepakt en dat is het dan. Als ze willen, zouden ze die nog terugkrijgen ook, mét excuses van de pliesie!

  Constant roepen om platbombarderen, vernietigen, doden, uitschakelen en wat dies meer zij, maar als dan voorgesteld wordt om dit tuig daar naar toe te sturen, om daar dan platgebombardeerd te worden, is het wéér niet goed!

  Al net zo’n slecht, ondoordacht en bevooroordeeld stuk als gisteren van Engelbart!

 20. Linkse Internetcrimineel

  “Ten eerste begaan ze daar dan namelijk een genocide, en ten tweede zullen zich uiteindelijk toch weer op het westen richten waardoor wij te maken krijgen met allerlei terroristische aanvallen.”

  Of deze personen daar een genocide gaan plegen, weten we niet. Mocht dat zo zijn, dan kunnen ze dat hier ook. Maar dan nog is dat niet de schuld van de PVV. En mensen die daar zitten, kunnen hier geen terroristische aanvallen plegen.

  Welke partij komt er wel met oplossingen die naar de zin van DDS zijn?

 21. jofele jood

  Wilders kan gerieflijk achterover leunen gezien de recente ontwikkelingen in het Midden Oosten en de nagalm in de geislamiseerde wijken in Nederland vol met extreme moslims, laten de verkiezingen nog maar even wachten, het tij is de PVV gunstig gezind.

   

  Het oogsten komt nog wel!

 22. de_mol

  De enige die van het paadje is is de schrijver van dit artikel.

 23. joga

  Dit zijn geen “jongens” .Allen boven de 18 jaar dus volwassenen vlgs ons recht. Weer is de DDS’er M. van der Galiën dit aan het downplayen. En dan vinden ze het gek, dat het aantal abonnees voor hun “betaal” JALTA nooit wordt hehaald. Nee , echte Nederlanders betalen niet voor deze achterbakse islam-retoriek. Oh wacht…. ja één Beukman misschien, maar dat is dan ook een Joop-trol. Zal hiervoor  dan wel gesponsored  moeten worden door de pvda en de Volkskrant.

 24. Haarscherp

  Een duidelijk gebrek aan mentale hygiëne van Geert Wilders of van Wilders basher MvdG?

 25. Beukman

   

  Zoals doorgaans het geval is bij extremisten aan beide zijden zijn Wilders en IS elkaar bondgenoten, en hebben ze elkaar tot op zekere hoogte nodig. Geert doet het graag voorkomen dat de islam ons de oorlog heeft verklaard; IS wil graag dat moslims gaan denken dat de strijd van IS er een is van de moslims tegen de rest. Extremisten hebben een polariserend effect, en dat is in hun beider belang. In dat licht moeten Geerts recente uitspraken worden gezien.

 26. tipo

  Oh, het zijn performance-kunstenaars? Jaja.

   

  Als een stelletje kale branieschoppers met hakenkruizenvlaggen rondmarcheren, dan is dat uiteraard ook een manier om uit te leggen dat niet iedereen die kaal is direct een skinhead is. Nee, ik snap het helemaal.

   

  Fijn dat u deze jongens zo goed kunt doorgronden met uw onmetelijke invoelingsvermogen.

 27. Beukman

   

  Er was eens een Duitse voetballer, ik geloof dat het Rudie Völler was maar hou me ten goede, die in een interview geëmotioneerd zei dat hij genoeg had van al die Nederlanders die maar bleven doorgaan hem ter verantwoording te roepen voor wat Duitsland in Nederland had aangericht in de periode 1940-1945. Hij voegde er aan toe: “Ik was toen nog niet eens geboren!” Ik kon dat inderdaad heel goed invoelen. De man had gewoon gelijk.

 28. Robbert de Berk

  De PVV is controlled opposition, dus waar verbaas je je eigenlijk ovet Michael?

  Flutstuk voor de rest as usual.

 29. Spaarndammerbuurter

  in hun prut gaarstoven.

  Wilders gelijkstellen met de islamitische moordbendes die in NL op steun kunnen rekenen van veel hunner geloofsgenoten…

  Waar haal je de gore moed vandaan.

  Gevaarlijker dan de tienduizenden moslims in NL die de sharia, de hadiths, allah’s wetten boven de wetten van NL stellen is het autochtone schorum dat zoiets cultuur-relativistisch bagatelliseert.

   

  Goh, is M. v/d G. moslim?

  Als dat zo is zal ie wel ’n heel goede reden gehad hebben zich te bekeren.

  Er openlijk uit stappen, uit de islam, ligt nogal gevoelig, schijnt ‘t.

   

   

 30. Beukman

   

  Gevaarlijker dan de tienduizenden moslims in NL die de sharia, de hadiths, allah’s wetten boven de wetten van NL stellen is het autochtone schorum dat zoiets cultuur-relativistisch bagatelliseert”

  Breivik maakt school. Had je eigenlijk al afstand van hem genomen?

 31. Spaarndammerbuurter

  kunnen niet genoeg door Surinamers in hun bek gespogen worden.

  Zo zijn er Surinamers die ik ook graag in hun bek zou spugen als ik dat tuig hoor beweren dat ik moet betalen voor leed dat hun door slavenhalers is aangedaan.

  Ik wil wel betalen, hoor.

  Een zakje Pepernoten vind ik wel genoeg.

  Maar genoeg gelachen…

   

  Ik herinner me nog die Surinaamse Held, op het Mercatorplein te A.

  Het stond zwart, (niet v/d Surinamers) bij de protest-herdenking tegen de “moord” door de politie op ’n messenzwaaiende Maroc.

   

  Die Surinaamse Held stond met ’n roodwitblauwe vlag te zwaaien.

  Moest maken dat ie wegkwam.

  Rassist sisste het islamitische schorum.

   

   

   

 32. bettina

  Ach ja als jij zo graag met zo’n vlag zwaait ben je her ergens mee eens wat ze aanrichten daar, dus waarom ga je dan inderdaad daar zelf niet naar toe en ga eens een kijk je nmen hoe het er aan toegaat. vermoorden, verkrachten, hoofden afhakken e.d. en vind je het dan nog leuk blijf dan daar.  maar ik denk dat ze het toch wel beter vinden hier. toch makkelijker

 33. cmsuijkerbuijk

  Door dit schuim hun paspoort in te nemen en weg te sturen naar IS, zullen we het daar écht niet erger maken. Er zijn immers al teinduizenden van die gekken daar, dus die zeldzame Christen die nog over is, zal tóch wel over de kling gejaagd worden! Dan vind ik het verder bovendien volkomen onjuist om het over “Nederlanders” te hebben. Het gros is Maroccaan en heeft louter een Nederlands paspoort, “voor het gemak”, want van ons land op zich moeten ze niks hebben.

  Kortom: Een goed voorstel dus: Nederlanderschap afpakken en enkele reis IS, alwaar ze bomsgewijs geëlimineerd kunnen worden (En in elk geval hiér niks meer uit kunnen vreten!) en naar die maagd van 72 jaar gestuurd worden.

 34. Jonas

  Wilders komt tenminste met ideeën en of voorstellen tegen het islamfascisme. Tegen islammoordenaars.  Andere politieke partijen van linkse snit, maar ook CDA en VVD leveren ons liever uit aan ordinaire schreeuwers van islamhuize en luisteren naar hun geweld en haat jegens de jood,Christen en de niet-moslim. Ze ook hun ruimte te geven en te laten innemen ,zodat ze verder kunnen segregeren/islamiseren. Dat wil ik en velen met mij niet. We leven in een democratie met vrijheid van meningsuiting. Daar maken islamfanataci misbruik van. Zij willen ons onderwerpen aan de wrede sharia. Goed dat Wilders daar tegen ageert. Want de anderen verkwanselen ons en werpen geen dam op tegen het islamgeweld enz.Zijn bang en kiezen hypocriet voor policor en door het wegkijken van het islamgeweld.(Door hun gedrag zal dat tegen hen/ons keren). Islamieten die geen respect voor ons hebben maar ons alles willen afnemen als ze de kans krijgen.De PVV komt tenminste op voor ons erfgoed en behoud van een moderne democratie met haar vrijheden.

  Maar ik begrijp dat schrijver M v/d Galien in Turkije woont en moslim is. Dat verklaart veel. Doet net als moslims, selectief verontwaardigd, de vinger weer naar de ander wijzen en de slachtofferrol spelen.Ik denk dat ik daardoor maar geen lid van Jalta wordt zolang deze man, als dat zo is, daar deel van uit maakt. Waardeloos stuk om alleen maar te baschen, om de wind van islamfascisten uit de zeilen te houden.Goed dat Wilders c.s. er zijn.Hebben we hard nodig willen we de democratie redden.Want we kunnen terug gekeerde koppensnellende jihadterroristen niet hier hebben. Anderen zouden veroordeeld worden en zij hun niet?Zeer gevaarlijk voor onze samenleving. Dus Linea recta paspoort afnemen. Denaturaliseren en terugsturen. Is dat niet mogelijk, nieuwe wetten maken en anders levenslang geven.

 35. Le Pro 58

  Laat ik nu begrepen hebben dat IS een kalifaat wil stichten in Irak , met uitbreiding naar andere Midden Oosten Staten.

   

  Wat is er dan mis met de vraagstelling van de PVV als die er werkelijk zo is uitgegaan , nl – Waarom zijn de betrokken heerschappen niet direct gestript van evt. Nederlandse nationaliteit en paspoort, gevolgd door een enkele vliegreis naar het kalifaat?

   

  Als dit nu de journalistiek is van Michael van der Galien vraag ik mij toch af waar MvdG zijn huiswerk mag over doen .

   

  M.a.w. ik vind dit een non issue verhaal .

 36. Beukman

   

  “-Heb je je wel eens afgevraagd waarom iemand de politie belt bij het zien van de Isis vlag?-Wat voor jou provocerend is, kan voor iemand anders bedreigend zijn.”

  Ik denk dat je daar beter de hetzende media de schuld van kan geven dan deze drie branieschoppers. Ik keur het niet goed wat ze deden, maar jonge jonge, wat een hoop kouwe drukte, wat een disproportioneel ge-emmer, wat een onrechtstatelijk gesis hebben ze losgewoeld.

 37. Marcel4x4

   

  Ik heb liever dat ze zich daar in het zogenaamde kalifaat misdragen dan dat ze hier aanslagen plegen. Vervelend voor de mensen daar uiteraard, maar sorry jongens: liever daar dan hier een aanslag.

  Als je ze tegen gaat houden om te gaan dan worden ze daardoor zo gefrusteerd dat de kans op een aanslag hier groter wordt. Dat is toch het laatste dat we willen. Ga maar weg, maar wie op jihad gaat die mag dit land nooit meer betreden.

  Daar is het risico dat ze sterven tijdens hun jihad. Opgeruimd staat netjes.

   

  Kunnen we ze daar niet heen sturen met een zendertje in hun lijf? Zodat ze daar gebombardeerd kunnen worden zodra ze in contact komen met andere jihadisten. Kom je er gelijk achter waar die zitten.

   

   

   

   

 38. Rob30

  Ik vraag me wel af wat je dan denkt.. als je daadwerkelijk iets van plan bent is dit zo’n beetje het domste wat je kon doen.

   

  Iemand het land uitzetten alleen omdat ie zwaait met een vlag moeten we volgens mij ook niet willen. Dan hadden ze die man met die morgenster vlag ook uit kunnen zetten.. lijkt me niet de bedoeling. 

   

  Maar om dit nu af te doen met een gesprekje is ook vrij bizar.. toch minstens reden genoeg om die auto eens binnenste buiten te keren, zo’n vlag hoeft natuurlijk niet het enige te zijn wat ze in hun bezit hebben..

 39. V.K.

  -@ Beukman,

   

  Ja, ben het helemaal met je eens, pak de hitzende media aan,echter,vrije nieuwsgaring is een groot goed, heb zo 1,2,3 ook niet het antwoord.Schotels verbieden en alleen NL media toestaan, dat kan toch ook niet de bedoeling zijn. 

 40. V.K.

  @ Beukman,

   

  -Blijkt dat het Donner wel eens gelukt is om hitzende/haatzaaiende satelliet kanalen uit de lucht te halen.

   

  http://www.forum.fok.nl/topic/810842/1/999

   

 41. Spaarndammerbuurter

  @Beukman,

  nog hier?

  Genoot je ook zo van die menigte verontwaardigde makronen op ’t Mercatorplein?

  En later die verontwaardigde makronen op ’t August Allebé-plein?

  Je weet wel, over die makroon die door de pliessie neergeschoten was omdat ie pliessie-agenten begon neer te steken?

  Tientallen auto’s in de fik, want kom niet aan de Stam, islam.

  Die drie Maroc-koekies in Hoorn, met hun gezichtsbedekking en hun ISIS-vlag hadden wel wat steviger aangepakt mogen worden.

  Maar allah verhoede dat.

  Dus je gebed is verhoord.

 42. Beukman

   

  Wat ik me herinner van die relletjes op het Allebéplein en het Mercatorplein was hoe de pimplisten meenden Enoch Powells profetie over de rivieren van bloed in vervulling te zien gaan. Amsterdam brandde! Weldra zou het moslimtuig oprukken naar de betere buurten. In oud- en nieuw-west was de blanke kaaskop zijn leven al niet meer zeker. De klok wees vijf voor 12 aan.

  Het is sindsdien allemaal nogal meegevallen he? De tuinsteden zijn verder opgeknapt. Van ghettovorming is geen of amper sprake. In plaats van Powells rivieren van bloed zie ik vooral golven van hysterie. Zo ook in het geval van de drie knullen die met een vlag hebben lopen zwaaien waarvan overigens nog steeds niet bevestigd is dat het een IS-vlag is. Ja, ze hadden een boete verdiend wegens te hard rijden en toeteren. Daar was ik helemaal niet tegen geweest. De politie heeft te soft gereageerd.

 43. Beukman

   

  Update: het was inderdaad géén ISIS-vlag, en het geheel vond plaats in een gebied waar amper mensen wonen. De media en niet te vergeten Wilders, handelaar in angst, hebben de rest gedaan, door het incidentje op te blazen tot een buitenproportionele omvang.
  DDS heeft daar vrolijk aan meegedaan, maar bekijk het van de positieve kant: het aardige is dat berichtjes als die bovenaan deze pagina blootleggen hoe gretig angsthazen zoeken naar een bevestiging van hun paranoia.

 44. Johanna

  Beukman en Galiën  misschien  kan het een beetje  minder laatdunkender.  De kop is werkelijk absurd.  Twee heren zijn   beiden zo bang   als een wezel voor  de PVV. Vandaar hun laatdunkendheid.  Continu in de weer om islam en ISIS te verdedigen. Over “paranoia” gesproken 

  Beukman schrijft maar eventjes  acht stukken om zoveel als mogelijk in de  verdediging te zijn. Over

     “paranoia” gesproken.

  We konden bij de Telegraaf een mooi videootje zien van Marokkanen  die ook in de verdediging waren voor ISIS, wel zonder vlag.

   

  Het gaat niet om een paar “knullen” met  een vlag . Het gaat om het effect.

  In de wereld heeft  het  al vaak een minderheid   met geweld en moord het voor het zeggen gehad. Hoewel ISIS waarschijnlijk geen minderheid zal blijken te zijn gezien haar omvang in landen over de hele wereld. Sommigen hebben geen  enkele toekomstvisie.

 45. Charles de Gaulle

  Het is juist wél een goed plan, als je ze hier houd krijgen we de strijd hier, als je ze daar heen stuurt kunnen ze daar bestreden worden, en hoe groter de troepenmacht van IS wordt hoe makkelijker ze bestreden kunnen worden.

  Grote legereenheden kun je treffen, als ze straks door gebrek aan soldaten een guerillaoorlog beginnen zijn we verder van huis.

  Alle guerillaoorlogen tot nu toe zijn verloren door het westen, denk aan Cuba, Vietnam, de Russen in Afghanistan tegen de mudjaheddien.

  En als er iets is dat wij kunnen missen als kiespijn is het terreur op onze eigen drempel.

  Helemaal wrang wordt het als je beseft dat onze toekomstige terroristen zich onledig kunnen houden met behulp van ónze uitkeringen.

 46. Spaarndammerbuurter

  Op radio1.

  Jammer, ze vindt ook dat je NL-jihadstrijders beslist moet tegenhouden naar den vreemde af te reizen.

  Mijn mening is dat ze hopelijk in hun kalifaat de voor hun verkeerde kogel, raket, bom mogen kopschoppen.

   

  Als ’t zo ver is hier ook.

   

  Jammer Annabel.

  Dat Jalta wordt niets meer voor mij, met jou, Annabel.

   

  .

   

   

 47. christianov

  Ondanks dat de schrijver van het stuk niet geheel onafhankeijk is, heeft hij wel een punt door te zeggen: Stel ik woon als Christenen in Syrie, en die gene die Nederland het paspoort heeft ontnomen mij als Christenen mijn v het leven berooft in mijn geboorte land, is dit te rechtvaardigen of moeten Nederland haar eigen boontjes doppen en zorgen dat er grote straffen staan op dit soort gespuis? Dus begrijp wel de reaktie van u allen, maar ons probleem afschuiven op een ander land, is struisvogel politiek. De politiek faalt de politiek moet regels hiervoor opstellen…

 48. V.K.

  -@Beukman,

  -Heb je je wel eens afgevraagd waarom iemand de politie belt bij het zien van de Isis vlag?

  -Wat voor jou provocerend is, kan voor iemand anders bedreigend zijn.

  -Nou, over al die stukjes, door jou hier op dit forum neergeplemt, waarin je je kwaad maakt over de prinsenvlag zal ik het maar niet hebben.

 49. nick

  Alweer een mislukte poging om de enige die de waarheid durft te zeggen en ons al jaren waarschuwd voor de Islam zwart en belachelijk te maken. En waarom??? Omdat de waarheid zeer doet of omdat je ongelijk erkennen je ego aantast??

  Het is te doorzichtig en het omgekeerde is gebeurd, niet de PVV of Wilders zijn belachelijk maar de aantijgers die van geen ophouden weten zijn de niet meer serieus te nemen schreeuwers geworden.

  Zo gaat dat….

   

 50. Spaarndammerbuurter

  Die zit volkomen terecht achter slot en grendel.

  Wat wil je toch?

  Als jij zegt dat ie de doodstraf verdient ga ik daar in mee met je.

  Maar het autochtone schorum dat heel cultuur-relativistisch Pim Fortuyn en later Theo van Gogh mede vermoord heeft?

   

  Ach,

  zo had je het niet bedoeld, toch?

  Liep ’n beetje uit de klauw.

   

 51. Johannes N

  Er valt mij nog iets op, namelijk dat MvdG dit tuig op ONS wil loslaten.

   

  Maar dan nog. De gedachte dat je tuig niet uit mag zetten omdat andere mensen er dan last van zouden kunnen krijgen is toch echt een nieuwe. Het betekent vrijwel automatisch dat alle tuig in de wereld uiteindelijk naar Nederland komt: iedereen is hier tenslotte welkom, en andere landen hebben er helemaal geen moeite mee om ongewensten te deporteren. Het betekent ook dat buitenlandse misdadigers nooit meer uitgezet kunnen worden – zo gauw bewezen is dat het misdadigers zijn wordt het misdadig om ze op hun geboorteland los te laten. En daarmee, opnieuw, ontstaat dus de unieke situatie dat Nederland tuig bij voorkeur loslaat binnen Nederland, op Nederlanders. We zijn hier echt knettergek.

   

  Het feit dat er een nieuw argument nodig was om dit soort tuig binnen het land te houden toont ook de wanhoop van de islam-importeurs – alles, alles wat ze maar kunnen bedenken om maar zoveel mogelijk moslims binnen te brengen en te houden is kennelijk geoorloofd. Zelfs als er even ter plekke nieuwe regels bedacht moeten worden.

   

  Er is niets immoreel aan het deporteren van die figuren. Wellicht
  begaan ze elders misdaden, maar als het risico daarop zo groot is dat ze
  het land niet uitmogen, dan mogen ze uiteraard hier ook niet vrij rond lopen! Maar, hee, gek, dat mogen ze dan weer wel…

   

   

 52. V.K.

  -@ Charles De Gaulle

  -Die guerillaoorlog is hier al een tijdje aan de gang.

 53. louis-portugal

  Dat uitzetten lijkt me wel een goed idee.

  Ik zou wel eens willen zien hoe hard die mocro branieschopers, sissers, hoerenroepers, enz. zouden veranderen als er een stuk of 30 a 40 uitgezet zouden worden.

  Het schijnt dat ze daar erg bang voor zijn.

  Weg luizenleventje, uitkeringen, gemakkelijke meiden enz.

 54. LiQselotte Krüger

  Men zou moeten begrijpen dat 3 Mannen (geen jongens want die hebben geen golf en geen rijbewijs) vbolwassene zijn en wel degelijk weten waar ze mee bezig zijn…Ik mee me te herinneren dat er op de een of andere demonstratie zelfs 2 blanke Nederlandse Autochtonen ,door de politie meegenomen werden omdat ze zonder te praten in een hoek een bord droegen waar een leuze opstond,niks gewelddadigs gewoon een leuze met een mening waar zij het niet mee eens waren…

  Daarna was en is besloten dat vlaggen van IS voortaan verboden zouden zijn….

  Het gedrag van deze drie ,mannen is een provocatie met als enig doel navolgers die meer moed bezitten , te vinden die de zaak brutaler voortzetten en om te kijken HOEVER men wat onze politie betreft ,kan gaan….Alles wat onze extreme moslims tot nu toe durven is op provocatie opgebouwd verder durven ze (NOG) niet …

  Het enige wat mij weer spijt is het laffe lakse beleid van onze Overheid eerst iets concluderen ,regels opstellen,en daarna niet uitvoeren!

  Iedere dag betrap ik mezelf erop dat mijn negatief denken over Nederland en de Overheid, een vorm aangenomen heeft ,en dat ik niet verbaasd zou zijn ,op een kwade dag een ontzettend drama te moeten meemaken,dank zij onze nieuwe bewoners ..DE Islam..is geen IS….dat is tot nu…. de redenering waarmee ZIJ alles kunnen  goedpraten. Ik vind dat niet één geloof respect verdient, juist omdát ik meen dat alleen sommige mensen respect verdienen. Ik respecteer dus islamieten en katholieken en noem het rijtje maar op, maar als het met hen, ter sprake zou  komen, zou ik hun meedelen dat ik hun en alle andere geloven, geloof kinderachtig, armoedig, soms zeer gevaarlijk, morbide en dus volstrekt achterlijk vind.Daar kan men de ontwikkeling van de mensheid niet op bouwen,,omdat een (het)geloof een stilstaand soort dogma is !!Niet meegaande met de tijd!

 55. locke

  Wegens gebrek aan beter draaien we het plaatje  nog een keer. Geeuw

 56. Lia@DDS

  Waar kan ik nou lezen hoe oud deze “jongens” zijn? 

  Dat heeft er toch als me te maken? 

  En als het volwassenen zijn,  inderdaad naar de zandbak sturen. 

  Echter wel de vele minderheden lokaal opvangen en beschermen tegen dit soort tuig.

  En dat heet wél “sociaal” Michael.

 57. Beukman

   

  Een paar pubers het land uitzetten omdat ze met een foute vlag hebben lopen zwaaien? Laat me niet lachen. Was ik zelf een 18-jarige braniemoslim geweest, ik had waarschijnlijk hetzelfde gedaan. Gewoon om een stelletje paranoïde PVV-stemmers de boom in te krijgen. Wat is er leuker dan dat?
  Geerts reactie is natuurlijk net zo puberaal als het stangen door die jochies, en daarom zo begrijpelijk. 

 58. Henk

  De kop luidt “PVV: Waarom laat kabinet ISIS er op los moorden?”, Vervolgens lees je het stukje en komt deze vraag nergens terug. Ergo de PVV heeft die vraag helemaal niet gesteld. Het is een verzinsel van MvdG. Ik vind het behoorlijk lasterlijk een politiek partij vragen in de mond te leggen die ze niet gesteld hebben en een journalist onwaardig. Jammer.  

  Door deze vooringenomen stellingname van MvdG komen we ook niet aan het eigenlijke vraagpunt toe:

  Moeten we jihadistische jongeren naar het Kalifaat sturen, zodat ze ons (niet) meer tot last zijn? Maar dan wel met het risico dat ze over een paar weken staan afgebeeld met een afgehakt hoofd.

  Of moeten we ze hier houden, met het risico dat ze verder radicaliseren en hier aanslagen plegen?

   

   

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.