PVV: waarom laat kabinet ISIS er niet op los moorden?

Foto:

De PVV is he-le-maal van het padje.

De PVV is woedend. Dit kan zo niet langer. Hoe heeft dit kunnen gebeuren?! Waarom toch?! 

Waar het over gaat, vraagt u? Nou, over dit bericht in De Telegraaf:

De Hoornse politie heeft zaterdagavond een ISIS-vlag in beslag genomen. Die was van drie jongens die hiermee zwaaiden, terwijl ze in een zwarte Volkswagen Polo door Hoorn reden en ‘Allah-hu akhbar’ schreeuwden. De politie ontving rond 18.00 uur een melding over de jongens, meldt het Noord-Hollands Dagblad. Agenten kregen de Polo al snel in de smiezen en zetten die aan de kant. Na overleg met Justitie is besloten om de vlag in beslag te nemen. De jongens mochten na een kort gesprek met de agenten hun weg vervolgen.

Nu kun je dat laatste natuurlijk bekritiseren: de jongens had je niet zomaar moeten laten gaan. Of, tenminste; zij moeten vanaf nu goed in de gaten worden gehouden door de veiligheidsdiensten.

Helaas is dat niet waar De Graaf en Wilders voor pleiten. De twee kamerleden voor de PVV hebben namelijk een heel andere ‘oplossing’ voor ogen getuige hun kamervragen:

Schriftelijke Vragen van de leden De Graaf en Wilders (beiden PVV) aan de minister van V&J:

1.) Bent u bekend met het bericht ‘ISIS-vlag in beslag genomen’ (*)?

2.) Waarom zijn de betrokken heerschappen niet direct gestript van evt. Nederlandse nationaliteit en paspoort, gevolgd door een enkele vliegreis naar het kalifaat?

3.) Bent u bereid alsnog over te gaan tot de in vraag 2 genoemde maatregelen? Zo neen, waarom niet?

Lees die vragen voor het gemak even een paar keer. Valt u iets op? De PVV wil a) dat de jongemannen gestript worden van hun Nederlandse nationaliteit (daar kun je het op zich mee eens zijn), maar voegt vervolgens toe dat ze b) losgelaten moeten worden op de arme koerden, yazidi’s en christenen in het Midden-Oosten. Dat is namelijk waar “een enkele vliegreis naar het kalifaat” op neerkomt.

Natuurlijk staat de PVV er niet bepaald om bekend dat ze met goed doorwrochte plannen aan komt zetten, maar dit is zelfs voor die partij buitengewoon onnadenkend. Nee, Geert, het is géén goed idee om extremisten massaal uit te zetten naar het Midden-Oosten. Ten eerste begaan ze daar dan namelijk een genocide, en ten tweede zullen zich uiteindelijk toch weer op het westen richten waardoor wij te maken krijgen met allerlei terroristische aanvallen. Heel gek, maar daar hebben de meesten onder ons geen zin in.

Het bewijst maar weer eens dat de PVV een bijzonder beperkte partij is. Wilders benoemt problemen die andere partijen negeren, maar is qua mogelijke oplossingen niet eens bijna serieus te nemen.  Het eerste is zijn grote kracht, maar het tweede zijn grote zwakte. Voorlopig heeft het er alle schijn van dat hij dat prima vindt en er bewust voor kiest om De Grote Schreeuwer te zijn in plaats van een man met politieke invloed en macht.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!