'Expliciete wederzijdse toestemming voor seks'

Geen categoriesep 30 2014, 9:00
Californische betutteling in het kwadraat
De Amerikaanse staat van Californië heeft weer eens wat bedacht, Ze denken daar dat seksuele intimidaties op de campus teruggedrongen kan worden als partners elkaar expliciet toestemming geven voor seks.
Universiteiten en andere onderwijsinstellingen in Californië moeten duidelijke gedragscodes opstellen die bepalen wanneer een student echt instemt met seks. Sure. Ik word een beetje moe van al die maakbaarheidsfetisjisten. Denkt men nu werkelijk dat dit werkt in de praktijk?
De wet bepaalt dat studenten voor ze geslachtsgemeenschap hebben, tegenover elkaar duidelijk blijk geven van „een bevestigende instemming”. Echt? Ziet u dat voor zich? En hoe gaat de staat Californië dat controleren? Dit is totale onzin.
Stilzwijgend instemmen behoort daar overigens niet bij, net zo min als instemming onder de invloed van drank of drugs. Gering verzet betekent geen instemming, waarschuwt de wetgever nog, die erg streng is. Verliefde paartjes moeten ook telkens weer instemmen, „want het feit dat er al een seksuele relatie tussen de partners bestaat, geldt niet als duidelijk instemming”. De wet geldt voor alle instellingen die geld van de Californische overheid krijgen.
Ik dacht dat we in de EU wereldvreemd waren, maar in Californië kunnen ze er ook wat van.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten