Aanstellerij: COC niet blij met homobeleid kerk

Geen categorieokt 19 2014, 10:00
De homolobby moet niet zo zeuren over de Rooms-Katholieke Kerk.
Mag de kerk nog wel de kerk zijn? Als het aan COC ligt niet. De Nederlandse homolobby is "zwaar teleurgesteld" dat de Rooms-Katholieke Kerk (RKK) niet kiest voor een meer open houding tegenover homoseksuelen. De kerk organiseerde een buitengewone synode over het gezin in Rome, maar daar is niks uitgekomen waar homo's opgewonden van kunnen raken.
Tanja Ineke van COC zegt: "We hadden de hoop dat de Rooms-Katholieke Kerk eindelijk een mildere toon zou aanslaan tegen LHBT's. Die hoop lijkt voorlopig de grond in geboord. De bisschoppen zijn blijkbaar nog niet klaar voor een liefdevolle benadering van LHBT's." Ik begrijp dat COC alles probeert om nog een beetje relevant te zijn en media-aandacht te krijgen, maar waarom moet de kerk zich aanpassen aan wat COC wil?
Als ze in Rome doen wat het COC wil, dan is de RKK de RKK niet meer. Dan worden er alleen nog roze slingers opgehangen in de kerkgebouwen en wordt er niet meer worden voorgelezen uit de Bijbel.
Wat ik me afvraag: zouden homo's massaal kerkgangers worden als de kerk van Paus Franciscus een iets aangepaste visie verkondigt over homo's? Dat lijkt me niet. Als homo's zo graag geaccepteerd willen worden door christenen, dan moeten ze een kerk zoeken die wél bij ze past, of moeten ze een christelijk leven leven dat past bij de RKK.
Het lijkt mij beter als de RKK doet wat de RKK hoort te doen (het woord van God verkondigen) en dat de COC zich eindelijk eens zorgen begint te maken over de droevige situatie in islamitische landen, waar de doodstraf staat op homoseksualiteit. Of vinden ze dat niet belangrijk genoeg?
Volg Frank Verhoef op Twitter.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten