ISIS: ‘Ja, Yazidische vrouwen en kinderen zijn onze slaven’

In hun magazine “Dabiq” geven de leiders van ISIS toe dat ze Yazidische vrouwen en kinderen als slaven behandelen.

Eerder berichtten wij al verscheidene keren over het vreselijke lot dat Yazidische vrouwen en kinderen hebben ondergaan sinds ISIS hun dorpen aanviel. Volwassen mannen zijn massaal afgeslacht, schreven wij, en hun vrouwen en kinderen worden gewongen om de rest van hun leven door te brengen in slavernij – aangenomen dat ISIS lang blijft bestaan, tenminste.

Dit verhaal werd later bevestigd door de Verenigde Naties, die daarbij opmerkten dat de vrouwen inderdaad verhandeld worden tussen jihadisten en aspirant-terroristen, en dat ze feitelijk functioneren als seksslavinnen

Toch waren er nog steeds mensen die dachten dat het zo’n vaart niet zou lopen, dat het wel wat meeviel en misschien zelfs dat het anti-ISIS propaganda was. Want niet-westers en zelfs islamitisch.

Jammer, maar helaas: ISIS bekent bovenstaande nu zelf en schept er zelfs trots over op. 

Ze schrijven onder andere:

“It was determined that this group is one that existed since the pre-Islamic jahiliyya, but became ‘islamized’ by the surrounding Muslim population, language and culture, although they never accepted Islam nor claimed to have adopted it…

“Accordingly, the Islamic State dealt with this group as the majority of fuqaha’ have indicated how mushrkin should be dealt with. Unlike the Jews and Christians, there was no room for jizyah payment. Also, their women could be enslaved unlike female apostates who the majority of the fuqaha say cannot be enslaved and can only be given an ultimatum to repent or face the sword. After capture the Yazidi women and children were then divided according to the Shari’ah amongst the fighters of the Islamic State who participated in the Sinjar operations, after one fifth of the slaves were transferred to the Islamic State’s authority to be divided as khums.”

Met andere woorden, volgens tradities en uitspraken van (oude) islamitische geleerden mogen ‘veel-goden-aanbidders’ zonder meer in slavernij worden genomen. ISIS heeft dat dan ook gedaan. 4/5e van de nieuwe seksslavinnen en kindslaven werden gegeven aan de ‘strijders’, 1/5e kwam in handen van de leiders van de terroristische organisatie.

Hoe kunnen we het in godsnaam uitleggen aan onze kinderen (of zelfs maar aan elkaar!) dat we deze terroristische organisatie nog steeds niet van de aardbodem hebben geveegd? Hoe is het mogelijk dat ze yazidische vrouwen nog steeds dagelijks – straffeloos! – kunnen verkrachten?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

15 reacties

 1. A Dutch Patriot

  Wie is de drukker van dit magazine? Ik vind dit hele IS/ISIS/ISIL verhaal veel te gesmeerd lopen voor een terroristenbende. Wie zit hier achter?

 2. Knarsman

  Volgens Malala Yousafzai, die net een Nobelprijs voor de Vrede heeft gekregen, is de Islam de godsdienst van de Vrede, Islam betekent Vrede. Heeft ze letterlijk in een zeer recente toespraak gezegd. Tegen beter weten in zou je denken…..

 3. Janbert

  ISIS is pure islam en volgt het gedrag van Mohammed precies.  Dit word ook uitgelegd in onderstaande video.

   

  Helaas zijn er mensen zoals Obama die blijven beweren dat ISIS niets met de Islam te maken heeft terwijl ISIS precies doet wat de moslims geschriften voorschrijven en hoe Mohammed zich gedroeg.

   

   

   

  Islamic State – Do We Believe Obama or Mohammed?

   

  http://www.youtube.com/watch?v=rt51LTLTKm4

 4. anoname

  willen we meer of minder
  loverboys & seks-slavinnen???

 5. Ongemakkelijk

  Je kan de vraag beter stellen aan de omringende landen: “Hoe kunnen we het in godsnaam uitleggen aan onze kinderen (of zelfs maar
  aan elkaar!) dat we deze terroristische organisatie nog steeds niet van
  de aardbodem hebben geveegd?

  De feitelijke situatie zegt iets over het normbesef in die landen.

 6. dr.Kwast

  Zij denken nog altijd in het sprookje duizend en een nacht. Zij hopen het zelf te beleven. De dwazen.

 7. Vinque

  We kunnen live aanschouwen hoe de islam zich heeft verspreid in de beginjaren. Werpt ook eens een ander licht op slavernij. Misschien kunnen ‘wij blanken’ dat schuldgevoel voorgoed laten varen.

   

  Verder zie je ook een verschil in emotie tussen -hoe moslims en niet moslims hierop reageren-. Goed voorbeeld is Erdogan….

 8. PenVsZwaard

  Hoevelen hier in het Westen zouden niet graag een slavin willen hebben of hebben er zelfs een? Mijn vader had er een en een van zijn zusters was ook slavin. Mijn vaders slavin leeft nog, maar de slavendrijver zelf niet meer.

 9. Lieftinck fan

  Ik vraag mij af wat de Islamgeleerde Cameron hiervan vindt?

 10. badgast

  Ze volgen precies de instructies en het gedrag van de profeet uit. Mohammed nam zelf ook vrouwelijke slaven en gaf ze ook aan zijn strijders, nadat hij alle mannelijke slaven had laten vermoorden. Niets nieuws! iedereen weet dat!

 11. Johan de Wit

  Ja maar onze olie dan en onze Frans Timmermans?

 12. Lia@DDS

  Maar het komt doordat veel politici én reporters zoals jijzelf blijkbaar de “wandaden” van Geert Wilders veel ergerlijker en belangrijker vinden dan deze door jou genoemde wandaden. 

  Wanneer GW er weer eens “wakkermaker” tegenaan gooit,  let dan voortaan maar wat meer op de inhoud dan op de vorm. 

  Mvg. Jan van Eechoud

 13. Breinbrouwsels

  72 Maagdfelijke Geitjes = 72 Foeilelijke Maagden

 14. Breinbrouwsels

  De Staat der Nederlanden heeft maar 1 ( één) doel en dat is het beschermen van allen op haar grondgebied. Anders hadden we het net zoals vroeger beter allemaal zelf kunnen doen en de hooivorken en dorsvlegels uit het schuurtje kunnen halen en dat er dan iemand schreeuwd; ‘laat de honden los, godverredomme!’. Dan was er al heel lang geen Zwartepieten- of watdanookdiscussie geweest. De rest is quasisociaal timmerfransgebral en – gesnik. Eerst dient de veiligheid hier in dit mooie kudtland van ons te worden gegarandeerd. Desnoods te vuur en te vlammenwerper. En al die verhalen over helden en verdoemden zoals in de boeken van De Holenbeer of Allahdin en de 72 Maagdfelijke Geitjes inclusief hun hier aanwezige figuranten mogen wat mij betreft naast dat boek van de heer Adolf H., Mijn Kramp komen te staan. Dat hele geouwehoer daaro gaat al 1400 jaar op die manier dat ze elkaar vandaag de kop afhakken en morgen weer aan elkaars hol zitten. dus laat die holbewoners in hun waarde daar in die zandbakken, en niet te vergeten hun oerwouden, en zorg hier voor het schoonmeppen van de straten.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.