Laffe Job Cohen was bang ‘racistisch’ te worden genoemd

De oud-burgervader van Amsterdam vindt het nog steeds heel slim dat hij zich als een laf schaap gedroeg na de moord op Theo van Gogh.

Job Cohen vertelt in een interview met het Parool dat hij ont-zet-tend boos was op de AIVD toen hij hoorde dat Mohammed Bouyeri Theo van Gogh niet alleen had vermoord, maar ook dat hij een bekende was van de inlichtingendienst. De stad had daar niets van geweten tot het moment dat Bouyeri daadwerkelijk toesloeg. 

Nou leefde ik tien jaar geleden ook al (ja, verrassend, ik weet het) maar het was mij werkelijk nooit opgevallen dat Cohen ook maar iets van boos was. Sterker nog, in plaats van hard uit te halen naar radicalen als Bouyeri herhaalde de Amsterdamse burgemeester toen alleen maar keer op keer dat ‘we’ moslims niet over één kam mochten scheren, dat het op zich wel meeviel met het radicaal-islamitische geweld, etc. Nooit kreeg ik het gevoel dat hij de bedreiging die deze tak van de islam voor ons vormde (en vormt!) serieus nam.

Daarover zegt Cohen nu het volgende:

“Inderdaad. Alleen kon ik er op dat moment niet veel mee. Er was zo veel onrust in het land. Als ook nog eens bekend zou worden dat het bestuur van Amsterdam en de AIVD problemen met elkaar hadden, was dat olie op het vuur geweest.”

En: 

“Mijn belangrijkste taak was de rust bewaren. Dat wilde ik die avond ook uitdragen. Ik heb gedurende die dagen veel contact gehad met Ahmed Aboutaleb (destijds PvdA-wethouder in Amsterdam, red.) Hij liet me op een gegeven moment een speech lezen, die hij in een moskee wilde gaan houden. Ik vond hem echt prachtig en kon daar weer op aanhaken. We vulden elkaar goed aan, hij zei dingen die ik niet kon zeggen en andersom.”

Aboutaleb zei wat toen gezegd moest worden (“dat mensen die zich tegen onze waarden keren hier niets te zoeken hadden”), maar Cohen had daar het lef niet voor. Zelfs na de moord op Van Gogh was hij namelijk doodsbenauwd om voor racist te worden uitgescholden:

“Moet je je voorstellen dat ik, de witte burgemeester, dat geroepen had… dan zou het ‘wij’ tegen ‘zij’ geworden zijn. Doordat Aboutaleb zo’n ferm standpunt innam, kon ik juist zeggen dat we niet alle moslims over één kam mochten scheren. Dat in principe iedereen hier welkom was, binnen de grenzen van de rechtstaat.”

Ja, en dat is dus precies waarom iedereen je een softie vond… en vindt, Job. Júíst op dat moment had jij je net zo hard moeten durven uitspreken als Aboutaleb. Het Nederlandse volk wil dat soort zaken al jaren zo niet decennia horen van hun (politieke) leiders, of ze nou blank zijn of niet. Hoe kun je dat in vredesnaam nog steeds niet bevatten?

Het is werkelijk bizar dat Cohen nog steeds niet begrijpt dat hij zich toen veel fermer had moeten uitspreken tegen de Radicale Islam. Die man leert het dus nooit.

Typisch PvdA. Wat een mazzel dat die club het tegenwoordig barslecht doet in de peilingen.

Volg Michael op Twitter: @MichaelvdGalien.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

15 reacties

 1. Mengelberg

  @ Pietkremer

   

  Ik zie dat je nogal wat moleite hebt met het benoemen van Joodse bestuurders. Ik neem aan dat dit absoluut niet antisemitisch is bedoeld.

   

   

 2. tonzwart

  Ik snap van die hele Cohen niets. Van origine een jood, probeert hij voortdurend een bruine arm te halen bij de moslims. Wat beweegt die man in vredesnaam? Zou hij denken dat zijn hals niet afsnijdbaar is?

 3. Lia@DDS

  Cohen is een eikel van het zuiverste water.

  Hoor ik liever onze gecoordineerde flapuit Wilders, hè Michael…..?

 4. Jos

  Zijn “dat mensen die zich tegen onze waarden keren hier niets te zoeken hadden” en “Dat in principe iedereen hier welkom was, binnen de grenzen van de rechtstaat.” Niet gewoon twee dezelfde uitspraken? Dus wat was zijn probleem nu om het eerste uit te spreken, als hij dat ook, gelet op de tweede, ook gewoon vindt? En dan Aboutaleb de kastanjes uit het vuur laten halen. Man blijkt een nog grotere lafbek te zijn dan hij al leek.

 5. Makker

  Aboutaleb is ook PvdA, dus zo typisch “PvdA” is het ook niet.

  Of is v. Aarsten soms ook “typisch VVD” ???

 6. reageerbuis

  Het is niet de radicale islam, maar de islam is radicaal. Dat veel moslims (nog) geen geweld gebruiken doet daar niets aan af.

 7. Pieter V

  Cohen?

   

  => Cohen is toch die landverrader die gemeenschapsgeld kwijt maakte ten behoeve van zijn islamlievelingetjes?

   

  => Cohen is toch de amateur die voor burgemeester speelde en iedere autochtoon, homo, lesbo en zelfs jood die door het mocrotuig werd geterroriseerd heeft laten barsten?

   

  => Cohen is toch degene die van mening was dat er in de Diamantbuurt niets aan de hand was?

   

  => Cohen is toch de corrupte bestuurder die over door mocrotuig geterroriseerde autochtonen zei dat ze niet in Amsterdam hoefden te wonen?

   

  => Cohen is toch de corrupte bestuurder die heel bewust de autochtonen discrimineerde met zijn “compenserende neutraliteit”?

   

  => Cohen is toch de corrupte burgemeester die zijn korpschef voor aap zette omdat die het gore lef had een groep uiterst criminele Nigerianen te arresteren tijdens een feestje dat ze hadden vanwege hun succes in de criminaliteit?

   

  => Cohen is toch de voor burgemeester spelende amateur die geen enkel benul had van de wat er in zijn stad werkelijk gebeurde. (Metro!)

   

  => Cohen was toch ook de ex-burgemeester die voor een vriendenprijsje in zijn ex-ambtswoning bleef wonen?

   

  Cohen? Met stip de grootste politieke en bestuurlijke onbenul die er ooit in Amsterdam is geweest. En gezien de enorme reeks van politieke onbenullen die in Amsterdam de revue zijn gepasseerd voorwaar een prestatie.

   

  Nederland wordt al decennia geregeerd door zelfverklaarde moreel superieure Übermenschen, extreem linkse landverraders met een ego zo groot als een zeppelin, met het moreel besef van een pinda, de integriteit van een garnaal en de competentie van een baksteen. Het soort Job Cohen dus. Tel uit je winst.

   

  En nu is Samsom bezig om te kijken of hij nog beroerder dan Cohen kan presteren.

   

   

 8. Robbert L.

  Lafheid.

  Het kenmerk van westerse politici en bestuurders: een onvoorstelbare grote bibberende lafheid.

  En de geschiedenis herhaalt zich: het is exact dezelfde lafheid die zich van onze politici en bestuurders vanaf pak m beet 1935 meester maakte.

  Onder het mom van de rust bewaren, “geen olie op het vuur gooien’, de “boel niet erger maken, wegkijken en vergoeilijken van de virulente haat en het aanwezige en potentiele gevaar van geweld dat van de Islam uitgaat en helaas ook latent bij veel moslims, die onze maatschappij bedreigden.

  En nu 10 jaar later de wereldvrede bedreigen en onvoorstelbaar veel leed veroorzaken.

  Cohen keek toen weg en demoniseerde de waarschuwende stemmen, Cohen en de PvdA kijken nu weg en negeren 10 jaar bewijs en bloedvergieten.

  Over 10 jaar? Het zal ook in onze straten en wijken erger zijn dan we ons nu kunnen voorstellen, maar nog steeds zullen ze wegkijken en verzwijgen. Totdat ook dat niet meer mogelijk is.

 9. Jessica

  het is al ver over 12.

 10. Non mi rabbio

  Ik zal vermoedelijk wel geband worden nu ik dit schrijf! Ik acht de Joden zeer hoog en als ik zie wat de Joden – na de oorlog, toen zij niet echt lekker in hun vel zaten – hebben gepresteerd is werkelijk fenomenaal. Bovendien ben ik van mening dat onze ‘beschaving’ zonder het Jodendom er anders had uitgezien. Joden hebben de wereld een moraal geschonken. Cohen is een Jood, Samson is gedeeltelijk Joods en beiden zijn het prototype van de Joden die de bende ‘een ander Joods geluid’ vormen. Onverschillig of het Joden zijn (Joden, voor sommigen onder u zal het als een verrassing komen, zijn ook maar mensen) deze mentaliteit stinkt de hoge hemel in. Zij die Joden toch niet zo sympathiek vinden (is hun goed recht) hebben dit soort – denk aan van Thijn, Cohen, Samson, Hirsch Ballin, Weissglas, Rosenthal etc. – naar voren geschoven om te tonen dat zij niet racistisch zijn. Kijk eens wij hebben Joden in onze gelederen en zij zijn nog lijsttrekkers, burgemeesters, ministers, kamerleden bovendien. Dit is het zelfde soort racisme fenomeen dat Obama president van de VS heeft gemaakt. Kijk eens hoe beschaafd wij zijn, wij hebben een zwarte Amerikaan als president. Dus wij zijn moreel zeer hoogstaand.

 11. pietkremer

  Ik heb het nooit nagerekend, maar het valt me wel op dat joodse Nederlanders gerekend naar hun aantal in de totale bevolking, oververtegenwoordigd lijken in de gelederen van het bestuur van de stad Amsterdam en het Koninkrijk der Nederlanden. Volgens non mi rabbio ( betekent dat: ik wind me nergens over op ? ) zijn ze naar voren geschoven om te tonen dat we niet racistisch zijn. Het zou ook kunnen dat onze politieke elite het beschouwt als een goedmakertje voor ons tekort schieten tegenover het joodse bevolkingsdeel tijdens de bezetting. Voor den oorlog had Amsterdam goede ervaringen met joodse wethouders en zonder oorlog zou Amsterdam vast een keer een joodse burgemeester gehad hebben, wat gezien het aantal joodse inwoners van toen voor de hand had gelegen. Ook dat kan een reden geweest zijn voor het benoemen van joodse burgemeesters na den oorlog, ondanks het door de holocaust danig geslonken aantal joodse inwoners. Helaas waren van Thijn en Cohen van minder kaliber dan Polak en Samkalden.

 12. corjova

  Job Cohen had zich moeten gedragen als de elite van lage klasse (dus blanke) Nederlanders, maar hij haat zijn eigen onderklasse, hij helpt zijn onderklasse niet, maar maakt ze monddood, hij verwoordt de terechte woede van zijn onderklasse niet, maar hij kletst laffe woorden.

   

  Wat een ellende dat ik en mijn volk met deze elite zit, die ons niet vertegenwoordigt en het niet voor ons opneemt.

  Schandalig dat Job Cohen zijn eigen rol moreel juist vindt en zichzelf rechtvaardigt.

  Wat verschrikkelijk dat de elite bijna volledig bestaat uit zijn soort moreel mismaakte lieden die hun eigen achterban verraden en hun eigen land en cultuur verkwanselen, dat ze daarom de betere baantjes krijgen.

 13. Ongemakkelijk

  Wat ik maar niet kan begrijpen is dat iedereen in Nederland welkom is, mits bla bla bla (want dat mits wordt niet gehandhaafd).

 14. mijn-idee

  En helaas stikt het in Nederland van de mensen wel die anders dachten/denken, maar het toen én nu niet aandurven om het te benoemen.

  Want –  bang om racistisch genoemd te worden.

  Ik zou het noemen : realistisch……..en dat wordt hoog tijd.

  Het is een voor twaalf.

   

 15. Antivenin

  Ach wat, die man bevat allang dat hij hard had moeten optreden. Hij veegt nu alleen maar weer eens zijn straatje schoon. Komt het hier tot een uitbarsting van geweld, komt het oude “Wir haben es nicht gewusst” weer uit de la, daar kun je op wachten.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.