Grootmoefti Saudi-Arabië: Twitter is bron van alle kwaad!

Geen categorieokt 21 2014, 19:00
Hoe spel je 'knettergek' in het Arabisch?
Ha. Ha. Ha. Het land dat nogal gekwetst was door een onbeduidende islamsticker van Geert Wilders laat zich weer eens van z'n slechtste kant zien. De grootmoefti (een islamitische rechtsgeleerde) van Saoedi-Arabië zegt in een fatwa-programma op tv dat Twitter "een bron van leugens" is.
Sterker nog, het sociale medium is zelfs kwaadaardig, "de bron van alle kwaad". Ik citeer grootmoefti Sheikh Abdul Aziz al-Sheikh: "If it were used correctly, if could be of real benefit, but unfortunately it's exploited for trivial matters." En: "People are rushing to it thinking it's a source of credible information but it's a source of lies and falsehood."
En dat terwijl Twitter vrij populair schijnt te zijn onder de inwoners van het streng-islamitische land. Twitter is juist een prima bron van accurate informatie en het laatste nieuws, zeker voor wie De Dagelijkse Standaard volgt. Wij hebben nog geen Arabische afdeling, dus ik snap de scepsis van de grootmoefti wel.
Zonder dollen: deze houding van de grootmoefti toont maar weer eens aan hoe achterlijk het door de sharia bestuurde land is. Lijfstraffen zijn er schering en inslag, vrouwen mogen alleen compleet bedekt over straat (maar niet zonder hun man die voorop loopt) en onthoofdingen, bijvoorbeeld wegens 'tovenarij', worden in het openbaar uitgevoerd, zodat iedereen kan komen kijken.
En Twitter staat dus aan de bron van al het kwaad in de wereld. Het lijkt een slechte grap of een variant op George Orwells 1984, maar dat is het helaas niet. Saoedi-Arabië is een ronduit achterlijk land. Ik kan er niets anders van maken.
Volg Frank Verhoef op Twitter: @fverhoef.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten