Nabestaanden overval-tuig eisen vervolging juweliersvrouw

Opeens begrijp je waarom de overvallers tot hun daad zijn gekomen; de familie praat al hun wandaden goed.

In plaats van zich kapot te schamen voor de doldwaze acties van hun kroost, eisen de nabestaanden van één van de overvallers in Deurne werden doodgeschoten dat de juweliersvrouw die zichzelf, haar man en hun bezittingen verdedigde alsnog wordt vervolgd. Dit terwijl het Openbaar Ministerie eerder tot de conclusie kwam dat de vrouw het recht had om in te grijpen.

De advocaat van de familie van Abdel H. (20) legt uit:

De nabestaanden van Abdel H. (20) hebben vraagtekens bij het standpunt van het OM, legde Plasman uit. Ze vragen zich bijvoorbeeld af of het echt nodig was om hem vanachter een deur met het eerste schot recht door het hart te schieten. Ze vinden bovendien dat de rechter in zo’n ernstige zaak het laatste woord moet hebben en ze willen in een proces de kans hebben op spreekrecht. Het kunnen uiten van hun gevoelens is van groot belang voor de verwerking, zegt Plasman.

Ze willen hun verhaal doen? Wélk verhaal? Dat ze een crimineel hebben opgevoed die het volstrekt normaal vond om andere mensen te bedreigen en goud, diamanten en geld afhandig te maken? Dat ze zich enorm schuldig voelen omdat ze ernstig tekort zijn geschoten in hun verplichten jegens hun familie én meteen ook even de rest van de maatschappij? Dat is namelijk het enige waar ze iets over mogen zeggen.

Helaas denken ze daar zelf anders over. Zij willen ‘genoegdoening’ en Abdel natuurlijk presenteren als het grote slachtoffer van dit verhaal die geheel per ongeluk in een overval belandde, en ook nog eens bij toeval de juwelier bedreigde en allerlei juwelen in zijn tas probeerde te stoppen… om vervolgens voor niets zomaar een kogel in zijn hart te krijgen.

Heel zielig inderdaad, zoiets!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

21 reacties

 1. Antivenin

  Zodat die zich de volgende keer wel driemaal bedenken voor ze een volgeling van Mohammed zijn rechtmatige buit willen onthouden. De hele wereld behoort toe aan Allah, dus wie heeft er nou meer recht op de rijkdommen, een ongelovige hond of een aanhanger van het ware geloof?

   

  Geweldig gedaan van die juweliersvrouw en een grof schandaal dat haar man vervolgd wordt voor illegaal wapenbezit!

   

 2. anoname

  ze dachten waarschijnlijk dat het schieten door hun knieen
  een propere reactie was… 🙂

 3. LantR.fant

  beter om ze een enkeltje Noord Afrika te bezorgen. Ze hebben niet alleen in hun opvoeding gefaald, hun maatschappelijk besef deugt van geen kant. Laat ze eventuele andere kinderen maar inzetten om iin Tanger, of Marrakech juweliers te beroven. Moet je zien hoe “begripvol en zachtzinnig” hun politie optreedt. Daarbij vergeleken is doodgeschoten worden een zegen.

 4. Richard de II2

  De zaak valt bijna volledig te vergelijken met die van een zaak waarbij een vrouw haar tasjesdief achteruitrijdend aan haar trekhaak spieste. Ik weet alleen nog de achternaam van de tasjesdief, El Beljattie. Je verzint t niet.
  Uitkomst: niet schuldig. Geen opzet en de rover heeft zelf het risico genomen.

 5. Advocatus Diaboli

  Waarom verbaast mij dit niet?

  Opnieuw de schaamtecultuur?

  Opnieuw het hautaine anti-kaffir-gedoe?

  Opnieuw het superioriteitsgevoel dat de eigen prinsjes nooit of te nimmer iets fout doen?

  Opnieuw het totale gebrek aan reflexief vermogen?

  Opnieuw de volslagen onwil om zich aan te passen aan de Nederlandse samenleving?

  Nee, het verbaast mij niet.

  Het stemt mij wel enigszins angstig voor de toekomst…

 6. Bedprotest

  Wellicht dat we vast een datum kunnen reserveren bij het internationaal strafhof zodat IS zich kan beklagen over de bombardementen op hun mede jihad-gekkies…

 7. Hilterman

  Hun dierbare zoons broers etc. stonden toevallig in een juweluerszaak met een pistool voorzien van geluiddemper en een automatisch wapen in de hand. Ze hadden helemaal de intentie niet om de zaak leeg te roven. Ze werden kwaad omdat ze niet snel genoeg werden geholpen. Zo zal het sprookje van Mr. Plasman er wel uitzien.

   

  Dit tuig denkt dat het beroven van middenstanders appeltje eitje is. Ze zijn te stom om de mogelijkheid van een doeltreffende verdediging van de mensen die ze bedeigen in te schatten. Jammer jongens dat is jullie bedrifsrisico.

   

  Schandelijk dat een advocaat zich voor dit soort onzin laat inhuren. Plasman cs doet niets zonder pittige voorschotten a la Moscovits. Ik ben benieuwd wie dit keer de gulle gever is.

 8. corjova

  Ofwel ingroup-outgroup processen , met familie en eigen volk als ingroup.

  Voor de ingroup gelden andere normen en waarden dan voor de outgroup. Een misdaad tegen een outgroup persoon is niet erg, een schade veroorzaakt door die outgroup persoon moet worden verhaald.

  Het doet er niet toe of de outgroup persoon gelijk had en goede redenen had.

  Alleen blanke mensen vinden ingroup-outgroup processen vaak moreel verkeerd, die hanteren universele normen en waarden. Blanke mensen zijn de enige mensgroep die daarin zo ver gaan dat ze hun eigen groepsbelang niet meer behartigen, dat is sociaal ziek. Daar falen universele normen en waarden. Het probleem is niet dat de verwanten roepen dat er onrecht is gebeurd, ze doen gewoon wat normale mensen nu eenmaal doen, maar dat blanke Nederlanders daar met een welwillend oor naar luisteren. 

 9. Hans_VS

  De familie hoopt zeker te maken met een half zachte D66 rechter… Grote kans hebben ze dus volstrekt verstaanbaar vanuit hun hoek gezien dan…

 10. bettina

  Vreemd hoor. Zij moet worden vervolgd volgens de familie van de criminelen. Maar die hadden toch revolver zonder vergunning ?? waarom is het recht zo krom hier ? en dan hebben ze nog eens een dure advocaat. Dus ook al tegen onze eigen mensen. Waarom wil deze advocaat recht praten wat krom was?/ de overvalalers hebben pech gehad. maar dat is toch hett risico van dit vak.  Wat als het andersom was geweest ????

 11. Pieter V

  Ik vrees dat de moslims in Europa net zo lang doorgaan met eisen en treiteren tot ze op gegeven moment. en in hun optiek volstrekt onverwacht, ongelooflijk hard zullen worden aangepakt door alle burgers die de islam niet aanhangen.

   

  De manier waarop dit zichzelf superieur wanend tuig de Europese samenlevingen blijft terroriseren  kan niet zonder gevolgen blijven. De overheden doen net of gek zijn. Sorry, dat laatste moet zijn: “De overheden zijn knettergek”.

   

  Voor meer duiding over dat laatste zie o.a. het gedrag en de uitlatingen van burgemeester Von Arschlog uit Hagistan.

 12. Pimsch

  De wet biedt deze gelegenheid : artikel 12 van het Wetboek van Strafvordering. In de Sharia bestaat die mogelijkheid niet, omdat de rechter is geinspireerd door Allah en daardoor onfeilbaar is. De moeder van de overvaller mag God en het humanisme op haar knieen danken dat ze in Nederland woont. En dat het hier wemelt van hypocriete D66-advocaten. En dat ze zelf hypocriet daarvan gebruik maakt. Want in haar hart zit de shariah. Ondanks onze mildheid, rekkelijkheid en consideratie.

   

 13. Johannes N

  Het is werkelijk hemeltergend dat dit soort parasieten ook nog eens
  op hoge toon hun “recht” komt eisen – het enige recht wat nog kan gelden is dat ze zich
  op hun knieen verontschuldigen naar de overvallen juweliers toe en
  daarna deemoedig zwijgend hun leven uitleven! Als ze echt “recht” willen, geef het _ons_, de inwoners van dit land, dan ook, en straf die mensen zwaar voor het voorbrengen van een stel schietgrage, overvallende kutkoters.

   

  Net als met die twee klootzakjes op die scooter die Mario van de Geijn in Nijmegen doodreden en vervolgens geen straf kregen, bekruipt me hier het gevoel dat een stukje burgerlijke justitie een betere oplossing zou zijn dan het weer aan de overheid overlaten met zijn softe D66 theedrink aanpak. Wellicht dat dat bij kan dragen aan een vermindering van dit soort belachelijke aanklachten.

   

  Ik sluit me aan bij eerdere respondenten: neem ze alles af, en flikker ze het land uit, als voorbeeld voor de rest.

 14. V.K.

  -Nou, duidelijk, het ouderlijk huis bulldozeren, gewoon laten zien wie de baas is, maar ja, ik snap ook wel dat dit slecht is voor de buitenlandse handel, dan moet Timmermans weer eens op reis naar een van die bevriende enge landen welke alle mensenrechten aan hun laars lappen, om uit te leggen hoe en democratie werkt.

 15. ronzor

  Uit de oude doos,

  Deurnese zaak bewijst: geef vuurwapenbezit vrij

  http://www.dagelijksestandaard.nl/2014/03/deurnese-zaak-bewijst-geef-vuurwapenbezit-vrij

  Best wel gedurfd.

 16. Den Heijer-Nootdorp

  Emigreren! Nu! Wegwezen uit dit klereland. Ieder ander land is beter. Voor de goede orde: niet zij — dat lukt niet meer — maar wij. We zijn te gast in ons eigen land.

 17. Laf overval-tuig jat tienduizenden euro’s van oud stelletje – De Dagelijkse Standaard

  […] worden steeds laffer, maar ook steeds gewelddadiger en brutaler. Het kan ze allemaal niks schelen. Ze haten de Nederlandse wetten en doen waar ze zelf […]

 18. dirkse

  ophoepelen, die parasieten.

 19. Hans Kramer

  Kort maar krachtig: Alle import kan zich naar onze normen en waarden aanpassen. Wil je dat niet: Opgedonderd uit Nederland. Meer smaken hebben we niet meer.

 20. pierreofzo

   

  Betalen ze die man van hun bijstandsuitkering?

   

  Ik walg zo langzamerhand van dit land, dat zijn eigen burgers veracht.

   

 21. Lia@DDS

  Is ons PVVers vreemd.

  Maar ik vind het toch vreemd dat jij daar wél van op kijkt, Michael.

  Soms ben je té menselijk. …., een tikkeltje te naïef misschien? 

  Mvg.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.