Nee he: D66 en PvdA willen Palestina erkennen

Geen categorieokt 04 2014, 20:00
Prima idee: drijf de boel nog maar verder op de spits!
De Partij van de Arbeid en D66 bewijzen voor de zoveelste keer niet alleen Israël-haters pur sang te zijn, maar eerst en vooral ook achterlijk. Ja, dat is een sterk woord om te gebruiken, maar helaas: een andere term voldoet gewoon niet.

PvdA-Kamerlid Michiel Servaes „zou er geen moeite mee hebben” om de Palestijnse staat te erkennen. Ook D66 zou dat volgens Kamerlid Gerard Schouw wel willen. Ze zeiden dat zaterdag in het radioprogramma TROS Kamerbreed. 

Zij deden dat in reactie op een aankondiging van de Zweede regering die eerder al liet weten Palestina te gaan erkennen. Onze eigen Frank Verhoef reageerde daar eerder al op:

Het is natuurlijk hartstikke lief van Löfven dat hij zijn Palestijnse vrienden te hulp schiet, maar hier heeft natuurlijk niemand wat aan. Laat de Palestijnse president Mahmoud Abbas eerst maar eens afstand nemen van Hamas in plaats van dat hij intensief met die terreurorganisatie samenwerkt in een 'eenheidsregering'. Dan zien we daarna wel weer verder.

Franks bondige reactie volstaat nog steeds: het is volstrekt belachelijk om nu al te zeggen dat je de Palestijnse staat zult erkennen. Dat is namelijk precies wat Abbas wil. Als hij weet dat je dit van plan bent is er geen enkele reden voor hem om zijn toon te matige, er bij Hamas op aan te dringen om hetzelfde te doen, terrorisme tegen te gaan, en - oh ja - samen met Israël naar een vreedzame oplossing te zoeken.
Als Europese staten het werkelijk zo belangrijk vinden dat er vrede komt tussen Israël en de Palestijnen en dat de zogenaamde tweestatenoplossing geïmplementeerd wordt, moeten ze beide partijen naar de onderhandelingstafel dwingen én de Palestijnen duidelijk maken dat ze niet iets voor niets kunnen krijgen. Met andere woorden, dat ze uiteindelijk erkend kúnnen worden, maar alleen als ze er samen met Israël uitkomen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten