Politiek neemt publieke omroep onder vuur

Eindelijk gaat politiek Den Haag iets doen tegen de spilzieke publieke omroep. 

Hè, hè. Staatssecretaris Sander Dekker (OCW) onderneemt eindelijk actie tegen het rode belastingverslinende bolwerk dat de publieke omroep in Hilversum is. Dekker zegt in een interview met Nu.nl dat hij geen programma’s meer wil zien die geen enkel publiek doel dienen. Twee voorbeelden die hij noemt zijn Bananasplit en Ranking the Stars met Paul de Leeuw. “Bij sommige programma’s heb ik zelfs na een uur nadenken werkelijk geen flauw idee waarom er belastinggeld heen moet.”

Hear, hear. Ik herken het gevoel van Dekker, maar ik heb dat gevoel dus bij vrijwel alle programma’s van de NPO, inclusief bijvoorbeeld De Wereld Draait Door, het NOS Journaal, NOS op 3, Pauw, Zomergasten, 3 op Reis, etc. Zo kan ik nog wel even doorgaan. Dat doe ik maar niet, omdat ik anders overmorgen nog bezig ben met het opnoemen van alle programma’s die wat mij betreft van de buis kunnen verdwijnen omdat ze het belastinggeld niet waard zijn.

Volgens de staatssecretaris, die vindt dat er in Hilversum te weinig de vraag wordt gesteld of de honderden miljoenen euro’s per jaar wel goed worden besteed, kunnen straks alleen nog programma’s met een informatief, educatief en cultureel karakter geld krijgen van de overheid. Overigens is de VVD’er ook weer niet zo daadkrachtig dat hij het derde net afschaft. Dat wil de PvdA namelijk niet, omdat de NPO de afgelopen jaren zo lief is geweest voor de sociaal-democraten. Voor wat, hoort wat. Zo gaat dat in die wereld.

Langzaam maar zeker wordt de NPO afgebroken. Daar ben ik erg blij mee, al vind ik dat het niet snel genoeg gaat in het huidige tempo. Ik zou niets liever willen dan dat de NPO over maximaal tien jaar niet meer bestaat. Ik ben er heilig van overtuigd dat de commerciële zenders betere programma’s maken dan de NPO en dat ook zullen blijven doen als de NPO niet meer bestaat. Moet je je voorstellen hoeveel ruimte er ontstaat voor nieuwe initiatieven op televisie als de publieke omroep helemaal wordt afgeschaft. Het zou me niets verbazen als we dan eindelijk een echte rechtse Fox News-achtige tv-zender in Nederland krijgen.

Volg Frank Verhoef op Twitter.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

6 reacties

 1. Breinbrouwsels

  Die hele NPO inclusief de pecuniasocialisten die daar uit de ruif vreten moet naar Rottummerplaat verhuizen. Die door de minister bedoelde leuke dingen voor demense worden al heel lang door de regiozenders uitgezonden. Dus weg met die troep.

 2. mijn-idee

  Nog een setje programma’s waar bij mij na vijf seconden de afstandbediening spontaan doorzapt……

  DWDD, Pauw, Studio voetbal, Opium, Eenvandaag, Nieuwsuur…en ga zo nog maar even verder…

   

  Het grootste deel van de programma’s hebben niet mijn voorkeur,

  Ik sta niet te zingen op het plein, ik bak niet als heel Nederland……… maar als wij als Nederlanders.. de echte Nederlander, ( de rest heeft een schotel)  allemaal ons belastinggeld moeten inleveren voor een publieke omroep, horen wij ons ook allemaal in die programma’s vertegenwoordigd te zien………

  Inclusief onnozele zangprogrmma’s voor wie dat leuk vindt, inclusief sportprogramma’s ook als je de pest in hebt,     ( (Voetbal, voetbal, voetbal en uhhhhh voetbal ) ,inclusief een spuiten en slikken serie, ook al vind je die nog zo plat en ordinair, inclusief elitaire, zweverige kunst programma’s waar geen hond een brood van lust, inclusief een Pauw, die de gemiddelde kijkcijfers niet eens meer haalt, en ga zo maar door.

   

  De Nederlander moet dus op alle varianten worden bediend…..of je het nu leuk vind of niet……….helaas..

   

  Schaf anders de belasting voor de PO maar af en doe alles op de commercielen zo dat mensen daar meer te kiezen krijgen als ze zelf hun geld kunnen inzetten……..

   

   

 3. baksteen

  Ja, Fox, als we dat nog eens mee mochten maken. Het recente voorbeeld van de MH17 en de Nederlandse berichtgeving, het grote zwijgen…als je nog ergens nieuws vandaan wilt halen moet je in Duitsland zijn en natuurlijk op het internet.

 4. Colossi

  @peterdeRuyter:

  Eens dat er een rechts geluid nodig is, maar FOX in de VS is bemand door totaalmalloten die alles politiek kleuren en Obama nog de schuld van het weer geven. Niet serieus te nemen.

  Ik had de ijdele hoop dat WNL nog een iets rechts signatuur zou krijgen, maar dat werd snel de kop ingedrukt.

 5. baksteen

  Al hield de NPO maar eens op met eeiwige liegen en bashen, dan zouden we al een heel eind zijn, wat het allemaal kost is bijzaak, met of zonder NPO 3 etc, het echte geld verbranden komt toch echt voor rekening van Dekker en zijn politieke vrinden. 

 6. peterdeRuyter

  Waarom komt Fox news eigenlijk niet naar NL ,breder West Europa. Zweden en Noorwegen b.v., Duitsland en Slovenië  kunnen ook wel wat meer Fox gebruiken als politiek correcte tirannieën.Wat me teleurstelt in Dekker, is dat hij het niet in het algemeen stelt, dat meer mensen zich zouden moeten kunnen herkennen in de informatieve programma’s vanuit Hilversum Noord, waarom loopt de knul nou toch weer van de olifant weg verdomme. Jij ook Verhoef, want dit dient een ernstig kritiekpunt op zijn beleid te zijn. Gezien de ontaarding in Hilversum mag een politicus dit best wel eens duidelijk zeggen. Maar ja VVD, dus niks of half. Heb er geen problemen mee, om de PO financieel te wurgen,maar het toegeven aan de roodzwarte fascisten om hun Riool 3 te houden, doet me als vanouds weer denken aan de rubberplantages, waarin de Volkspartij voor vrijheid en Democratie met haar lijders grossiert. Als samenstellende delen voor hun ruggen.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.