Wees een patriot, blaas de economie op

Waarom helpen we onze economie niet bewust om zeep?

Peter-Hein van Mulligen, hoofdeconoom van het Centraal Bureau voor de Statistiek heeft gisteravond in Nieuwsuur gezegd dat de cijfers waarop de Europese naheffing gebaseerd is kloppen. Nederland is daar niet blij mee, maar in zijn ogen is er weinig op af te dingen: volgens de (nieuwe) Europese regels moeten we inderdaad ‘gewoon’ 642 miljoen euro extra betalen omdat onze economie in vergelijking met die van andere lidstaten niet héél wanstaltig slecht is.

Nu.nl citeert Van Mulligen:

“Onze cijfers kloppen absoluut. We zullen daarover in gesprek met Eurostat gaan, want die zullen onze cijfers net zo hard controleren als dat ze dat van ieder ander land doen”, zei Van Mulligen.

Eerder liet minister van Financien Jeroen Dijsselbloem al weten dat Nederland het ‘verschuldigde’ bedrag gewoon zou overmaken als de cijfers kloppen. Het CBS bevestigt nu dus dat dit het geval is. 

We kunnen onze portemonnee dus alvast trekken. Die 642 miljoen euro komt er gewoon. Jammer, maar helaas; had u het dit jaar in financieel opzicht maar wat slechter moeten doen (ja, nog slechter, inderdaad).

Want zo werkt het helaas in Europa anno 2014. Net als in Nederland zelf (laten we dat niet vergeten: Den Haag is minstens net zo erg als Brussel) wordt relatief en succes daar bestraft, terwijl het weglopen voor je verantwoordelijkheden je juist wat extra’s oplevert. Frankrijk en andere Zuid-Europese lidstaten krijgen continu Europese meevallers als beloning omdat ze er potje van maken, de Nederlandse belastingbetaler wordt juist steeds gedwongen om nog wat extra geld af te staan aan het megalomane Brusselse project omdat zijn overheid zijn best wél doet om de financiën enigszins onder controle te houden.

Daarom stel ik voor dat we in Nederland vanaf nu net zo gaan leven als Frankrijk al jaren doet: stelselmatig te veel uitgeven, mensen in staat stellen om vroeg met pensioen te gaan, en zo weinig mogelijk werk te verrichten, voor zoveel mogelijk geld. Laten we afspraken om er de komende tien jaar gewoon een enorme bende van te maken. Met een beetje mazzel stort het Europese kaartenhuis dan in, waardoor we onze soevereiniteit terugkrijgen en het land weer sterker, welvarender en vrijer kunnen maken.

Volg Michael op Twitter: @MichaelvdGalien.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

12 reacties

 1. Jansma

  Dat gelooft u toch zeker zelf niet…? Hoeveel zetels denkt u dat de PVV -de enige Eurosceptische partij in de Tweede Kamer” zal behalen dan?

   

  Goede man, uw stem op de PVV is volstrekt zinloos…..Het enige dat u er mee bereikt is dat de Staat haar machtspositie zal behouden…en u dus onderdaan blijft. De Staat en de koers die haar bestuurders u en mij opdringen zijn bijna niet van binnenuit te veranderen. Zeker niet door een fascistoide clown die vlak voor iedere verkiezing zijn eigen glazen weer in begint te gooien en compleet buitenspel staat…

 2. joga

  Hé Michael, PVV-er geworden? Nu  mag je nooit meer zeggen dat Geert rare uitspraken doet. Graag even een lijst van praktische voorbeelden hoe we dit allemaal persoonlijk moeten uitvoeren, zonder er zelf failliet aan te gaan. Deze ophitsing slaat natuurlijk nergens op en er is maar één manier om van de EU af te komen en dat is de PVV zo groot maken, dat we het verdrag van Lissabon, dat door de landverrader Balkenende is getekend met medewerking van pvda, vvd en d’66 tot stand is gekomen, op kunnen zeggen. Onderzoeken hebben  overduidelijk aangetoond, dat dit voor ons veel voordeliger is dan onderdeel blijven van de EU-maffia, die net zo lang doorgaat tot heel Europa in een complete armoede wordt gestort.

 3. Joep

  “Waarom helpen we onze economie niet bewust om zeep?”….

   

   

  Dat hoeft al niet meer. Daar zijn “linksche goedmensen” al decennia mee bezig. 


 4. Twan 21

  Op zich heb ik gen problemen met het aanpassen van de regels en als wij inderdaad welvarende zijn, soit, dan moeten we in de toekomst maar wat meer betalen.

   

  Waar ik een probleem mee heb is dat dit met terugwerkende kracht tot 1995 wordt herberekend.

   

  Dan ga je over een psychologische grens. Als dat eenmaal gemeengoed wordt, dan zijn we reddeloos verloren en zijn we overgeleverd aan politici die op elk moment op elk gebied tot in een ver verleden gaan herberekenen en nahefingen gaan sturen.

   

  Denk je eens in dat je voor alle verkeersovertredingen sinds 1995 een naheffing zou kijgen aangepast aan het huidige boete niveau.

   

  Dat Dijsselbloen hier begrip voor heeft toont alleen maar aan wat een misselijk stuk nageboorte hij eigenlijk is.

   

  Dit is ZO FOUT!!!!

 5. Dikke Deur

  Ik pleit voor een landelijke staking met als inzet een wijziging van het politieke stelsel zodat meer directe democratie mogelijk wordt, en de “volksvertegenwoordigers” in te toekomst daadwerkelijk rekening moeten gaan houden met de burger.

 6. Guus d

  Ik las ergens, DDS?, dat ontwikkelingshulp als investering, dus als activa wordt gerekend; en daarover dus extra moet worden betaald aan Brussel. Als dat inderdaad zo is, dan maakt dat soort ongein de druiven nog zuurder.
  Dus hoe meer OH, hoe minder schuld, hoe meer afdracht.

 7. Breinbrouwsels

  Vergeet niet om de kosten van het transport van voer en drank vanuit Duitsland of België te declaren en reken de pDuitse prijzen van je inkopen naar de Nederlandse om want in Nederland zijn de kosten hoger. Doen ze zelf ook. Zie dat gedoe met de uitkeringen naar de Marrekanen.

 8. Richard van Ravenstijn

  Daar wordt in den Haag al hard aan gewerkt, daar hebben

  ze ons verder niet voor nodig !

   

  Op 15 maart stem ik simpelweg weer op de PVV, 

  als ze genoeg zetels in de 1ste kamer krijgen

  wordt het voor de dwaze Eurofieltjes al verrekte lastig

  om dwaze plannen door te drukken !!

 9. Moose

  Omgekeerde wereld.

  Tijd om de EU te deleten!

 10. Breinbrouwsels

  Doe altijd aangifte voor de IB. Declareer je kosten voor eten en drinken – want voedsel en veel drank = medicijn – alsmede kosten vakantie = therapie als zorgkosten. Negatieve aangifte dus geld terug.. Hetzelfde voor de voorgaande jaren door eerst bezwaar tegen de eigen aangifte gedaan te hebben. Doe ook alvast aangifte tot en met het jaar 2040. Moet mogelijk zijn. Doen ze zelf ook door iets dat ze een schuifbugettering of zoiets noemen. Dan worden de opbrengsten van latere jaren maar alvast in een begroting van dit jaar geboekt. Voordat ze daar klaar mee zijn ben je zeker 5 jaar verder maar je hebt wel al de munten van de teruggaaf kunnen verbrassen. Ga daarna de steun in en geniet van een kostenloze advokaat. Bovenstaande hoorde ik van een schaarsbejaste mevrouw met een zonnebril in een fietsenhok dus misschien is het strafbaar. Dus verbrandt dit na het gelezen te hebben.

 11. Richard de II2

  Dit is niets anders dan een onverholen oproep om op de Socialistische Partij te stemmen.  Maar misschien is het wel het beste, eerst slopen voordat er weer gebouwd kan worden.

 12. witwas

  Er is in Nederland niet zoveel wat je kan doen om minder belasting te betalen. Het gros werkt in loondienst en van het loon wordt de belasting al gelijk ingehouden an afgedragen. En consumeren moet je ook. Een paar tips heb ik wel:

  – koop een zuinigere auto en rijd nooit harder dan 110, bespaart je heel veel brandstof en boetes

  – koop duurzame goederen waar mogelijk tweedehands via marktplaats

  – bestel kleine electronica etc. zoveel mogelijk via internet in Duitsland of China

  – probeer zoveel mogelijk zelf te doen met buren, vrienden en familie met zo min mogelijk inschakeling van professionals

  – vier dagjes en weekendjes weg en vakanties zoveel mogelijk in het buitenland

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.