Wereldvreemde BN’ers doen hysterisch: schaf Zwarte Piet af!

Een volstrekt kansloze poging om de agenda van de Zwarte Piet-haters erdoorheen te drukken.

Droevig, dat is de beste manier om de nieuwste poging van een marginaal clubje mensen om Zwarte Piet af te schaffen. De knecht van Sinterklaas moet en zal worden vervangen, aldus een groepje BN’ers waarvan de meeste deelnemers niet eens echte BN’ers zijn. Het groepje heeft zich verzameld in een heuse actiegroep met de naam ‘Piet Makeover’.

Als je een actiegroep gaat oprichten om Zwarte Piet af te schaffen vlak voor het Sinterklaasfeest losbart, ben je wel heel triest. Op Twitter hebben de Zwarte Piet-haters iets meer dan 100 followers en op Facebook neemt ook niemand ze serieus. U kunt wel raden wat zij willen: alles behalve een zwarte Zwarte Piet. Er moeten roze Pieten komen, groene, gele zoals in Gouda straks, het liefst álle kleuren van de regenboog.

Wie er achter het groepje zitten? Nou, de linkse VARA-coryfee Paul de Leeuw bijvoorbeeld. En professioneel Wilders-hater Peter R. de Vries, die alleen maar tegen Zwarte Piet is omdat Wilders het mooie Sinterklaasfeest verdedigt. Voor de rest heb ik de namen van de zogenaamde BN’ers stuk voor stuk moeten opzoeken. De Telegraaf schrijft:

Onder anderen Patrick Kluivert, Peter R. de Vries, Freek Bartels, Paul de Leeuw en Leroy Fer doen mee. De actie is een initiatief van cabaretier Anousha Nzume. De afgelopen weken heeft ze met hulp van Rosanna Kluivert, Jurgen Raymann, Tanja Jess en pr-vrouw Irene Avogadri gewerkt aan het project.

Andere namen die meedoen met de filmpjes van 30 seconden tegen Zwarte Piet: Sunnery James, John Williams, Ferry Doedens en Addy van den Krommenacker. Inderdaad, ik ken ze ook niet. Wat ik wel weet, is dat deze BN’ers kunnen vergeten dat ze in de toekomst nog serieus worden genomen door de rest van Nederland. Ongeveer 99 procent van de Nederlanders heeft namelijk geen enkel probleem met de kindervriend die binnenkort ons land weer bezoekt. Zwarte Piet is niet racistisch, Zwarte Piet is een vriend van ons allemaal.

Volg Frank Verhoef op Twitter.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

23 reacties

 1. DvdB

  Mag de term “de zwarte piet toespelen”? nog wel. Al die zgn. BN’ers  zeggen mij niets, sterker nog zij zijn feitelijk onbelangrijk. Het grootste belang die een BN’er heeft is in de belangstelling staan, sla de roddelbladen daar maar eens op na, Het eerste wat opvalt is dat de bladen niet zelden de intelectuele diepgang van een surfplank weergeven van veel BN’ers. Pas als deze groep onbedwingbare hedonisten  aan zelfreflectie gaan doen en een eigen mening erop na durven houden wil ik er eens over denken die categorie serieus te nemen. Tot dan is hun bijdrage in deze discussie te zien als een poging in de belangstelling te komen van programmamakers.

 2. Janbert

  In de VS heb je precies hetzelfde verschijnsel met  Hollywood en media “sterren” . Vaak zijn die enorm politiek correct en promoten dan ook de politiek correcte agenda. Niets voor niets is Hollywood een van de grootte steunpilaren van Obama (en de Democraten in het algemeen) die Obama en zijn agenda promoten en politieke tegenstanders van Obama en de Democraten demoniseren.

   

  http://newsbusters.org/blogs/tim-graham/2014/10/10/gwyneth-paltrow-coos-her-backyard-fundraiser-tells-obama-youre-so

 3. joga

  Hoezo 99 % Diit moet zijn 99.999999999999999999999 % ,die wel Zwarte Piet willen en enkele 10-tallen op een bevolking van 17 mijoen niet, waarvan ca. 99% meelopers zonder een eigen mening, maar hierdoor worden genoemd in een comment van DDS. Ja je moet wel wat als wannabe bn-er, hè Peter GGRRRR de Vries. Ik ben bezig met een app, die regelt, dat wanneer zijn  naam en/of zijn beeltenis in beeld komt mijnTV automatisch binnen een seconde overschakelt naar een ander net, zodat ik die verschrikkeliojk kraakstem niet hoef te horen.

 4. Yato

  Het is tegenwoordig ook gewoon “mode” om politiek-correct te zijn en je daarvoor in te zetten, ook als het je totaal niet kan schelen, het belangrijkste is dat ze tenminste weer aandacht krijgen.

 5. Frits B

  hoe racistisch het denkt. Zwart mag niet maar alle andere kleuren zijn welkom, ook wit. Is dat dan niet racistisch? 

  Een vraag dit in al deze heisa steeds weer bij me opkomt: als een “naturelle” zwarte Piet meedoet aan dit kinderfeest, moet hij dan voortaan in een andere kleur overgeplamuurd worden? Zijn eigen huidskleur – waar hij/zij (veel Pieten zijn Pieternelletjes) mee geboren is en die niet even afgelegd kan worden – is ten slotte racistisch besmet. 

 6. Moose

  Sinds wanneer heeft de minderheid het voor het zeggen?

   

  Opzouten met die Zwarte Piet haters!

 7. corjova

  Meestal worden politiek correcte activisten beloond, ook al zijn hun activiteiten nog zo absurd en schadelijk. Meestal zijn degenen die voor blanke meerderheidsrechten opkomen het haasje, zijn zij het die worden uitgesloten en die carrière kunnen vergeten. Ik hoop dat al deze mensen last krijgen met het gegeven dat ze op dit lijstje staan, want dat zou een duidelijk teken zijn dat de politiek correcte waanzin aan het genezen is.

   

  Ik zal juichen voor Zwarte Piet en schamper doen tegen alle anders gekleurde Pieten.

 8. peterdeRuyter

  @ Job

   

  Ik vraag me af,of uw soort zich wel realiseert, wat er over een tijdje in hun smoelwerk ontploft.

 9. Leo KarelJan

  Ook hier past maar één antwoord: negeren en als ze artiest zijn: BOYCOTTEN!!

  Na lezen van namen als Paul de Leeuw, Peter R. de Vries en die andere minkukels, word je spontaan kotsmisselijk!

  De meeste van deze paljassen zijn dik overbetaalde figuren, die betaald worden uit belastinggeld of door mensen die in overgrote meerderheid niets tegen Zwarte Piet hebben.

  Regenten, media en ook de meeste BN’ers: ze voelen zich moreel verheven als Gutmenschen en zijn uiteraard door en door politiek correct. Weg ermee. 

   

 10. WW

  Vandaag weer lekker de AH, hema en etos geboycot. Het geeft echt een heerlijk gevoel dat je echt iets kan doen tegen deze politiek correcten.

 11. Antivenin

  Sunnery James? Dus de man van onze trotse Friezin Doutzen Kroes doet ook mee aan het Piet-haten en de Nederlandse cultuur afbreken? Sneu hoor.

   

  Intussen was het vandaag bij de AH in Groningen een stuk stiller dan anders. De boycot werkt, maar het kan nog beter!

   

  GEEN ZWARTE PIET, KOOP ER DAN NIET!

   

 12. Pietje Precies

  Ik zat eens op die FB pagina te kijken, maar het waren voornamelijk Nederlanders die graag bekend zouden willen zijn. Aandachtshoeren a la Q.G. te A die zijn zelfmislukking afwentelt door slachtofferschap te veinzen, en het onwaarachtige succes daarmee volledig uitmelkt.
  De “mening” van types als Kluivert, zit toch geen intelligent persoon op te wachten. Zo’n jongen zat hooguit op de vrachtwagen, als ie niet kon voetballen. En Paul de Leeuw, tja, die moet wel aandachtmomentjes sparen, want het wordt voor hem immers nooit meer zoals vroeger. PR de Vries, tja z’n ouders hadden het goed gezien: PR, daar draait het om.
  Wat een sneuigheid toch.
  Ze zullen winnen, want Nl is nou eenmaal een socialistisch weg met ons land. Jammer. Het was allemaal zo lekker onschuldig en kneuterig. Het is ons niet gegund.
  Wat een geluk. Onze Racistische Tokkie ogen zijn nu gelukkig geopend. Hoe hadden we zo afgedwaald kunnen zijn. Och och wat hadden we het toch slecht met de bruine medemens voor en wat genoten we ervan om hem op 5 december naar beneden te halen. Vol verwachting klopte mijn hart om legitiem negers uit te lachen, die korte periode per jaar dat t mocht. T was een soort van vuurwerk ( en dat mag eigenlijk ook al niet meer). En de Kinderen Precies riepen het hele jaar “hè die zwarte piet heeft de boot zeker gemist” en gniffelend zeiden wij dan, nee, deze piet heeft het uitkeringen en subsidiestelsel ontdekt….enzo. Maar ik draaf door geloof ik….

 13. dirk1940

  U kent die kreet wel:”Wie zijn deze mensen”?

  Ik ken er een.

  De rest zegt mij niets.

 14. nick

  Domme simpele zogenaamde ‘BNers’  die menen ons land te moeten dicteren, het zal ze geen goed doen. Afhankelijk van hun zg. populartiteit zal ze deze volsterkt onzinnige mening niet in dank worden afgenomen. waarom die zg.BNers bijna altijd linkse rakkers zijn…?? het is een vraag en een feit. 

   Nederlanders moeten niets weten van die belachelike minderheid die meent de meederheid hun leugenachtige verzinsels te moeten opleggen en afdwingen, zo gaat het dus altijd. En we worden er ziek en boos van!! Kijk naar onze spontane boycot van laffe winkels die menen onze Zwarte Piet in de ban te moeten doen, boycot is hun deel, dat zal ze leren! (Dus domme Bnertjes, er staat een boycot voor je klaar!)

  Geen stijl http://www.geenstijl.nl , heeft een aantal zwarte piet staaltjes op haar site.Bekijk vooral deze; 

  ErgerTV. Quinsy en Sunny bij Award Winning Pauw

   

  want ik kan me voorstellen dat u Pauw gemist heeft.

  Ook de traier van de werkelijke waarheid film over onze tratitionele Sinterklaas en zijn zwarte Piet staat er en ik wacht nu nog af welke omroep het aandurfd deze film voor 5 december uit te zenden. De laffaards! Wel kunnen ze zeker zijn van hoge kijkcijfers, dus wat let ze…

   

  Laat deze nondiscussie snel afgelopen zijn want heel Nederland zal 5 december vergeven zijn van de zwarte pieten, we laten hem nu niet en nooit afpakken door een stelletje miezerige aandachttrekkers in hun beledigde waanzin. 

 15. Two Ravens Black Kettle

  Ik hoop dat de goede burgers van Gouda dit jaar deze -door de publieke omroep gecreëerde en in stand gehouden- politiek correcte manifestatie van zelfhaat en culturele vernietiging zal boycotten en de intocht in een andere stad of dorp zullen vieren. Ze zijn hier van harte welkom. Ook de boycot van Albert Hein doet me opvallend goed moet ik zeggen, ik moet wel iets langer fietsen maar dan heb je de zekerheid dat je niet winkelt bij een zaak die ons Nederlanders als racisten ziet.  

 16. WW

  @Frank verhoef Alle jarenlang opgekropte frustratie vloeit eindelijk weg. Het voelt aan als therapie.

   

 17. Frank Verhoef

  @ WW Ja hè? Voelt goed! Ik doe het ook al een tijdje.

 18. rinus

  @Energya 15.58u. Klopt, en daarom zou ik mensen willen oproepen om de intocht in Gouda te mijden. Lekker met je kind(eren) een stukje verderop naar een intocht MET Zwarte Pieten ipv naar het door een VVD-burgemeester geleide Gouda die goudgele Pieten ”de beste oplossing” vindt.

   

  Dat lachje altijd van Quincy Gario op tv? Dat is nog niks! De Nederland en Nederlander-hatende allochtone meute moet buiten beeld thuis toch over de grond rollen van het lachen?

   

  Ik zeg mijd ze allemaal! AH,Hema en al die andere weg-met-ons winkels.

 19. henk vintage

  Als je zo als Paul de Leeuw uitgerangeerd bent en alleen door inteelt nog mag opdraven in DWDD doe ja alles om nog enige publiciteit te genereren.

  Veel te lang en veel teveel uit de staatsruif gevreten. 

 20. Two Ravens Black Kettle

  De haat jegens van deze ultra racisten jegens de Nederlanders en hun geschiedenis, tradities, cultuur, vrijheden en gewoonten zit diep, met name onder de grachtengordelcreaturen die de complete -door U en mij betaalde- Orwelliaanse PO in handen hebben. Zonder de fascistoïde en racistische PO was er nog eens geen Zwarte Piet discussie. Ik laat me niet aanpraten dat ik een racist ben door deze racisten.

  Dit soort figuren roeiden de Indianen uit in Amerika en de Aboriginals in Australia. Desondanks beschouwen ze zichzelf als moreel zuiver en onfeilbaar. 

  Buitengemeen enge figuren. 

 21. Job

  Er zijn hier op DDS mensen van wie ik me afvraag hoe lang het nog duurt voor ze ontploffen …

 22. rinus

  ”De actie is een initiatief van caberatier Anouschka Nzume”. Ik heb even gekeken wie deze mevrouw was, en inderdaad, bekende verschijning. 

   

  Via google zag ik ook een verwijzing naar de site ”wij blijven hier”, de site van (overwegend) Marokkanen. De site maakt zich vooral druk om al die ”racistische” Nederlanders en zijn vooral trots op hun Islamitische cultuur die natuurlijk alle ruimte hoort te krijgen in Nederland en omstreken. 

   

  Pikant is dat ook daar de handen op elkaar gaan voor deze Nzume.

   

  Wat mij vooral opvalt is dat steeds meer allochtonen (met allerlei kleuren dus ook niet zwart) die hier in Nederland alles kunnen doen en krijgen wat hun hartje begeert zo te hoop lopen tegen ons laatste beetje Nederlandse traditie en binding.

   

  Wat zou dat toch zijn…..?

   

  Overigens, ik heb het een jaar geleden al gezegd toen er nog weinig roering was omtrent Zwarte Piet. Ik doe het nu nog maar een keer. Zwarte Piet gaat hoe dan ook verdwijnen. Dachten velen nog over een aantal jaren, ik zeg volgend jaar al. En het lijkt er steeds meer op. Hema, AH, en steeds meer winkels en bekende ”weg-met-ons” BNers gaan er voor. En het gaat ze gewoon lukken. Ook met hulp van……jawel, de linkse NPO.

 23. Energya

  Je kan het wel blijven roepen, maar beter is als de bevolking gewoon de hakken in het zand steekt.

  En anders gaat de belgische intocht nog eens heel populair worden op de nederlandse televisies.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.