Al-Shabaab slacht alle niet-moslims in bus af

Geen categorienov 22 2014, 12:00
Zo doen de moslimterroristen van Al-Shabaab dat.
We hebben het de laatste maanden vooral over de gruwelpraktijken van de islamitische terreurorganisaties ISIS (Syrië, Irak) en Boko Haram (Nigeria). Dat is niet gek, maar het islamitisch terrorisme is veel breder dan dat. Om zomaar een voorbeeld aan te halen: de aan Al-Qaeda gelieerde Al-Shabaab in Somalië is net zo'n misselijkmakende club als ISIS en Boko Haram.
De moslimterroristen van Al-Shabaab willen een islamitische staat gebaseerd op de sharia oprichten, maar dan in Somalië. Daar gebruiken ze alle middelen voor die ze tot hun beschikking hebben, zoals... het kapen van een bus in buurland Kenia, om vervolgens alleen de niet-moslims in de bus af te slachten. Zo doen ze dat in landen waar ze de sharia willen invoeren.
Persbureau AP meldt:

Suspected Islamic extremists from Somalia hijacked a bus in Kenya's north and killed 28 non-Muslims on board after they had been singled out from the rest of the passengers, police officials said Saturday.

The bus traveling to the capital Nairobi with 60 passengers was hijacked at dawn Saturday about 50 kilometers (31 miles) from the town Mandera near Kenya's border with Somalia, said two police officers.

Zo'n twintig terroristen van Al-Shabaab eisten dat iedereen uit de bus zou stappen. Vervolgens besloten ze de mannen en vrouwen (en kinderen?) die er niet uitzagen als moslims apart te zetten. Vervolgens werden ze in koelen bloede geëxecuteerd. Alleen maar omdat ze er niet uitzagen als moslims. Walgelijk. Ronduit walgelijk.
Deze moslimterroristen willen maar één ding en dat is hele gebieden zuiveren van alles dat niet islamitisch (genoeg) is. Het is precies dezelfde strategie als die van de genocideplegers van ISIS, en die van Boko Haram in Nigeria. Wat de drie islamitische terreurorganisaties verbindt? U kunt het inmiddels wel raden, geloof ik.
Volg Frank Verhoef op Twitter: @fverhoef.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten