Al-Shabaab slacht alle niet-moslims in bus af

Zo doen de moslimterroristen van Al-Shabaab dat.

We hebben het de laatste maanden vooral over de gruwelpraktijken van de islamitische terreurorganisaties ISIS (Syrië, Irak) en Boko Haram (Nigeria). Dat is niet gek, maar het islamitisch terrorisme is veel breder dan dat. Om zomaar een voorbeeld aan te halen: de aan Al-Qaeda gelieerde Al-Shabaab in Somalië is net zo’n misselijkmakende club als ISIS en Boko Haram.

De moslimterroristen van Al-Shabaab willen een islamitische staat gebaseerd op de sharia oprichten, maar dan in Somalië. Daar gebruiken ze alle middelen voor die ze tot hun beschikking hebben, zoals… het kapen van een bus in buurland Kenia, om vervolgens alleen de niet-moslims in de bus af te slachten. Zo doen ze dat in landen waar ze de sharia willen invoeren.

Persbureau AP meldt:

Suspected Islamic extremists from Somalia hijacked a bus in Kenya’s north and killed 28 non-Muslims on board after they had been singled out from the rest of the passengers, police officials said Saturday.

The bus traveling to the capital Nairobi with 60 passengers was hijacked at dawn Saturday about 50 kilometers (31 miles) from the town Mandera near Kenya’s border with Somalia, said two police officers.

Zo’n twintig terroristen van Al-Shabaab eisten dat iedereen uit de bus zou stappen. Vervolgens besloten ze de mannen en vrouwen (en kinderen?) die er niet uitzagen als moslims apart te zetten. Vervolgens werden ze in koelen bloede geëxecuteerd. Alleen maar omdat ze er niet uitzagen als moslims. Walgelijk. Ronduit walgelijk.

Deze moslimterroristen willen maar één ding en dat is hele gebieden zuiveren van alles dat niet islamitisch (genoeg) is. Het is precies dezelfde strategie als die van de genocideplegers van ISIS, en die van Boko Haram in Nigeria. Wat de drie islamitische terreurorganisaties verbindt? U kunt het inmiddels wel raden, geloof ik.

Volg Frank Verhoef op Twitter: @fverhoef.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

7 reacties

 1. LantR.fant

  Een boekhandelaar is vrijgesproken na de verkoop van een paar antieke exemplaren van Mein Kampf. De rechter en zijn vriendjes zijn wel van mening dat dit boek antisemitisch is en aanzet tot haat. 

  Maar de koran blijft vrij verhandelbaar. Een dubbele moraal.

 2. tonzwart

  @katja

  Nee, dit is geen racisme. Het heeft niets te maken met het verschil in ras maar alles met ideologie/ religie waanzin.
  Maar dit alles is het gevolg van de koran. Deze lieden doen gewoon wat er letterlijk in de koran staat.

  @Henry Joseph

  Nee, er staat nergens in de koran, dat allah liefde is. Het woord liefde komt nauwelijks in de koran voor. De koran verhaalt uitgebreid over een wrede wraakzuchtige allah, die zelf blijkbaar niet bij machte is om vijandige ongelovigen af te slachten, en dat daarom opdraagt aan zijn volgelingen.

 3. Henry Joseph

  Allah is liefde, zie je wel?

 4. Guus d

  Diegenen die je allemaal opnoemt zijn de collaboranten, ze hebben hún dag op 27 oktober, ‘dag van de collaboratie. Niet vergeten.

 5. katja

  Als dat geen racisme (een voor menigeen hier hip begrip) weet ik het niet.

 6. Dagelijkse Standaard - commentaar en achtergronden bij het nieuws

  […] christenen en ja, ook moslims). En het gebeurt in Afrika. Denk aan Nigeria met Boko Haram, Somalië met Al-Shabaab en Kenia (eveneens Al-Shabaab). De radicale moslims in die landen moorden christenen uit alsof ze […]

 7. cmsuijkerbuijk

  “Wat de drie islamitische terreurorganisaties verbindt? U kunt het inmiddels wel raden, geloof ik.”

  Hoho Frank. Volgens Obama, Cameron, Rutte, Hollande, Merkel, Donald Duck, Suske en Wiske, Lambiek enzovoort, heeft de Islam toch helemaal niks met deze gruweldaden te maken…………

  En als zij dat zeggen, dan moet het toch wel zo zijn? (Proest)

  Kijk, de enige reden dat ze dat niet toe willen geven, is ingegeven door onderbroekvullende angst en neem van mij aan, dat al die lui enórme tenten van onderbroeken aan hebben hoor. Zij weten namelijk, dat ze zodra ze werkelijk toe zullen geven, dat het om de islam gaat, ze daar “thuis” problemen mee zullen krijgen, want de islamieten pikken dat natuurlijk niet, want beledigd. Resultaat? Moord en doodslag, dat zal de uitkomst zijn van het onbeperkt binnen laten van deze figuren, waar Rutte zoveel “respect” voor heeft!

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.