Geert Wilders gaat full retard over vluchtelingen

Dan doe je je best een genuanceerd en afgewogen verhaal te schrijven, en daar komt Geert Wilders met zijn gegil over 40.000 asielzoekers.

Eerder vandaag schreef ik een artikel over de bewering van Fred Teeven dat er 40.000 vluchtelingen – voornamelijk Syriërs – de Nederlandse kant op komen. Ik heb geprobeerd daar een afgewogen verhaal over te schrijven: aan de ene kant heb je immers een Nederlandse bevolking die voor de kosten opdraait, kleine dorpjes in Friesland en Drenthe die volledig worden overspoeld door de komst van mega-azc’s en gederfde inkomsten bij ondernemers in de regio.

Maar aan de andere kant heb je mensen die het barbaarse en wrede ISIS ontvluchten, wiens thuisland kapotgeschoten wordt en hun familieleden vermoord. Moet je die opvangen? 40.000 is misschien teveel van het goede, maar je kan lastig ontkennen dat Nederland ten minste een (kleine) taak heeft om te zorgen voor andere mensen.

Maar nuance, zorgvuldige afwegingen en uiteraard ook inlevingsvermogen zijn PVV-leider Geert Wilders volkomen vreemd. Vanochtend ging deze tweet dan ook de ether in:

Plaatsvervangende schaamte voor deze scheldkannonade. Een tweet die rechtstreeks geplukt is uit de reaguurderspanelen van de Telegraaf.

Dus hoort u dat? Terroristeert ISIS uw land? Jammer voor u, want de grenzen gaan potdicht! U gaat maar ergens anders creperen; Nederland laat u lekker stikken.

Nee, dan pakt Geerts oude fractiegenoot Joram van Klaveren het toch een stuk intelligenter aan. Die stuurt geen bizarre tweets de wereld in waarin hij staatssecretarissen de huid volscheldt en onnodig grievend is jegens mensen die oorlogsgeweld ontvluchten, maar toch onversneden rechts.

Stukken beter dan Geert Wilders die even full retard ging. Want zoals in Robert Downey Jr. in de film Tropic Thunder al zegt: never go full retard.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

75 reacties

 1. rinus

   ”Dan doe je je best doen om een genuanceerd en afgewogen verhaal te schrijven, en daar komt Geert Wilders met zijn gegil over 40.000 asielzoekers”.

   

  Wat is dit voor waanzin? Zijn er de afgelopen 40 jaar nog niet genoeg genuanceerde en afgewogen verhalen geschreven? Heeft dat wél geholpen? Nee, niks, 0,0. Je schreef zelf dat ons kleine Nederland nummer 1 staat qua opvang van asielzoekers. Knettergek zijn ze in die 2e kamer. Een stad als Groningen aan asielzoekers ieder jaar erbij. Hele dorpen worden inmiddels onder de voet gelopen. En volgend jaar wordt het nóg erger. Het hele land gaat steeds verder naar de verdommenis.

   

  Zelfs in de AZC’s zelf komen er slagwapens en messen aan te pas omdat de éne groep asielzoekers niet met de andere groep kan leven! Teeven (lees de VVD) voert gewoon het PvdA-verkiezingsprogramma uit.

   

  Gelukkig kan de VVD het allemaal makkelijk betalen met meer meer meer belastingverhogingen. De rest van de kamer zegt en doet er helemaal niets aan, ook die oud PVV weglopers niet. vklaveren zegt dat Nederland aan zijn top zit, maar hij staat nog steeds voor doorgaande immigratie van opgeleide asielzoekers.  

   

  Eritreers, Irakezen en Syriers komen tig landen tegen (en er is de regio) waar ze veilig zijn. Waarom moet dat speciaal hier, duizenden kilometers verder.

   

   

 2. drnomad

  @CDLogo, getallen zijn niet uw sterkste punt? Pas bij 76 of meer zetels (TK) heb je een meerderheid.

 3. nick

  Hoezo genuanceerd? Hoe moet je het anders brengen Tim, de waarheid is nu eenmaal vaak hard! Wilders heeft dus wederom volkomen gelijk, de grenzen moeten potdicht want we zitten bomvol! 

  En dat weet iedereen, op enkele links halvegaren na die rustig ons overbelaste land nog verder willen volproppen met kanslozen die hier de samenleving komen ontwrichten. 

  Daarom denk ik dat steeds meer mensen het gelijk van Wilders zullen gaan inzien en eindelijk de slappe hap in Den Haag zullen laten weten dat ze niet langer ons land kapot mogen maken. Deze landverraders wegstemmen is namelijk je plicht als Nederlander, doe je het niet; …vul zelf maar in.

 4. halo1

  ..is ook vaak ergerniswekkend.. dat “vergeet” Tim. Ik zou als asielzoeker zeggen: “Ik begrijp dat ik u tot last ben.. maar wat kan ik voor u doen?””. Zij ploffen op een stoel .. gaan het handje ophouden en allerlei eisen stellen… het ontbreekt ze juist  vaak  aan inlevingsvermogen jegens ons. Vandaar onze , toegegeven onsympatheke houding jegens dit onsympathieke gedrag…

 5. JC

  Beste Tim, je kan proberen wat je wil, maar ik kan Joram van Klaveren niet meer verdragen. Ik vind hem te hypocriet.

   

  De heer Wilders (PVV) heeft natuurlijk gelijk.Mijn interpretatie: Teeven praat rechts maar doet links.

   

  Het probleem van de Syrische vluchtelingen, hoe schrijnend ook, kan niet in Nederland opgelost worden. De problemen van de Nederlandse ouderen, die met hun enkels in hun plas staan zouden daarentegen wel door de Nederlandse regering opgelost kunnen worden (maar dat lijkt al vele jaren onmogelijk, sterker nog, de problemen rond de zorg van de Nederlandse ouderen worden alleen maar steeds groter).

   

  Als de Tijdelijke nood (materiële problemen voortvloeiende uit de zogenaamde energieschaarste) het hoogst is, is de (Eeuwige) redding nabij………………………………………….

 6. Jessica

  dat TE zelf minstens 1 vluchteling in huis neemt. TE is zo gecharmeerd van de partij VNL en zit zo vol haat tegen ome Geert dat ik er geen woorden meer voor heb.

 7. CDlogo

  Proest…logica is dan weer niet uw sterkste punt zoals uit uw reactie blijkt, want waar heb ik het over een kamermeerderheid ?

  Laat ik het zo stellen de PVV is momenteel volgens de peilingen de grootste minderheid van alle partij minderheden.

  Maar u ziet het wel zitten om zo’n 2 miljoen mensen uit te sluiten van sociale voorzieningen waaraan deze nota zelf meebetalen ?………lekker fris mannetje ben jij.

   

 8. Saeftinghe

  Wilders is inmiddels de

  Wilders is inmiddels de reïncarnatie van Hans Janmaat. We zouden eens een referendum moeten houden of we ons solidair voelen met PVV kiezers, of we hun AOW nog willen betalen via de premies en belastingen.

   

  drNomad,

   

  Even opletten wat je beweert.

  De AOW premie is in feite uitgesteld loon, die wordt dus door iedereen zelf betaald. En omdat het via de staat gaat blijft er bitter weinig van over.

   

 9. JC

  U betaalt helemaal niets voor PVV kiezers (die hebben immers zelf al dubbel en dwars voor hun en uw toekomst betaald). Als u al betaalt, betaalt u waarschijnlijk slechts voor uw soortgenoten.

 10. pejoar

  Opvangen in de regio.

  Hier opvangen maakt het tig keer duurder.

  De kosten voor asielopvang zijn niet precies bekend,maar 40000 kost veel.Woning,zorg,inkomen,scholing en noem maar op.

  50.000 euro per geval per jaar is een redelijke schatting dus dat maakt 2 miljard voor 40.000.

  En dan,wat voegen deze mensen hier toe?

  Dus grenzen sluiten en opvang in de regio en uitzonderingen tijdelijk hier.

 11. Janbert

  Met zulke grote aantallen moslims die vaak , naar onze mening, achterlijke ideeen op nahouden is het vragen om moeilijkheden.  Deze mensen kiezen Nederland uit omdat ze weten wat hier te halen is. Daarom komen velen (direct via vliegtuig) naar Nederland. Ook als zou er geen burgeroorlog zijn in Syrie dan ook zouden velen naar Nederland willen komen voor al het “gratis” wat hier te halen is.

   

  Het is niet alleen het geld ,de kosten, van de gelukzoekers die door de belastingbetaler moeten worden opgehoest.  Deze mensen nemen ook hun (moslim) ideeen mee; b.v de Jodenhaat, de homohaat, de intolerantie ten aanzien van vrouwen ,andere religies,etc.

   

  Integratie gaat niet samen met de Islam.

   

  Dus bij zulke grootte aantallen is dat vragen om moeilijkheden en Nederland word op deze manier langzaam uitgehold. Dat zien we nu al in Nederland(ook in andere landen) en zal in de toekomst veel erger worden met zulke grote groepen moslims die naar Nederland komen.

   

  Laat ik wat cijfers geven die door de media worden verzwegen om mijn punt duidelijk te maken.

   

  Sweden: Police point out 55 Muslim-dominated areas where “criminals” have taken control of the area
  http://www.jihadwatch.org/2014/10/sweden-police-point-out-55-muslim-dominated-areas-where-criminals-have-taken-control-of-the-area

   

  France: 70% of entire nations prison inmates are Muslim – making up 12% French population
  https://themuslimissue.wordpress.com/2012/08/10/france-70-of-entire-nations-prison-inmates-are-muslim-making-up-12-french-population/

   

  Denmark: Muslims are around 4.5 times more criminal than non-Muslims
  http://www.jihadwatch.org/2014/08/denmark-muslims-are-around-4-5-times-more-criminal-than-non-muslims

   

  We kunnen de asielzoekers helpen door deze op te vangen in de regio; in een moslim land.  Dat is goed voor Nederland en goed voor de asielzoeker omdat die dan onder geloofsgenoten is die weten hoe ze deze mensen moeten aanpakken.

   

  Het land langzaam kapot maken door zeer grote groepen moslims op te vangen is geen goed idee. Je kan goed zijn maar je hoeft niet gek te zijn.

   

 12. cmsuijkerbuijk

  Het is slechts de haat van Engelbart voor Wilders, die hem deze aperte onzin doet schrijven. Dan wordt het zwart voor de ogen en is elke nuance zoek, met het bovenstaande resultaat!

   

 13. Yato

  Tsja sorry Tim maar hij heeft wel gewoon gelijk. Je kunt namelijk niet zomaar even de hele wereld opvangen in Nederland, verzorgen en vervolgens een generaal pardon geven omdat ze hier dan toch al zo lang zijn.  Om over hun criminele neigingen nog maar te zwijgen hetgeen ons ook alleen maar kosten oplevert. In dat geval krijg je je liefdadigheid tegenover hen alleen maar recht in je gezicht terug. Net zoals het mij interesseert wat er in hun thuisland gebeurt zal het ze ook geen sikkepit interesseren of wij er nu onder moeten lijden.

 14. CDlogo

  Welke minderheid ?

  Als ik de peilingen mag geloven gaat het momenteel over de grooste partij, zo’n 2 miljoen stemgerechtigden.

   

   

 15. drnomad

  @Leo Kareljan, er is een Grondwet die Wilders wil wijzigen, die het allemaal mogelijk maakt.

 16. De man uut Limburg

  Nou beste Tim als jij het zogezegd allemaal zoveel beter weet en zo zielig vindt, dan stel ik voor dat jij er een paar in je huis opneemt. Ik durf te wedden dat je helemaal over de rooie zult gaan als de eerste asielzoeker jouw toilet bezocht heeft en de boel volledig heeft ondergescheten.

   

  Praat eens met mensen die het meemaken, ga maar eens op bezoek in Overloon. Daar schijten de eritreers elke dag weer het toilet vol. Ze gaan staan op de bril en hatseflats alles ondergescheten. Ze douchen daar en zeiken de hele boel meteen onder. Tja en de mensen die dan naast je staan onder de douche mogen lekker in die pis staan. En als het de heren allemaal niet bevalt dan slaan ze er nog flink op los ook.

   

  Ja Tim hartstikke zielig allemaal. Praat met de bewoners van die stadjes zoals Overloon. Vrouwen durven niet eens meer naar de bank te gaan om te pinnen. Bang om bestolen te worden door groepjes die vrouwen daar lastig vallen .

  EN JIJ HET MAAR ALLEMAAL GOED PRATEN, TOCH !?

   

  En wat Wilders betreft, hij brengt het misschien wat rottig MAAR HIJ HEEFT WEL GELIJK ! Moeilijk voor je om zijn gelijk te bevestigen, he !

   

  Dus Tim neem er als Gutmensch een paar in je huis op, kunnen wij lachen.

 17. Hans Kramer

  Geert komt tenminste voor ONZE belangen op. Denk je nu echt dat wij vluchtelingen opnemen? Die hebben de poen niet eens om hier te komen. 

  99% zijn profiteurs. Daarom grenzen dicht, azc’s sluiten en de gelukszoekers eruit en er nooit meer in.

  En schop de linkse landverraders ook maar de grens over.

 18. arno

  volledig van de kaart ipv dat slappe gedoe van nu. Een vijand versla je niet door vriendelijk te doen, dat was in de 1e en 2e wereldoorlog ook niet.

   

 19. Leo KarelJan

  Denk je nu echt dat de meeste asielzoekers vluchten voor IS? De Arabische wereld is immers groot genoeg om Syriërs op te vangen. Nog meer islam : gaat de islamisering onze politiek correcte Tim nog niet hard genoeg?

  Knokpartijen in asielzoekerscentra: aan de orde van de dag. Wij leven op een vulkaan: de meeste mensen die hier komen zullen nooit iets bijdragen en velen haten het Westen.

  Stop de import van armoede en achterlijkheid: het loopt volledig uit de klauwen!

 20. avander

  Als Nederland verder volloopt met asielzoekers moet er serieus gekeken worden welke landen in de wereld nog in staat zijn de massieve stroom op te vangen, waarom alleen in Europa en waarom dit procentueel hoge aantal telkens weer voor Nederland?
  Het kan toch niet zo doorgaan, 1 miloen ISIS fanaten daar, en 75 miljoen slachtoffers/vluchtelingen hier in Europa. Als Europa en Amerika oorlogen moeten voeren namens de bevolkingen van de Islamitische landen komt er nooit een eind aan. In wiens en voor wiens belang zijn die oorlogen en stammenstrijd eigenlijk? Wie en wat steekt hierachter?

 21. Two Ravens Black Kettle

  Samen met Tim het islamitisch avondland in.

 22. drnomad

  Wilders is inmiddels de reïncarnatie van Hans Janmaat. We zouden eens een referendum moeten houden of we ons solidair voelen met PVV kiezers, of we hun AOW nog willen betalen via de premies en belastingen.

 23. CDlogo

  Hee…waar is de reactie van R. Sorensen gebleven Tim ?

  Ik krijg de laatste tijd het gevoel dat DDS poogt Joop voorbij te streven zowel op inhoud als met………..

   

 24. CDlogo

  Andersom gaat dit natuurlijk ook op!

 25. Gielah

  Meneer Wilders gilt nergens en heeft voor 100% gelijk.

  Nu is dat natuurlijk irritant voor  mensen, die hem altijd maar willen laten gillen, brullen, brallen, führen en wát ze al nog niet méér aan boosaardige onzinnigheden ophoesten.

   

  Kwestie van machteloze rancune.

   

  Intussen doet mij mij goed dat ik – ook vandaag weer – bij de allergrootste partij van Nederland hoor.

 26. van dalen

  Tel bij deze asiel zoekers nog eens alle kanslozen en geluk zoekers erbij op die elk jaar komen, wie gaat dat allemaal onderhouden buiten het feit om wat voor een ontwrichtende werking dit heeft op sociaal en economisch niveau, nou Tim geef jij nou eens een oplossing joh, of blijft het bij jou maar bij schrijven. Misschien moeten den Hollanders maar verplicht worden om te emigreren zeker alle PVVers zijn er maar een paar miljoen. joop van riesen had het antwoord al. Dan is er weer vollop ruimte om de smeltkroes der Nederlanden volledig te laten ontsporen. Ja Tim ben benieuwd naar jou oplossing. Het mag vandaag nog als je tijd hebt.

   

 27. drnomad

  @Cdlogo, de PVV kiezers zijn in de minderheid, dus wat er andersom allemaal opgaat is niet zo interessant.

 28. Leo KarelJan

  U voelt u verder wel gezond?

 29. Nederland asielzoekersland – De Dagelijkse Standaard

  […] ontvluchten de terreur van zowel Bashar al-Assad als ISIS en Al Nusra. Misschien dat Geert Wilders het belachelijk vindt dat die arme burgers vervolgens naar ons land vluchten, maar ik begrijp het wel. Waar moeten ze […]

 30. Nieuwe Nationale Ombudsman heeft hekel aan de PVV – De Dagelijkse Standaard

  […] Zelf ben ik ook geen fan van de PVV, en schuif ik dat ook niet onder stoelen of banken. Maar ik ben dan ook geen rechter of waakhond van rechters, en heb geen enkele intentie om dat ooit […]

 31. Jacobus

  Nederland heeft zeer zeker een taak in het opvangen van vluchtelingen uit Irak, al wou het alleen maar zijn omdat we daar dagelijks bombarderen en honderden mensen vermoorden.

 32. toetssteen

  Echte vluchtelingen vluchten met hun gezin, hun ouders, grootouders enzovoort. Het gros dat nu rondhangt in asielzoekerscentra, zijn jonge kerels die als er al een paar vrouwen bij zijn, die lastig vallen. Waardoor er logischerwijze matpartijen ontstaan. En net zoals in Overloon gebeurt demonstreren hoe racistisch Eritreeërs zijn tav een andere kleur huid.

  Super! Echt een verrijking!

  O ja:

   

  http://www.katholieknieuwsblad.nl/nieuws/item/4705-rusland-wil-50000-syrische-christenen-permanent-opnemen.html

   

  De echte vluchtelingen hangen bij de Turkse grens rond of net erover. (als ze tenminste niet af worden geschoten door Turkse militairen).

 33. Antivenin

  Waar we geen geld voor over hebben: onze ouderen

   

  Waar we altijd geld voor over hebben: opvreters uit achterlijke landen met een zielig verhaal (vreemd genoeg meestal islamitische mannen)

   

  De grenzen moeten inderdaad potdicht!!!

 34. Niek Verheyen

  “Ondertussen schaf ik een revolver aan. Mijn overheid beschermt alleen Polen die drie mensen doodrijden.”

   

  Inderdaad Oet Grunnen, vergelijking volledig zoek. Een burgemeesterskandidaat krijgt per telefoon willens of wetens (?) wat ingefluisterd m.b.t. zijn sollicitatie en krijgt een taakstraf van 120 uur toebedeeld. Genoemde Pool neemt te hard een bocht en rijdt drie mensen dood, eveneens taakstraf van 120 uur. 

   

   

 35. Wilhelmson

  Syriische asielzoekers , als ze dat echt zijn , worden beter, sneller , efficiënter en goedkoper opgevangen in buurlanden. Laat de rijke Arabische buren maar eens moeite doen. Geld en materieel hebben ze zat. Naar Nederland moeten die Syriërs voornamelijk niet. Zoveel bewijst ondertussen het verleden wel.

 36. LantR.fant

  Het zijn niet alleen Syriërs, er zitten ook heel wat anderen tussen. Dit jaar hebben we een gold Eritreërs gehad, Uitzonderingen daargelaten is dit en groep ongeschoolde leeglopers. Door deze instroom is het bestand aan asielzoekers behoorlijk vervuild. En dat gaat nu dus ten koste van mensen die het echt nodig hebben. 

   

  Een instroom van 40.000 asielzoekers per jaar is onacceptabel. Als een asielaanvraag wordt afgewezen dan volgen er eindeloze procedures -allemaal op kosten van de belastingbetaler- en als ze uitgeproduceerd zijn…….. dan blijven ze gewoon zitten en moet de belastingbetaler ze alsnog onderhouden.

   

  De situatie is totaal uit de hand gelopen en binnen dit kader heeft GW wel gelijk. Dit kan zo niet doorgaan, dit leidt onvermijdelijk tot enorme maatschappelijke problemen. 

 37. reageerbuis

  Goed verwoord wachteres e.a. Zo is het helemaal. Zolang we de EU omarmen gaat het maar door. 

 38. R.Sorensen

  Mijn reactie is verdwenen. Censuur heet zoiets.

  Als zoiets op linkse sites gebeurt, is het commentaar meestal dat de reactie niet ter zake doende (off topic) of beledigend is.

  Dit stukje van T.E. wordt uitsluitend gefulmineerd tegen de wijze waarop Geert wilders reageert op de ongevraagde komst van 40.000 asielzoekers. De komst van de massa is secondair. 

 39. Jos

  Leugenachtige bijdrage van meneer Engelbart. Het hele stuk ademt op geen enkele wijze uit dat een tweet van Geert Wilders hem ervan weerhield een genuanceerde column te schrijven. Sterker nog, zijn bijdrage lijkt te zijn ontsproten uit de mogelijkheid weer eens tegen Wilders te kunnen fulmineren, daarbij mogelijk zijn eigen principes overboord zettend. Alleen dat is wat die bijdrage uitademt. Het geval is namelijk dat Engelbart alle vluchtelingen ineens op een hoop wil gooien als zijnde slachtoffers van ISIS. Wat nonsens is. Als het gaat om 40.000 vluchtelingen, dan gaat het niet alleen om dat kleine percentage ‘echte’ vluchtelingen, maar juist ook om die groep ‘vluchtelingen’ die alleen maar veel geld betalen om in Het Westen gratis geld te kunnen halen. En voor wat betreft de ‘echte’ vluchteling: organiseer eens opvang in de regio. De reis naar NL hoeft niet direct te worden ingezet.

  Kortom, slechte bijdrage van Engelbart, die grenst aan, mogelijk niet onder doet voor de (lasterende) wijze waarop partijen als D66 en de PvdA hun retoriek bedrijven.

 40. Job

  De fans vinden het prachtig en voelen zich vertegenwoordigd, terwijl bij de rest van Nederland juist de weerzin wordt gevoed, zodat de PVV beheersbaar blijft. Leve de self-controlled opposition!

 41. LiQselotte Krüger

  Wij kunnen nog zoveel klagen…hoe langer deze mensen hier zijn,hoe meer
  plezier ze krijgen aan het gratis geknuffel.Ook al kost dat af en toe
  een vechtpartij,om te bewijzen WIE de baas is en het eerste aan de beurt
  is met een mooie ingerichte woning!!!!Onze Overheid maakt nu al de som
  op , voor de woningen die ze ALLEMAAL nodig hebben , waar ze onze mensen
  die een gezin willen stichten moeten laten DAT is van ondergeschikt
  belang,de wachttijd voor Autochtonen is al meer als 10 jaar…Nederland
  laat teveel de oren naar Brussel hangen onze inwoners wordt gruwelijk
  tekort gedaan!

  AL deze “mensen”krijgen per week (elke dinsdag) 58 euro…tel uit je
  winst als het een familie van 4 volwassen  pers is….wat een weelde!! Onderdak en eten
  is dan al verzorgd,logisch dat ze dan geld voor drank hebben

 42. Johanna

   Heden aantal asielzoekers van  40.000  moet met  5 á  10 worden vermeningvuldigd.  Alleen de mannen worden geteld. Hun hele familie komt later.

  Er zijjn 57 islamitische OIC landen met eigen cultuur, religie, normen , waarden en islamitische wetten. Waarom gaan ze dan niet naar een van die landen? Waarom naar Europa?

  Er zijn in Afrika ongeveer zo’n 60 staten  en een miljard mensen. Waarom gaan ze niet  naar een van die landen.

  Waarom naar Europa?

  Hoe meer islamieten hoe meer problemen en hoe meer ellende voor de andere bevolking (ongelovigen).

  Wilders is nog erg beleefd en rustig. In veel landen in Europa o.a. Spanje, Italië, Zweden, Griekenland en Duitsland zijn al grote gevechten uitgebroken tussen bevolkingsgroepen.  De EU laat heel Europa vollopen en doet verder niets. Europa gaat kapot aan  immigratie van vooral islamieten. Ze komen voor democratie, vrijheid en vrijheid van meningsuiting en eenmaal hier gaan ze de oorspronkelijke bewoners hun vrijheden  die met bloed, zweet en tranen zijn verworven  afnemen. Stop de verdere immigratie!

  De VVD is  voor verdere massa- immigratie omdat Brussel en de PvdA dat  eisen.

  Maar met alle andere partijen zijn we even ver van huis. Er is één partij die er wel wat aan zou willen doen en dat is de PVV.  Geweldige leider Geert Wilders en uitstekende Kamerleden. Dus wil je minder immigratie stem dan PVV.

   

 43. louis-portugal

  Tim je hebt weer een vogel afgeschoten met alleen maar “positieve” reacties zie ik.

  Balkenende zei ooit als M.P. dat met het opensstellen van de grnzen voor oosteuropeanen er hoogstens 20.000 naar Nederland zouden komen.

  Ik las onlangs ergens dat het er inmiddels al 660.000 zijn .

  Toch wel enig verschil lijkt mij.

  Laten we maar hopen dat het bij die 40.000 van Wilders blijft want er lopen er ook al weer miljoenen rond die willen vluchten voor die “vredelievende” moslims.

 44. Bes Tolen

  De armste gemeenten van Nederland hebben asielzoekerscentra. In die gemeenten is de plaatstelijke democratie al lang zoek. Burgemeester en Wethouders voeren sinds jaar en dag uit wat hen van boven, dat zijn de COA, allerlei clubs uit de kerken en honderdenéén vluchtelingenorganisaties wordt opdragen. Daarbij worden de belangen van de plaatselijke bevolking geheel verwaarloosd. Er wordt onjuist en misleidend geïnformeerd. De Politie is daar in grote getale aanwezig waar tegenspraak of anderzins als actie van de bevolking kan worden verwacht. Zo was er een paar jaar geleden een bijeenkomst door COA georganiseerd in een kleine Oost Groningse gemeente waar  veertig jonge Nederlandse vrouwen (niet uit die gemeente zelf afkomstig) al aanwezig waren voordat de plaatselijke bevolking werd toegelaten. Die vrouwen zaten links vooraan in de zaal en waarom werd niet meegedeeld. De politie stond buiten met overvalwagens op enige afstand, in de toegang en gangen, boven op een groot balkon en aan de zijkant van de zaal. Het ging hier wel om de enige bijeeenkomst die in jaren voor de bevolking werd gehouden. De sfeer van de overheid uit tegenover de plaatselijke bevolking was scherp en vijandig. Twee weken eerder was in een grotere nabuurgemeente ook een dergelijke voorlichtingsbijeenkomst georganiseerd. Het aantal mensen dat binnen was schatte ik op zo 400. (Niet iedereen heeft de presentielijsten getekend.). Daarenboven was er een groot contingent politie. Nog veel groter dan in de kleinere gemeente. Dat gold ook voor het aantal overvalwagens. in deze bijeenkomst was de sfeer uiterst grimmig. Het ging om een nieuw te bouwen en te openen centrum voor ruim 800 asielzoekers. Daarvoor zou ook een belangrijk deel van het zeer oude stedelijk parkbos worden opgeofferd. Het is er tot heden nog niet van gekomen. Een andere nabuurgemeente kreeg wel een asielzoekerscentrum maar het gemeentebestuur van de grotere gemeente heeft het wel nog steeds over een nieuw asielzoekerscentrum. Aanwezig was indertijd ook de echtgenoot van een huidige PvdA staatsecretaris. Hij was voor asielzoekers. De pers speelde een wel heel dubieuze rol. Vooral TVNoord. Die liet allerlei voorstanders van asielzoekers aan het woord. Zelfs die niet op de bijeenkomst waren geweest. De TV deed voorkomen alsof er niet een grote meerderheid in de zaal tegen de komst van asielzoekers was. Misleiding te over. Uit die twee bijeenkomsten is als concllusie te trekken dat er veel meer mensen tegen zijn dan in de openbaarheid mag komen.  

   

   

   

 45. drnomad

  @Niek, minder verzorgingsstaat is minder fascisme, want immers minder dwang.

 46. Niek Verheyen

  Och nomad, je genereert slechts zieligheid en uitsluiting. Foei.

 47. Pieter V

  40.000 “asielzoekers” is alleen al aan gratis ziektekostenverzekering 4 miljoen Euro per jaar.

  Hun opvang, voeding, gezinshereniging en alle cadeautjes als er asiel wordt verleend is daar een veelvoud van en dat moet dus weer door de netto belastingbetalers worden opgehoest. Helemaal los van de miljarden die nu al in de enorme aantallen reeds toegelaten asielzoekers moeten worden gestoken. En ook nog eens los van hun destructieve invloed op de samenleving met hun meer dan krankzinnige eisen om hier (delen van) de sharia in te voeren.

   

  Het komt bij Tim niet op dat veel van die zielige “asielzoekers”, toevallig vrijwel allemaal jongen mannen, grof misbruik maken van de situatie in die landen en helemaal niet van plan zijn om hun aandeel te leveren in land van herkomst noch in Nederland.

   

  Asielzoekers zijn per definitie mensen die wegens hun mening worden vervolgd. Dat kunnen in die landen dus nauwelijks moslims zijn. Het werkelijk aantal asielzoekers is minder dan 10% van de toestroom en dan heb ik het nog niet over de oorlogsmisdadigers die terecht vrezen voor vervolging in land van herkomst en dus maar naar “Gratis kost en inwoning” in Nederland komen.

   

  Tim Engelbart is helemaal niet genuanceerd maar wil onze samenleving graag helemaal kapot hebben, net als alle zelverklaarde moreel superieuere Übermenschen.

   

  Als er niet op een meer dan schandalige wijze grof misbruik is gemaakt, decennia lang, had ik de argumenten van Tim Engelbart misschien nog wel eens tegen het licht willen houden.

   

  PS: Iedere asielzoeker die asiel krijgt kost minstens € 100.000,- per jaar en dat een leven lang.

  Het aantal asielzoekers dat uiteindelijk een bijdrage aan Nederland kan en wil leveren is een verwaarloosbaar percentage.

   

 48. Weetbeter

  laat die drnomad toch. is een trol van joost ofzo. NIks meer frustrerend voor zo’n type dan geen reaktie te krijgen.

 49. KeesvanD

  Tim reageert hooguit door reacties te (laten) verwijderen die hem niet welgezind zijn.

   

  Kortom: de artikelschrijvers mogen alles zeggen en de reactie van reageerders wordt verwijderd als het Tim c.q. DDS niet aanstaat.

   

   

 50. Eminem2

  Pieter V schreef: 

   

  40.000 “asielzoekers” is alleen al aan gratis ziektekostenverzekering 4 miljoen Euro per jaar.”

   

  Zet daar maar een nulletje achter. De jaarlijkse premie is toch eerder € 1.000 dan € 100. En Zorgtoeslag halen we er niet vanaf, want dat is subsidie die eveneens ten laste van de schatkist komt. 

 51. Oet_Grunnen

  Ik moet mezelf dus beschermen. De hiervoor aangewezen en door mij betaalde overheid doet het niet.

 52. Oet_Grunnen

  Timmie, jochie, laat me het uitleggen.

  Jij bent een jongere. De meeste lezers van  DDS zijn 50-+, zoals ik. We hebben ons hele leven hard gewerkt, meer dan 60% van ons loon afgedragen aan een een overheid die ons minacht en gezien hoe we steeds meer profiteurs mochten onderhouden. Wij profiteren niet van pre-pensioen regelingen wij mogen doorwerken tot minimaal 67 jaar en geld overmaken aan Frankrijk om hun 60-pensioen te financieren.

  Ik vind Wilders nog zeer netjes en terughoudend als hij “minder, minder”laat scanderen.

  Ik opteer voor totale remigratie en een census-democratie.

  Ondertussen schaf ik een revolver aan. Mijn overheid beschermt alleen polen die drie mensen doodrijden.

   

 53. CDlogo

  U is mohammedaan ?

 54. E.J. Bron

   

  Wat ik nog nooit begrepen heb, en vermoedelijk ook nooit zal begrijpen, is waarom de islamitische broederlanden al deze vluchtelingen niet welwillend opnemen… Waarom moeten ze allemaal naar Europa toe? Wie wil er nu asiel zoeken in landen die door de islam als vijandig worden beschouwd?! Want dat de vluchtelingen geen Joden (die allemaal al verdreven of uitgeroeid zijn) of christenen zijn, is alom bekend. Raadselachtig.

   

  Zou het wellicht toch iets te maken kunnen hebben met de “religie van de vrede” en haar expansiedrift?? Een gemakkelijker manier om het Westen te ondermijnen en op datzelfde Westen te parasiteren is er niet.

   

 55. Pieter V

  Eminem2 op 23 november, 2014 – 17:09

  Pieter V schreef: 

  “40.000 “asielzoekers” is alleen al aan gratis ziektekostenverzekering 4 miljoen Euro per jaar.”

   

  Bedankt voor de correctie, dat moest inderdaad per maand zijn, dus 12 keer zo veel = 48 miljoen op jaarbasisis.

 56. drnomad

  Och nomad, je genereert slechts zieligheid en uitsluiting”

   

  Dat denk ik niet, dus u mag nog een keer raden. 🙂

   

   

 57. drnomad

  Het sociale vagnet is sowieso niet houdbaar en geen enkele ingreep kan daar nog iets aan doen. Waar het mij om gaat is vernietiging van de verzorgingsstaat, als ik die van de PVV’ers kan afpakken, hebben zij alles verloren en is ieder ander standpunt over grenzen en migratie obsoleet. Daar is waar ik ze wil hebben.

 58. Niek Verheyen

  Wilders is inmiddels de reïncarnatie van Hans Janmaat. We zouden eens een referendum moeten houden of we ons solidair voelen met PVV kiezers, of we hun AOW nog willen betalen via de premies en belastingen.”

   

  Zéér schofterige en ondemocratisch opmerking, nomad, en op het facistische af. Foei, foei!

 59. CDlogo

  Huh…onderwerp verandert…wie begon hier over een kamermeerderheid ?

  Uw referendum is even waanzinnig als de regenten kliek in den Haag die denkt dat het sociale vangnet houdbaar blijft  door uit te keren aan figuren die daar nooit een cent aan hebben bijgedragen, ooit al eens verzekering gezien die uitkeerde aan figuren die geen premie betaalde ?…die zou geen lang leven beschoren zijn volgens mij.

  Dat zoiets niet houdbaar is lijkt me duidelijk daarom compenseert de Haagse kliek dit voorlopig door de immer slinkende groep productieven NLers nog meer af te persen en uit te wringen desnoods met geweld onder de noemer solidariteit…….maar op het moment dat deze criminele  mogelijkheid wegvalt, wat in het huidige tempo nooit lang meer zal duren, zal de wal het schip keren….en dan zijn rapen pas echt gaar.

 60. Lia@DDS

  DDS is onderdeel van de gevestigde orde geworden.”.

  –A  @ 2 Ravens B.K.

  Niet overdrijven, aub. Heb niet de indruk dat er (al)  iemand geband is of dat bewust reacties worden verwijderd, stelletje heethoofden! haha…, Maar het is om wel om gék van te woorden, van de naiviteit van T.E.  en Dromad in het bijzonder.

  Vrijheid van meningsuiting, weten we nog??

  Mvg, Jan van Eechoud.

  Weer DDS dankbaar dat we hier zo “te keer” mogen gaan…. 🙂

  Valt trouwens in het niet bij het echte gescheld van vele andere “volgelingen”, in het bijzonder bij Joop.nl

 61. Thomasson

  DEEL 2

   Ongeveer een week geleden was op een van de
  Duitse zenders een hartverscheurende rapportage over de gammele bootjes
  onderweg naar Lampedusa. Een van de opvarenden was in Syrië een ziekenhuis
  directeur die samen met zijn vrouw en drie kinderen op het bootje zat. Hij was
  erg kwaad op de Italiaanse en Maltese autoriteiten die niet ten hulp kwamen en
  het bootje zonk. Hij belde lange tijd met een satelliet telefoon en tevergeefs.
  Twee van zijn kinderen vonden de dood. Echter een analyse van zijn verhaal
  brengt de zaken in een ander licht. Hij kan zo kwaad zijn op de Italianen en de
  Maltezen. Maar wie gaat met drie kleine kinderen op zo’n gevaarlijke avontuur als
  het niet volstrekt nodig is? Eerst vluchtte hij en zijn gezin van Syrië naar
  Turkije. Waarom bleef hij niet in Turkije? Een Islamitisch land, vrij welvarend
  en goed geordend. Een land waar ISIS (nog) niet de baas is. Waarom is hij niet
  naar Cyprus gevlucht? Een EU land die veel dichter bij is? Van Turkije ging hij
  naar Egypte of Libië en daar vandaan met het gammele bootje richting Italië. Waarom
  de gevaarlijke weg naar Italië kiezen als hij keuze had asiel aan te vragen in  diverse Islamitische landen in Noord Afrika? Met
  andere woorden deze man zocht geen veilige plek voor zijn gezin, maar meer dan
  dat. Dus geen politieke vluchteling- maar economisch. Hij gaf kapitalen voor
  deze reis kapitalen uit. Kon hij niet het geld gebruiken in bijv. Turkije waar
  het levensonderhoud veel goedkoper is?    Dit is
  wat Tim Engelbart schrijft :  “Maar je
  kan lastig ontkennen dat Nederland ten minste een (kleine) taak heeft om te
  zorgen voor andere mensen”.

  WAAROM MOETEN DE
  NEDERLANDERS DIE MET DE DAG ARMER WORDEN TEN HULP SCHIETEN AAN MENSEN DIE HUN
  GASTVRIJHEID MISBRUIKEN? En dat zijn ze ALLEMAAL!…Mensen zonder geld kunnen
  Nederland niet bereiken. De Syrische directeur hoort bij de paar procentjes rijken
  die geld hebben via hun voormalige positie in het thuisland. En ook hij is een
  economische vluchteling.

   

 62. Thomasson

  “Maar aan de andere kant heb
  je mensen die het barbaarse en wrede ISIS ontvluchten, wiens thuisland
  kapotgeschoten wordt en hun familieleden vermoord. Moet je die opvangen?….. maar
  je kan lastig ontkennen dat Nederland ten minste een (kleine) taak heeft om te
  zorgen voor andere mensen”.

   

  Tim Engelbart kon in de
  jaren ’80 volkomen gelijk hebben. Jaren waarin het Duitse schip Cap Anamur en
  andere schepen Vietnamese vluchtelingen in de Chinese Zee hadden gered. De
  bevolking in Europa heeft deze mensen met empathie opgevangen. Datzelfde  gold eerder voor de Hungaren die in de opstand
  van 1956 hadden gevlucht en de Tsjechen in 1967. Denk maar aan de dissidenten
  zoals Waclav Havel en “Carta 77”. Maar waren de bovenstaande asielzoekers
  dezelfde als die van de Islamitische (en Afrikaanse) tsunami-golven van
  vluchtelingen waarin wij nu langzaam in verzuipen?  Het antwoord is eenduidig NEE!. De Syrische
  asielzoekers zijn geen mensen die het barbaarse en wrede ISIS ontvluchten. Het
  is waar dat hun land wordt kapotgeschoten, maar daarmee is alles ook gezegd. Deze
  zgn. vluchtelingen horen bij twee categorieën: a) leden criminele bendes die de
  kapotgeschoten land ontvluchten en hopen op nieuwe misdaadcarrière in Europa en
  b) mensen die geselecteerd worden door dezelfde ISIS en andere
  terreurorganisaties om te fungeren als (min of meer) slapende cellen van
  Mujahedeens die op een Jihad-oorlog Europa van binnenin zouden helpen over te
  nemen (samen met de hier al aanwezige moslims)  Zie volgende link:    https://mail.google.com/mail/?tab=wm#inbox/149d83c1e2dc8e7a

  De tocht van deze enorme aantal
  Jihadisten wordt door Arabische OPEC landen gefinancierd. Het is een mega
  project. DEEL 2

 63. witwas

  Het is een beetje off topic maar over minder dan 4 maanden hebben we de verkiezingen voor de Provinciale Staten. Hét hete hangijzer waar juist de provincies een belangrijke rol in spelen is de plaatsing van windmolens. En laat er nou eigenlijk maar één partij zijn die ondubbelzinnig kiest voor de nul-optie. Ik ben al 10-tallen jaren een dolende kiezer maar mijn keuze voor 18 maart staat vast. Voor het eerst wordt het de PVV.

 64. Gielah

  Wat móeten moslims met drank?

  Verbiedt de koran die niet?

   

  Of zijn ze er ( al langer)  achter dat de hele allah niet bestaat en dat ze in Nederland niet bang hoeven te wezen voor zijn geflipte dienaren, die je na consumptie van alcohol het gevang insleuren?

 65. Non mi rabbio

  Dat verwondert mij ook. Als Tim wederom verstek laat gaan in het reageren op bovenstaande reaguursels, dan is het resultaat dat hij zijn gif spuit voor de kat z’n k*t en niemand meer zijn breinbrouwsels leest.

 66. dr.Kwast

  Waar blijft de verdediging van Tim ten opzichten van de vele antwoorden op zijn schrijven. Hij weet zoveel te schrijven waar blijf je antwoord???????

 67. Wachteres

  Weet Tim nog niet dat van alle ‘vluchtelingen’ die hier komen hooguit 5% [laat ik het netjes houden] echte vluchtelingen zijn?

   

  De rest komt hier omdat hen door profiteurs verteld wordt dat ze een luizenleventje kunnen hebben: een huis, meubels, uitkeringen en gratis naar de dokter. Deze profiteurs laten hen dik betalen voor gammele bootjes en als ze verdrinken zal hen dat een rotzorg zijn; zij hebben hun geld binnen.

   

  Als het bij echte vluchtelingen bleef dan was er niets aan de hand Tim, zeker voor Wilders niet!

   

  Wij worden al jaren overstroomd met zogenaamde vluchtelingen, onbegrijpelijk dat jij nog niet doorhebt dat dit EU-beleid is: laat maar komen, want we moeten af van de Duitsers, de Nederlanders en van elk land dat zich nu nog een afzondelijk land in het grote EU-gebeuren voelt.

   

  En geloof me, het interesseeert hen niet hoeveel van die vluchtelingen IS- figuren zijn. Valt allemaal wel mee, toch?

   

  Weet jij dat iedereen die maar roept dat hij of zij ‘vluchteling’ is, hier in eerste instantie binnen mag/moet komen?

   

  En in tweede instantie teruggaan naar het land van herkomst? Weer weggaan? Ach arme …. na vijf jaar zijn ze gewend, de kindertjes ook ,… enzovoort.

   

  Zelfs van deze oorlogsvluchtelingen is het niet zeker of zij dat wel echt zijn. Kijk maar eens naar de foto’s die worden gemaakt. Ik heb nog niemand gezien die eruit zag of men iets verschrikkelijks had meegemaakt.

   

  Mooie kleren, luxe koffers enz. Waarmee ik niet wil beweren dat die 5% vluchtelingen er niet zijn.

   

  Ik vind het ongelofelijk naïef van jou dat je niet door hebt hoe je wordt bedonderd. Lees je nooit artikelen van anderen op deze site?

   

  Het is hier al vaker genoemd en het ergert mij verschrikkelijk: laten degenen die vinden dat wij toch maar slecht denken over vluchtelingen eens uit hun grachtengordel schulp [want daar zitten de meeste gutmenschen]  kruipen en een aantal van deze mensen in huis nemen. De regering zal jullie dankbaar zijn en wie weet krijgen jullie van ons ook nog wat respect.

   

  Tot nu toe heb je dat niet verdiend.

   

  De grootste flapdrol op het gebied van ‘het gutmenschendom’ ‘vind ik Femke Halsema. De tweeling wordt naar een ‘zwarte school’ gestuurd, omdat dit zo interessant en leerzaam is. Toen kwamen de klachten: vriendinnetjes mochten niet thuis met haar dochter spelen als vader oppaste. Je weet maar nooit, nietwaar? Ik zei tegen mijn man: Let op, in augustus gaan haar kinderen naar een andere school. En jawel …

   

  Toen een vrouw Femke daarop aansprak zei ze: “Mijn kinderen hoeven toch niet het slachtoffer te worden van een maatschappelijk experiment?”

   

  Het antwoord van de vrouw  was: “Ën wij mogen dat wel worden?” Ik denk niet dat Femke daar een antwoord op heeft gegeven.

   

  Wilders is de enige die nog kan en wil! voorkomen dat wij niet het slachtoffer worden van dit gruwelijk maatschappelijk experiment, dat gestimuleerd wordt door de EU.

   

  Daarom stem ik op hem. En als jij verstandig bent en vooral als je een gezin hebt, doe jij dat ook, Tim.

   

  Ik weiger te accepteren dat mijn kinderen en kleinkinderen in een land terecht komen waar de islam het voor het zeggen heeft. En met deze ontwikkeling gaat dat gebeuren.

   

  Is het je nooit opgevallen dat de meeste ‘vluchtelingen’ uit islamitische landen komen? Waarom kunnen die daar niet worden opgevangen?

   

  Daar is ruimte en geld in overvloed. De christenen kunnen dan hier wel geplaatst worden.

   

   

 68. Ludovic

  Wat een amoebe weeer; ‘Plaatsvervangende schaamte voor deze scheldkannonade’.

  Er wordt nergens dooor Wilders gescholden op deze VVD-collaborateur die een mini-Egypte in NL aan het creëren is.

 69. Weetbeter

  Ik zou de definitie van retard in de urban dictionary toch maar eens lezen als ik de schrijver was. Enfin, GW heeft gelijk zoals altijd: de eerste vraag die men zich kan stellen is hoe ’t mogelijk is dat 40.000 Syriese asielzoekers uberhaupt in NL terecht komen. Moet niet asiel worden aangevraagd in het eerste EU land waar ze binnenkomen? Ze komen toch werkelijk niet zwemmend aan op het strand in Scheveningen. En die 40.000 betekent natuurlijk een veelvoud in verband met gezinsvereniging enz. Dat loopt dus op naar zo’n 200.000. En dat alleen voor deze lichting. En zoals we recentelijk hebben gezien worden de asielzoekers opgevangen in dorpjes die totaal verontwricht worden door die instroom, afgezien daarvan zetten ze hier hun oorlogje door (zie de problemen in asielzoeker centra). Sluit me bij CD logo aan: vang er zelf ’s een paar op, je hebt zeker nog wel plaats op zolder

 70. tonzwart

  Ik heb de tweed een paar kerr doorgenomen, maar nergens een scheldwoord gevonden. Dus hoezo was Geert aan het schelden?

 71. drnomad

  @Cdlogo, mijn logica gaat inderdaad de mist in als u het onderwerp verandert en doet alsof u hetzelfde heeft als ik.

  PVV is nog steeds een minderheid in een referendum. Overigens waren het niet PVV kiezers die graag eens wilde debateren over met wie we wel en niet solidair moeten zijn? Dan is mijn referendum voorstel toch prachtig.

  @LkJ, dankzij de grondwet wijziging die Wilders heeft voorgesteld, wordt het ook makkelijker om de kieswet te wijzigen. Ik ga niet langs de stembureaus, we gaan registreren wie wat stempt.

  @JC, iedereen die een kostenbereking maakt, doet dit in zijn eigen voordeel. Die discusse trapt niemand in. Overigens geldt het zeker voor senioren, zij hebben de fout gemaakt door leugens van politici te geloven (dat geldt voor babyboomers en ouder), die fout wordt niet goed gemaakt door van de leugens alsnog een waarheid te maken. De beloofde rechten bestaan alleen in de wet, en dankzij democratie kun je die wet wijzigen.

 72. venomieu

  Een colega die voor een werled kaart stond vroeg zich hardop af waarom het spul allemaal deze kant op komt? Ik wees hem op rijke oosterse landen die op ongeveer dezelfde afstand lagen t.o.v. NL op de kaart (hij wees marokko aan) En zie: de afstand is gelijke groot maar de beloning is anders, daar worden ze behandeld als slaven, vernederd enz. En als illegaal vaak opgesloten. Hier worden behandeld als koningen, Ze krijgen onderdak, voedsel ,inkomen enz. Vind je het dan gek? En zo gaat de stroom door naar ons toe. Misschien moeten we ze maar net zo gaan behandelden als die andere oosterse en islamitische landen. Een echte vluchteling is welkom maar die wil ook snel de taal leren en werken enz. (ik ken ze) Maar die anderen mogen van mij heel hard! weg blijven. Proviteurs hadden we al genoeg ook onder eigen bevolking.

 73. Leo KarelJan

  Drnomad gaat dus bij elke verkiezing bij alle stembureaus staan en informeren wie PVV heeft gestemd. Vervolgens gaat hij deze namen doorgeven aan de SVB met verzoek geen AOW uit te betalen.

  DrNomad moet snel worden opgenomen!

 74. Two Ravens Black Kettle

  In the UK valt UKIP dezelfde hoon en haat ten deel als eerst Fortuyn en nu Wilders hier.

  DDS is onderdeel van de gevestigde orde geworden.

   

  It’s a bloody shame !

 75. CDlogo

  Weet je wat Tim…dan neem jij die asielzoekers toch in huis en draait persoonlijk voor kosten daarvan op, prettig geregeld toch ?

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.