GroenLinks wil rijken kapotmaken

Het zou tijd zijn voor “nieuwe nivelleringen.”

De groene communistische partij van ons land, GroenLinks dus, heeft het helemaal gehad met mensen die hypersuccesvol zijn en dus flink wat geld hebben. In plaats van die mensen te feliciteren met hun mooie leefomstandigheden willen de groenen hen uitknijpen. En flink ook:

GroenLinks wil de allerrijksten meer gaan belasten. „Het is tijd voor een nieuwe nivelleringspolitiek”, stelt Tweede Kamerlid Jesse Klaver in een zaterdag gepresenteerd pamflet. De opbrengst wil hij gebruiken om de belasting op arbeid te verlagen om de werkgelegenheid te stimuleren.

De werkgelegenheid te stimuleren door de belasting op arbeid te verlagen werkt wel, maar het is een beetje jammer dat er dan enorme heffingen voor rijken bijkomen. Dat soort ordinaire diefstal – want dat is het – heeft namelijk het tegengestelde effect. 

Anders dan de middenklasse hebben rijken namelijk het geld en de mogelijkheden om te emigreren. Heel raar, maar daar maken ze in zo’n situatie nog gebruik van ook. Voor een recent voorbeeld hiervan, zie Frankrijk. Welvarend Nederland pakt zijn boeltje dan gewoon bij elkaar, geeft de bank opdracht om het spaargeld over te maken op buitenlandse rekeningen, verkast vervolgens naar die landen, et voila, Nederland heeft niets meer om te belasten. Een kind kan dit Jesse Klaver nog uitleggen, maar blijkbaar is hij er niet toe in staat om het te begrijpen.

Of gaat het hem helemaal niet écht om meer geld op te halen? Als je dit citaat leest heeft het er namelijk alle schijn van dat hij puur uit jaloezie handelt:

“Miljonairs zagen hun vermogens snel groeien en iedereen liet ze de dans ontspringen.”

De dans ontspringen? Hebben we het hier over beroepscriminelen? Maffiabazen die hele gemeenschappen gijzelen? Welnee, gewoon over succesvolle zakenmensen die flink wat geld op hun bankrekening hebben staan. Blijkbaar is dat in de ogen van het GroenLinkse Kamerlid een doodzonde.

In plaats van succesvolle mensen te bestraffen voor hun prestaties stel ik voor dat we types als Klaver juist extra belasten. Sterker nog, laten we hun hele hebben en houden afnemen en ten dienste van de staat stellen. Misschien dat dit ze leert dat het communistische paradijs helemaal niet zo plezant is.

Volg Michael op Twitter: @MichaelvdGalien.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

12 reacties

 1. Pimsch

  Zie mijn vorige reacties. Wil DDS die soms wegspoelen?

   

 2. Janbert

  Het is afgunst belasting.  

   

  Zoals gewoonlijk wil links het geld van een ander en dat dan uitgeven. 

 3. Henk

  Ik voorzie, als deze plannen doorgaan, een exodus van de rijken naar België. Hoewel ze daar ook plannen hebben om de rijken zwaarder te belasten. Maar GL scoort samen met de SP en PvdA slechts 35 zetels in de peilingen. En Piketty heeft ook al gezegd dat het met de verschillen tussen arm en rijk in Nederland wel meevalt. Dus zo’n vaart zal het allemaal niet lopen. 

 4. Sirik

  Het is duidelijk wat groenlinks wil.

  Maar wat wil groenlinks niet ?

  Gl wil de belastingvermindering, wat opzich niet zo slecht is, gecompenseerd zien door een belastingverhoging.

  Dus de hoeveelheid door de staat ingepikt geld zou dan keurig gelijk blijven en alle problemen op gelost !

  Er is dan sprake van een win win situatie ? Immers teogenomen gerechtigheid en de schuldigen gestraft terwijl de ambtenaren niet mopperen.

  De rijken geven minder en de armen geven nu meer uit. bij elkaar opgeteld is de situatie onveranderd.

  En dan gaat het beter met de economie ?

 5. The Fox

  Meer mensen aan het werk zodat de belastingginkomsten stijgen is een taboe bij deze partij, want deze mensen zouden eens niet op links gaan stemmen.

   

  Overigens de VVD heeft niet categorisch nee gezegd tegen dit idee. Alle VVD principes zijn losgelaten en de toegevoegde rol is niets anders dan de schade te beperken. De VVD is een weg ingegaan waar steeds hogere belastingen een afnemende meeropbrengsten hebben en met de PvdA als partner is geen weg terug. Kortom de vooruitzichten voor 2015 en 2016 zijn meer van het zelfde: geen groei en relatief hoge werkloosheid. Nederland zakt langzaam weg.

   

  De vraag is waarom Rutte zich gedraagt zoals hij zich gedraagt. Wordt zijn moeder gegijzeld? Wordt hij gechanteerd  door het links establishment? En hoe houdt hij de rechtervleugel (als die er nog is) monddood? Een schone taak voor de pers en beter dan obligate vrijdagmiddag praatjes.

   

   

 6. MareJane

  Kijk daar heb je weer zo’n Groenlinkse fascist. Belast de rijken maar het land uit, als ze dat al niet gedaan hebben. De GLinkers die o.a. ook met hun milieuterreur Nl kapot proberen te maken. De hypocrieten die zelf in vuile oude bakken rijden maar wel prediken dat het allemaal schoner moet. Die zich richt op de burgers (want, o, o, zulke vervuilers); die zich niet richt op Shell, DSM, Hoogovens (wat ervan over is), chemische fabrieken noem maar op. GL die eigenlijk geen bestaansrecht zou mogen hebben in Nederland.

 7. drnomad

  “De rijken meer belasten” betekent hogere belastingen voor modaal-plus inkomens. Ik heb daar last van, dus tegen.

 8. Sirik

  Stel je werkt bij een particulier bedrijf. En je baas betaalt je zo’n 250.000 eurio’s per jaar.

  Vraag aan GL:

  Heb je dan meer of minder voor 250.000€ aan de samenleving bijgedragen ?

  Zijn de klanten van je baas gedwongen of vinden ze het leuk/voordelig om bij hem producten te kopen?

   

  Stel je heb je sgool niet afgemaakt en je bent zwanger van je vriendje die inmiddels al is weggelopen en je krijgt een uitkering.

  Heb je meer of minder recht op 2000€ per maand ?

  Zijn de mensen die jou betalen gedwongen voor je te werken of doen ze dat vrijwillig ?

   

 9. nick

  Hoe duidelijk wil je het hebben?

  Het enorm hoge communistische gehalte van deze scherp linkse partij druipt eraf. En daarmee dus de kortzichtigheid en stupiditeit! Die hebben het dus echt nooit begrepen en niets van het verleden geleerd. 

  Nooit een lesje economie gehad lijkt het. Of het is afgunst en jaloezie. Maar waarom, je hebt de super rijken nodig om je land welvarend te houden, jaag je ze weg ben je je bron van inkomsten kwijt, zo simpel is het. 

  De rijken die er nog zijn en zich al krom betalen aan de Nederlandse staat/belastingen zullen echt niet blijven zitten als ze net zo makkelijk ergens anders domicilie kunnen kiezen. Niet fijn indien je, omdat je vermogend bent, met de nek wordt aangekenen alsof je crimineel bent of erger.

  Stom en bekrompen Groen links!!! En hetzelfde voor PvdA, SP en al die andere linkse idioten die meer kapot maken dan je lief is…. 

 10. Egor

  Ik ben het met je eens dat GL gestopt moet worden met hun hetze tegen de rijken. Per direct als het kan.

   

  Maar kom ook eens op voor de armen in NL, dwz de niet-rijken, die arm gehouden worden door diezelfde Overheid en Belastingdienst.

  Het is niet goed de rijken aan te pakken, maar het is net zo min goed de armen arm te houden.

  Dus Michael, waar blijft je artikel waarin je het opneemt voor 90% van de belastingbetalers die zoveel aan de Staat kwijt zijn dat ze niet eens rijk meer kunnen worden?

 11. Jeff Vink

  zoals ik al eerder opmerkte kun je de armen niet rijker maken door de rijken armer te maken. In die zin is het GL-voorstel onzin. Maar of het nu allemaal succesvolle zakenmensen zijn die tot de rijken behoren? Ik vraag me af hoeveel rijken hun rijkdom hebben geërfd en succesvol aan vermogensbeheer hebben gedaan. Misschien zijn dat er méér dan de rijken die op eigen kracht rijk zijn geworden. Niet dat je de erfbelasting zou moeten verhogen (integendeel), maar dat zou ik graag willen weten.

 12. tonzwart

  GL is de voortzetting van de CPN, PPR en PSP. Geen wonder dat zij de zienswijze van uiterst links voortzetten. Maar, gelukkig hebben ze, getalsmatig niet veel in te brengen. Willen ze het waarmaken, dan zullen ze een revolutie moeten beginnen zoals destijds gebruikelijk, daar waar de communisten de macht probeerden te grijpen. Maar voor een revolutie heb je gewapende horden gepeupel nodig, of het leger. Beiden hebben we niet voorhanden in Nederland, althans niet in bruikbare proporties.
  Dus, volgende onderwerp…..

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.