Taakstraf voor hater die Zwarte Piet mishandelt

Geen categorienov 27 2014, 9:00
Wie een 15-jarige Zwarte Piet een blauw oog slaat, krijgt een taakstraf van twintig uur. Toe maar.
Het was zaterdag 15 november toen een 15-jarig meisje, verkleed als Zwarte Piet, meeliep met de Sinterklaasintocht in Almelo. Een volwassen vent van 31 vond het nodig op haar ogen in te beuken. Het zou me niets verbazen als 'ie geïnspireerd raakte door de oproep van de 'antifascisten' en andere agressieve en gewelddadige race hustlers om alle Zwarte Pieten tot moes te slaan.
Gisteren kwam de man voor bij de politierechter voor een snelrechtzitting. De man blijkt oorspronkelijk van Angolese afkomst. Hij zei dat hij op de dag van de Sinterklaasintocht werd geprovoceerd door een groepje meisjes dat hem Zwarte Piet noemde. Als dat echt is gebeurd, hoop ik dat de meisjes zich kapotschamen en dat hun ouders ze flink hebben aangepakt.
Maar dat is niet waar het hier om draait. Als ik weer eens door een Marokkaan word uitgescholden voor kaaskop of 'kankerjood', ga ik niet de eerstvolgende minderjarige Marokkaan die ik tegenkom een blauw oog slaan. De 31-jarige man heeft dat wel gedaan, maar dan met een minderjarige Zwarte Piet:

Uit woede had hij het meisje een "zachte" klap gegeven en het groepje toegeschreewd dat ze racisten waren. De jonge piet had twee dagen last van een pijnlijk oog.

De man had ook nog praatjes buiten de rechtszaal. Hij zei dat Zwarte Piet niet over straat mag:
Het is te zot voor woorden. En dan nog durven beweren dat het een "zachte" klap was. Alsof het dan wel oké is om op een jong meisje in te beuken. Nog gekker is de straf die de man heeft gekregen. Hij komt weg met een taakstraf van twintig uur en een geldboete van 150 euro. Nou, nou, poe, poe.

De man betuigde wel spijt en bood zijn excuses aan. Hoewel de officier van justitie en de rechter vonden dat de discussie over het sinterklaasfeest buiten de zaak moest worden gehouden, vonden ze toch dat ze daar rekening mee moesten houden in de strafmaat.

De rechter oordeelde dat het om een feitelijke mishandeling ging op een kinderfeest en daarom een straf nodig was om "krachtig" aan te geven dat zoiets "absoluut niet kan".

De rechter denkt misschien dat het een zware straf is, maar dat is het niet. Veel 'antifascisten' zullen het ervoor over hebben. Als zij een Zwarte Piet in elkaar kunnen meppen in ruil voor een minimale taakstraf en geldboete, dan zullen ze het niet nalaten. Daarom moeten we dit soort idioterie veel en veel strenger aanpakken. Wie een Zwarte Piet mishandelt, kan wat mij betreft gewoon op een celstraf rekenen. En een levenslang verbod om Sinterklaasfeesten bij te wonen.
Volg Frank Verhoef op Twitter: @fverhoef.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten