Taakstraf voor hater die Zwarte Piet mishandelt

Wie een 15-jarige Zwarte Piet een blauw oog slaat, krijgt een taakstraf van twintig uur. Toe maar.

Het was zaterdag 15 november toen een 15-jarig meisje, verkleed als Zwarte Piet, meeliep met de Sinterklaasintocht in Almelo. Een volwassen vent van 31 vond het nodig op haar ogen in te beuken. Het zou me niets verbazen als ‘ie geïnspireerd raakte door de oproep van de ‘antifascisten’ en andere agressieve en gewelddadige race hustlers om alle Zwarte Pieten tot moes te slaan.

Gisteren kwam de man voor bij de politierechter voor een snelrechtzitting. De man blijkt oorspronkelijk van Angolese afkomst. Hij zei dat hij op de dag van de Sinterklaasintocht werd geprovoceerd door een groepje meisjes dat hem Zwarte Piet noemde. Als dat echt is gebeurd, hoop ik dat de meisjes zich kapotschamen en dat hun ouders ze flink hebben aangepakt.

Maar dat is niet waar het hier om draait. Als ik weer eens door een Marokkaan word uitgescholden voor kaaskop of ‘kankerjood’, ga ik niet de eerstvolgende minderjarige Marokkaan die ik tegenkom een blauw oog slaan. De 31-jarige man heeft dat wel gedaan, maar dan met een minderjarige Zwarte Piet:

Uit woede had hij het meisje een “zachte” klap gegeven en het groepje toegeschreewd dat ze racisten waren. De jonge piet had twee dagen last van een pijnlijk oog.

De man had ook nog praatjes buiten de rechtszaal. Hij zei dat Zwarte Piet niet over straat mag:

Het is te zot voor woorden. En dan nog durven beweren dat het een “zachte” klap was. Alsof het dan wel oké is om op een jong meisje in te beuken. Nog gekker is de straf die de man heeft gekregen. Hij komt weg met een taakstraf van twintig uur en een geldboete van 150 euro. Nou, nou, poe, poe.

De man betuigde wel spijt en bood zijn excuses aan. Hoewel de officier van justitie en de rechter vonden dat de discussie over het sinterklaasfeest buiten de zaak moest worden gehouden, vonden ze toch dat ze daar rekening mee moesten houden in de strafmaat.

De rechter oordeelde dat het om een feitelijke mishandeling ging op een kinderfeest en daarom een straf nodig was om “krachtig” aan te geven dat zoiets “absoluut niet kan”.

De rechter denkt misschien dat het een zware straf is, maar dat is het niet. Veel ‘antifascisten’ zullen het ervoor over hebben. Als zij een Zwarte Piet in elkaar kunnen meppen in ruil voor een minimale taakstraf en geldboete, dan zullen ze het niet nalaten. Daarom moeten we dit soort idioterie veel en veel strenger aanpakken. Wie een Zwarte Piet mishandelt, kan wat mij betreft gewoon op een celstraf rekenen. En een levenslang verbod om Sinterklaasfeesten bij te wonen.

Volg Frank Verhoef op Twitter: @fverhoef.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

9 reacties

 1. avander

  Heeft ie nog geluk dat hij niet in een auto reed toen hij in woede ontstak, als hij haar had doodgereden had hij minstens 30 uur werkstraf gekregen, dat is bijna dodelijk voor een werkeloze, commitmentloze lamlul.(dixit P.Precies)

 2. Pietje Precies

  taakstraf…heeft ie eindelijk wat te doen…..Dus is het geen straf maar een aangename afwisseling in de leegheid van zijn bestaan.

  Immers, een geintegreerde angolees met een drukke baan, heeft geen tijd om zich hier al te veel over op te winden. hij zou TRUT roepen en verder gaan met zijn boodschappen waar ie alleen op zaterdagmiddag tijd voor heeft, omdat ie ’s ochtends met zijn kids bij de voetbal is…. Echter een werkeloze, commitmentloze lamlul, in dit geval een, alles-ligt-aan-een-ander-en-niks-aan-mij-angolees, heeft tijd zat om allerlei complottheorieen in zijn hoofd werkend te krijgen, en in grote verontwaardiging uit te barsten…….

  20 uur WERKEN, best lang hoor voor zo’n LAMLUL

 3. Henk

  Het is zelfs 20 uur, lees ik nu.

 4. Henk

  Je moet alles in verhouding zien.

  Als het doodrijden van 3 onschuldige mensen slechts een taakstraf van 120 uur oplevert, dan vind ik 15 uur voor het slaan van een blauw oog best wel veel. 

 5. philippine

  En welke Nederlander zegt Ho Ho Ho?

 6. philippine

  Het Sinterklaasfeest is geruimd.
  En wat zie ik?
  Allerlei winkeltjes met Santa Claus rotzooi.
  De voorkant van de NAVO.

 7. Leucosia Teles

  Hmmm multicultie is zijn lekkerste vorm…

   

  Als Nederlander de les gelezen krijgen over een Nederlandse traditie van een Angolees die bij het betreden van Nederlandse bodem een spontane verandering in de genen heeft gekregen en nou als volbloed Nederlander door het leven kan gaan.

   

  Ach laten we wel wezen, hij heeft haar niet verkracht… laten we dat nou nog maar als een pluspunt nemen, aangezien dat hoogstwaarschijnlijk muziek voor de toekomst is.

   

   

  Wat voor straf zou een blanke krijgen als die iemand van de anti zwarte pieten club een zacht klapje op de ogen zal geven? Ik vrees een andere als wat meneer de NederlandseAngolees heeft gekregen. Positieve discriminatie noemen ze dat… en dat positieve gedeelte ervan komt omdat het negatief tegen blanken is.

   

  Welkom in Nederland 2014 met etterwonden uit de jaren 70/80…

   

  zachte heelmeesters, stinkende wonden

   

   

   

 8. corjova

  De Zwarte Piet discussie is gewonnen door de autochtone Nederlanders, dus dat noteer ik maar eens. Een curieus detail betrof dat de mishandelaar een Angolees was. Wanneer komt er eindelijk eens een rationeel vreemdelingen beleid, waarin geweldsdelicten veroordeelde vreemdelingen zonder pardon worden uitgezet?

 9. Gielah

  Een vreemdeling, hier om de een of andere reden opgenomen in ons midden, gedraagt zich zó tegen een 15-jarige die helemaal NIETS verkeerd doet?

   

  Die persoon toont zonneklaar aan, hier niet te horen en de gastvrijheid, hem geboden, ook helemaal niet te waarderen en de cultuur van Nederland niet te respecteren.

   

  Me dunkt dat die persoon met de snelheid van het licht uitgezet had moeten worden.

  waarom hem hier laten blijven?

  Hij vindt er hier niets aan!

   

  Wat de taakstraf betreft:  laten we hopen dat hij die niet uit moet voeren op een plek, waar zich weerloze mensen bevinden… bijvoorbeeld in een verzorgingstehuis.

  Dit ongeleide projectiel kan maar het beste ver van Nederlandse burgers worden gehouden.

  En nee, meneer of mevrouw de rechter, ik vind de door u opgelegde straf niet ‘krachtig’, zoals u heet te hebben gezegd, maar tergend onjuist en van een schrikbarende wereldvreemdheid. 

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.