Racistische witte scholen stoten vmbo af

Geen categorienov 01 2014, 12:00
Wat zijn het ook een stel racisten, die Nederlandse rotscholen!
Trouw bericht dat steeds meer middelbare scholen hun mavo- of vmbo-afdelingen afstoten "om aantrekkelijk te blijven voor witte leerlingen en vwo'ers." Het blijkt namelijk dat zogenaamde 'zwarte scholen' niet bijzonder populair zijn onder dat soort leerlingen.

"Voor schoolbestuurders is dat een belangrijke overweging", zegt de voormalige rector van het Aloysius College in Den Haag, Rola Hulsbergen. "Al belemmert het afkoppelen van de mavo de sociale mobiliteit." "Scholen die de laatste jaren wel verkleurd zijn, willen hun traditionele, zeg maar witte, cultuur zo veel mogelijk behouden", aldus Hulsbergen. "Dat gaat vaak ten koste van de vmbo-afdeling. Het is een trend die zich in stilte voltrekt."

Het vervelende hiervan is dat de betrokkenen en Trouw net doen alsof dit allemaal voortkomt uit racisme. U weet, wij blanken zijn geboren racisten, daar kunnen we niets aan doen, het zit in onze genen. Emeritus- hoogleraar onderwijssociologie Jaap Dronkers (dat zijn van die hoogleraarschappen die door activisten zijn opgezet, en ook alleen voor hen bedoeld zijn) zegt daarover: "Meestal neemt men die maatregelen pas als het 'te laat' is: de witte vlucht is op het vwo al gestart en ook de havo begint een kleurtje te krijgen." Hier nog een voorbeeld:

Het Aloysius daarentegen maakte onlangs bekend de deuren te moeten sluiten. Volgens de huidige rector Henk Kempink heeft die sluiting alles te maken met de 'witte vlucht' op het Aloysius. Naarmate de school, met dertig nationaliteiten, zwarter werd, kwamen er minder leerlingen uit de omliggende, chique wijk Benoordenhout.

Kortom: scholen doen het echt om 'wit' te blijven en maar niet 'te verkleuren.' Dat moet wel racisme zijn, toch?
Het is natuurlijk je reinste onzin. Het gaat scholen, leerlingen en hun ouders er niet om dat een school 'een kleurtje' krijgt, maar dat de schoolcultuur ten slechte verandert door allochtone vmbo'ers. Lang niet al dat soort leerlingen doen daar aan mee, maar een ieder die een middelbare schooldiploma heeft gehaald weet dat er onder hun leiding een cultuur ontstaat die macho- en playersgedrag hoog in het vaandel heeft staan, terwijl er wordt neergekeken op scholieren die daadwerkelijk het beste uit zichzelf proberen te halen.
Kinderen die een hogere opleiding genieten - zoals vwo'ers - hebben daar over het algemeen niet zoveel behoefte aan. Zij willen in een andere cultuur leven; één waarin goede academische resultaten prioriteit nummer één zijn, zowel voor leerlingen als leraren. En als zij zich daar persoonlijk niet druk om maken dan doen hun ouders dat wel.
Onderhand wordt het nogal vermoeiend dat linkse media en academici bij het minste of geringste "racisme!!!11!" roepen. Door die pavlovreactie zorgen ze ervoor dat serieuze problemen nooit écht besproken, laat staan opgelost kunnen worden. Wie daar iets aan heeft is mij een raadsel.
Volg Michael op Twitter: @MichaelvdGalien.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten