Ahmed Aboutaleb 'Nederlander van het Jaar'

Geen categoriedec 09 2014, 20:00
Een groot compliment voor de Rotterdamse burgervader. Maar is het ook terecht?
Dat is nog eens een verrassing. Weekblad Elsevier, dat toch wel wordt gezien als een rechts blad, heeft PvdA'er en burgemeester van Rotterdam Ahmed Aboutaleb uitgeroepen tot Nederlander van het Jaar. Zo ziet de cover van Elsevier er deze week uit:
Elsevier roept nu al elf jaar iemand uit tot Nederlander van het Jaar. In 2004 was het nog Ayaan Hirsi Ali. Elsevier schrijft:

In de ogen van de redactie van Elsevier komt burgemeester Aboutaleb (53) de titel toe omdat hij het gezicht is van de stad die dit jaar uitzonderlijk vaak positief in het nieuws was, ook internationaal. Met nieuwe architectonische hoogstandjes als het Centraal Station en de Markthal trok Rotterdam dit jaar wereldwijd de aandacht en veranderde de reputatie van de stad in positieve zin. De stad die jarenlang vooral op 'foute' lijstjes figureerde, staat sinds dit jaar opeens op allemaal 'goede' lijstjes.

Rotterdam is ontegenzeggelijk een aantrekkelijkere stad geworden de laatste jaren. Of dat allemaal op het conto te schrijven is van Aboutaleb? Natuurlijk niet. Gelukkig is dat niet de enige reden waarom Aboutaleb de 'prijs' heeft gewonnen. Elsevier schrijft ook dat Aboutaleb niet bang is voor "uitgesproken opvattingen" zoals gemeentelijke wietteelt en het laten afreizen van polderjihadi's.
Het zijn inderdaad "uitgesproken" opvattingen, maar daar is alles ook wel mee gezegd. Het idee van gemeentelijke wietteelt is ronduit bezopen. Het laten gaan van polderjihadi's naar Syrië en Irak is ook al zo'n oliedom plan, omdat we daarmee de islamitische terreurorganisatie ISIS versterken in plaats van verzwakken. Zo bezien is Aboutaleb helemaal geen Nederlander van het Jaar, maar gewoon de zoveelste PvdA'er die niets heeft begrepen van de wereld.
Daarover gesproken: als Elsevier Aboutaleb zo geweldig vindt, misschien kan de Rotterdamse burgervader dan Diederik Samsom opvolgen als partijleider? Die schijnt het nogal moeilijk te hebben de laatste tijd.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten