Samsoms probleem: hij wordt publiekelijk kwaad

En toen balde Diederikje zijn vuistje en sloeg hij hard op tafel.

Paul Jansen heeft een behoorlijk interessante column geschreven voor zijn krant – De Telegraaf natuurlijk – waarin hij uitlegt dat driftkikker Diederik Samsom lang niet de enige opvliegende politicus is. Zie dit relaas, bijvoorbeeld:

Pats! Daar vliegt het glas, dat Mark Rutte vasthield, aan diggelen tegen de muur. De premier ontploft tijdens een gesprek met Sybrand Buma, in de coulissen van het Catshuisberaad uit 2012. De christendemocraat heeft zojuist gewaarschuwd dat het CDA kan breken als de VVD de partij niet meer tegemoetkomt. Rutte, die zijn handen in die dagen al vol heeft aan de PVV, ziet zijn kabinet opeens wankelen. Woest beent hij weg, elke deur met een dreun achter zich dichtslaand.

Geschrokken taait Buma af. Tot hij beseft dat hij zijn koffertje in Ruttes kamer heeft laten staan. Hij draait zich om, loopt terug, klopt op de deur, zet een stap naar binnen en deinst achteruit: “Ik wil je nu niet zien!” schreeuwt de premier.

Lekker dan. Agressief kind.

Dat soort gedrag is natuurlijk veelzeggend – het bewijst dat Rutte zich lang niet altijd in de hand heeft – maar het is één ding dat dit privé gebeurt en iets heel anders als hij zich ook publiekelijk niet kan inhouden. Dat overkomt hem nóóit. Als hij de relatieve privacy van het Torentje en het parlement achter zich laat tovert hij een glimlach op zijn gezicht die hem nooit meer verlaat. De hele aarde kan vergaan, maar Rutte zal ons nog steeds sympathiek toelachen. Hij beseft namelijk dat hij zijn explosieve gezicht publiekelijk niet moet laten zien.

Op de één of andere manier begrijpt Samsom dat niet. (Lees verder door op pagina 2 te klikken en o.a. een veelzeggende video te kijken)

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

5 reacties

 1. Gielah

  Meneer Wilders wordt ook kwaad in het openbaar, maar hij wordt dat en moet dat ook omdat hij zijn land naar de knoppen ziet gaan door de schuld van de achterlijke coalitie en haar ‘constructieve’ hulppartijen.

  Het agressieve gebok van lieden, die in feite allang weggestuurd hadden moeten worden op grond van hun aantoonbare wanbeleid, is in geen enkel opzicht relevant of boeiend.
  Het voegt ook nauwelijks iets toe aan onze afkeer van hen…. want die was al indrukwekkend.
  Dus: gapend wenden wij ons af.

 2. MicMokum

  Tip mbt vormgeving…

  De link naar de tweede pagina staat boven de eerste pagina van het artikel. Als je deze pagina hebt gelezen, moet je dus weer naar boven scrollen op op die link te kunnen klikken. Logischer zou zijn om die link (ook) onder aan de pagina te plaatsen.

  Overigens begrijp ik niet waarom dit artikel in tweeeen is gesplitst. Voor de leesbaarheid is dit niet nodig, eerder contraproductief.

 3. Mike V.

  Als ik Samsom hoor of zie op televisie doet hij me onwillekeurig aan Volkert van der Graaff denken. ook zo’n enge man.

 4. Cresto

  Samsom heeft anders wel weer in de Tweede Kamer geregeld dat de winning van schaliegas wordt verboden. Want behalve zijn eigen partij steunen GL, SP, D66, CU en (jawel !) PVV zijn motie. Helpt Wilders nota bene de PvdA aan een meerderheid. Wat een sukkel.

 5. Joop Klepzijkert

  Cresto, Vind jij dat schaliegas dan wat? Er is een Amerikaanse doc. ga die eens zien.Het grondwater vervuild door de chemicaliën en er komt gas uit de waterkraan.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.