België gaat 'Palestina' erkennen

Geen categoriedec 03 2014, 10:00
Nee, nee, en nog eens nee!
Waarom nemen steeds meer Europese staten in vredesnaam de stap op Palestina te "erkennen" als staat? Begrijpen ze dan werkelijk niet dat ze Palestijnse extremisten daarmee in de kaart spelen? Waarom zouden zij Israëls bestaansrecht dan nog accepteren en terrorisme afzweren? Wat is daar het nut van?

De Belgische regeringspartijen willen Palestina officieel als staat erkennen. Volgens de krant Le Soir is daarover binnen de regeringscoalitie een akkoord gesloten. Binnenkort wordt in het parlement een resolutie ingediend waarin de regering wordt opgeroepen om Palestina als onafhankelijke staat te erkennen.

Het is heel aardig van West-Europa dat ze het zogenaamde vredesproces een handje wil helpen, maar dit gaat niet werken. De Palestijnse staat moet erkend worden als beloning voor geleverde diensten (wat betekent: ophouden met terrorisme en Israëls bestaansrecht erkennen), niet als manier om 'president' Mahmoud Abbas en diens Fatah-partij een steuntje in de rug te geven.
Door Palestina nu al te erkennen als staat zorgt België ervoor dat Abbas en de Palestijnen met hem geen enkele reden hebben om hun houding en gedrag aan te passen. Waarom zouden ze veranderen als ze hun zin zo ook krijgen? Waarom zouden ze terrorisme en extremisme bestrijden, en ophouden Palestijnse kinderen te indoctrineren met jodenhaat? Wat heeft dat voor nut?
Als België (en Zweden!) de vrede in het Midden-Oosten echt een beetje dichterbij wil moet dat land er alles aan doen om de Palestijnen zo ver te krijgen om Israëls bestaansrecht te accepteren, en een quid pro quo-deal te creëren, waarbij de Palestijnen, Israël én het Westen allemaal krijgen wat ze willen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten