PvdA-Statenlid stapt uit partij: 'Te hechte band met moskee!'

PvdA-Statenlid stapt uit partij: 'Te hechte band met moskee!'

Scheiding van moskee en partij? Not so much.

Het Utrechtse PvdA-Statenlid Bert de Vries heeft het helemaal gehad met de zijn partij. De reden? De invloed van 'de moskee' zou te groot zijn:

Ook heeft hij het één en ander te zeggen over partijprominenten - waaronder Tweede Kamer-fractieleider Diederik Samsom - die het de laatste tijd ineens hebben over de invloed van conservatieve moslims. Volgens De Vries is dat a) hypocriet tot op het bot en b) heeft men dat soort problemen helemaal aan zichzelf te danken:

Let op de manier waarop hij het verwoordt: dit is niet alleen knalhard, maar hij maakt ook nog eens duidelijk dat het een bewuste strategie is van de PvdA om stemmen (en kandidaten) weg te halen bij moskeeën. Er is niets per ongeluks aan, ze brengen deze mensen bewust bij de partij. Nu wisten we dat natuurlijk al langer, maar het is leuk dat een insider dat toch even bevestigt.

Deze problematiek met conservatieve moslims gaat de PvdA op termijn vrijwel zeker flink wat stemmen - en dus zetels - kosten. Steeds meer gewone, seculiere sociaaldemocraten eisen dat de partij schoon schip maakt, maar de moslims in kwestie zijn niet van het soort dat zich gemakkelijk aan de kant laat zetten. Met een beetje mazzel stort het hele kaartenhuis nog voor de verkiezingen van volgend jaar in.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties