Bloedbad: 84 dode kinderen bij Taliban-aanval op school

Geen categoriedec 16 2014, 12:00
De psychopatische massamoordenaars hebben voor de dood gezorgd van maar liefst 84 leerlingen.
De aanval van de Taliban op een school in de Pakistaanse provincie Peshawar is uitgelopen op een bloedbad. Volgens een lokale politicus zijn er maar liefst 84 kinderen bij om het leven gekomen. Niet veel eerder waren dat er volgens berichten nog maar drie.
In totaal zijn er 104 doden te betreuren. Nou ja, dat klopt niet helemaal: 98, eigenlijk. Minstens zes van de doden waren namelijk Taliban-terroristen. Het behoeft niet gezegd te worden dat hun dood alles behalve betreurenswaardig is. Hoe meer van dat soort extremisten uit worden geschakeld, hoe beter.
Een woordvoerder van terreurgroep Tehreek-e-Taliban Pakistan zegt dat het om een wraakactie ging van de Taliban op het Pakistaanse leger, omdat dat onlangs aanvallen had uitgevoerd op terroristen in dat land. Normaal gesproken zou je dan denken dat de extremisten het leger onder handen zouden nemen, maar nee, waarschijnlijk was ze dat te risicovol. Daarom kozen ze er dus maar voor om kinderen (van een militaire school) angst aan en uiteindelijk de dood in te jagen.
Dat is erg, maar wat dit verhaal zo mogelijk nog erger maakt is dat de Taliban zeggen dat er opdracht was gegeven aan de terroristen om de kinderen te ontzien. Dat is volgens ooggetuigen een grote leugen. Nadat de terroristen de school binnendrongen openden ze het vuur namelijk rucksichlos. Vervolgens blies één van de terroristen zich zelfs op in de aula van de school.
Daarom kunnen we maar één conclusie trekken: het was de bedoeling van de Taliban om zoveel mogelijk kinderen te vermoorden. Hoewel we het één en ander gewend zijn van extremistische moslims slaat deze aanslag werkelijk alles. Veel bloeddorstiger wordt het niet.
Update: De Taliban geeft nu toe dat het wel degelijk de bedoeling was om kinderen te vermoorden.
Het behoeft geen nadere uitleg dat ze door zomaar in het rond te schieten en zichzelf op te blazen de dood van jongere kinderen natuurlijk voor lief namen.
Hoewel de Taliban net doen alsof ze onschuldige kinderen nooit bewust de dood in zouden jagen - nou ja, tegelijkertijd eisen ze de verantwoordelijkheid ervoor op - bewijst de geschiedenis dat dit een leugen van epische proporties is. Zie hier een documentaire over Malala Yousef, het bekende Pakistaanse meisje dat bijna vermoord werd door die terreurorganisatie omdat ze de euvele moed had om... naar school te gaan.
[embed]https://www.youtube.com/watch?v=9F5yeW6XFZk[/embed]
Malala won de Nobelprijs voor de vrede voor haar moed en doorzettingsvermogen. Terecht natuurlijk. Helaas kunnen we nu concluderen dat bijna alle schoolgaande kinderen in Pakistan zo'n prijs verdienen.
Geloof het of niet, maar de Pakistaanse autoriteiten hebben de afgelopen jaren - en zelfs maanden - vredesonderhandelingen gevoerd met de Taliban. Hoewel het Pakistaanse leger af en toe een offensief inzet tegen de moslimextremisten is het tot dusverre vooral aan Amerika geweest om diens leiders uit de weg te ruimen. Dit komt ongetwijfeld voor een groot deel doordat de Pakistaanse inlichtingendienst steevast de andere kant uitkijkt als radicale moslims in het vizier komen. Denk maar terug aan de manier waarop Osama Bin Laden uiteindelijk werd aangetroffen en geëlimineerd: Amerika vond hem in een drukke stad, genaamd Attabod. De Pakistanis moeten ervan op de hoogte zijn geweest dat hij zich daar verborg maar deden jarenlang niets. Sterker nog, de Amerikanen stelden de Pakistaanse autoriteiten bewust niet op de hoogte van de op handen zijnde actie; anders was de kans groot dat iemand van de inlichtingendienst de terrorist voortijdig had geïnformeerd waardoor hij mogelijk had kunnen vluchten.
Het is uiterst zuur dat Pakistaanse kinderen de prijs nu betalen voor dit wangedrag van de inlichtingendienst. De trieste waarheid is dat de Taliban deze vreselijke aanslag nooit hadden kunnen plegen als men de Taliban niet jarenlang het hand boven het hoofd had gehouden. Het valt te hopen dat de huidige regering inziet welke grote fouten er zijn gemaakt en er eindelijk iets aan doen. Zo niet, dan ben ik bang dat we de komende tijd nog veel meer van dit soort verschrikkelijke terroristische aanslagen te zien krijgen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten