Taliban gijzelen 500 scholieren in Pakistan

Geen categoriedec 16 2014, 9:04
Radicale moslims slaan ineens massaal toe.
Gisteren was er de gijzelingsactie in Australië, vandaag kwamen daar berichten bij over een mogelijke op handen zijnde aanslag op het NAVO-hoofdkantoor in Brunssum (Limburg), en nu dit:

Volgens ooggetuigen wordt er in een school in Peshawar, waar taliban honderden leerlingen en leraren gijzelen, heftig geschoten. De school is omsingeld door Pakistaanse militairen.

Ambulances rijden af en aan om gewonde kinderen af te voeren. In de school zijn zo'n 500 kinderen en leraren aanwezig.

Je mag het vast niet zeggen, maar valt u iets op aan al die terroristische aanslagen? Anders dan de Australische premier Abbott zou je bijna denken dat er toch een link is met een bepaalde religie.
Dat zal natuurlijk niet zo zijn - wie ben ik om premier Abbott tegen te spreken - maar toch; je wordt soms overvallen door dergelijke ongemakkelijke gedachten.
De Taliban laat weten in een verklaring dat de zelfmoordterroristen (blijkbaar dragen ze bomvesten) opdracht hebben gekregen om "de kinderen met rust te laten," maar om "het personeel van de vijand" uit te schakelen. Dat klinkt extremistische moslims ongetwijfeld heel aardig in de oren, maar er is een probleem:

10 killed, 28 injured in attack on Peshawar school

En ja, daar bevinden zich kinderen onder - zeker drie. Volgens anderen zijn er al elf kinderen omgekomen.
Ondertussen is het Pakistaanse leger - godzijdank - in actie gekomen. Een grote groep studenten en leraren is bevrijd. Helaas zitten er nog steeds een flink aantal mensen vast in de school. Het is te hopen dat ook zij uiteindelijk bevrijd kunnen worden.
Al deze aanslagen in zo'n korte tijd bewijzen maar weer eens dat de strijd tegen het islamitische terrorisme - of eigenlijk: de Radicale Islam - er nog lang niet op zit.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten