Dijksma: slachtvee is hartstikke zielig

Geen categoriedec 14 2014, 20:00
En dus wil ze dat er internationale afspraken komen om hun 'welzijn' te verbeteren.
Blijkbaar ontgaat het staatssecretaris Dijksma dat slachtvee, op het moment dat het vervoerd wordt, de dood tegemoet gaat. Hoe anders te verklaren dat ze zich zo'n grote zorgen maakt om hun 'welzijn'?

Dieren die binnen Europa naar een slachterij worden vervoerd zouden niet langer dan acht uur onderweg hoeven te zijn. Nu is de de maximaal toegestane reistijd in de EU 24 uur.

Nederland, Duitsland en Denemarken pleiten voor zo'n drastische verkorting van de toegestane transporttijd. Ze roepen de Europese Commissie zondag om op meer te doen om het welzijn van dieren te verbeteren. Staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken organiseerde daarover zondag een bijeenkomst met haar Duitse en Deense collega's.

Het is tekenend voor de decadentie van deze tijd: staatssecretarissen maken zich drukker om het levensgeluk van dieren die klaar worden gemaakt voor de slacht, dan om dat van mensen - ouderen - in verpleeghuizen. Als de knettergekke Partij voor de Dieren nou met zo'n voorstel kwam, oké, je verwacht niet anders, maar een bewindspersoon? En dan niet zomaar een bewindspersoon, maar één die lid is van het meest verachtelijke kabinet ooit?
Een beetje vreemd.
Helaas denkt Dijksma daar heel anders over. Sterker nog, zij vindt het reden om op te scheppen:

"Het is terecht dat er veel aandacht is voor het welzijn van onze dieren. En Nederland loopt daarin voorop. Dierenwelzijn houdt echter niet op bij de grens. Een Europese aanpak voorkomt meer onnodige welzijnsproblemen en creëert tegelijk een gelijk speelveld.'

Nee Sharon, dat is niet terecht. De Nederlandse economie kwakkelt nog altijd, de belastingbetaler krijgt te maken met lastenverhoging na lastenverhoging, bejaarden kwijnen weg in verpleeghuizen, maar jij bent zo decadent om je alleen maar druk te maken over het wel en wee van slachtvee?
Veel triester dan dit wordt het niet. Nog even en verhongerende bejaarden moeten een extra belasting betalen zodat de staat kussens kan kopen voor die lieve, schattige varkentjes als ze vervoerd worden. Want zielig, zonder lekker bedje.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten