Frank Underwood (House of Cards) komt terug

Vanaf 27 februari op Netflix. Yes.

Wie de briljante politieke serie House of Cards nog steeds niet gezien heeft, moet nú, of in ieder geval na het lezen van dit stuk, wegklikken en meteen beginnen aan het binge-watchen van de eerste twee seizoenen op Netflix.

Het eerste seizoen met Kevin Spacey als Frank Underwood was simpelweg briljant. De machtspoliticus werkte zich op gewiekste wijze in een mum van tijd omhoog binnen zijn eigen partij (de Democratische Partij die in de serie ook de president levert).

Ik ga niet teveel verklappen. De House of Cards-fans weten waar ik het over heb. De rest moet gewoon gaan kijken.

Eerlijk is eerlijk: het tweede seizoen vond ik minder goed, vooral omdat een paar belangrijke dingen in de serie een tikje ongeloofwaardig werden. Maar goed, je kunt niet alles hebben.

Ik ben en blijf een groot fan van het personage Underwood; de gamer, de sporter omdat het moet, de grootste liefhebber van sappige spareribs. Zo herkenbaar.

Ik kan niet wachten op wat er in het volgende seizoen staat te gebeuren. Wat een geluk dat vandaag het derde seizoen is aangekondigd via Twitter en Facebook. Zie dit superkorte filmpje waarin Underwood en zijn vrouw in het presidentiële vliegtuig stappen:

Nu moet ik alleen nog voor 27 februari 2015 een spareribs-koning vinden in mijn stad, en dan ben ik er helemaal klaar voor. Nog maar een paar maanden. Of eigenlijk: nóg een paar maanden. Wat gaat er allemaal gebeuren met Underwood en zijn politieke geheimen? Vragen, vragen. Oef, wat wordt dit spannend.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

2 reacties

  1. Skepticus

    Ik vond deze serie ook goed maar het origineel (in de jaren negentig van de vorige eeuw uitgezonden) toch iets beter (Francis Urquhart was daar de kwade genius).
    Kijk hier:
    http://www.imdb.com/title/tt0098825/

  2. Filmpje! Machtsgeile manipulator Frank Underwood is terug – De Dagelijkse Standaard

    […] dat het op momenten ongeloofwaardig werd. Hoe dan ook, ik heb torenhoge verwachtingen voor het derde seizoen. Ik wil zien hoe Underwood, die zichzelf heeft opgewerkt van chief whip van de Democraten tot de […]

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.