Jihadganger krijgt maar drie jaar cel

Geen categoriedec 01 2014, 14:09
Volstrekt belachelijk.
De 'Nederlandse' jihadist Maher H. moet van de rechtbank drie jaar de cel in. De reden? Hij vocht als jihadist in Syrië. Hoewel hij zich tijdens zijn rechtszaak verdedigde door te stellen dat hij slechts humanitair werk deed bleek uit foto's en chats van de verdachte zelf dat dit alles behalve waar is.

Het Openbaar Ministerie liet echter foto’s zien waarop H. in camouflagekleding staat met een kalasjnikov in zijn handen. Ook zou uit onderschepte chatgesprekken blijken dat hij aan de gewapende strijd heeft deelgenomen.

Hij werd daarom vervolgd voor het voorbereiden van moord of doodslag met een terroristisch motief. Ook stond hij terecht voor opruiing na zijn terugkeer in Nederland.

Het is natuurlijk geweldig dat deze man is opgepakt, vervolgd en ook nog eens veroordeeld, maar drie jaar cel voor het voorbereiden van moord met een terroristisch motief? De rechtbank vond die straf gepast voor dit soort waanzinnige terroristische misdrijven?
Belachelijker dan dat wordt het niet. Dit soort moordzuchtige terroristen dienen decennialang in de gevangenis te verdwijnen. Drie jaar? Wat dacht je van dertig? En dan mag Maher nog steeds in zijn handjes knijpen omdat hij er met een relatief lichte straf vanaf komt. Zijn (beoogde) slachtoffers kregen die kans namelijk niet.
En waarom? Omdat ze anderen hadden vermoord? Of omdat ze hele volksstammen onderdrukten? Nee, gewoon omdat ze zijn extremistische denkbeelden niet deelden. Voor Maher was dat genoeg om hen de oorlog te verklaren en ze massaal over de kling te jagen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten