Jihadganger krijgt maar drie jaar cel

Volstrekt belachelijk.

De ‘Nederlandse’ jihadist Maher H. moet van de rechtbank drie jaar de cel in. De reden? Hij vocht als jihadist in Syrië. Hoewel hij zich tijdens zijn rechtszaak verdedigde door te stellen dat hij slechts humanitair werk deed bleek uit foto’s en chats van de verdachte zelf dat dit alles behalve waar is.

Het Openbaar Ministerie liet echter foto’s zien waarop H. in camouflagekleding staat met een kalasjnikov in zijn handen. Ook zou uit onderschepte chatgesprekken blijken dat hij aan de gewapende strijd heeft deelgenomen.

Hij werd daarom vervolgd voor het voorbereiden van moord of doodslag met een terroristisch motief. Ook stond hij terecht voor opruiing na zijn terugkeer in Nederland.

Het is natuurlijk geweldig dat deze man is opgepakt, vervolgd en ook nog eens veroordeeld, maar drie jaar cel voor het voorbereiden van moord met een terroristisch motief? De rechtbank vond die straf gepast voor dit soort waanzinnige terroristische misdrijven?

Belachelijker dan dat wordt het niet. Dit soort moordzuchtige terroristen dienen decennialang in de gevangenis te verdwijnen. Drie jaar? Wat dacht je van dertig? En dan mag Maher nog steeds in zijn handjes knijpen omdat hij er met een relatief lichte straf vanaf komt. Zijn (beoogde) slachtoffers kregen die kans namelijk niet.

En waarom? Omdat ze anderen hadden vermoord? Of omdat ze hele volksstammen onderdrukten? Nee, gewoon omdat ze zijn extremistische denkbeelden niet deelden. Voor Maher was dat genoeg om hen de oorlog te verklaren en ze massaal over de kling te jagen.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

9 reacties

 1. Wilhelmson

  Net lang genoeg om een cursus te doceren en een bachelor-graad te kunnen uitreiken aan medegevangenen en leerlingen.

 2. joga

  Een bachelorgraad in terrorisme neem ik aan?

 3. jofele jood

  Dus die staat na 2 jaar weer buiten met recht op een uitkering? Waarom wordt het Nederlanderschap niet verbeurd verklaard en na het uitzitten van die flutstraf hem de aanwezigheid in dit land niet onmogelijk gemaakt?

 4. tonzwart

  Valt me nog mee, met deze slappe pechtholtiaanse rechters. Voor hetzefde geld was dat addergebroed vrijgesproken, zgn wegens gebrek aan bewijs..

 5. josef kuijpers

  Misschien hebben Wilders en Abutaleb tóch gelijk. Overigens is dit geheel in de lijn van verwachtingen in een land met d’66-dwazen als rechter.
  Dus paspoort afnemen en buiten donderen die gekken!

 6. NemTudom

  Wat te zeggen op dit verwoesten van het leven. Met welk recht ?
  Ieder heeft zijn mening, mag ik de mijne hebben. Deze Allah lief hebbers, zijn door figuren groot gebracht die de leer van Mo, in de praktijk hebben leren waarderen. Hun nabestaande voeren op praktische wijzen verder de leer uit. Zij willen de wereld over heersen, wat alleen kan door te doden. De hel moet toch ook gevoed worden.

  Het westen is ook door het Oosten opgevoed ( joods christelijk ).
  Dit begin, door zendelingen ging ook niet over rozen. Ook hier was dood en verderf op zijn plaats. Feodaal, heksen verbranding, iets tegen het geloof hebben, slavernij. Veel kan er op genoemd worden. Onze voorouders waren ook barbaren.

  Alleen leef ik nu. Deze civilisatie is de barbarij over stegen, waardoor men hier rust heeft. En zijn ding kan doen. s’Avonds kan uitgaan, rustig kan slapen en om hulp kan vragen als men dat nodig heeft. Het joods-christelijk is verwatert.

  Er zijn hier nog kudde dieren, zij moeten in een roedel leven. En daar wordt dankbaar gebruik van gemaakt. De alfa’s schreeuwen hier net zo hard. Zij willen hun volgelingen domineren zij maken de dienst uit, de onderdanen moeten onderdanig zijn aan hen. Het moorden is dan wel gestopt en we mogen niet meer moorden. Geen probleem oorlogen zijn daarvoor schijnbaar uit gevonden.

  Ook zelfmoord komt nogal voor. Nadeel van het niet meer mogen moorden is de leeftijd.
  Als men hier het leven wil beëindigen om wat voor reden dan ook, wordt dat aan alle kanten tegen gewerkt. Men ziet hier graag mensen lijden vooral ouderen. Ook zij die niet eens weten dat ze bestaan. De hulpjes van de alfa’s bieden hier troost. Het liefst vertellend over een alles overheersend wezen die hen op de wereld gezet heeft en het lijden heeft uit gevonden. Vandaar de troost door de helpers, die het lijden ook verheerlijken. Zodat de lijder een mooie plek in het dromenland krijgt. nu zijn we weer bij af.

  Ook Mo had zo zijn vicioenen, en zijn volgers, daar wordt nu naar geleefd, wat wij
  verderfelijk vinden omdat zij moorden. Zij leven nog in de tijd van verovering. Zij willen wat wij hebben, maar nooit krijgen VRIJHEID, VRIJHEID, VRIJHEID.

 7. David

  @NemTudom
  Inderdaad, we leven nu. Vroeger was alles anders. Nu zijn we humaner.
  [ De volgelingen van Mo willen wat wij hebben….]
  Daar willen ze blijkbaar niet voor studeren/werken….handig is dan zo’n religie die roof legitimeert.
  Mijn mening is, dat personen beoordeeld moeten worden op hun daden. Geloof is een persoonlijke zaak. Geloof is bovendien hetgeen niet is te bewijzen, dus discussie met een gelovige is totaal zinloos. Iedereen mag van mij geloven wat hij wil, als ik er maar geen last van heb.
  Overigens ontbreekt het de volgelingen van Mo aan zelfkritiek en ze hebben (daardoor?) ook wel erg lange tenen.

 8. Dinkydau

  Gekken zoals deze die levensgevaarlijk zijn voor andere mensen zouden voor onbepaalde tijd moeten worden opgesloten, althans, dat zegt mijn gevoel. Het is de enige humane manier om de samenleving te beschermen.

 9. Locke

  Is er misschien een Politieker uit D/H die kan uitleggen waarom men voor dit volk belasting betaald of Politiek bedrijft die ons vraagt om hier begrip voor te hebben? .Wat is het doel ,en wat dragen deze mensen bij aan het land? Wanneer worden hier serieus lijnen getrokken, of is men dan racist ik dacht het toch niet , ik wens niet mee te betalen aan mensen die onze maatschappij impliciet onderuit willen halen en dat met hulp van personen die het recht misbruiken om zo een systeem te creëren dat totaal uit de hand gaat lopen .Wie is daarmee gediend, aan deze angst Politiek moet een einde komen of gaat deze trend het toekomstige dagelijkse leven bepalen.
  Dan zal over niet al te lange tijd het Zwarte Pieten debacle klein bier zijn, de externe bemoeizucht begint zich al te roeren. Voorzorg is de moeder der wijsheid,
  angst is een slechte raadgever, zeggen waar het op staat dwingt respect af en uiteindelijk begrip.

  http://www.elsevier.nl/Nederland/blogs/2014/12/Celstraf-voor-Syrieganger-Maher-H-roept-alleen-maar-meer-vragen-op-1656879W/?masterpageid=158493

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.