Kabinet verhoogt de accijnzen doodleuk nog eens

Alsof pompstationhouders in de grensstreek en automobilisten nog niet genoeg gepest waren.

Het kabinet-Rutte II ontpopte zich al eerder als enorme vijand van succes. Verdien je meer geld? Dan nivelleren ze dat geld meteen weg. Is immers een feestje, nietwaar? Maar in toenemende mate worden Rutte en Asscher ook de grote vijanden van eigenaren van pompstations, en automobilisten. Nederland heeft zo’n beetje de hoogste benzineprijzen in heel Europa, maar deze regering acht het een daad van schappelijkheid om dat bedrag nog eens een extra keertje op te hogen:

De accijns op autobrandstoffen gaat per 1 januari opnieuw omhoog. De accijns op benzine wordt met 0,9 procent verhoogd en gaat 76,6 cent per liter bedragen.

Nederland heeft daarmee de hoogste accijns op benzine in Europa. Dit tot onvrede van NOVE, de brancheorganisatie van zelfstandige pomphouders, die vreest voor de inkomsten van pompstations in de grensstreek.

En voor het geval u dacht deze maatregel te omzeilen door op lpg en diesel te rijden: leuk bedacht, maar jammer. Ook die prijzen gaan verhoogd worden de komende tijd.

Waar dit kabinet mee bezig is, snapt geloof ik niemand meer. Niet alleen worden talloze pompstationhouders in Brabant, Limburg, Gelderland en Drenthe het faillisement en de WW in gejaagd (ik zou ook wel weten ik zou ook wel weten waar ik mijn auto volgooide als ik in Arnhem woonde), maar daarnaast stimuleer je hier de economie dus ook echt niet mee. De schatkist wordt daarnaast ook niet extra aangevuld (althans, de schatkist van Nederland), dus dit is bij uitstek zo’n maatregel die alleen maar verliezers oplevert. Economische gezien is dit een uiterst inefficiënte maatregel.

Helaas heeft dit kabinet dit destructieve beleid tot leidraad verklaart en zullen we zolang Rutte en Asscher nog in het zadel zitten, dit soort onnozele belastingverhogingen moeten blijven slikken. Eén ding weten we zeker: volgend jaar trekt de economie waarschijnlijk aan. En dat is dus ondanks, en zeker niet dankzij VVD en PvdA die visieloos de ene na de andere belastingverhoging bij de burger in rekening brachten.

Zie op pagina 2 welke belastingen dit kabinet allemaal nog meer verhoogt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

17 reacties

 1. tonzwart

  Was helemaal verwachtbaar. De roverheid komt geld te kort omdat de basisolieprijs gedaald is. Ze vangen dus minder BTW. Dus grijpen ze naar de oude gemakkelijke graaitechniek, de accijnsverhoging. Zo voorspelbaar…

  1. Hilterman

   Laat me raden. Deze accijnsverhoging gaat er nooit meer af.
   Zodra de grondstoffenprijzen stijgen vliegt de benzine prijs boven de twee euro per liter.
   Een prachtig vooruitzicht voor de autohaters.

 2. Bart

  De laatste paar accijnsverhogingen hebben tot lagere inkomsten geleid, helaas leert men niet van in het verleden behaalde resultaten en stoot men zich vol overgave weer aan dezelfde steen.

 3. V.K.

  -wil je echt geld in het laatje krijgen, dan moet je zonnepanelen en windmolentjes belasten, mensen welke echt zo met het milieu zijn begaan betalen hier grif voor.

 4. Limburgse Kuifje

  Geweldig nieuws voor de randstad. Jullie worden weer een beetje meer uitgezogen. En dat verdienen jullie want wij in de grensstreek (het oosten en het zuiden) moeten jullie steeds maar weer ondersteunen in alles en nog wat. Wij moeten die asielzoekers maar overal bij ons dulden enz.

  Maar nu moet er natuurlijk weer geld naar de overheid om hun hobbies te betalen. Nou wij doen daar niet aan mee hoor en morgen gaan we weer lekker naar Duitsland, halen onze boodschappen, brengen al onze pakketpost en enveloppen daarheen en op de terugreis wordt de auto volgepompt met goedkope benzine.

  Doei…

 5. Phoenix

  Alweer die bezopen twee pagina’s, met nota bene maar 4 regeltjes op de tweede pagina, terwijl het stukje op de eerste pagina ook maar kort is. Een typisch voorbeeld van iets nodeloos gecompliceerd en onhandig maken, terwijl het ook eenvoudig en snel zou kunnen. Dit is zeker als “artistieke” vormgeving bedoeld?

  1. lic

   Als ik zie dat een verhaal twee pagina’s heeft, lees ik het niet, maar ga ik meteen naar de reacties.

   Anders ga ik ook eerst naar de reacties, maar kijk ik soms even terug naar het verhaaltje erboven als de reacties daar aanleiding toe geven.

 6. LantR.fant

  Dit verhaal gaat niet helemaal op. Jaren geleden heeft de overheid besloten om de brandstofprijzen jaarlijks aan de inflatie aan te passen.
  Daarvan maakt de verhoging van januari 2015 deel uit.

  Dit kunnen we de huidige regering dus niet in de schoenen schuiven en omdat de brandstofprijzen dalen hebben we ook niet het excuus dat de brandstoffen bijkans onbetaalbaar zijn.

  Of je deze graaierij redelijk vindt is een ander discussie. Ik vind dat de overheid al jaren geleden de grenzen van het redelijke ver heeft overschreden.

  1. Phoenix

   Dat begrijp ik niet, inflatie betekent dat de prijzen gemiddeld stijgen, dus ook de brandstofprijs, al is deze dan de laatste dagen weer gedaald, maar het gaat om het principe. Als iets duurder wordt (en dus het bedrag aan accijns automatisch ook), moet je er dus nog MEER accijns over betalen om het NOG duurder te maken?

 7. Le Pro 58

  Prachtig deze reacties , ben alleen benieuwd wat er gestemd gaat worden , zodra wij het stemhokje ingaan hebben wij een tijdelijke dip of last van vergeetachtigheid .

 8. toetssteen

  Uhuh, de economie groeit volgend jaar met 1,5%, en hoog hoog ligt de inflatie momenteel? Officieel ergens rond de 1%. Belasting gaat sky high, laatste aanslag al binnen inzake water? Ik zou maar de ouderwetse tobbe van stal halen, maar ja, zit u nog aan het vastrecht.
  Dacht vanwege geringe afname wat terug te krijgen, nope, moet bijbetalen. Schaf je dan energiezuinige zaken voor aan.

  1. Limburgse Kuifje

   Lachen, de economie zal volgend jaar met 1,5% stijgen en de koopkracht neemt ook toe. Consumenten gaan 1,6% meer uitgeven. Ik kom niet meer bij van het lachen. Even een klein rijtje opsommen.
   1) Verhoging zorgpremie
   2) Verhoging eigen bijdrage zorg
   3) Huurwaardeforfait gaat omhoog
   4) De huur van de woning stijgt
   5) Er komt van de belastingdienst een naheffing
   6) De accijns op brandstof stijgt
   7) De OZB gaat omhoog
   8) De bijtelling voor uw auto gaat fors omhoog
   9) Energiebelasting gaat omhoog
   10) Kleine auto’s worden duurder
   11) Parkeergeld gaat omhoog
   12) Openbaar vervoer wordt duurder
   13) Toeslagen gaan of omlaag of worden helemaal afgeschaft
   14) De prijs van de woning stijgt
   15) Pensioenleeftijd is voor velen al gestegen, levert een groot financieel gat op
   16) Alimentatie is niet meer fiscaal aftrekbaar
   17) Bankieren wordt duurder en minder servicegericht
   18) Post wordt duurder
   19) Studeren wordt duurder en niet meer voor iedereen weggelegd
   20) Wegenbelasting, provinciegelden, ook weer omhoog
   21) Verzekeringspremie’s stijgen

   Enz. enz. enz.

   Maar als we meer koopkracht krijgen, dan moet aan de andere kant van het rijtje er een GROTE INKOMENSPOST tegenover staan. Heeft u al van uw werkgever gehoord dat hij u een RIANT SALARIS volgend jaar gaat betalen?? Ha ha, NEE natuurlijk, dus laat u niet foppen door die propaganda machine van de overheid.

 9. Jasterke

  bedankt vriend Rutte met je slimme VVD
  die NIETS heeft waargemaakt van wat ooit is beloofd
  maar wél van ’t laatst vertrouwen heeft beroofd
  en dan óók nog steeds kritiek op PVV !

 10. joga

  In Duitsland is de prijs Voor Euro95- benzine door de olie-prijs verlagingen (en die gaan voorlopig nog door) reeds onder de € 1,20 + nog allerlei boodschappen met vooral de dranken en sigaretten besparen we zo met z’n tweeën
  per rit naar Goch (15 minuten rijden) minstens honderd Euro per 2 weken. Geen wonder,dat alle zeer grote (gratis) parkeerplaatsen voor de winkels en tankstations bomvol staan met Nederlandse auto’s. Bovendien besparen we ook nog honderden Euro’s voor onze familie-leden, omdat we ook hun bestellingen meenemen. En niet te vergeten het Duitse eten is van perfecte kwaliteit, daar zorgen de Duitsers zelf wel voor.

 11. Sonmirega

  Wat mij steeds meer verbijstert, is de groter wordende kloof tussen de ‘ officiële pers’ en die van bloggers, waarvan de laatsten de enigen zijn die politieke, e.a. zaken durven te benoemen. Woest word ik bij de valse berichtgeving dat mijn huishouden erop vooruit zou gaan in 2015 en dat de economie uit het dal klimt. 25euro minder transportkosten per jaar voor energie.. het is flauwekul! De macht van de overheid strekt zich uit. Elk voormalig politicus wordt directeur van een grote landelijke organisatie of bedrijf en voert snoeihard het kabinetsbeleid uit dat eerder niet door de 2e of 1e kamer kwam. Vluchtelingen uit Syria krijgen automatisch een verblijfsvergunning terwijl uitgeprocedeerde asielzoekers met 500euro het land moeten verlaten. Heeft U ooit 500euro cadeau gekregen van de overheid? De legale Nederlander komt nergens onderuit, erger nog, zij worden als daklozen vertrapt, of verwaarloosd in Zorginstellingen en ook thuis kun je weken dood liggen zonder dat iemand zich daarom bekommert. Wie een hart aanval krijgt, belt beter niet de ambulance, omdat die kosten achteraf je financiële dood betekenen. De propaganda op radio kranten en tv. timmert onze vrije meningsuiting dicht, kortom de Nederlander waar de Staat het meeste van profiteert, bestaat niet! Wat dat betreft had Maxima een vooruitziende blik.

 12. W.H.J. Reiss

  Inderdaad Kuddo’s voor Koningin Maxima met haar uitspraak:”De Nederlander bestaat NIET” !
  Het is haar in de oren gefluisterd door een Linksknecht. Ze heeft wel gelijk gekregen.
  Ik tank overigens in Belgie. Het wordt tijd voor ‘der Anschluss’ !

 13. Dijksma: slachtvee is hartstikke zielig – De Dagelijkse Standaard

  […] terecht. De Nederlandse economie kwakkelt nog altijd, de belastingbetaler krijgt te maken met lastenverhoging na lastenverhoging, bejaarden kwijnen weg in verpleeghuizen, maar jij bent zo decadent om je alleen maar druk te maken […]

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.