Kerstgedachte! Kruip niet met drank op achter stuur

Wie met drank op gaat autorijden kan hele gezinnen verwoesten. Doe het niet.

Nog iets meer dan twee weken en het is Kerstmis. Het is daarom hoog tijd voor een Kerstgedachte. Van mij, voor iedereen die dit stuk leest. We drinken bijna allemaal wel eens een biertje of wijntje, zeker als we naar familie en vrienden gaan met Kerst om ons vol te stoppen met kerstchocolade, kerstkoekjes en – als u een beetje geluk heeft – een monsterlijk lekker kerstmaal.

Daar is niks mis mee. Een goede wijn is een uitstekende aanvulling op een bijzonder diner. Sterker nog, ik vind het in sommige gevallen zelfs onmisbaar. Dus ja, ik beken: ik drink een glaasje of twee met Kerst.

Wat ik echter nooit doe, en wat niemand ooit zou moeten doen, is alcohol drinken en daarna in de auto stappen naar huis. Het klinkt nogal logisch. Iedereen weet dat alcohol de reactiesnelheid vertraagt en dat alcohol in het verkeer wereldwijd jaarlijks honderdduizenden doden veroorzaakt.

Toch pakken veel mensen de auto omdat ze denken dat ze dat kleine stukje wel kunnen rijden na drie glazen bier of wijn of wat voor alcoholische drank dan ook. Ze denken: ‘Ja, maar de vorige honderd keer dat ik het deed, ging het ook gewoon goed.’ Dat kan waar zijn, maar een ongeluk zit in een piepklein hoekje.

Dat ongeluk kan grote gevolgen hebben. Je zou maar iemand doodrijden omdat je door de drank niet goed kon anticiperen op wat er plotseling gebeurde op de weg. Je vergeeft het jezelf nooit meer. Hele gezinnen gaan eraan onderdoor. Dat schuldgevoel gaat nooit meer weg. Lees verder op pagina twee.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

4 reacties

 1. Willie.F

  Een verschrikkelijk taakstrafje zal u lot zijn.

 2. Phoenix

  Het wordt hier kennelijk mode om artikelen steeds over twee pagina’s te verdelen. Gezien de geringe lengte van de artikelen volkomen onzinnig en alleen maar irritant.

  1. Moose

   Men is kennelijk vastberaden om zoveel mogelijk pagina’s met reklame’s te bouwen waar de uiteindelijke tekst volledig ondergesneeuwd raakt.

 3. ludovic

  Het perfecte moordalibi en geen sancties willen tegengaan.
  Kom nou; niet iedereen heeft brandblussers tot zijn beschikking.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.