LPF-taferelen bij D66. Waar zijn de media?

D66 knikkert raadslid zonder pardon uit fractie.

Ai, ai, ai. De partij van Alexander Pechtold heeft een groot probleem. Het Zwolse D66-raadslid Orhan Cetin is uit de fractie gezet. En hoe. Met knallende ruzie. Zijn pagina op de site van D66 geeft zelfs een 404-error.

Toen hij uit de fractie werd gezet, vroeg D66 aan Cetin of hij zijn zetel wilde inleveren. Dat wilde hij niet. Hij neemt zijn zetel mee en gaat lekker in zijn eentje in de gemeenteraad van Zwolle zitten. Dat zegt veel over de relatie tussen Cetin en zijn voormalige partij.

Maar er is meer bewijs dat er sprake is van LPF-taferelen bij D66. De Zwolse D66-fractievoorzitter Sonja Paauw beweert in een speciale verklaring dat Cetin “de D66-standpunten onvoldoende naar voren brengt”, en:

ook de samenwerking met hem en de rest van de fractie verliep moeizaam. Na een periode van intensieve begeleiding heeft de fractie geen vertrouwen meer in verbetering.

Ook trapt de fractievoorzitter van D66 nog even flink na: “Raadslid ben je voor de mensen in de stad en wij zagen onvoldoende kwaliteit en betrokkenheid terug in zijn bijdragen.” Deze verklaring wijst erop dat er de sfeer D66 in Zwolle allerminst prettig is (geweest).

De vraag is nu: duiken de linkse media erbovenop, of laten ze dit verhaal links liggen? Ik vermoed, nee, weet wel zeker, dat de linkse media er niks mee zullen doen. Sterker nog, tot nu toe bericht bijna niemand erover, blijkt uit deze zoekactie bij Google Nieuws.

Alexander Pechtold is het lievelingetje van de linkse media. Dat hoeft geen betoog. Pechtold hoeft zich dan ook geen seconde te verantwoorden over wat er is gebeurd in Zwolle. Immers, D66 is de PVV niet, dus dan is het ineens geen nieuws meer dat een raadslid met slaande deuren een fractie moet verlaten.

Het is diep triest, maar zo gaat dat hier.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

14 reacties

 1. HenkieAltea

  De media in Nederland,daar had Bosman van de PVV een goede mening over.
  Ze worden links opgevoed,ze worden door links gesubsidieerd,en blaten als schapen achter links Nederland.
  Trouwens,ik vind D’66 een partij voor zwakke ziekelijke mensen,die het denken aan een markt koopman overlaten.
  Dus Nederland gaat heel langzaam naar de klote.
  Hierbij doe ik een oproep aan de Nederlandse bevolking,stem a.u.b. op de partij die achter Nederland staat.
  Zij hadden het beste verkiezingsprogramma bij de laatste verkiezingen,met 3% groei voor de Nederlanders,en wat hebben we gekregen,nog niet eens de beloofde 1000 euries van Markje Rutte,en nu gaat hij alweer geld beloven als je op hem stemt.
  Zou de man nu echt denken dat de Nederlander gek is?

 2. NemTudom

  JA, JA, JA.

 3. JanvanEechoud

  Inderdaad, Frank.
  Maar, over zulke zaken maak ik mij eigenlijk helemaal niet zo druk.
  Erger vind ik valse weergaven van wat politici “in het echie” hebben gezegd……

 4. Wachteres

  Mijn eerste gedachte was: Natuurlijk, ’t is de PVV niet. Maar toen zag ik dat Frank dat al had geschreven.

  Dit kan D’66 wel stemmen gaan kosten en dan te bedenken dat zij zo braaf al die tijd geen standpunt over de Armeense genocide heeft ingenomen.

  Is dit het begin van de problemen met allochtone kiezers, die ook al bij de PVDA spelen?

  Dat kan nog wat worden voor D’66

 5. Liefhebber

  Hetzelfde gebeurde in Haarlem, waar oud-fractievoorzitter Louise van Zetten weigerde de beruchte, inmiddels schielijk vertrokken D66-wethouder Cassee de hand boven het hoofd te houden en daarom eveneens uit de partij werd geknikkerd.

 6. Jasterke

  Hier de Partij weer van de eh. grote Alexander

  zo ogenschijnlijk dus een club als ieder ander,

  maar er is één opmerkelijk verschil:

  als men daar bonje heeft, blijft ‘t in den Lande stil !

  .
  het complete rijm : http://www.Jasterke.Wordpress.com
  .

 7. Anna

  Leegloop bij D66? Zodra er eentje weggaat bij PVV staat de hele media in de rij. Als de grote leegloop zich voordoet bij D66 weten ze van niks en drukt Pechtold ook zijn snor. D66 heeft al jaren moeite om geschikte raadsleden en wethouders te vinden.

 8. halo1

  Door de individualisering worden partijen ook steeds meer een molensteen om je nek + Nederlanders hebben vaak moeite met (partij)discipline..en..eh. D66 vertegenwoordigt natuurlijk ook het NL-“fatsoen” ..

 9. Beukman

  Sterker nog: de rechtse media zien er ook geen brood in. En terecht. Dit gaat over helemaal niets, hoe graag Frank Verhoef ook wil dat het wereldnieuws wordt dat een Zwols gemeenteraadslid uit zijn fractie is geknikkerd.

 10. Pimsch

  Niets te maken met links of rechts. Deze meneer was te lui om te werken en bovendien te lui om te praten.
  Alle politici zouden ter ontgroening een jaar verplicht moeten werken in een fabriek of op de boerderij.

 11. joga

  Zwolle de bakermat van D’66(Gruyters) en dan zelfs geen enkele reactie van de MSM. Die kranten(eh kattenbakvulling), radio en TV weten zich toch elke keer wel verschrikkelijk zelf voor schut te zetten door dit niet op te pakken(want geen PVV). Maar er komt een tijd, dat zelfs de meest intelligente Nederlanders dat door hebben, Als we maar lang genoeg wachten en Erdogan Pechtold de wacht aan gaat zeggen, dat dit zo niet kan. Alhoewel.

 12. Mowdes

  Daarmee krijgen alle partijen mee te doen, waar allochtonen in zitten van Turkse afkomst.
  Het schept duidelijkheid, weten we waar ze zitten.

 13. dickyrotterdam

  Hoe langer ik de politiek volg,hoe meer ik er van overtuig raak dat we in een post-socialistische heilstaat leven met een parlement a la de Russische DOEMA : :,tandeloos,apatisch net zoals de MAIN STREAM MEDIA ! Ben je rechts dan wordt je meedogenloos gedemoniseerd net zoals in de voormalige Sovjet-Unie gebeurde! Ben je dan nog niet rustig? dan wordt je desnoods op straat afgeslacht! Maar er is in ieder geval altijd een mooie stille tocht voor je!

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.