Man 500 keer afgewezen, blijft solliciteren

Respect voor de man die het nog altijd niet opgeeft. 

Dit vind ik mooi, al is het tegelijk ook supertriest: de werkloze Bastiaan de Groot heeft er al 500 sollicitaties op zitten, maar hij geeft niet op. In mei van dit jaar had hij een mooie actie: hij ging op een keukentrapje bij Den Haag CS staan om aandacht te vragen voor zijn werkloosheid. Misschien zou hij dan ook een baan krijgen.

Dat is helaas niet gelukt. Toch gaat hij na al die solliciaties gewoon door met zijn zoektocht naar een nieuwe baan. Hij wil namelijk niets liever dan werken voor zijn geld in plaats van zijn hand ophouden. Er is niets erger dan werkloos zijn. Omroep West schetst een korte achtergrond van de werkloze De Groot:

Hij verloor door de economische crisis zijn baan, moest zijn huis verkopen en kwam daardoor in de schuldsanering terecht. De Groot is jurist, maar kan desondanks nog steeds geen baan vinden.

Ik vind het bijzonder knap dat De Groot het blijft proberen. Daar heb ik ontzettend veel respect voor. Zelfs na 500 sollicitaties in twintig maanden, dus bijna twee jaar, gaat hij gewoon door met zijn zoektocht. De Groot zegt daarover: “Soms is het moeilijk om de moed erin te houden, maar ik heb van mijn vader geleerd dat je nooit moet opgeven.”

Doorzettingsvermogen, ondanks talloze tegenslagen, is een prachtige eigenschap die iedere werkgever wel zou willen, lijkt me. Het mooie is dat De Groot misschien wel een eigen bedrijf wil beginnen waarmee hij ervaren juristen werft die hij wil detacheren bij gemeenten. Dat zou helemaal mooi zijn. Als bedrijven je niet willen hebben, waarom zou je dan niet je eigen bedrijf beginnen? That’s the spirit!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

1 reactie

  1. Gielah

    Met een land, waarin begaafde en ijverige mensen niet ( meer) aan werk komen… is natuurlijk verschrikkelijk veel mis.
    Tegelijkertijd laat men hier dan ook nog eens toe dat vrachtwagenchauffeurs uit buitenlanden, die niet over goede papieren beschikken, gewoon de banen van wél goed gediplomeerde mensen met ervaring over mogen nemen.
    Die goede krachten worden dan weggestuurd en komen op een héél laag inkomen… onverdiend… en voor hen is het solliciteren al even moeilijk en ontmoedigend als voor de in het artikel getekende dappere volhouder.

    Een land dat goedkope krachten prefereert boven goede en waardevolle krachten… dat is een slecht land en het welzijn van de hele samenleving en alle burgers daarin gaat dan vroeg of laat verloren door dat stomme mammon-najagen.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.